30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да си изберем мото ботуши?

OT LINSON MOTO

Едни от най-често задаваните въпроси от начинаещи ездачи са:„Наистина ли са ми необходими специалнимото ботуши?” и „Как да ги избера?”.Ако и вие си задавате тези въпроси, дошли сте на точното място, защото вследващите минутки ще се опитаме съвсем накратко да ви разкажем малко повече затези толкова важни елементи от мото екипировката.

kak-da-si-izberem-moto-botushi
Защо са необходими мотоциклетни ботуши?

Може би сте чували от някой мотористи, че „обувката си епросто обувка” и не е нито наложително, нито задължително да се кара мотор съсспециално изработени мото ботуши.

Ако държите на безопасността си обаче, ние ви съветваме дазабравите съветите на тези мотористи. Казваме ви го съвсем приятелски, тъй катоистината е, че има огромна разлика междуобикновените обувки или ботуши, които можете да купите от всеки магазин имото ботушите. Защо?

Мотоциклетните ботуши са специално създадени не само, за даосигурят удобството ви по време на езда,но и да предпазят стъпалата, пръстите и глезените ви от наранявания и абразия.Казано иначе, в мото ботушите ще откриете няколко елемента, които няма как даоткриете в обикновените обувки и ботуши:

     допълнителна твърдости голяма здравина

     формована защита

     подсилени подложки

     устойчива на подхлъзване подметка и изключително здрависистеми за закопчаване.

Затова, ако следващият път, в които някой ви каже, че„обувката си е просто обувка” му отвърнете, че според едно от най-авторитетнитепроучвания правени някога в света, 30%от нефаталните наранявания при инциденти с мотор са в областта на стъпалата,пръстите и глезените. Нараняванията са получени, тъй като мотористите също сасмятали, „обувката си е просто обувка”и не са носили мото ботуши по време на инцидента.

Как даси изберем мото ботуши?

Ако за пръв път ще избирате и купувате мото ботуши,най-вероятно вече сте установили, че има различнитипове ботуши и всеки един от тях има своите специфики. Това е така, тъйкато не всеки тип ботуши са подходящи за всички стилове на езда.

Основникритерии за избор на мото ботуши

Стилна езда

Както споменахме преди малко, всеки тип мотоциклетни ботушие предназначен за различен стил езда.Затова и първото, което трябва да направите е определите кой е вашият стил на езда. Ако напримерпредпочитате екстремното каране извънпътя или ездата на пистата, ботушите, които ще са ви необходими са тези,които ви предлагат достатъчно добра защита, здравина и твърдост.

Ако сте уличен ездач,можете да се спрете или на модели, които са по-стилизирани и без много голямазащита, или на мото ботуши, които предлагат по-голяма защита, но все пак иматпо-приемлив за градските условия дизайн. Ако си падате по дългата езда, тогаваза вас подходящите мото ботуши ще сатези, които предлагат не само голям комфорт и добра защита, но и имат добра вентилация и хидроизолация.

Дължина

Дължината на мото ботушите варира от дължина до глезена додължина до средата на прасеца. В долния край на спектъра са мото ботитес дължина до глезена.

Те са ниски колкото обикновена маратонка или малко по-високаобувка и са доста удобни, но не осигуряват много добра защита на глезена. Мото ботушите с ¾ дължина са по-високии защитават крака и глезена по-добре, а пълният размер (високите ботуши)покриват крака до средата на прасеца и осигуряватмаксимална защита.

Истината е, че колко високи да са ботушите зависи както отстила ви на каране, така и от защитата, от която се нуждаете. Все пак има някойправила, които можете да следвате. Например, ако сте запалени по мотокроса, товие ще нуждаете от класически, мотокросботуши с висока защита.

Ако си падате по ендуро, по-леките версии на класическитевисоки мотокрос ботуши ще ви свършат работа. Ако карате туристически мотор, ¾ или високите кожени или текстилни мото ботушище са много подходящи, а ако сте уличен ездач, тогава всичко зависи от личнитеви предпочитания и можете да се спрете както на къси мото боти, така и на ¾ ина високи ботуши.

 kak-da-si-izberem-moto-botushi

Материал

Материалите, от които се изработватмото ботушитесе различават от материалите, от които се изработватобувките и ботушите, които носите в ежедневието ви. Това се налага, тъйкато изискването към материала,който се влага в производството намотоциклетните ботуши е той да е достатъчно здрав, за да може да осигуринеобходимата защита на крака в случай на инцидент.

Обикновено, материалите, от които се произвеждат мото ботушите са обработена,висококачествена, естествена кожа или текстил с полимерни вложки. За ощепо-голяма защита и дълготрайност, основните материали се комбинират и сматериали като:

     Gore - Tex - дишаща, водоустойчива мембрана,която отнема влагата от краката и ги поддържа сухи, дори и при цял деннепрекъсната езда.

     TRU (термопластичен полиуретан) - това е вид пластмаса, която сеизползва за изработка на по-голяма част от бронята и плъзгачите, които сенамират на мото ботушите. TRU е силно устойчив на абразия, има висока якост приудар и с висока гъвкавост при ниски температури материал.

     Кевлар - това е синтетично влакно, което емного устойчиво на износване. Някой производители дори използват кевларенинишки, за да направят шевовете на мото ботушите още по-здрави.

Подметка

Стандартно, подметкитена мото ботушите се изработват от много здрава и устойчива на приплъзванегума. В зависимост от стила на езда, който практикувате можете да се спретекакто на по-мека подметка, така и на по-твърда.

Ако се спрете на по-мекатаподметка на мото ботушите, тогава трябва да знаете, че този тип подметкиимат по-добро сцепление, но се износват по-бързо. Ако пък изберете по-твърдата,тогава положението е обратното - ще издържат по-дълго, но сцеплението няма да етолкова добро.

Може да ви е полезно! Едни от най-добрите подметки за мотоботуши са Vibram (неплъзгаща и маслоустойчиваподметка) и Goodyear Welt. Имате ливъзможност, изберете ботуши с такава подметка, но ако нямате такава възможности нитрилните подметки са доста добър вариант.

Конструкцияи качество

Начинът, по който са изработени мото ботушите е изключителноважен не само за безопасността ви, но иза комфорта ви по време на езда. Затова ние ви съветваме преди покупка даобърнете специално внимание на шевовете и на това как е свързана подметката. Запомнете! Качествените мото ботуши са сдвойно или тройно зашиване, аподметката задължително е шита, а не лепена!

Броняи защита

Колко високо ниво на защита ще имат вашите мотоциклетниботуши зависи основно от стила ви на езда, но все пак… Допълнителните броня и защита са винаги в плюс, особено когатостава дума за състезателни ботуши.

Обикновено състезателнитеи спортните модели се предлагат с вградена броня от кевлар, карбон или пластмаса, която е поставена на най-уязвимите икрехки зони като пети, пръсти, глезени.

При мото ботушите иботите за улична езда обикновено бронята е във вид на стоманени пластини,които се поставят за защита в областта на пръстите.

Тъй като защитата особено при състезателните и спортнитемото ботуши е изключително важна, ние ви съветваме, когато избирате ботуши да се информирате предварително какво ниво набезопасност предлага избрания от вас модел.

Начинна захващане

Друг важен момент при избора на мотоциклетни ботуши, накойто трябва да обърнете внимание е закопчаването и разкопчаването. За разликаот ежедневните ви обувки, мотоциклетнитеса със специално закопчаване (велкро системи) или специални връзки икатарами.

Велкро системите и връзките са много подходящи заботуши за улична езда или за дълга езда, докато катарамите са предпочитани при спортните и състезателните мото ботуши, тъй като осигурят по-голямастабилност на крака.

Размер

За да са ви удобни мото ботушите то трябва да са вподходящия за вас размер, нали така? Добрата новина е, че обикновено размерите на мотоциклетните ботушисъответстват на размера, който носите когато не сте на мотора. Това обачене бива да ви успокоява, тъй като производителите са различни и е напълновъзможно да има малки разлики в номерацията.

За да откриете точния размер на мотоботушите, особено ако пазарувате онлайн, ние ви съветваме следното:

1. Да се съобразите с посочената таблица с размери, с която всеки магазин за мото екипировкаразполага.

2. Да измерите стъпалата си в къщи. Измерването ставаизключително лесно като само трябва да поставите крака си върху лист хартия и да очертаете стъпалото с молив.

3. След това просто измервате и съпоставяте с таблицата сразмери на производителя.

Комфорт

Оставихме тази точка последна, но тя е изключително важна,тъй като ако мото ботушите не са ви удобни, колкото и качествени и маркови да са, няма да ги носите дълго. Затова, предипокупка се уверете, че когато сложите ботушите на краката си, те са видостатъчно удобни и комфортни и не ви притесняват никъде.

Ботушите или ботите за мотоциклет трябва да не ви стягат никъде, даобхващат крака ви добре и стабилно, и в никакъв случай да не са ви хлабави. И един съвет! Ако предпочитатедългата езда и смятате да яздите дългичасове наред, дори и при неблагоприятниатмосферни условия, добро решение би било да се спрете на мото ботуши,които са водоустойчиви. Ако пък ще яздите само през лятото, тогава добър изборбиха били мото ботушите с добра вентилация.

 kak-da-si-izberem-moto-botushi

Кои санай-търсените модели мото ботуши?

AlpinestarsTech 7

Моделът е подходящ за мотокрос.Ботушите са изработени от обработена естествена кожа в комбинация с устойчив наизносване полиуретанов корпус.

Разполага с полиуретанови протектори, които защитават всички части на краката, атехнологията за двойно формуване на ботушите осигурява гъвкаво и удобно управление на мотоциклета.

O’NealRider Shorty

Моделът е изработен от висококачествени материали и е многоподходящ за градска езда. Ботите са изключително здрави и издръжливи, оборудваниса с метални пластини за предпазване на пръстите на краката от удари, аподметката Goodyear Welt осигурявамного добър захват и стабилност.

Forma

Forma Neron е модел подходящ за езда натуристически мотоциклети в градска среда и на дълги разстояния. Подметката еотлята и не позволява на краката да се подхлъзват.

Стелките APS, с които са оборудвани мотоботушите осигуряват допълнителна защита, а комфортътсе поддържа от допълнителните гофрирани вложки в точките на огъване.

Освен моделите, които накратко ви представихме, популярнимарки и модели мото ботуши сред мотористите са A - PRO, EXUSTAR, AKITO, XPD, OXFORD, RST и други.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар