30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Детска крос каска или за възрастни?

OT LINSON MOTO

През последните години сред спортовете, които се практикуватс удоволствие от децата се нарежда и мотокросът.Този спорт е не само забавен, но и много вълнуващ за малките, тъй като включва специална мотоекипировка и развиване на умения за каране намотоциклет.

 

 Детска крос каска или за възрастни?

 

Затова не бива да се учудвате или притеснявате, ако дететови каже, че иска да се занимава с мотокрос. Вместо това се постарайте да  му осигурите подходящата екипировка и кроскаска и го заведете на пистата.


Каква каска за мотор да закупите на детето си? 

Преди да започнете търсенето на този елемент от мотокрос екипировката, трябва да сте напълно наясно какво точно търсите. Защотодетските шлемове се делят на няколко основни категории според нивото на уменияи възрастта на детето.

Каски за начинаещи в мотокроса 

Първите стъпки в мотокроса започват с начален клас или ниво Ree Wee. Това ниво има за цел да запознаемалките с машината и поради това няма състезателен, а по-скоро опознавателен изабавен характер. 

Ако детето ви е на възрастот 4 до 9 години, това ниво е подходящо за него. В началото то няма да емного уверено върху мотора. Поради това няма да развива високи скорости, щекара по-внимателно и ако падне, контузиите няма да са тежки. 

Имайте предвид обаче, че въпреки, че контузиите му няма да са тежки, детето ще пада много по-често отмотора. Затова е добре да го подсигурите с подходящата каса за това ниво. 

Характеристики на детските кроскаски за начално ниво: 

     Поликарбонатна, полилегирана или поликарбонова композитнаконструкция на черупката

     Сигурна и стабилна D - Ring каишка

     Подвижна козирка

     Сертификат ECE, DOT или SNELL


Крос каски за по-напреднали иразвиващи се състезатели

След като опознаят мотора и станат по-уверени, децатапреминават от входно мотокрос ниво към по-високо ниво. Това означава, че вечеимат придобити умения и не само развиватпо-високи скорости, но и започват да използват по-усъвършенствани техникина каране. 

Характеристики на каските замотокрос за по-напреднали: 

     Поликарбонатна, полилегирана или поликарбонова конструкцияна черупката

     Система за безопасност MIPS

     EPS линейна система за подобряване на вентилацията

     Подвижна козирка

     Аеродинамичност

     Рейтинг (сертификат) ECE, DOT или SNELL


Каски за състезатели

На това ниво малките вече участват в състезания, чувстват семного уверени, искат да карат колкото се може по-бързо и да се справят сконкуренция на пистата.

Ако и вашите деца са доста напреднали и са готови дапреминат в състезателните класове като JuniorIntermediate (8 + години) или Junior Expert Class (13+ години), то те вече  трябва да помислите за покупка насъстезателни крос каски. 

Характеристики на състезателнитекрос каски: 

     Поликарбонова композитна конструкция или конструкция отвъглеродни влакна на черупката на каската

     Система за безопасност MIPS

     EPS линейна система за по-добро регулиране на вентилацията

     Система за абсорбиране на потта

     Лекота

     Сваляема вътрешност за по-лесно почистване

     Подвижна козирка

     Рейтинг ECE, SNELL или DOT

 

 Детска крос каска или за възрастни?

Важен ли е вида на каската?

Една доста голяма част от родителите смятат, че щомопределен модел шлемове са предназначениза мотокрос, няма значение дали ще закупят детска каска или такава завъзрастни. Това обаче е голяма грешка, тъй като независимо, че и двата видашлемове осигуряват високо ниво на защитаи комфорт, те имат и някой съществениразлики.


Каква е разликата между детската крос каска и тази завъзрастни?

Освен като размер, двата вида каски се различават и катодизайн. Дизайнът на детските крос шлемове се отличава от оборудването завъзрастни по следните характеристики: 

     По-голяма дълбочина на прилягане

     Подсилване на тила

     По-малко тегло

     Адаптирана форма и други

 

Ето защо, когато избирате каска за съкровището си трябва дасе спирате на вид, който е предназначенспециално за деца.

 

На какво да обърнете внимание при покупка на детска кроскаска?

Размер

Преди да поговорим за размера, искаме да ви кажем какво небива да правите при никакви обстоятелства. Никогане купувайте крос каска в по-голям размер с презумпцията, че детето ще я“израсте”. Това правило важи за всички елементи от детската мотокросекипировка, но за каската важи два пъти по-силно. Защото закупуването на по-голяма каска може да доведе до много тежкипоследици в случай на инцидент и после ще съжалявате горчиво, че не стезакупили точния размер. 

Защо? 

Начинът, по който каската е проектирана да осигурява защитазависи от начина ѝ на поставяне. И ако тя не стои стабилно и неподвижно наглавата на детето, дори и при падане отмотора при много ниски скорости може да изхвърчи от главата на детето илида създаде ротационни сили, които да причинят големи контузии. 

Затова горещо ви съветваме да бъдете много внимателни вопределянето на точния размер на крос каската. Най-добре е да отидете заедно с детето в магазина и намясто да пробвате различните размери каски. Ако не можете да отидете лично в магазина, тогава преди да поръчатекаската трябва да направите някой измервания, за да сте сигурни, че сте сеспрели на точния размер. 

Измерванията се извършват собикновен шивашки метър, а начинът е следният: 

     Помолете детето да застане неподвижно

     Вземете метъра, поставете го около главата на детето, като внимавате шивашката лента да минава на 1,5 - 2 см надвеждите, малко над ушите и през най-изпъкналата част на черепа в заднатачаст на главата.

 

След като свалите точните размери, сравнете ги с таблицата вразмери, която ще откриете във всеки един онлайн магазин за продажба на мотоекипировка. Ако размерът на главата на детето е между два размера от таблицата,използвайте правилото на закръгляване донай-близкото цяло число. Например, ако резултатът от измерването наобиколката на главата е 50,4 см, тогавави трябва размер каска 49 - 50 см (S).Ако резултатът е 50,8 см, тогава подходящия размер е M (50 - 51 см).

 

 Детска крос каска или за възрастни?

 

Вътрешна обвивка (подложка) 

Често подценявана при избора на каска, вътрешната подложкана каската има много голямо значение кактоза комфорта, така и за безопасността на детето. От нея зависи дали приинцидент каската ще може да абсорбираудара и да предпази главата и тила му.

Нашият съвет е, преди покупката да обърнете внимание наматериала, от който е изработена вътрешната обвивка. Имате ли възможност, избирайте каски с подложки от мемори пянаили друг висококачествен абсорбиращ удара и хипоалергичен материал. Обърнетевнимание и дали подложката покрива цялатавътрешна страна на каската (и особенов областта около бузите). Препоръчително е и подложката да може да се сваля и пере.

Тегло

Каските за мотокрос за деца трябва да бъдат устойчиви, носъщевременно с това и много леки, за да не натоварватмускулите и гръбнака във фазата на растеж на малките.

Материал на черупката

Както каските за възрастни, така и крос каските за деца трябвада са с  изключително здрави черупки.Обикновено материалите, които се използват за външните черупки са от термопластични материали, кевлар,въглеродни влакна, поликарбонат, ABS и други. Тези материали позволяватдетските каски не само да отговорят на всички изисквания за безопасност, но иосигуряват ниското тегло, което е от голяма важност тъкмо за мото продуктите,предназначени за деца.

Стандарт за безопасност и качество

Без значение дали купувате мотокрос каска за дете,тийнейджър или възрастен, оборудването задължително трябва да има сертификат за безопасност. Припокупката обърнете специално внимание на етикета на каската, за да се уверите,че продуктът има един от следните сертификати: ECE 22:05 (европейски сертификат), DOT или SNELL. Не откривате ли някоя от тези маркировки по каската,не я купувайте в никакъв случай.

Цена

Цената на детските мотокрос каски може доста да варира. Товасе дължи както на използваните материали, така и от производителя на мотооборудването. На пазара можете да откриете както каски на доста прилични цени с добро качество, така и детски шлемове от висок клас от водещипроизводители, цените на които са доста високи. 

Ако търсите нашият съвет, то ние сме на мнение, че когатостава дума за безопасността на децата ви е по-добре да платите малко повече, нода сте сигурни, че каската, която носи детето ви на пистата е изработена от най-висококачествените материали и можеда му осигури ефективна защита в случай на инцидент. 

Ако в момента не можете да си позволите по-високата цена,тогава добър вариант е да се спрете на детска каска от водещ производителвтора употреба. В този случай обаче трябвавнимателно да огледате каската за видими ефекти, да поискате информация кога епроизведена и погледнете дали има сетификат за безопасност.

Цвят

Предполагаме, че лично вас цветовете на крос каската не вивълнуват особено, но за децата ви са изключително важни. Затова е добре, следкато се спрете на характеристиките, които да гарантират комфорта и безопасността на малките да ги оставите сами даизберат цветовете, които им допадат. Повярвайте, за децата е много важнокак изглеждат и много държат на цветовите комбинации на това мото оборудване. 

Ако пък искате да доставите още по-голямо удоволствие намалките мотористи, можете да поръчате и закупите специални каски за момичетаили за момчета. Почти всички водещипроизводители предлагат както унисекс каски, така и шлемове специалноизработени за момчета и за момичета.

 

 Детска крос каска или за възрастни?

 

Глезотийки

На пазара се предлагатмодели детски крос каски оборудвани с допълнителни екстри. През последнитегодини каските за деца с Bluetooth слушалки са сред най-търсените. Тази системане само осигурява връзка между детето и родителите, но е и идеален начин треньора да дава наставление на малкия състезател повреме на тренировките.

Доверен магазин

Когатостава дума за покупка на мото оборудване за детето ви, винаги се спирайте намагазин, от който сте пазарували и сте сигурни в коректността му. Пазарувайки от доверенмагазин можете да сте спокойни, че детската крос каска, която ще закупите ще е наистинаот високо качество и безопасността на детето ви е напълно гарантирана.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар