30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да караме безопасно по магистрала?

OT LINSON MOTO

Високите скорости, които се развиват по магистралата, честата смяна на лентите и големият поток от превозни средства, които се движат по нея могат да са доста плашещи, особено ако сте начинаещи мотористи.


Но спокойно. Напълно нормално е да изпитвате известна тревога и съмнения. И знаете ли? Не сте сами. Истината е, че почти всеки моторист се притеснява, когато за пръв път предприеме подобно пътуване.


За да ви помогнем да се подготвите за безопасно каране ви предлагаме няколко насоки, към които можете да се придържате.

Как да карате безопасно мотор по магистрала?



Навлизайте в магистралата правилно 

Това, че карате мотоциклет ви осигурява голямо предимство, тъй като можете да ускорите доста бързо и да навлезете в магистралата с подходящата скорост. Разбира се, преди да се качите на аутобана трябва да сте сигурни, че можете да го сторите напълно безопасно. 


Винаги подавайте сигнал, оглеждайте се и се включете в потока едва когато се уверите, че имате достатъчно място безопасно да се влеете в движението.

Придържайте се към крайна лява лента

Знаете, че магистралата, на която ще се качите има поне няколко ленти и трябва да се насочите към някоя от тях. Опитайте се да придържате в крайната лява лента, тъй като опасността някой да “изскочи” неочаквано вляво е минимална. 

Бъдете бдителни и концентрирани

Не забравяйте, че вие сте по-малки и по-трудно забележими от останалите шофьори. Затова е важно да имате поглед над движението пред и зад вас, за да сте подготвени да реагирате при всякакви ситуации. 


Не разчитайте само на огледалата и “хвърляйте” поглед през рамо на обстановката зад вас. Добре е също така  да карате с малко по-висока скорост от останалите превозни средства, за да можете да стоите по-далеч от слепите им зони.

Не карайте в средата на лентата

Без значение в коя лента карате, опитайте се да не карате в средата ѝ, а в някой от нейните краища. Защо? 


Средата на лентата често е замърсена от отломки, отпадъци и петна от масла и петрол и ако карате там и се натъкнете на отломки или разлив това може да ви причини неприятности като да изпуснете управлението на мотора например.


Това е и причината, поради която ви съветваме да се придържате в страни от средата и да карате там, където минават гумите на колите. Освен това, карайки в единия край на лентата можете много по-бързо да реагирате и да “избягате”, ако усетите, че някой автомобил се е приближил опасно близо до вас.

Поддържайте стабилна и постоянна скорост

Макар, че е изключително забавно да се движите с висока скорост и да изпреварвате превозните средства на зиг - заг, опитайте се да потиснете тези си желания и да спазвате правилата за движение и допустимата скорост. 


Карането на зиг - заг между колите е особено опасно, тъй като минавате твърде близо до превозните средства и няма как да знаете дали шофьорът ви е видял или се намирате в мъртвата му точка. Затова оставете желанието си да изпитате възможностите на мотора си у дома и спазвайте правилата за безопасна езда.


Бъдете забележими и спазвайте дистанция

Не забравяйте, че останалите превозни средства имат слепи зони и невинаги могат да ви забележат навреме. Вие сте по-малки от тях и ако попаднете в спялата им точка, докато се опитват да минат в друга лента или да изпреварят, последствията за вас няма да са никак добри. 


За да не се стига до там и за да пътувате безопасно до дестинацията си, използвайте всички познати ви начини, за да сигнализирате къде се намирате.  И винаги, абсолютно винаги спазвайте безопасна дистанция. 

Планирайте движението си предварително

Още преди да се качите на магистралата си направете план, за да сте наясно колко почивки трябва да направите и къде, кога трябва да слезете от аутобана и т. н. 


Така, когато наближи време да отбивате за почивка или да слезете от магистралата няма да ви се налага да чакате в последния момент, а можете да се придвижите внимателно между колите, без да ги карате да натискат спирачки или да се отклоняват заради вас.

Внимавайте около входовете, изходите и местата за почивка по магистралата

Следете обстановката около вас много внимателно, особено около входовете, изходите и местата за почивка, тъй като не малко шофьори не внимават особено и често се случва да забравят да дадат мигач и да свият рязко, за да не изпуснат отбивката. 

Затова, приближите ли някое от тези места, поглеждайте често в огледалата и поглеждайте през рамо, за да оцените по-правилно ситуацията.

Уважавайте другите участници в движението

Вие със сигурност сте много по-бързи и много по-маневрени от останалите шофьори, които се движат във вашата посока по магистралата. Но това не ви дава правото да карате неразумно или да не позволявате на останалите коли и камиони да  карат във вашата лента и да ви изпреварват. 


Повярвайте, ние напълно разбираме колко вълнуващо може да бъде, ако някоя кола зад вас иска да ви изпревари вие да ускорите. Но не го правете, защото това може да бъде доста опасно. Вместо това, просто я оставете да го направи и продължете да карате безопасно.

Не карайте зад автомобили или камиони с лошо обезопасени товари

Внимавайте много, ако пред вас има автомобил с ремарке или с не добре обезопасен товар, тъй като вероятността нещо от товара да изпадне пред вас е доста голяма. Затова, гледайте пътя пред вас и ако забележите, че подобни превозни средства се движат, останете на безопасно разстояние след тях или преминете в друга лента.

Направете проверка на спирачките и светлините на мотора, преди да тръгнете на път

Сигурни сме, че винаги преди да потеглите на дълъг път проверявате състоянието на двуколесното си возило, но нека го кажем и ние. Изключително важно е, особено ако ще карате дълги часове по магистралата моторът ви да е в перфектно състояние. 

Носете подходящото мото оборудване

Не бъдете от мотористите, които пренебрегват мото екипировката, тъй като тя може да спаси живота ви и да ви предпази от наранявания в случай на инцидент. Винаги, преди да се качите на мотора се обличайте с подходящата екипировка и никога не карайте без каска.


Да обобщим

За да стигнете безопасно до дестинацията, не забравяйте следното:

  • Без значение в коя лента се намирате, винаги мислете с един ход напред, преценявайте ситуацията и бъдете готови да “избягате”.
  • Бъдете видими, избягвайте да оставате дълго в сляпата зона на колите и спазвайте дистанция.
  • Бъдете внимателни с останалите шофьори, които се движат по магистралата и не тествайте възможностите на мотора си на магистралата.
  • Носете подходящата мото екипировка и се опитайте да се насладите пълноценно на пътуването.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар