30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какво представляват визьорите за каски?

OT LINSON MOTO

Каската е изключително важна за безопасността по време за езда, затова преди покупката ѝ виевнимателно правите своя избор. Уверявате се, че притежава нужните сертификати,че е изработена е от висококачествени материали, че е подходяща за стила ви на езда и най-важното - че ви е удобна.

 

А обръщате ли същото внимание на визьора?

 Какво представляват визьорите за каски?

 

Какво представляват визьорите за каски?

Най-общо казано, това са акрилни или поликарбонатни прозрачни панели, които “спускате” върхуочите и лицето си, когато сложите каската и яхнете мотора. Предназначението на тези панели е да ви осигурят както защита, такаи отлична видимост по време на езда, предпазвайки очите ви от прах, дъжд, слънце, вятър, кал и всякаквидруги отломки, които по някакъв начин биха могли да застрашат безопасносттави.

За какво да внимавате при избор на този мото артикул?

Съвместимост

Визьорите се закрепваткъм каските с механизъм, който позволява да ги вдигате и спускате. Повечетопроизводители предлагат тези мото аксесоари с механизми собствена разработка, а това означава, че не всички модели сасъвместими с абсолютно всички марки и модели каски.

Затова е много важно преди покупка на този мото продукт да се уверите, че моделът е съвместим стози на каската. Можете да го направите като погледнете начина назакрепване и дали визьора приляга плътнокъм уплътнението на шлема.

Тип механизъм

Към момента механизмитеза вдигане и спускане на визьора са два. Единият позволява да вдигате и сваляте защитния аксесоар безмеждинно положение (напълно вдигнат или напълно свален), а вторият позволява да го вдигнете или спуснете колкото ви се иска.

Освен това, според модела, визьорите могат да се спускат ивдигат или ръчно, или чрез натискане на специален бутон/ плъзгач.

Разположение на плъзгача

Всички модели визьори се спускат ивдигат чрез плъзгач,но мястото, на което се намира той може да бъде различно в зависимост от марката и модела визьор. Някой плъзгачи сеоткриват лесно и са удобни за ползване, докато други са монтирани на малкопо-трудно достъпни места и за да свикнете да работите безпроблемно с тях налагамалко практика.

Ако търсите мнението ни, нашият съвет е да се спирате на визьори, плъзгачите на които саразположени в долната лява страна на шлема.

UV защита

Едно от най-големите предимства на това да използвате визьоре, че той не само ви осигурява добравидимост, но и предпазва зрението ви, намалявайки количеството вредни UV,които могат да попаднат в очите ви по време на езда.

Към момента всички модели на тези мото аксесоари сепредлагат с UV защита, но ако търсите възможно най-високо ниво, това е UV 400. Това ниво на защита блокира на 99% всички UVA и UVB ултравиолетови лъчи.

Дължина

Дължината обикновено е от значениеза каските Open Face (отварящи се), тъй като интегралните шлемове (Full Face) задължително са с визьори,които покриват цялото лице. Този тип каски са и с вграден визьор, така че дори и да го смените, ще трябва да закупитемодел, който да съответства на типа каска.

При отварящите се шлемове обаче можете да избирате на каквадължина на визьора да се спрете - дали искате дълъг визьор или рязан тип“хеликоптерни очила”. Дългият визьор при спускане покрива цялото лице иосигурява по-добра защита, а късите, “хеликоптернивизьори” приличат на очила и стигат до средата на лицето, осигурявайкизащита основно на очите.

Цвят

Цветовата гама, в която се предлагат тези мото аксесоари емного голяма. Това означава, че имате възможност да закупите както прозрачен, така и цветен, тониран илифотохромен визьор.

 Какво представляват визьорите за каски?

     Прозрачен

Стандартно, почтивсички модели каски се предлагат с прозрачен визьор. Той отговаря на всичкикритерии за защита и безопасност и показва средата в неутрален цвят и безизкривяване. Използва се както през деня, така и през нощта.

Единственият недостатък на прозрачния визьор е, че пропускасветлината до 85%. А това означава, че когато слънцето свети силно, той не можеда ви предпази много. Затова се препоръчва при прозрачен визьор в слънчевовреме да се носят слънчеви очила или да сменя с друг цвят, когато слънцето е силно.

     Фотохром

Фотохромните визьори променятцвета си в зависимост от силата на слънчевата светлина. Когато слънцето еярко, визьорът автоматично променя цвета си и потъмнява, а когато светлинатанамалява цветът става по-светъл и бистър(почти прозрачен). Тази автоматична промяна в цвета осигурява на ездачаперфектна видимост по време на езда.

     Тониран(опушен)

Тонираните визьори са много добър вариант при езда вслънчево време до променливо време. В зависимост от степента си на тониране,този тип визьори пропускат светлинатамежду 56 - 62 % и между 24 - 30% , с което осигуряват много добра видимостпри ясно и слънчево време. Минусът им е, че поради тонирането си не могат дапредложат добра видимост в лошо време и в тъмната част на денонощието. Порадитова не са одобрени за каране при намалена видимост.

     Огледален,иридиев

Тъмни, огледални и иридиеви визьори са много естетични и предпазват от интензивна слънчева светлина. Засъжаление, също като опушените визьори не преминават успешно тестовете завидимост при стандартизирането на каските и затова не могат да бъдат използвани при намалена видимост.

     Цветен

Цветните визьори са в много голяма гама и сред тях има кактопредназначени за слънчево време, така и такива, които са отличен избор за лошовреме (жълт, оранжев и т. н.)

Анти - мъгла

Когато яздите принеблагоприятни метеорологични условия, колкото и висококачествен да евизьорът ви, той със сигурност ще се замъгли, а това може да намали видимосттави. Затова при избор на визьор задължително помислете и за покупка на система антифог на Pinlock. Тазисистема представлява леща, която се монтира на визьора. Обикновено се предлагав комплект с каската, но може да се закупи и отделно.

Цена

Цените, на които се предлагат тези мотоциклетни аксесоари саповече от достъпни. Например, стандартни прозрачни визьори с много доброкачество можете да откриете на ценимежду 40 - 70 лв, а останалите видове се предлагат на цени от 100 до 150 лв.

Полезно

На колко време се сменя визьора?

Няма точно определен срок, в който трябва да смените този мото продукт снов. Колко време ще си служи зависи както от начина ви на езда, така и отподдръжката, която му осигурявате. Експертите съветват да преглеждате редовно състоянието на мото аксесоара и ако забележите драскотини или пропукване да го смените снов. 

Как да го поддържате?

Почистването на този мото аксесоар е сравнително бързо и лесно, но изисква повече внимание. Не можетепросто да вземете препарат и да го почистите с мокра кърпа, защото вероятносттада повредите покритието му е много голяма.

Правилното почистване става последния начин:

     Намокрете с топла вода хартиена кърпа и я поставете върхувъншната страна на визьора. Оставетекърпата за около 5 минути, за да може топлата вода да разтвори всичкинечистотии, които са полепнали.

     Отстранете кърпата и избършетевнимателно визьора с чиста, микрофибърнакърпа.

 

Ако визьорът е огледален, почистването става със специалнипочистващи препарати като Motul Helmet& Visor Clean N1, Stilo Visor Cleaner и други. Просто напръскватевизьора с препарата и го оставяне за около няколко минути. След това почистватесъс суха кърпа от микрофибър.

 Какво представляват визьорите за каски?

 

Как да сте сигурни, че купуватеподходящия за каската визьор?

Погледнете в сайта на производителя на каската. Там той еизброил всички съвместими моделивизьори. Ако не можете да откриете подобна информация, можете да потърситепомощ от служителите в магазина за мотоекипировка, от който избирате визьор. Те саквалифицирани и могат да ви помогнат да направите правилния избор.

Как да познаете дали е сертифициранили не?

Ако продуктът е сертифициран и одобрен за използване встраните от ЕС, върху него задължително има сертификат СЕ.

За да сте напълно спокойни, че купувате висококачественвизьор, нашият съвет е да правите покупката си от магазини, които предлагаткачествена мото екипировка и аксесоари.

Трябва ли да имате повече от единвизьор?

Дали да закупите един или няколко визьора е решение, коетовие сами трябва да вземете. Някоймотористи предпочитат да карат със стандартен, прозрачен визьор, други сеспират на фотохром, защото той променя цвета си според светлината. Третипък предпочитат да закупят няколко визьора, които да сменят, ако условията сепроменят.

Трябва ли визьора и каската да сазадължително от една марка?

Не. Както вече няколко пъти споменахме, че по-важното е визьора и каската да са съвместими.Затова просто трябва да потърсите информация вашия тип каска с какви моделивизьори е съвместим.

 Какво представляват визьорите за каски?

 

Как да разберете кога е произведентози мото артикул?

Всеки производител поставя на различни места маркировката на производството, нонай-често  тя се намира от лявата странана визьора. Там ще откриете цифров код, който посочва месеца и годината, вкоято е произведен.

Съвет: Ако датата на производство е повече от 5 години, некупувайте продукта. Казваме ви това, защото въпреки, че няма срок, в койтозадължително визьорите трябва да бъдат сменени с нови, производителите им дават живот най-много 5 години.

Задължителна ли е покупката навизьор?

Всъщност, никой не може да ви задължи да използвате визьорна каската. Но истината е, че без тозимото аксесоар ще ви е трудно да карате точно така, както ви се иска. Защотопо време на ездата всичко, което срещнете по пътя си ще влиза право в очите ви.

Слънцето ще ви заслепява, дъждът - също, а ако карате нощновреме или в мъгла, просто няма да можете да виждате пътя пред себе си.  А това означава, че няма как да гарантирате нито своята безопасност, нито безопасността наостаналите участници в движението.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар