30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Поставяне на краш тапи на мотор

OT LINSON MOTO

Точно както вие се нуждаете от мото екипировка, която да ви защити, така и вашият мотор се нуждае от допълнителна защита, която да го предпази или поне да намали щетите, ако го изпуснете или попаднете в инцидент.

В този ред на мисли, ако искате да предпазите любимото си двуколесно возило, не е зле да обмислите покупката и инсталацията на краш тапи, голямо разнообразие от които ще откриете и в нашия магазин - Linson Moto.

Поставяне на краш тапи на мотор

Източник снимка: unsplash.com

Какво представляват краш тапите за мотор?

Без да се впускаме в дълги обяснения ще кажем, че това са вид мото аксесоари.

Монтират се от външната страна на мотоциклета и действат като ограничители, които предпазват обтегателите, двигателя, корпуса и други външни части на мотора от ожулване, надраскване или нараняване. 

Поставяне на краш тапи на мотор

Източник снимка: linsonmoto.bg

Какви са плюсовете на предпазните тапи?

Колкото и опитни мотористи да сте, няма гаранция, че няма да изпуснете контрола над мотора или че няма да претърпите инцидент по време на езда.

А дори и това да не стане, винаги е възможно просто да се разсеете и да изпуснете мотора си на паважа или тротоара.

Монтирани на правилното място и по правилния начин, предпазните тапи поемат и разпределят силата на удара от падането и не позволяват важните (и скъпи) елементи на вашия мотор да бъдат наранени.

Казано с други думи, краш тапите за мотор осигуряват добра защита на външните елементи на мотора и ви спестяват немалко пари за ремонт.

А минусите?

Краш тапите са изключително полезни мото аксесоари и наистина осигуряват добра защита на елементите на мотора при падане върху асфалт. 

Но при падане извън пътя не се справят толкова добре.

Казано иначе, може да се случи при падане или инцидент извън пътя да се заровят в тревата или в пръстта, а това може да причини немалко щети по мотора.

Ето защо при покупка на краш тапи за мотор е добре да се спирате на комплекти от популярни производители, които са предназначени за модела и марката на двуколесното ви возило. 

Освен това е важно да ги инсталирате на правилното място и по правилния начин.

Как се инсталират предпазни тапи за мотор?

За да поставите ограничителни краш тапи не се налага да търсите монтьор или сервиз.

Казваме го, тъй като инсталацията на тапите е лесна и дори и никога до сега да не сте го правили сигурни сме, че ще успеете.

По-важното тук е да откриете и закупите краш тапи, които са съвместими с вашия модел и марка мотор, тъй като, както вече споменахме, от това зависи доколко и дали ще могат да предпазят външните части на мотора ви в случай на инцидент.

Добрата новина е, че в специализирани магазини като Линсън Мото се предлага голямо разнообразие както от универсални тапи от водещи производители, така и широка гама от тапи предназначени за конкретна марка и модел мотор.

Щом откриете подходящите ограничители, можете спокойно да преминете към инсталацията им.

Не се налага да купувате нищо допълнително, тъй като тези мото аксесоари се предлагат в комплекти, в които има всичко необходимо за инсталацията.

Към комплекта ще откриете и подробно описание на стъпките, които трябва да следвате, за да инсталирате предпазните тапи на правилните места и по правилния начин.

Подробни инструкции за монтаж на краш тапи за мотор можете да откриете и като потърсите информация от ръководството на модела и марката на вашето двуколесно возило в интернет.

Поставяне на краш тапи на мотор

Източник снимка: linsonmoto.bg

Други начини за предпазване на мотора при падане


Краш барове

Докато тапите обикновено са предназначени да предпазват мотора при падане върху асфалт и по-леки удари, задачата на краш баровете е да разпръснат силата на удара при катастрофа.

Защитните барове, за разлика от тапите са предназначени основно за адвенчър и офроуд мотоциклети и целта им е не да направят целия ви мотор неподатлив на повреди, а да запазят и защитят от повреди най-ценните му компоненти като двигателя, рамата и дори резервоара непокътнати.

На пазара се предлагат различни видове краш барове, които могат да бъдат изработени от различни материали, с различен дизайн и тегло.

Но като цяло тези мото аксесоари представляват извити по специфичен начин стоманени тръби, които се прикрепват към рамата на мотоциклета със здрави болтове.

Поставяне на краш тапи на мотор

Източник снимка: unsplash.com

Протектори на резервоара

Тези мото аксесоари са отлично защитно и предпазно средство за резервоара на вашия мотор. 

Благодарение на тях той не само ще е предпазен от абразия и други наранявания при падане на мотора, но и можете да сте спокойни, че ще е предпазен и от подпалване при случайно възникнала искра.

Протекторни плочи

Предпазната плоча представлява солидна плоча, която се инсталира отдолу на мотоциклета и която защитава жизненоважните му компоненти като трансмисия, водна помпа, кошницата на съединителя и други.

Обикновено този вид защитни мото аксесоари се изработват от алуминий и са лесни за инсталиране.

Най-често от този вид защита имат нужда мотоциклети, ориентирани към офроуд, но ако ви допадат, можете да инсталирате предпазна плоча и на вашия туристически мотор.

Предпазители за вилката

В случай на катастрофа люлеещото се рамо и вилката на вашия мотор са едни от частите, които първи ще пострадат. А случи ли се това ремонтът ще ви излезе доста скъп.

За щастие, ако имате предпазители можете да си спестите немалко главоболия и разбира се пари.

Предпазителите за вилката като външен вид и като функции много приличат краш тапите за мотор, а монтажът им е също толкова лесен. 

Просто трябва да откриете модела, предназначен за вашата марка мотоциклет и да следвате инструкциите.

Поставяне на краш тапи на мотор

Източник снимка: unsplash.com

Crash тапи за кормилото

Ако имате балансьори, те могат да изпълняват и роля на предпазни тапи, но ако наистина държите да предпазите кормилото на мотора си е добре да обмислите покупката и инсталацията на краш тапи за кормило.

Подобно на останалите видове предпазни тапи, и тези за кормилото са много лесни за инсталиране и деинсталиране.

Освен това са евтини като цена и се предлагат в голямо разнообразие от цветове.

Протектори за рамата

Основната задача на протекторите на рамата е същата като тази на краш баровете: да държат рамата, двигателя и обтегателите далеч от асфалта по време на катастрофа.

Разликата между протекторите и crash баровете обаче е, че протекторите са доста по-фини и не нарушават външния вид на мотоциклета.

Протектори на ауспуха

Този вид протектори се прикрепват към скобата, която държи ауспуха на мотора на мястото му. 

За съжаление няма универсален вид протектори за ауспух, затова, ако решите да инсталирате такъв на вашия мотор трябва предварително да се консултирате или с ръководството на мотоциклета, или със служителите на магазина, от който смятате да направите покупката.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар