22.09.2023 - магазин София работи с нормално работно време 10:30 - 19:00ч

Мото гуми

иконтка лупа за търсенеПромени иконтка лупа за търсенеТърси

-15%
Втулка за задно колело SCAR за KAWASAKI RED
177
Дни
12
Часа
23
Мин.
38
Сек.

Втулка за задно колело SCAR за KAWASAKI RED

Изпращаме до 48 часа

Втулка за задно колело SCAR REDАнодизираните втулки са по-леки и по-издръжливи от стандартните втулки на джантите...

3825лв. 45лв.

-15%
Инструмент за винтили SCAR
177
Дни
12
Часа
23
Мин.
38
Сек.

Инструмент за винтили SCAR

Изпращаме до 48 часа

Инструмент за винтилиПолезен при смяна на гуми и ремонт на спукани гуми.Лесно издърпване на стеблото на въздушния клапан през отвора на джантатаГлавата за издърпване на въздушния клапан може да се използва и за отстраняване на сърцевината на винтила...

2295лв. 27лв.

ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА 120/70-12 OSMT 51L TFSC

Наличен в наш магазин

 ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА 120/70-12 OSMT 51L TFSC..

7850лв.

ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 120/70-12 OSMT 58P TFSC

Изпращаме до 5 дни

 ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 120/70-12 OSMT 58P TFSC..

84лв.

ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 130/70-12 OSMT 64P TFSC

Изпращаме до 5 дни

 ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 130/70-12 OSMT 64P TFSC..

87лв.

ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 2.75-16 OMMT 46P H06

Изпращаме до 5 дни

 ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 2.75-16 OMMT 46P H06..

8250лв.

ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 3.25-18 OMMT 59P H06

Изпращаме до 5 дни

 ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 3.25-18 OMMT 59P H06..

113лв.

ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 3.50-10 OSMT 51P MC20 MON

Изпращаме до 5 дни

 ПРЕДНА/ЗАДНА ГУМА MITAS 3.50-10 OSMT 51P MC20 MON..

6750лв.

Няма повече резултати

Няма повече резултати

Търсите мото гуми на добри цени, а в същото време искате да бъдете бързи, стабилни и сигурни на пътя? Важно е да знаете, че изборът на правилни мото гуми е от първостепенно значение за безопасното движение по пътищата.

Търсите мотоциклетни гуми на достъпни цени, с които да бъдете бързи, стабилни и най-вече сигурни на пътя? Дошли сте на точното място. На страниците на Линсон Мото ще откриете широка гама от гуми за мотоциклети от водещи марки с изключително високо качество. 

Защо мото гумите са толкова важни?

Гумите осъществяват единственият контакт между мотора ви и пътната настилка. Това ги прави изключително важни елементи за безопасността ви по време на езда. От тях зависи дали ще имате сцеплението, от което се нуждаете, за да карате уверено и стабилно както по пътя, така и извън него. 

Казано иначе, мото гумите имат пряко въздействие върху почти всички характеристики на мотора, включително управлението, безопасното спиране, скоростта и както споменахме - върху сцеплението на мотоциклета с пътната настилка.

Гуми за мотоциклети - основни критерии при избора

Размер на гумите

Точно както автомобилните гуми и мото гумите се предлагат в определени размери, които са подходящи за конкретни модели и марки мотоциклети. Затова и първото нещо, което трябва да сторите е да се уверите, че гумите за мотори, които търсите да закупите са подходящи за вашия модел и марка мотоциклет.

 

За да определите подходящият размер на гумите, параметрите, на които трябва да обърнете внимание са няколко: 

 • диаметър на джантата 

 • обща ширина на гумата 

 • височината на профила 

 

Ако не сте сигурни, че правилно ще определите размера, просто погледнете в паспорта на мотоциклета, където производителят е посочил какъв е подходящия размер на гумите на вашия модел и марка мотор.

Модел на протектора

Броят, дълбочината и ширината на каналите на протектора определят ефективността на гумите при различни пътни условия и стилове на езда. 

Така например, големият брой канали на протектора гарантират по-безопасна и комфортна езда на круизъри и туристически мотоциклети, докато по-дълбоките канали (грайфери) за отлични за офроуд и ендуро езда. За спортно каране пък са най-подходящи т. нар. “гладки гуми” или мотоциклетни гуми с минимален брой канали върху протектора.

Тип гуми

Видовете мото гуми, подходящи за мотор са основно два - камерни или безкамерни. 

Първият вид имат въздушен резервоар, който поддържа налягането по време на шофиране. Един от големите плюсове на камерните гуми е, че поддържат оптимално налягането в гумата, но минусът им е, че страничните им стени са уязвими на пробиви. А ако се пробият, изтичането на въздуха става от мястото на пробиването и от резервоара.

За разлика от камерните, безкамерните гуми за мотоциклети имат покритие, което уплътнява вътрешния обем на колелото, като така, при пробиване въздуха излиза само от мястото на пробива. Освен това са по-издръжливи, не претоварват окачването и са по-малко податливи на прегряване при високоскоростна езда.

Дизайн или конструкция

Според типа конструкция, гумите за мотори са - диагонални или радиални.

Първият вид се отличават с диагонално поставени влакна, които са разположени под ъгъл, не по-голям от 90 градуса спрямо централната линия на профила. Дизайнът на този вид гуми ги прави доста твърди и поради това са много подходящи за по-тежки мотоциклети като круизъри или турър машини.

Едно от големите предимства на гумите с диагонален дизайн е, че имат доста голям пробег, а недостатъкът им е, че не разсейват топлината много добре и поради това не са много подходящи за развиването на високи скорости.

При радиалните гуми влакната са поставени перпендикулярно (на 90 градуса) от централната линия на профила. Страничните стени на този вид гуми за мотоциклет са доста по-меки, което спомага за по-гладкото и комфортно каране.

Един от големите плюсове на мото гумите с радиална конструкция е, че разсейва топлината много добре, а един от минусите им е, че се пробиват по-лесно. Този вид гуми са много подходящи за спортни мотори и високоскоростна езда.

Издръжливост

При избора на подходящия размер и модел мотоциклетни гуми не бива да подценявате и издръжливостта на гумите на износване. Например, добре е да знаете, че по-меките гуми осигуряват по-добро сцепление с пътя, но се износват по-бързо. 

И обратното. По-твърдите гуми практически се износват много трудно, но пък откъм сцеплението, което осигуряват има още много да се желае. 

Като възможно компромисно решение са гумите с неравномерна твърдост, при които центърът  е по-твърд и е издръжлив на износване, а страничните стени са по-меки и осигуряват по-добра маневреност и помагат за по-доброто сцепление с пътната настилка.

Защо да изберете гуми за мотоциклет от Линсон Мото?


Ние не сме просто магазин за мото части, аксесоари и мото екипировка, а запалени мотористи точно като вас. Затова сме се погрижили да поддържаме и предлагаме богат асортимент от гуми за мотор от популярни брандове на достъпни цени. 

В нашия магазин Linsonmoto ще откриете широка гама от предни и задни гуми за чопъри, за туристически мотори, Dual Sport гуми, спортни и състезателни гуми и т. н., и т. н.  Марките мото гуми, с които работим и предлагаме са световноизвестни и популярни сред мотористите - METZELER, MICHELIN, PIRELLI, DUNLOP  и много други.

Търсите  висококачествени мотоциклетни гуми от популярни марки, с високо качество и  на изгодни цени? Заповядайте в нашия магазин и ще ги откриете!Често задавани въпроси 

Какви видове гуми за мотоциклет се предлагат?

От магазин LinsonMotoможем да ви предложим богата гама от размери и колекции предни, задни и вътрешни шосейни и офроуд мото гуми. 

На какви марки и защо?

Гумите за мотоциклет, които предлагаме са с високо качество, на достъпни цени. 

И от популярни брандове като:

 • MICHELIN
 • MITAS
 • OXFORD
 • METZELER
 • PIRELLI и много други

На какви цени варират?

За нас е важно да можем да предложим гуми от различни ценови класове, така че клиентите ни да могат да оборудват мотора си с най-подходящите гуми. В нашия мото магазин ще откриете изключително голямо разнообразие от гуми на цени от 4 до 423 лв.

Как и за колко време се доставят продуктите?

Доставката на закупени от нашия магазин гуми се извършва в зависимост от статуса на поръчката. 

Например: 

 • Ако гумите са със статус на поръчката: “В наличност”, гумите се доставят за 24 часа след потвърждение на поръчката.
 • Ако статусът им е: “Изпращане до 48 часа” мото гумите се доставят в рамките на 48 часа след потвърждение на поръчката.
 • При статус: “Изпращане до 3, 5 и 10 дни” доставката се извършва в рамките на посочените срокове.
 • При статус: “Очаквана доставка” служител на Linsonmoto се свързва с клиента, за да се уточнят сроковете за доставка. 

От LinsonMoto предлагаме опцията преглед при доставката на всички модели и марки мото гуми. Освен това, при покупка на стойност над 149 лв доставката е безплатна.

Мога ли да върна артикул и как?

Можете да замените или върнете закупените мото гуми, ако го направите до 30 дни след доставката. За да върнете/замените гумите те не трябва да бъдат използвани. Необходимо е също така приложите платежен документ за покупката и да попълните формуляр за връщане.