30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Моторите Harley-Davidson

OT LINSON MOTO

Моторите Harley-Davidson

Harley-Davidson, Inc.,(H-D или само Harley) е американска компания за производство намотциклети , която заема водещо място насветовния пазар за мотори. Нейните мотоциклети са разпознаваеми по целиясвят и са предпочитан избор на милионимотористи. Основана е преди 117 години в Милуоки, щата Уисконсин, където и се намира основната й база.

Компанията Харли Дейвидсън преминава през доста труднипериоди, възходи и падове и борба с конкуренцията преди да се утвърди катосветовния гигант, който всички познаваме днес. Световноизвестната компания за производство на мотоциклети се еналожила като еталон за качество.

 

 Моторите Harley-Davidson

 Мотоциклетите на марката са се наложили посвета като символ на мощност и стил вмотоциклетния дизайн.Марката несъмнено е световна  икона и е любима на милиони мотористи посвета.  Марката се отличава със своите къстъм мотоциклети, с което дава началона развитието на чопър мотоциклетите.

Вмомента марката  освен мотоциклетипредлага на своите мото фенове разнообразие от лицензирани продукти с логото на марката като:

      мотоциклетно облекло

      мото екипировка

      декор за дома

      мотоциклетни аксесоари

      миниатюрни фигурки на реалнимодели мотоциклети

      видеоигри и други

 Моторите Harley-Davidson

Любопитни факти за създаването накомпания Harley-Davidson

Копаниятавсъщност  е една от двете най-големиамерикански компании в Америка, които оцеляват периода на  Голяматадепресия. Втората голяма марка еIndian.

 Моторите Harley-Davidson

Компанията е официално основана през1903 г. Основателитена компанията са инженерът и дизайнер УилиамХарли, бизнесменът Артър Дейвидсън, Уолтър Дейвидсън, Уилиам Дейвидсън, чийтовъображение и стремеж към иновации дават началото на една революция вмотоциклетния транспорт и мото култура като цяло. Неслучайно в Америка има музей, посветен на мотоциклетите HarleyDavidson.


 Моторите Harley-Davidson

 През 1907-ма 20-годишният Уилиам СилвестърХарли, който е роден в Милуоки, щата Уисконсин проектира планове на прототипенмалък двигател 116 кубика, който бил предназначен за стандартна рамка навелосипед. Целта била да се създаде моторен велосипед.

 Моторите Harley-Davidson

Уилиам Харли е син на английски емигрант и когатое само на 15 години работи във фабриказа велосипеди в града и впоследствие започва да се занимава съсдизайн.По-късно той  започва да работи вдруг завод, където отново е част отдизайнерския отдел.

 Моторите Harley-Davidson

Освенче е бил успешен производител на мотоциклети, Уилиам Харли е бил също и фен на мотоциклетизма. Бил е редовенпосетител на всички състезания през 30-те и 40-те години на 20-ти век. и е билпознаван от редица състезатели.

Презследващите две години Уилиам и неговият приятел от детството Артър Дейвидсън,който е на длъжност в патентното бюро, работят по своя първи сериен модел мотоциклет в малка дървена работилница в Милуоки,намираща се в дома на техния приятел Хенри Мелк. Моделът е завършен с помощтана брата на Артур –Уолтър Дейвидсън.

 Моторите Harley-Davidson

В периода между 1900 и 1903-та Уилиам Харли и АртърДейвидсън правят своите експерименти с мотори и рамки на велосипеди. След катотестват представянето на готовия модел, откриват че мотоциклетът тип колело с трудност преминава през хълмовете околоМилуоки само с помощта на двигател без да се здвижват педалите. Следователно теотхвърлят този проект.

По-къснотримата започват работа по нов подобренмотоциклет с двигател 405 сс. Дизайнът на неговата рамка наподобявал тозина мотоциклет  с името МилуокиМеркел  от 1903-та, създаден от Джоузеф Меркел.

 Моторите Harley-Davidson

 При създаването на мотора с по-големиразмери  механиците получават помощ и отмоторния предприемач Оле Евинруд,който по същото време съдзавал свой газови двигатели в Милуоки за целите наавтомобилното производство.

Прототипът бил създаден в малка барака в задниядвор на дома на семейство Дейвидсън. Голяма част от частите му идвали от другиместа като например от западната част на град Милуоки,където се намирали работилници за релси. Там по-големиятбрат Уилиам Дейвидсън  работил като старши майстор в отдела заинструменти.

 Моторите Harley-Davidson

Готовиятмоторен велосипед бил с по-голямдвигател и по-удобен дизайн, така че бързо завзема сегмента за моторнивелосипеди и задава тенденциите за следващите модели мотоциклети от марката.Този прототипен  модел моторен велосипедбил достъпен до 1904 г. когато Едуард Хилдебранд участвал с него всъстезание в Милуоки и извоювал четвърто място.

Първоначалнокомпанията е създавала круизърмотоциклети с въздушно охлаждане и голямо тегло и двигател 700 cc., нопостепенно разширява своя асортимент от видове мотоциклети с по-съвременните  VRSC от 2002г. и Street  от 2015г. със средно тегло.

 Моторите Harley-Davidson

През януари 1905 г. компанията публикува малкиобяви за двигатели с марката Харли Дейвидсън в списание за търговия савтомобили и велосипеди. Двигателите се предлагат за проекти “Направи си сам”. През април компанията вече продаванапълно завършени мотоциклети в лимитирани бройки .

Посъщото време се появава и първият търговец на мотоциклети с марката ХарлиДейвидсън – Карл Ланг, който продаватри мотоциклета от общо петте произведени до момента в малката работилница натепърва развиващата се компания.

Следгодини компания Харли Дейвидсън премества оригиналната работилница замотоциклети във фабрика на Джуно Авеню.Именно там тя е изложена на показ и е запазена десетилетия наред като символ на скромното начало на известниямотоциклетен производител.

 Моторите Harley-Davidson

Презсъщата година модел мотоциклет  A H-D отмарката печели състезание на 15 мили в Чикаго с времеви рекорд от 19:02. Това е моментът когато марката назначава ипървият си служител на пълно работно време.

През1907г. Харли и братята Дейвидсън построяват първата си фабрика на улица Честнът(по-късно преименуван на Джуно Авеню),където понастоящем се намира корпоративнотоучреждение на марката. Общият персонал във фабриката е 6 души. Появява се ипървият каталог с мотоциклети намарката.

Моторите Harley-Davidson

Отпървофабриката е дървена конструкция на един етаж и е била малка по размери. През1906 година марката произвежда около 50 мотоциклета.

През1907г. Уилиам Харли завършва образованието си по машинно инженерство в Уисконсинския университет. По същото време компанията решава даразшири фабриката си като добавя втори етаж към сградата, а съответно и новопроизводствено оборудване.

Врезултат от това производството нараствадо 150 мотоциклета за 1907-ма. В този момент основателите на маркатазапочват да продават своите мотоциклети на полицейски отдели- сегмент, койтодори до днес остава важен за компанията.

1907-мае също годината, в която Уилиъм официално се присъединява към мотоциклетнатакомпания, след като напуска поста си като старши майстор в работилницата за релсив Милуоки.

1905 и 1907 –ма се характеризират спроизводството на двигатели 440 сс сединичен цилиндър. През февруари 1907-ма марката представя на автомобилношоу в Чикаго прототипен модел мотоциклет с 45-градусов V-Twin двигател .

 Моторите Harley-Davidson

Впериода между 1907-ма и 1910-а сасъздадени малко на брой мотоциклети Харли Дейвидсън с V-Twin двигатели спо-добро представяне от предходните. По вид са били 880 сс и с мощност от 5.2 kW и максимална скорост от 100км.ч.

През 1908-ма производството нараства от 450 мотоциклета на година до 1,149мотоциклета през 1909-та година.

През 1911-та компанията въвежда подобрен моделс  V-Twinдвигател 811 кубика и механично задвижвани всмукателни клапани, по-различниот предишните автоматично задвижвани всмукателни   клапани с помощта на вакума надвигателя  при предишните модели с V-Twinдвигатели. Новият модел двигател е с по-малкиразмери от предишните, но осигурява по-добро представяне на мотоциклета.

След 1913-та по-голяма част от произведените отХарли Дейвидсън мотоциклети били с V-Twinдвигатели. През същата година производствения завод е разрушен и на неговомясто е простроена 5-етажна сграда близо до Джуно Авеню.

Моторите Harley-Davidson

Въпрекиголяма конкуренция в мотоциклетната индустрия по това време, Харли Дейвидсънзапазва своята водеща позиция в производството, изпреварвайки марката Indian.

 Мотоциклетите Харли Дейвидсън завземат исегмента на състезателните мотоциклети след 1914-та. Производствения капацитетпрез този момент достига рекордните16,284 бройки.

Годишноот заводите на компанията излизат 241,498броя мотоциклети. Освен в Милуоки, щата Уисконсин марката разполага съсзаводи, разположени  в  други точки като:

      Йорк в щата Пенсилвания

      Канзас (Мисури)

      Манау (Бразилия)

      Бавал

      Индия

      В края на 2018 маркатастартира строежа на нов завод в Тайланд

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар