30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Каква е разликата между турър, спортни, мото боти или ботуши за мотокрос?

OT LINSON MOTO

За разлика от каската, якето и ръкавиците, които можете да свалите, когатослезете от мотора, ботите или ботушитеще са на краката ви през целия ден. И точно поради тази причина те трябва дабъдат не само подходящи за вашия стил на езда, но и достатъчно удобни ипрактични, за да можете да ги носите без притеснения часове наред.

Каква е разликата между турър, спортни, мото боти или ботуши за мотокрос

 

Видовете ботуши за мотоциклет, които се предлагат в търговскатамрежа обаче са толкова много, че ние напълно ви разбираме, ако изпитватезатруднения при избора на точно този типи модел, който отговоря най-добре на вашите изисквания за удобство, защита и комфорт по време наезда.

За да се опитаме да ви улесним (и помогнем) при избора,помолихме някой от водещите специалисти да разяснят каква е разликата между турър, спортни, мото боти и ботуши замотокрос. И ето какво споделиха те…

Турърботуши

Този тип мото ботуши са предназначени за дълга езда, затоваи едно от основните изисквания към тях е да могат да осигурят голямо удобство икомфорт на ездача. Това са едни отнай-популярните типове мотоциклетни ботуши както сред уличните ездачи, така исред мотористите, които яздят с часове,без да слязат от мотора.

Обикновено турър ботушите са изработени от дебела,обработена естествена кожа и са със средна височина. Дебелата кожа на ботушите предпазва моториста както от топлината от ауспуха на мотора, така иот абразия в случай на инцидент. Повечето класически модели турър ботуши иматлеко повдигната пета, а подметката е изработена от твърда гума за по-добросцепление.

Тъй като основното предназначениена този тип ботуши е да осигурява комфорт, нивото на защита не е многовисоко, но ходилото, петите и глезените задължително са подсилени сдопълнителна броня, което е напълно достатъчно за този стил на езда.

За разлика от спортнитеи състезателните мото ботуши, турър ботушите са удобни както за дълга езда, така и за ходене. Сподобни ботуши можете спокойно да слезете от мотора и да се разходите, а акокарате основно из града, нищо не ви пречи да ходите с обути с тях и в офиса.

Ако това е вашият стил езда и си търсите турър ботуши, специалистите съветват да сеспрете на модел, който може да ви осигури не само комфорт по време на езда, но и който има добра вентилация и многодобра водоустойчивост.

Крайслерботуши

Този тип мото ботуши са изключително популярни сред ездачитена круизъри, крайслери и чопъри. Навъншен вид крайслер ботушите приличат на обикновени работни обувки или навоенни боти, но това е само на пръв поглед.

Крайслер мотоциклетните ботуши са съобразени с нуждата на ездачаза удобство и комфорт. Обикновено този тип ботуши са с височина до глезена и неосигуряват много високо ниво на защита,но за сметка на това са много удобни както за дълга езда, така и за ходене дълго време пеш.

Крайслер се изработват предимно от обработена естественакожа и имат дебела, издръжлива и удобна подметка. Въпреки, че не могат дапредпазят ездача от топлината на ауспухана мотора, мото ботушите осигуряват достатъчно добра опора на глезена иимат значителна устойчивост на абразия.

Този тип ботуши са изключителноудобни, комфортни и се съчетават перфектно както с останалата мото екипировка, така и с ежедневното или офиснотооблекло. Доста често крайслер мото ботуши носят и хора, които нито имат, нитокарат мотор… Те просто са много удобни!

Спортниботуши

Този тип ботуши са хибрид между състезателните и турър ботушите за дълга езда, което напрактика означава, че вземат най-доброто и от двата типа. От състезателнитевзимат по-високото ниво на защита, а от турър взимат комфорта.

Основният материал, от който се изработват спортните ботушиотново е кожата, но за разлика от турър ботушите, при спортните има добавени пластмаса и метал за по-голяма защита.Повечето модели спортни ботуши са водоустойчиви и с добра вентилация, за даосигурят възможно най-големия комфорт на ездача.

С подобен тип мото ботуши можете да карате удобно както понеравни терени и асфалтови пътища,така и да слезете от мотора и да се поразходите. За разлика от състезателнитеботуши, спортните не са толкова футуристичнии неудобни за ходене, така че няма да предизвикате учудени погледи, акорешите да слезете от мотора и седнете в близкото кафене или заведение за бързохранене, за да отпочинете за малко преди да се качите отново на железния сикон.

Ботушиза мотокрос

Ако си падате по мотокроса, тогава няма защо да ви казваме,че за вас най-подходящи са ботушите замотокрос. За разлика от всички изброени до тук типове мото ботуши, при мотокрос ботушите производителите залагат нетолкова на големия комфорт, колкото на много високото ниво на безопасност.

Мотокросът е спорт, в който паданията и нараняваниятапо време на езда са доста чести, затова е много важно ботушите предназначени замотокрос да могат да осигурят максималназащита на пръстите, петите и глезените на ездача.

Този тип мото ботуши обикновено са с максимална дължина,изработват се от кожа, в комбинация от пластмаса, метал и други композитниматериали. Външната им част еподсилена с пластмасова броня, която предпазва краката на ездача от нараняванияи отломки.

Вътрешната част на мото ботушите е с вградени подложки, коитоосигурят както допълнителна защита, така и удобството на състезателя.Обикновено повечето от модели имат цип отстрани и поредица от каишки и катарами, които позволяват както по-добро иплътно закопчаване на ботушите, така и много добра регулируемост.

Поради използването на много и различни материали, които даосигурят максимална защита на ездача повреме на офроуд или мотокрос състезанията, този тип мото ботуши имат многомалка гъвкавост. А това означава, че ако вашиятстил на езда е мотокросът, ще можете да използвате мотокрос ботушите само на пистата, но не и извън нея. Този типботуши не са подходящи за ходене пеш!

 Каква е разликата между турър, спортни, мото боти или ботуши за мотокрос

Мотоботи

Мото ботите нямат специално предназначение за конкретен тип езда. Те са предназначени за оназичаст от мотористите, които просто необичат да носят ботуши или които най-често яздят мотора си в градски условия.

С други думи, мото ботите са идеален компромис за онази частот мотористите, които търсят удобни,комфортни и подходящи за офиса обувки, но не искат да жертват безопасността и функционалността, коятоим осигуряват мото ботушите.

Мото ботите на пръв поглед могат да приличат на обикновеникецове или стандартни мъжки обувки, но всъщност са подсилени с допълнителна броня в областта на пръстите, петата и глезена.Изработват се от кожа, текстил или друг вид композитни материали и доста моделимото боти се предлагат с водоустойчивиопции или с много добра вентилация.

Разбира се, нивото на защита на мотоциклетните боти не етолкова високо, колкото е високо при високите мото ботуши, но пък е напълнодостатъчно, ако яздите най-често в града.

Има лиразлика между мъжките и дамските мото ботуши?

Тъй като обикновено се говори за мъжките мотоциклетни боти и ботуши, дамите, които обичат моторитечесто се питат дали има дамскимотоциклетни ботуши или просто трябва да закупят по-малък размер отмъжките.

Е, дами, ето какво казват специалистите по този въпрос…

Мъжките и дамските мото ботуши се различават и то не само поцвят и стил. Разбира се, има и унисексмодели мотоциклетни ботуши, но повярвайте, ще се чувствате много по-удобнои комфортно, ако закупите дамски модел ботуши за мотоциклетна езда.

Основниразлики между мъжките и дамските мото ботуши

Размерът

Освен по-голяма номерация, в която малко дами биха могли дасе вместят, мъжките мотоциклетни ботушиса малко по-широки в областта на стъпалата и прасците. Това е така, тъй катомъжките крака са по-големи и по-широки от дамските.

Дамите обикновено имат малки стъпала и нежни глезени и прасци, коетоналага техните мото ботуши да бъдат проектирани и изработени споредособеностите на дамската физика.

Тегло

Мъжките мото ботуши са доста тежки и по-груби, а това недопада на голяма част от дамите. Затова производителите проектират и изработватмото ботуши за дамите, които са несамо по-леки, но и с по-меки и женствени форми.

Цветове

И при мъжкитемотоциклетни ботуши могат да се открият немалко модели в различни цветове,но да си го кажем направо - за мъжете няма никакво значение какъв цвят ще самото ботушите им, стига те да са им удобни.

Не така стои въпросът при дамите обаче. За тях перфектният чифт мото боти или ботушитрябва да са не само удобни и стилни, но и да са в подходящите цветове, за дасе съчетават цветово с останалата част от мото екипировката.

 Каква е разликата между турър, спортни, мото боти или ботуши за мотокрос

Ипреди да се разделим нека видим някой от най-популярните марки и модели мотоботуши

Alpinestars

С разнообразието си от стилове, модели и цветове Alpinestars е добре позната марка сред ездачите.Моделите, които марката предлага са толкова много, че без значение какъв е стилът ви на езда ще откриетеподходящите мото боти и ботуши.

За тези от вас, които предпочитат състезателната езда,моделите на Alpinestars като SMX, SuperTech и други ще са много подходящи. Ако пък предпочитате мото ботите, едниот най-добрите модели на Alpinestars са Alpinestars Faster, Alpinestars SP - 1v2 Riding, късата серия SMX и други.

XPD

Този бранд е изключително популярен както сред любителите надългата езда, така и сред спортнонасочените ездачи. Компанията проектира и предлага разнообразни модели мото боти и ботуши, подходящи за всички стиловеезда.

Едни от най-популярните (и купувани) турър модели на XPD са X - Sense Outdry, X - TrailOutdry(модели със средна дължина), както и късите серии мото боти X - Zero, XPD X - TWO, XPD X - Ultra, X - ULTRA WRS идруги. Марката предлага и голямо разнообразие от спортни мото ботуши, а един отнай-популярните модели е XPD XP3 - S.

A - PRO

Една от най-популярните марки у нас е A - PRO и има защо. Брандът предлагаизключително висококачествени мото ботуши на много достъпни цени. Едни отнай-популярните и купувани модели мото ботуши и боти на този бранд са мотоботите A - PRO VORTICE, A - PRO PUSHER ИДРУГИ. Сред популярните модели ботуши със средна дължина на A - PRO можемда споменем A - PRO FANATIK, A - PROFIGHTING, A - PRO INFINITY и други.

Сред търсените марки и модели са също така брандове като FORMA, AKITO, O’NEAL, OXFORD, EXUSTAR иоще много други.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар