30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Кои части за мотори се подменят най-често?

OT LINSON MOTO

Редовните прегледи на състоянието намотора,както и навременната подмяна нанякой негови части ще ви помогнат не само да го поддържате в отлично състояние,но и ще ви спестят немалко пари за ремонт.

 Кои части за мотори се подменят най-често?

 

Кои части за мотори подлежат на най-честа подмяна?

Спирачни накладки

Накладките са сред частите на мотора, които се нуждаят от най-честаподмяна и за това си има причина. А тя е, че когато натиснете спирачния лост,вие задействате редица процеси, които имат за цел да активират спирачната система на мотора и той да спре безопасно.

По време на задействането на системата най-голямо енатоварването върху накладките, които трябвада използват “сила”, за да притиснат дисковете и моторанаистина да спре.А това води до тяхното износване и съответно до тяхната честа подмяна.

Обикновено производителите препоръчват смяната на тези моточасти да се извършва при изминати 5 - 6000 км. Товаобаче е наистина само препоръка, тъй като за колко време ще се износят зависикакто от стила на езда, така и от терена, на който обикновено карате мотора си.

Как да замените накладките намотоциклета?

Самата замяна не е толкова сложна, но изисква доставнимание, търпение и поне базови познания и умения. Ако ги нямате, нашият съвете да не рискувате безопасността си, а да потърсите специализиран сервиз, където ще извършат замяната бързо,качествено и сигурно.

 

Но ако сте уверени в познанията си иискате да спестите малко пари, ето какви са основните стъпки при смяна нанакладки на мотор:

     Поставете мотора на удобно за работа място.

  Подгответе новите накладки. Повечето съвременни мотоциклетиимат две предни дискови спирачки и техните накладки трябва да бъдат сменениедновременно.

   Накладките се намират в спирачния апарат и затова първотрябва да отстраните него. Преди да го сторите обаче е добре да откриете дватаболта, които държат накладките и да ги развиете преди да махнете самия спираченапарат.

  След като отвиетеболтовете на апарата не трябва да го пускате, защото можете да нанесетещети на маркуча. Придържайте го с една ръка, докато работите по замяната нанакладките.

  Преди да отстраните старите накладки, можете да гиизползвате, за да бутнете навътре буталата. Това става като вземете отвертка инатиснете с нея накладките. Те от своя страна ще натиснат буталата и стеготови. След това просто премахнете накладките.

     Извадете от пакета новите накладки, поставете ги на местата им изавийте болтчетата и върнете спирачния апарат на мястото му.

     Преди да се поздравитес успешната смяна, напомпайте спирачките, за да могат накладките даприлепнат към диска.

 

Кои части за мотори се подменят най-често? 

Спирачна течност

Спирачната течност е хигроскопична. Това означава, че лесно абсорбиравлага и губи свойствата си. А когато това стане, тя не може да върши работатаси и спирачната система намаляваефективността си. А това може да бъде изключително опасно. За да не се случватова, експертите съветват течността да се проверява и долива на всеки 100 км, ана всеки 2 - 3 години да се подменя снова.

 

Как да смените течността наспирачките?

Ако държите да се справите и сами, смяната на течността няма да виотнеме много време. Но тъй като ще работите по елемент от спирачната система, атя е изключително важна за безопасносттави, нашият съвет е, ако не сте напълно сигурни, че можете да се справите даоставите тази работа на специалистите.

     Открийте в упътването на мотора къде се намира резервоара натечността.

     Поставете мотоциклета на удобно за работа място.

     Развийте винтовете на капака наконтейнера,в който се съхранява течността.

     Използвайте вакууменинструмент или маркуч, с който да отстраните старата течност.

     Оставете малко от старата течност на дъното на контейнера.Това важно, тъй като ако я източите напълно рискувате в течността да попадне въздух във веригата.

     Напълнете контейнерас нова, свежа течност, след което натиснете няколко пъти спирачния лост, зада обезвъздушите системата.

     Повтаряйте тези действия, докато не се уверите, че течносттав системата няма никакви въздушнибалончета.

     Поставете капака на контейнера изавийте болтчетата.

 

Кои части за мотори се подменят най-често? 

 Въздушни филтри

За да можете да подкарате мотора, трябва да доставите надвигателя достатъчно количество кислород. Тозикислород се доставя от всмукателната тръба, а за да е сигурно, че вдвигателя няма да попаднат прах или други частици, на всмукателната тръба епоставен въздушен филтър. И тъй като основната задача натози филтър е да спира всички замърсители, напълно логично е, че се замърсявабързо и трябва своевременно да бъде сменян.

 

Как да смените въздушния филтър?

Добрата новина е, че този мото консуматив се сменя не многотрудно и ако имате малко време, можетеда се справите отлично и сами.

    Открийте къде се намира филтъра на вашия модел и маркамотор. В зависимост от марката на мотоциклета, той може да се намира както подседалката или под резервоара, но при повечето модели е разположен отстрани.

     Щом го откриете отвийте болтовете, които държат капака иизвадете стария филтър.

     Почистете добре мястото с чист парцал, поставете новияфилтър, сложете отново капака и завийте болтовете. Готови сте.

Кои части за мотори се подменят най-често?  

 

Двигателно масло и маслен филтър

Маслото е доста издръжлива и невероятно устойчива течност.Въпреки това, по време на работа и с течение на времето то губи свойствата си итрябва да бъде сменено с ново. Кога трябва да стане това зависи както от стилаи интензитета на каране, така и от двигателя на мотора, но като цяло повечетопроизводители посочват, че маслото на двигателя е добре да бъде сменяно на всеки 5 до 10 000 км.


Как да подмените маслото надвигателя?

     Включете двигателя на мотоциклета за няколко минути, за дасе загрее маслото.

     Вдигнете задницата на мотора на стойка, за да ви е удобно даработите.

     Открийте картера и поставете под него тава, в която да сесъбира маслото.

     Отвийте пробката на картера и оставете маслото да се източнинапълно.

     Открийте масления филтър, развийте го и го отстранете.

     След като маслото се източни напълно, почистете добре болтана пробката и я завийте на мястото ѝ на картера.

     Сменете масления филтър с нов. Не забравяйте да сложитемалко масло върху уплътнението му, преди да го поставите.

     Открийте капака на резервоара за маслото, отвийте го иналейте предписаното от производителя количество.

     Запалете за малко двигателя на мотора, за да загрее новотомасло. Изключете и погледнете нивото на маслото в индикатора. Ако то е ниско,отворете резервоара и долейте още малко. Запалете отново двигателя, следняколко минути изгасете и отново вижте нивото. Погледнете отново индикатора иако нивото е в нормални граници значи сте готови.

 

Кои части за мотори се подменят най-често? 

Акумулаторна батерия

Дори и с най-добрата поддръжка, батерията има живот между 3 и 5 години. И когато този срок изминесе налага да я замените с нова. За радост, подмяната на тази много важна частна мотора не е особено трудна и ако имате желание и време, можете да сесправите и сами.

 

Как да смените акумулаторната батерияна мотора?

     В зависимост от маркатаи модела мотор, батерията може епозиционирана на различни места, но най-често производителите я поставятпод седалката на мотора. Ако и вашата се намира там, трябва да повдигнете капакана седалката и да освободите батерията от коланите, които я придържат.

     Изключете кабелите на акумулаторната батерия, като не забравяте първода изключите отрицателния кабел, за да предотвратите възможен токов удар илипоявата на искри. Ако моторът ви е оборудван със сензор, отстранете и него,почистете го или го сменете, ако това се налага. 

   Свалете внимателно батерията иразгледайте свързващите кабели и ги почистете добре от натрупаната киселина или кристали. Сложете новата и напълно зареденабатерия на мястото ѝ, свържете кабелите в обратен ред (първо положителния) ипосле отрицателния. Поставете отново придържащите колани и тествайте. Акомотора запали без проблем, значи сте се справили отлично.

 

 Кои части за мотори се подменят най-често?

Къде да откриете по-изгодни части за мотор?

Добрата и адекватна поддръжка на мотоциклета е задача, коятоизисква не само редовен преглед иподмяна на мото части своевременно, но и не малко средства. Частите за мотори не са среднай-евтините, но винаги има начин да ги откриетеи на по-изгодни цени.

Един от вариантите е да пазарувате всичко, което ви енеобходимо от специализираните магазини за продажба на мото екипировка и части,които предлагат онлайн покупка. Пазарувайкионлайн можете не само да откриете всичко, което ви е нужно за поддръжкатана мотора, но и няма да губите време и пари.

Защото цените, на които ще закупите мото частите онлайн садоста по-изгодни в сравнение с цените във физическите магазини и компонентитеще бъдат при вас още на следващия ден след покупката.

Другият вариант е да следите промоционалните кампании на магазините за продажба на моточасти ида се възползвате от отстъпките, които предлагат. Но за да ви излезе изгоднапокупката при този вариант трябва да следитередовно страниците на онлйн магазините и да действате веднага, тъй катопромо кампаниите имат ограничен срок, в който можете да направите изгоднапокупка.

На който и от вариантите да се спрете, нашият съвет е дапазарувате единствено от водещи магазини, за които сте сигурни, че предлагат несамо изгодни като цена, но и висококачествении маркови мото части, аксесоари и консумативи. 

Не ви съветваме да купувате части за мотора втора ръка и отчастни продавачи, тъй като няма да имате никаква гаранция, че частта, която купувате е добро качество. А ако не стесигурни в това, безопасността ви на пътя е застрашена.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар