30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Протекторите за мотор - как да ги изберем правилно?

OT LINSON MOTO

Подготвили сте се с мото екипировка според стила езда, който практикувате и ви остава само да изберетедопълнителни протектори за мотор. Разглеждатеразлични протектори, но въпреки информацията, която получавате за тезизащитни елементи не можете да решите откакви протектори имате наистина нужда и как да ги изберете.

 

 Протекторите за мотор - как да ги изберем правилно?

Ако ни отделите няколко минути от времето си, ще се опитамеда внесем малко повече яснота относно протекторите за мотор.

Основни видове протектори за мотор

Протектори за горна част на тялото

 

Този вид допълнителни защитни елементи са изключително важни,тъй като предпазват от нараняване кактогръдния кош, ребрата и гръбначния стълб, така и важните вътрешни органи.

 

Протекторитеза горна част на тялото са основно няколко типа:

 

      Вложки - те се използватосновно за надграждане. Обикновено се слагат, ако мото якето няма вграденипротектори и осигуряват добра защита на уязвимите зони. Изработват се от специални удароустойчиви иновативниматериали и се предлагат в различниформи и размери (според зоната, коятотрябва да предпазят). Поставят вътре в якето (ако то има специални джобовеза вложки) или се носят със сбруя.

 

      Протекторни гърбове - основната задача на протекторитеза гръб е да защитят гърба и гръбначниястълб от наранявания. Изработени са от висококачествени удароустойчивиматериали и се поставят по цялата площ на гърба. В зависимост от модела, могат да се поставят вътре в мото якето(гръбни протектори за вграждане)  или дасе закрепват с колани, които преминават през торса.

 

      Нагръдници - този вид протектори са предназначени основно за офроуд мотористи и имат за задача дапредпазят гърдите и ребрата на ездача. Нагръдниците се поставят под мото якетои се закрепват с помощта на специалниремъци.

 

      Протекторна риза/блуза - протекторните блузи са многоудачен вариант, ако мото якето няма добра защита или такава липсва.Представляват тънки блузи с вградениудароустойчиви меки черупки, които са поставени на уязвимите зони католактите, раменете, гърдите и гърба. Закопчават се с цип и се носят под мото якето.

 

      Ризници - този вид протектори се наричат още “брони” или“костенурки” и осигуряват цялостна защита на горната част на тялото. Изработватсе от висококачествени удароустойчиви материали и имат меки подложки, които гарантираткомфорта на ездача.

 

 Протекторите за мотор - как да ги изберем правилно?

Протекторни наколенки

 

Протекторите за колената на моториста (наколенки) са проектирани да предпазватколяното от натъртвания, ожулвания, измествания в случай на падане отмотора или при отскачане на предмети от пътната настилка по време на движениена мотора. Наколенките фиксират ставатаи капачката и не позволяват на коляното да се движи извън обичайната сиравнина. Едновременно с това не пречат по никакъв начин на естественото сгъванена коляното.

 

Протекторнитенаколенки са следните видове:

 

    Класически (без панти) - този вид наколенкиса най-опростените и евтини видове,които се предлагат на пазара. Представляват два твърди панела, разположенивърху мека подплата.
Класическите наколенки предоставятминимална защита и поради това са подходящи за ездачи, които не се движат свисока скорост. Предлагат се по двойки,като няма дясна или лява наколенка и се фиксират върху крака с каишки или сленти велкро.

 

    Съчленени - съчленените наколенки предоставят сериозно ниво на защита. Тозивид имат подвижна структура и предпазват не само предната част на коляното, нои страничната част на крака.

Съчленените панели на наколенките са изработени от удароустойчива пластмаса, подплатени са с меки подложки от мемори пяна,а фиксирането им става с регулируемикаишки от велкро. Подходящи са както за опитни мотористи, така и заначинаещи.

 

    Професионални наколенки (“брекети”) - Този вид наколенки предоставят най-високото ниво на защита.Отличават се с високотехнологичен и иновативен дизайн, който се основава нарамка с висока якост, изработена от алуминиевии въглеродни влакна.

Елементите на професионалните наколенкиса свързани с масивни панти. Еластичните части на наколенките са изработени от термоустойчива пластмаса, коятоосигурява най-висока степен на защита и предпазва продукта от износване.

 

Този вид наколенки осигуряват не само много добра защита нафронталните и страничните части на коляното, но и премахват излишнотонапрежение от ставите. Фиксирането също е различно и се извършва не само наколяното и подбедрицата, но и на бедрото, което гарантира надеждна защита срещу торсионни натоварвания.

 Протекторите за мотор - как да ги изберем правилно?

 

Протекторни налакътници

 

Функциите, които изпълняват налакътниците саидентични с функциите на протекторните наколенки. Най-общо казано, тяхнатазадача е да предпазят лактите отожулвания, наранявания, счупвания, натъртвания в случай на инцидент.

 

Налакътницитеса следните основни видове:

 

    Класически (опростени) - този вид наколенки са с ниско ниво на защита. Изработват се отустойчива пластмаса и нямат мека подплата. Поставятсе на лактите и се закрепват с ленти велкро.

    Налакътници със сложна структура - защитата, която осигуряват този видналакътници е с високо ниво. Изработват се от удароустойчива, олекотена пластмаса, подплатени са с меки подложки отмемори пяна и се закрепват най-често с регулируеми ремъци от велкро. Налакътниците със сложна структуразащитават зоната около лактите, без да пречат на движенията на моториста повреме на езда.

 

 

 Протекторите за мотор - как да ги изберем правилно?

На какво да обърнете внимание при покупка на протекториза мотори?

Сертификат и стандарти

Сертификат СЕ

Без значение от вида на протекторите, първото, на коетотрябва да обърнете внимание е дали притежават сертификат СЕ. Това езадължителна маркировка за съответствие за качеството на определенипродукти, които се продават на територията на Европейския Съюз.

Стандарт EN 1621

Според приетите нормативни уредби стандартът EN 1621 е задължителен за всички видове протектори замотори. За различните видове протектори стандартите са различни, нообикновено са с две или три нива на защита. Например, протекторите за лакти, колена и бедра трябва да отговарятна СЕ стандарта EN 1621 - 1.

 

Тези протектори освен това са класифицирани на три нива, като ниво 1 е основно, а ниво 3осигурява изключителна защита. Протекторите за гръб, както и броните трябва даотговарят на СЕ стандарт EN 1621 -2, с две нива на рейтинг. Гръднитепротектори отговарят на стандарт EN 1621- 3, с две нива на рейтинг.

 

Цялататази информация трябва да се намира на етикета на протекторите, които искате дазакупите. Ако подобна информация липсва или ако нещо ви съмнява, не купувайтепродукта.

Как да изберете подходящите протектори?

Според стила езда

Разнообразието от марки и модели протектори за мотори енаистина огромно, но можете да стесните кръга на търсене като се съсредоточите в търсене на протектори,които отговарят на стила ви на езда. Например, ако карате мотопед инай-често ходите с него до работа, то тогава едни опростени модели наколенки и налакътници ще са ви напълнодостатъчни. Ако обаче сте запалени помотокроса или ендуро, за вашия агресивен стил на езда ще са необходимипротектори от висок клас на защита, които могат да поемат и абсорбират ударите и да ви предпазят от наранявания припадане.

 

Освен за наколенки и налакътници с високо ниво на защита щетрябва да помислите и за покупка напротектор за гръб, нагръдник или броня. За да си спестите малко отразходите, можете да се спрете на пълни комплекти за защита, които доста отпроизводителите предлагат.

Според размера и фиксирането

Следващият важен момент при избора на протектори е техният размер. За да могат да осигурятзащитата, от която се нуждаете, защитните протектори трябва да са в точнияразмер, да са ви удобни и да се фиксиратздраво. Затова, преди покупката е добре да пробвате протектора, коитоискате да закупите.

Според модела и марката

Когато избирате тези толкова важни за защитата ви елементи емного важно те са от производители,които познавате и на които се доверявате. Така ще сте спокойни, че щезакупите висококачествени модели протектори, които са минали през всички задължителни тестове за качество ибезопасност.

 

Средпопулярните марки протектори са:

 

      Daniece

      Adrenaline

      A - PRO

      O’Neal

      Pro - Biker

      Alpinestars

 

Моделите, които предлагат тези марки са от изключителновисоко качество, изработени са от високотехнологичниматериали и се предлагат както в единични бройки, така и като комплекти.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар