30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Транспортиране на мотоциклет - как е правилно да го направим?

OT LINSON MOTO

Дори и сега да сте на мнение, че никога няма да ви се наложи да транспортирате мотоциклета си, не е излишно да знаете как правилно да извършите транспорта, ако някога ви се наложи.

И тъй като ние сме услужливи по природа в следващите редове ще ви запознаем с някой от начините на транспортиране на мотоциклет и ще ви дадем съвети как правилно да го направите.


Източник снимка: cowtownexpress.com

Кога може да ви се наложи да транспортирате мотора си?

Всъщност, причините, поради които може да се наложи да търсите начини за превозване на двуколесното ви возило не са никак малко като се започне от това да закарате мотора си в сервиза до преместване в друг град или страна.

Напълно е възможно и да решите да продадете мотоциклета си и да трябва да го доставите на купувача или пък да решите да потеглите на дълго мото пътешествие към далечни и екзотични дестинации, до които няма как да стигнете карайки мотора си.

Ето защо, дори и за сега да нямате планове да транспортирате двуколесното си превозно средство, винаги е по-добре да сте предварително подготвени, ако това се наложи.

Как и с какво да транспортирате мотора на къси разстояния?



Пикап

Това е възможно най-евтиния начин за транспорт на мотор на кратки разстояния.

За да прехвърлите мотоциклета в пикапа е силно препоръчително да използвате специална рампа, предназначена за мотори.

Ще ви трябва и помощ от приятел, тъй като както и сами знаете мотоциклетите са тежки машини и сами няма да можете да се справите.

Налични ли са пикапа, рампата и помощта това, което трябва да направите е да паркирате пикапа на равно място, да отворите задната му врата и да закрепите стабилно рампата.

След това внимателно избутайте мотоциклета по рампата и след това върху пикапа. За да се задържи мотоциклета стабилно трябва да използвате ремъци с тресчотки, поне една “мека примка” и клинове за колелата на мотора.

Ремарке

Транспорта на мотор с ремарке също е евтин вариант и можете да го използвате, за да превозите двуколесната си машина на кратко разстояние.

Относно начина на поставяне и закрепване на мотора върху ремаркето, то той е почти идентичен като начина на поставяне на закрепване на машината върху пикапа.

Единствената разлика е, че тъй като ремаркето трябва да бъде закрепено за автомобила или SUV с теглич, транспортирането може да е малко по-рисково, особено за хора, които не са свикнали да пренасят обемни товари с ремарке.


Източник снимка: metroxp.com

Мотоциклетна количка за теглене

Това са специални колички за транспортиране на мотоциклети, които се закрепват към теглича на автомобила.

Особеното тук е, че върху количката се закрепва само предното колело на мотора, а задната гума остава на пътя, което позволява на автомобила да не носи цялата тежест на мотора.

Мненията за този начин на транспорт на мотор са от единия до другия полюс. За една част от мотористите това е един много удобен и практичен начин за транспорт, докато за други не е много сигурен и дори опасен.

Ван (микробус)

Транспортирането с ван или микробус също е доста популярен начин за пренасяне на мотоциклет както на кратки, така и на малко по-дълги разстояния.

В този случай обаче е задължително да бъдат извършени измервания както на свободната площ на вана, така и да се вземе под внимание размера на мотоциклета.

Тук отново се използва рамка, по която да се “изкачи” безопасно мотора. За закрепване също се използват ремъци с тресчотки, “мека примка” и клинове за колелата.

Но тъй като мотоциклетът се транспортира в затворено превозно средство е добре преди да го поставите във вътрешността на вана (микробуса) да постелите брезент на пода и да се уверите, че резервоарът на мотора е празен.

Как и с какво да транспортирате мотора на дълги разстояния?



Куриери и специализирани фирми

Докато предните няколко начина за транспорт на мотор са сравнително евтини, но не толкова безопасни, особено ако нямате опит с пренасянето на подобни товари и тежки машини, то при транспортирането с куриер или специализирана фирма е точно обратното.

Тоест, ще платите повече, но пък няма да се занимавате с транспортирането и моторът ви ще бъде доставен до която и да е точка на страната поискате в безупречно състояние.


Източник снимка: easycarshipping.com

Влак

Възможно е да транспортирате мотоциклета си и с влак, като и тук за услугата трябва да заплатите повече, но пък няма да се занимавате с търсене на подходящ транспорт или да внимавате как обезопасявате машината за път.

Разбира се, не бива да забравяте къде живеем. Това означава, че ако решите да транспортирате мотоциклета си с влак трябва предварително да попитате дали и при какви условия БДЖ предоставя подобни услуги.

Камион

За транспортиране на мотор до по-отдалечени дестинации можете да наемете камион от някоя от многото компании за камиони и микробуси под наем.

В зависимост от това дали можете да управлявате камион или не, можете да наемете както превозно средство, което сами да управлявате, така и камион с шофьор.

Наемането на камион ще ви излезе по-скъпо, но пък ще транспортирате машината си спокойно и напълно безопасно.

Кораб

Ако вече сте пътували с кораб или ферибот, вероятно знаете, че можете да да се качите на борда заедно с мотора си.

Но има компании, които предлагат и само транспорт на мотоциклет, особено ако се касае до транспорт до далечна дестинация.

В този ред на мисли, ако сте решили да прекарате лятната си ваканция на някое далечно и екзотично място и искате да карате мотора си докато сте там, можете да го транспортирате с кораб.

Цената на услугата няма да е ниска, а и докато пристигне машината ви при вас ще са и необходими поне няколко седмици, но ако сте решили да почивате няколко месеца или сте отишли да работите в далечна страна транспортът с кораб на машината си струва.

Самолет

Това е може би най-скъпия начин за транспорт, но пък за сметка на това е най-бърз и безопасен.


Източник снимка: unsplash.com

Допълнителни съвети и препоръки

Ако използвате собствено превозно средство като пикап, ремарке или мотоциклетна количка за теглене, преди да се заемете със задачата обърнете внимание на капацитета на теглене на вашия автомобил.

След това се съобразете с тежестта на мотора и накрая направете изчисленията, като вземе тези два фактора + броя на хората, които ще бъдат в колата по време на транспортирането на мотора.

Без значение как транспортирате мотора спирайте на всеки 50 - 75 км, за да проверите ремъците и да се уверите, че всичко с машината е наред.

Не забравяйте, че другите участници в движението не знаят, че транспортирате тежък мотоциклет.

Затова карайте изключително внимателно и по-бавно от обичайното и оставяйте достатъчно разстояние между вашия автомобил и останалите автомобили на пътя.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар