30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Предимствата на въздушните филтри при моторите

OT LINSON MOTO

Въздушните филтри са едни от консумативите, които са от изключителна важност за ефективната работа на вашия мотоциклет. Те филтрират всички нежелани частици и замърсявания от въздуха, преди той да влезе в двигателя.

Благодарение на работата им въздухът, който навлиза в горивната система на мотора е чист, което от своя страна гарантира по-добра ефективност, по-плавно предаване на мощност и по-голяма производителност на двигателя.

Предимствата на въздушните филтри при моторите

Източник снимка:pixabay.com

Характеристики и предимства на основните видове въздушни филтри при моторите


Хартиени въздушни филтри

Този тип филтри са най-разпространените въздушни филтри при моторите.

В същността си те представляват тънка, пореста хартия. Стандартно са плисирани (хартията е нагъната на “плисе”) за да увеличат повърхността си и съответно да могат да увеличат количеството въздух, което да може да бъде изтеглено през филтъра и в горивната камера.

Познати още и като “обикновени филтри” те са доста добри в блокирането на прах, мръсотия и други частици, поради което повечето производители ги използват като ОЕМ консумативи при оборудването на мотоциклетите си.

Сред основните предимства на хартиените въздушни филтри можем да споменем, че са доста ефективни, евтини, икономични и сравнително лесни за производство.

Освен това се предлагат за всички марки и модели мотори и може много лесно да бъде открит подходящия модел и закупен буквално от всеки магазин, който предлага части, аксесоари и консумативи за мотори.

Като техен основен недостатък можем да посочим, че за разлика от другите два вида са с доста по-кратък експлоатационен живот.

Разбира се, винаги могат да бъдат почистени един или два пъти, с което да се удължи още малко живота им, но тъй като не могат да се мият, а и има опасност при почистването да бъде разкъсана хартиената мембрана повечето от мотористите предпочитат да закупят нов филтър или да заменят хартиения с филтър от пяна или с универсален спортен въздушен филтър.

Предимствата на въздушните филтри при моторите

Източник снимка:linsonmoto.bg

Въздушни филтри от памучна марля (ефективен спортен филтър)

Докато хартиеният въздушен филтър най-често използвания като ОЕМ филтър от производителите на мотори, то най-популярният вид филтър сред потребителите е въздушният филтър от памучна марля или т. нар. “спортен въздушен филтър”.

Този вид филтър, както подсказва и името му се  изработва от памучна марля - един лек и изключително здрав материал, който е много подходящ за филтриране на прахови частици и други замърсители, които попадат във въздуха.

Освен, че е изработен от много здрав материал, въздушния филтър от памучна марля е покрит с масло, което се явява като допълнителна преграда срещу навлизането на прахови частици във въздуха, който постъпва в горивната система на мотора.

Мотористите предпочитат този вид въздушен филтър, тъй като той има редица предимства, най-големите сред които са, че подобрява приемането на въздуха и предлага високопроизводително филтриране, което от своя страна подобрява мощността на двигателя.

Освен това, независимо дали са K&N, Green Filter или друга популярна марка, тези филтри могат да се почистват и перат, което удължава техния живот и не се налага честата им смяна.

Като минус на спортните въздушни филтри можем да посочим по-високата им цена. Това е и причината, поради която към момента се използват предимно във високопроизводителните мотоциклети или при мотори, които се карат често в силно запрашени условия.

Предимствата на въздушните филтри при моторите

Източник снимка:linsonmoto.bg

Филтри от омаслена полиуретанова пяна

Омаслените филтри от пяна се използват основно при мотокрос мотори, ATV или друг вид двуколесни возила за офроуд.

Те най-често са предпочитани за мотори, които обикновено карат в прашна среда, тъй като пяната ефективно улавя прахови частици, като същевременно с това осигурява много по-добър въздушен поток от този, който хартиеният въздушен филтър би могъл.

Този вид филтри се наричат още “дълбочинни”. Отличават се с по-голяма дебелина и с по-голям диаметър от обикновените въздушни филтри. Освен това, също като филтрите от памучна марля могат да се почистват, което удължава няколкократно експлоатационният им живот.

Сред основните им предимства можем да посочим дълготрайност, ефективност (особено в прашна среда) и много добро съотношение качество/цена в дългосрочен план.

Основният им минус е, че ако не се почистват редовно, маслото, което е по тях започва да изсъхва, което от своя страна намалява силно ефективността им.

Казано иначе, ако маслото изсъхне, филтрите от пяна не могат да задържат ефективно праховите частици и те попадат в горивната камера на двигателя заедно с въздуха.

Предимствата на въздушните филтри при моторите

Източник снимка:linsonmoto.bg

Кой въздушен филтър е най-подходящ за вашия мотоциклет?

Истината е, че няма един - единствен отговор на този въпрос. Защото всичко зависи от това какъв мотор карате и най-вече при какви условия и в каква среда.

Ако обикновено карате в градска среда, един обикновен въздушен филтър (хартиен) би осигурил добър въздушен поток в горивната камера на двигателя. С други думи, за градски условия хартиеният филтър е добро, практично и евтино решение.

Ако пък предпочитате да яздите извън пътя или да развивате по-високи скорости, тогава високопроизводителния спортен въздушен филтър би бил оптималното решение за вас. Филтърът от памучна марля може да осигури големи количества въздушен поток към двигателя и при добра поддръжка може да издържи през целия живот на вашия мотор.

А ако предпочитате ездата в екстремни условия и прашна среда, тогава няма да сгрешите, ако се спрете или на въздушен филтър от памучна марля или от филтър от омаслена полиуретанова пяна.

Често задавани въпроси


Ценови диапазон, в който се предлагат въздушните филтри?

От Линсън Мото можем да ви предложим изключително голямо разнообразие от марки и модели въздушни филтри на много достъпни цени. Ценовият диапазон, в който предлагаме спортните и стандартните въздушни филтри е доста широк и е между 8 до 404 лв.

Какви марки въздушни филтри се предлагат?

Ние държим на високото качество на продуктите, които предлагаме. 

Поради тази причина работим единствено с доказали се производителите на въздушни филтри като:

  • NIFLO
  • K&N
  • Twin Air и други популярни брандове

За колко време се доставят въздушните филтри?

Всички продукти, които предлагаме в нашия магазин се доставят според статуса на артикула.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар