30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какъв кросов мотор да си купя?

OT LINSON MOTO

krosov motor


Каквое кросов мотор?

 

Кросовият мотор е предназначен за каране попросторни офроуд терени с различни наклони. Включва изпълнението на скокове иакробатичини движения във въздуха. Мотокросмоторите могат да се ползват както за участие в състезания, така и залюбителско каране.


krosov motor


Най-важното за нас е да се чувстваме комфортно и стабилно на мотора, за даси осигурим безопасност и да се наслаждаваме на макс на карането. Изборът  на твърде малък или твърде голям мотокросмотор може да ни създаде неприятни ситуации в бъдеще.

Искате да карате кросов мотор? За да направимразумен избор на кросов мотор е необходимо да обърнем внимание на няколко неща.


Какво трябва да определяизбора ни на мотокрос мотор?


krosov motor

Опит и тип каране


Правилният избор на кросов мотор зависи оттова колко натрупан опит имате в мотокроса. Дори и да сте с отлични умения вградското и извънградското каране, помнете, че офроуд карането е нещо съвсем различно. Трябва реално да съобразимсвоето ниво на напредналост преди покупка на кросов мотор, за да не ни е нужнослед това да използваме здравната си застраховка.

Ако си взимате за първи път мотор за мотокрос за себе си или за своето 10-годишнодете, препоръчителна опция за детето е кросов мотор с двигател под 110 кубика,а за вас с двигател под 250 кубика. Що се касае детскитемотори за мотокрос, подходяща опция са тези със 3-скоростна трансмисия иавтоматични спирачни дискове.


krosov motor

Ръст и тегло


Вашият комфорт и безопасност прякозависят от това дали мотокрос мотоциклета е подбран според вашите ръст и тегло.Когато сме седнали на моткрос мотора, ако стъпалата ни са плътно на земята, тотова значи, че моторът е малък за нас. Не се препоръчва да си изберемкросов мотор, който е по-малък от необходимото, тъй като теглото ще повлияе наокачването. Карането на подобен мотор ще създаде повече натоварване наокачването и ще усещате всеки удар при гърбица или камък по пътеката.

Факт е обаче, че хората се учат по-бързо дакарат на по-нисък мотор, отколкото на по-висок мотор. За хората с тегло около68 кг. или по-малко се препоръчват кросови мотори под 250 кубика с цел лесносвикване към теглото и височината на мотора. За по-тежки мотористи разуменизбор са кросовите мотори, чийто кубици са между 250 и 450, като всичко зависиотново от опита в мотокрос карането без значение на височината и теглото.

Изборътна кросов мотор с повече от 250 кубика е подходящ за такива, които сапонатрупали вече опит в мотокроса. За пълни начинаещи в мотокроса сапрепоръчителни 125-кубикови двигатели.


krosov motor

Ако пък едва докосвате земята с пръститена стъпалата и се чувствате нестабилно на мотора, то моторът е твърде голям завас и с подобен мотор лесно ще загубите баланс. Най-добрее само една-трета от стъпалото ни да е на земята. Когато се натъкнем настръмнина, можем лесно да си помогнем с крака без да загубим баланс и управление над мотора.

Видът на окачването, подходящо за начинаещмоторист с тегло по-малко от 45 кг. се различава от окачването нужно замоторист с тегло 90 кг.


Двигател


Кросовитемотори с двутактови двигатели биватпостепенно измествани от тези с четиритактови двигатели.


Двутактов кросов мотор


Обикновеномотокрос моторите са с по-шумни двигатели. Един двутактов двигател с въздушноохлаждане изисква по-малко поддръжка в сравнение с четиритактовия и ремонтът муе по-евтин. При тях се постига един лек и гъвкав мотор с рязко ускорение.


Четиритактов кросовмотор


krosov motor


Изискват повече поддръжка отдвутактовите, често регулиране на клапаните, и смяна на маслото, но пък продължителността на живота им е по-голяма. При четиритактовите двигателиима по-голям въртящ момент. Подходящи са за крос мотори, които се използват запо-умерено каране за развлечение, а не толкова постигане на високи скокове.

Кросовите мотори с четиритактови двигатели свъздушно охлаждане са подходящи за начинаещи. Недостатък е също факта, чеподдръжката им е по-скъпа, особено при четиритактовите с водно охлаждане.


Размер на бюджета


krosov motor


Цената за кросов мотор не е определящаза това колко бързо ще се научим да караме мотокрос. Марката нa мотора също е въпрос на личен избор.

Трябва да вземем под внимание и фактакакъв бюджет сме готови да отделим за поддръжката на подобен тип мотор. Мотокрос моторите горят значително гориво. Моторът, койтосме си избрали след време ще се нуждае от евентуална подмяна на двигателя, а замотори от такъв тип ремонтът ще е по –скъп, за което трябва да сме готови.

Опцията за втора употреба кросов мотор еподходяща за тези от вас, които са ремонтирали мотори. Ако нямате опит в извършването на ремонти по мотокрос моторидосега, препоръчително е да си вземете чисто нов мотор, особено ако планиратеда прекарвате повече време на него.


krosov motor

На теория мотокрос моторите са подложенина по-голямо натовраване от моторите, ползвани за каране из града и съответнокрият и по-голям риск от повреди. Така че, който и мотор да си изберем, трябвада сме готови за ремонти в бъдеще.

 Ако сме наистина ентусиазирани и смятаме да карамемотокрос за по-дълго време, то е хубаво да инвестираме в чисто нов мотор. Едни отнай-добрите  марки за мотокрос мотори са Honda, Kawasaki, Yamaha, Aprilia, Husaberg, KTM Husqvarna или Suzuki.


Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар