30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем правилното гориво за своя мотор?

OT LINSON MOTO

pravilno gorivo

Темата за това кое гориво еподходящо за мотоциклета вълнува всеки фен на моторите. Факторите коитоопределят избора ни на гориво за мотоциклета са няколко.

Един важен фактор при изборана горивото е неговото качество. С изборана гориво с добро качество ние се грижим за горивната система на своямотоциклет. Когато внимаваме с какво гориво зареждаме, ние удължаваме живота насвоя мотоциклет и повишаваме неговата производителност.

Коее най-доброто октаново число на мотоциклетното гориво?

 

Габаритите на мотоциклетите са по-малки, затова и капацитетът на техните резервоари съответное по-малък, отколкото при автомобилите. Когато става въпрос за избор на гориво,добре е да зареждаме с бензин с по-високо октановочисло.

Трудно е да се каже кое енай-доброто октаново число за мотоциклетно гориво. То зависи от вида намотоциклета, който караме, изискванията за октаново число в държавата, в коятокараме мотора. Добър избор за нашия мотоциклет са горивата с октаново число A98 / A99 / A100. A95 е често избиранвариант.

Октановото число се определяспоред модела и марката на нашия мотор.Факт е, че повечето производители намотоциклетни горива използват  добавкиза подобряване качествата на горивата. Разбира се всяка марка имодел мотоциклет има препоръчително октановочисло за горивото. Числата варират както при различните марки мотоциклети,така и при  различните моделимотоциклети.

Преди да заговорим загоривата обаче ще обърнем първо внимание на горивния филтър, тъй като неговатароля е също важна. Хубаво е да извършваме редовна проверка на горивнияфилтър, за да се уверим дали той не е замърсен, запушен и акоизглежда чист, значи всичко е наред.

Експертите препоръчват подмяна на мотоциклетния филтър на всеки2 години, а може и по-рано в случай че забележим следи от замърсено гориво. Приналичие на повреда подменете незабавнофилтъра.

 

Коиса видовете  гориво за мотоциклет?

 

Горивата за мотор са

·        Бензин

·        Дизел

·        бензино-етаноловасмес.

 

Добавките, коитопроизводителите добавят към горивото са разнообразни. За да се постигне добро качество на горивото може да седобавят всякакви добавки, когато бензинът е с добро качество. Добавкитедопълнително подобряват качеството набензина, удвояват и даже утрояват неговия живот и носят по-добрапроизводителност на двигателя.

Когато качеството нагоривото се влоши, няма продукти на пазара, които да могат да му върнатзагубените свойства обратно. Съответно бензинът става отработен. А карането с отработенили нискокачествен бензин е рисковано. В най-добрия случай мотоциклетът нище е с ниска производителност, а в най-лошия има възможност за сериозноповреждане на двигателя.

Горивните смеси за мотоциклети се делят на видове:

·        Клас 1 =лятна смес - минимум 79% съдържание на етанол

·        Клас 2 =пролетно-есенна смес - минимум 74% етанол

·        Клас 3 =зимна смес - минимум 70% етанол

Класовете се определят взависимост от региона. При по-южните региони преобладават клас 1 и 2, докатопо-северните изискват 1, 2 и 3. В България са нужни и трите класа.

Каквопредставлява етанолът?

 

Е85 е смес от алкохол игориво, съдържаща до 85% денатуриранетанол и бензин. Етанолът се извлича от царевица, от където идва и името му"царевично гориво". Тъйкато Е85 се състои предимно от алкохол, то има много голям ефект върху поведението на автомобила.

Етанолът, който  се открива в по-голямата част от бензиновитесмеси за мотоциклети и високо корозивен и има способността да разяде алуминиевотопокритие на карбуратора ни. Затова икачествените горивни добавки играят защитнароля за карбуратора и компонентите на горивната система. Това е важно,особено ако мотора се съхранява неизползван за по-дълго време.

Факт за Е85 е, че има по-голяма мощност от бензина въпреки факта,  че има по-малка енергия на единица обем.Когато сравним Е85  с бензина откриваме,че той има няколко предимства. Една от най-големите ползи от избора на Е85 енеговото сравнително по-високо октаново число, в сравнение с това на бензина отбензиностанциите. Това позволява на Вашиятунер да направи по-агресивни настойки по отношение на предварението и налягането на турбината.

Другото му голямо предимствое фактът, че алкохолът (етанолът) в Е85 притежава огромен охлаждащ ефект. Охлаждащият ефект на Е85 наподобява водно-метановата инжекция.По-студеният  нагнетен въздух води допо-гъст въздух. А пък по-гъстият въздух води до повече въздух  гориво. Повечето въздух и гориво водисъответно и до повече мощност.

Качествона бензина

 

При съхранение бензинътзапазва совите горивни свойства за около 6 месеца, а ако съдържа етанол тозипериод е по-малък. Едно от нещата, които карат горивата за загубят своитекачества е контактът с въздуха,излагане на светлина и събирането на вода от околната среда.

Въздухът и водатапредизвикват реакции в горивото (оксидация), което от своя страна води до обезцветяване на бензина, при който имаутаени частици на дъното на горивния илигазовия резервоар. При топло време тези реакции в горивото протичатпо-бързо.

При горивата с етанолсъществува проблемът с навлизане на вода от въздуха в горивото. Това се дължина химична реакция в етанола. Когатодостатъчно количество вода се абсорбира, тя разтваря част от етанола ивпоследствие този разтворен етанол започвада се отделя от горивната смес. Този процес се нарича с името “фазова сепарация“.

Освободения етанол се смесвас водата и се утаява на дъното на резервоара, тъй като етанолът и водата сапо-тежки от газта. Когато това се случи, могат да се появят някои сериознипроблеми, които не бива да допускаме да се случат.

Това е например когатоостатъчно количество бензин, чието октаново число е понижено. Възможен проблеме когато горивната система започне да използва вода или етанолова смес вместобензин.

Най-добрият начин дапредотвратим подобни проблеми е да избираме гориво с добавки.

 

Какда установим най-правилният вид за нашия мотор?

 

Както вече казахме, колкотопо-високо е октановото число на горивото, толкова по-добре. Това е така, защотомотоциклетите имат по-висока компресияна цилиндрите в двигателя. Тъй като цилиндрите им са по-малко на брой, теимат по-голямо изместване на цилиндъри обикновено достигат по-високи обороти в минута бързо в сравнение с колите.

Обаче и твърде високотооктаново число не винаги е добре, тъй като несе изгаря напълно в горивната камера и води до образуването на излишноколичество газ. Така неизгорялото гориво води до натрупване на въглерод по буталата и горивната камера.

 

Каквопрепоръчват специалистите на Линсън Мото?

 

Употребата на А95 едобър избор, тъй като обикновено специалистите препоръчват него. Препоръчителное да се избират горива за мотоциклет с добавки.

 

 

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар