30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Разлика между мото и мотокрос екипировка

OT LINSON MOTO

Дойде ли време за покупка на мото облекло, голяма част от начинаещите мотористи изпитват притеснения да направят правилния избор. И това е напълно разбираемо предвид факта, че в почти всеки един магазин им задават въпроса - Мото или мотокрос екипировка търсите?

Ако и вие в момента си търсите първото пълно мото оборудване, но не сте сигурни кой вид екипировка е подходящ за вас, останете още мъничко с нас. 


Какво представлява и какво включва мото екипировката?

Най-общо казано, мотоциклетната екипировка е предназначена за всички, които се наслаждават на карането на мотор.

Каска

Каската е най-важният елемент от всяка една мото екипировка, без значение дали е мото или мотокрос. Тя предпазва главата от нараняване и осигурява комфорт при езда. В търговската мрежа се предлагат няколко вида мото каски и всеки вид е подходящ за точно определен стил на езда. 

Например, за ездачите на скутер, спортен мотор, крайслер или турър, Full Face и Open Face са подходящите видове каски. 

За крайслер и турър мотористите са подходящи още и Flip - Up каските, а за феновете на спортните мотори и любителите предизвикателствата както на пътя, така и извън него, Dual Sport (ендуро) каските са много добър избор.

Яке

Това е един от най-важните елементи от мотоциклетната екипировка, тъй като защитава почти всички жизненоважни органи. Обикновено са изработени от кожа, висококачествен текстил или в комбинация от двата материала. 

В зависимост от стила на езда мото якетата могат както да прилепват плътно по тялото, така и да са по-дълги и свободни, за да осигуряват свобода на движенията. Почти всички модели разполагат с допълнителни външни и вътрешни джобове и с вградена броня за защита.

Панталони

Мото панталоните предпазват краката на моториста както от ожулвания и абразия, така и външните атмосферни влияния. Обикновено се изработват от здрави и дълготрайни материи като кожа, синтетичен текстил, дънкови материи. 

В зависимост от стила на езда могат да бъдат предназначени както за дълго и спокойно каране, така и спортна езда или за градско каране.

Ръкавици

Ръкавици са много важен елемент от всяка една мото екипировка, тъй като ръцете са първата част от човешкото тяло, която среща твърдата асфалтова настилка при падане. 

Тези елементи от мотоциклетната екипировка се изработват от материали като кожа или текстил, предлагат се в различни дължини и защитават дланите, кокалчетата и пръстите на мотористите по време на езда.

Ботуши

Често подценявани, мото ботушите са изключително важна част от всяка мото екипировка. Те са елементите, които предпазват пръстите, петите и глезените на мотористите от наранявания и изкълчване. 

Обикновено се изработват от кожа или текстил, които се комбинират с допълнителни материали като Gore - Tex, кевлар TRU и други. 

Всички модели разполагат с допълнителни вложки за защита в областта на пръстите, петите и глезените, а в зависимост от стила на езда могат да бъдат както с дължина до глезена, така и дълги и с ¾ дължина.

Защитни елементи

Тези елементи от мото екипировката отново се избират според стила на езда. 

Например, за любителите на високите скорости е препоръчително да носят протектор за гръб и гърди, наколенки и налакътници с по-високо ниво на защита, докато  ездачите, които се наслаждават на дългото и спокойно каране могат да пропуснат допълнителната броня и да карат само с налакътници и наколенки.


Какво представлява и какво включва мотокрос екипировката?

Мотокросът е един от най-взискателните спортове на открито. Това е форма на състезания с мотори, по време на които мотористите са подложени на изключително голямо натоварване. За да се предпазят от наранявания, ездачите практикуващи мотокрос трябва да са оборудвани със специална мотокрос екипировка.

Казваме специална, тъй като тя наистина е такава и след малко ще разберете защо.

Каска

Основната задача на крос шлемовете е предпазват ездачите, като едновременно с това им осигуряват добра видимост и им осигуряват добър комфорт. 

Казано иначе, мотокрос каските са създадени за бърза, състезателна езда. За разлика от мото каските, крос шлемовете нямат визьори и състезателите предпазват очите си посредством специални крос очила. 

Вместо визьори, каските имат козирки и удължени брадички, които осигуряват едновременно добра въздушна вентилация и предпазват състезателя от наранявания.

Очила

Както споменахме току-що, крос каските нямат визьори, затова мотокрос състезателите се нуждаят от очила. Тези елементи се поставят върху каската и осигуряват на мотористите добра видимост по време на ездата. 

А тъй като е и изключително важно очилата да не се замъгляват, обикновено по-голямата част от състезателите използват антифог система срещу замъгляване.


Маски

Маските покриват плътно цялата глава на състезателя, без лицето. Тези елементи присъстват в крос екипировката, тъй като осигуряват както допълнителна защита на главата, така и спомагат за намаляване на замъгляването на очилата по време на състезания.

Ръкавици

Тъй като мотокросът е груба и силова езда, състезателите се нуждаят от леки, плътно прилепващи и осигуряващи добър захват и добра вентилация ръкавици. 

Обикновено крос ръкавиците са със средна дължина, изработени са от високотехнологичен текстил, имат двойно подсилена длан за по-добър контрол и допълнителна защита на кокалчетата. 

Ботуши

След каските, ботушите са най-важните елементи от мотокрос екипировката. За разлика от мото ботушите, моделите за мотокрос са с най-голямата дължина и предлагат най-високо ниво на защита. 

Изработват от естествена кожа, снабдени са с формувани защитни плочи, които предпазват от наранявания и имат метални предпазители на пръстите.

Мотокрос блузи

Вместо якета, в крос екипировката присъстват мотокрос блузите. Но не си мислете, че това са обикновени блузи, напротив. Макар и на пръв поглед да изглеждат доста тънки, крос блузите се изработват от специални, изключително здрави материали, които защитават тялото на състезателите от ожулвания и наранявания.  

Обикновено тези елементи от крос оборудването са с дълги ръкави, в свежи цветове,  осигуряват много добра вентилация и абсорбират потта и влагата.

Панталони

Панталоните за мотокрос като дизайн и конструкция се различават доста от панталоните за мотоциклети. Тъй като трябва да прилепват добре и да осигуряват добър комфорт на състезателите, крос панталони са с предварително извита форма в областта на коленете

Освен това обикновено са с регулатори от велкро  в областта на талията и имат допълнителни платки от кожа в областта на чатала. Голяма част от моделите се предлагат и с добра вентилация и са подсилени  в областта на коленете.


Защита

Както вече няколко пъти споменахме, мотокросът е доста агресивен спорт, затова и задължителната крос екипировка включва допълнителна защита. 

Като например :

  • вратна скоба 

  • протектори за гърди и гръб 

  • ризници 

  • налакътници 

  • наколенки с високо ниво на защита и други

В заключение

Въпреки, че на пръв поглед елементите изглеждат почти идентични можем да потвърдим, че съществува разлика между мото и мотокрос екипировката и тя е в тяхното предназначение. Затова е добре при избора си да потърсите и закупите екипировка, която съответства на стила ви на езда. 


Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар