30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Текстилни или кожени мото панталони?

OT LINSON MOTO

Мото панталоните са задължителен елемент от мотоекипировката на всеки моторист, който държи на комфорта и безопасността си по време на езда. Изработени от специален текстил или здрава естественакожа, подсилени с протектори и здрави шевове, мотоциклетните панталони сасъздадени, за да предпазват както от наранявания, така и от вятър, студ, дъжд и слънце.

 

Предстои ви да допълните екипировката си с мото панталон, но не сте напълно сигурни как данаправите правилния избор. Колебаете се между текстилни и кожени панталони и сепитате кой вид ще е по-подходящ за вас?

 Текстилни или кожени мото панталони?

 

 

 

Текстилни или кожени мото панталони?

Както отбелязахме току-що, мотоциклетните панталони се изработват от два вида материали -текстил или кожа. И двата материала осигуряватнеобходимата защита и са отличен избор за изработката на мото панталони. Но също така е вярно, че текстилъти кожата са много различни като характеристики и имат както своите плюсове, така и минуси.

Сравнение между двата вида материал

 

Универсалност

Панталоните за мотор от текстил са подходящи както за всеки сезон, така и за всеки стил езда.Предимството им е, че се изработват от различни по вид текстилни материали,което предлага доста голямо разнообразиеот модели според вида езда. За разлика от тях, кожените мото панталони са предназначени основно за агресивна, спортнаезда и в редки случаи за ездачи на круизъри/чопъри.

 

Защита при инцидент

И текстила, и кожата осигуряватдобра защита на пътя. Но ако трябва да бъдем напълно обективни трябва дакажем, че кожата осигурява по-голяма защита, тъй като е много по-устойчива на износване, абразия и скъсване.

 

Освен това, ако сте с кожен панталон, преживеете инцидент ипанталона се скъса, кожата може по-лесно да бъде поправена и да носите мото екипировката си още дълго време. Паднете ли от мотора с текстилен панталон, вероятносттада се наложи да купувате нов след инцидента е доста голяма.

 

Комфорт

Тук двата материаласа на равно. Кожата приляга много по-плътно и добре, но пък е по-тежка ипрез лятото (дори и с перфорация)спарва доста. Текстилът от своя страна епо-лек и осигурява добра вентилация през лятото, но панталонът не прилягамного плътно по краката, а това може да не е толкова комфортно преживяване.

 

Защита от атмосферни влияния

Текстилните мото панталони печелят по точки относно защитатаот атмосферни влияния. Те имат добратоплоизолация, водонепропускливи са и са с отлична вентилация за летнитегорещини. Кожените панталони защитават добре през есента и зимата. Кожата, откоято се изработват е достатъчно дебела и задържатоплината и не пропуска студения въздух.

 

Донякъде може да предпазиот намокряне при много слаб дъжд, но ако вали силно материята пропуска, аслед като изсъхне има голяма вероятност панталона да се свие. Най-големият проблем на кожените мотопанталони обаче е това, че не могат да осигурят необходимата вентилацияпрез лятото и запарват изключително много.

 

Поддръжка

Тук предимството същое за текстила. Текстилните мотоциклетни панталони се поддържат много лесно,тъй като могат да почистват с кърпа или да се перат в пералня. Кожените панталони изискват много по-голяма поддръжка и специални грижи. Почистването става съсспециални препарати много бавно и внимателно, а това никак не е лесно, особеноза начинаещ ездач.

 

Стойност

Като цена, текстилнитемото панталони са по-евтини от кожените, което ги прави по-изгоднатаинвестиция. Минусът им е, че  не сатолкова издръжливи. Кожените панталониса по-скъпи, но ако ги поддържате правилно ще забравите за покупката нанови панталони поне няколко години занапред.

 

 Текстилни или кожени мото панталони?

На база на какви критерии да изберете текстилен или коженмото панталон?

Когатоизбирате мото панталон трябва да имате предвид, че този вид панталони са произведени,не за да изглеждате секси в тях, ада ви осигурят необходимата защита на пътя. Ето защо, когато избирате панталонза мотора трябва да се спрете на модел иматериал, който да е подходящ за стила ви на езда.

Подходящи мото панталони според стилаезда

Панталони за круизъри/чопъри

Това е един отнай-често срещаните видове панталониза мотори. Те са в по-свободна, класическакройка, за да осигурят максималенкомфорт и удобство на ездача. Мотоциклетните панталони за круизъри могат дабъдат изработени от текстил, от кожа или в комбинация от двата вида материал.

 

Кожените круизърни панталони предлагат по-добра устойчивост на износване, докато текстилните са по-универсални и водоустойчиви. И дватавида мото панталони за този стил езда разполагат с удобни джобове и серегулират в кръста за по-добро прилягане. Тъй като са предназначени за спокойна езда, защитните протектори са тънки или липсват нямат такива.

Мото панталони за спортна езда(мотокрос, ендуро и т. н.)

Панталоните за състезателна езда трябва да са много издържливи, за да могат да осигурят адекватназащита при падане или подхлъзване на пистата. Затова и най-подходящитепанталони за спортна езда са изработените от висококачествена кожа. Кожата, както споменахме вече има висока устойчивост на абразия и е многопо-издръжлива от текстила при плъзгане при висока скорост на асфалт или извънпътя.

 

Почти всички модели кожени панталони за състезателна илиспортна езда се предлагат с допълнителнивградени предпазни защитни панели и протектори. Тъй като са предназначениза използване най-често на пистата, състезателните мото панталони няматдопълнителни екстри като хидроизолация,вентилация и външни джобове.

Мотоциклетни панталони затуристическа езда

Ако сте любители на дългите пътешествия с мотор и планиратеда прекарвате повече време по пътищата на страната, тогава за вашия стил езда най-подходящи са ADV панталоните. Тозивид панталони са проектирани да бъдат много издръжливи, удобни и да осигуряват добра защита, без значение даликарате мотора в студ, пек, вятър или дъжд. Материята, от която се изработваттози вид мото панталони е текстилът,тъй като този материал е в състояние да осигури максимален комфорт и добра защитапо време на дълга езда.

Панталони за улична езда

Ако яздите мотора най-често в града, подсилените панталони до деним ще ви свършат добра работа. Този видмото панталони са от текстил и на пръв поглед приличат много на обикновени дънки. За разлика от обикновения чифтдънки обаче, мото панталоните от деним са подсилени,имат подвижна броня и осигуряват по-голяма защита в сравнение с нормалнитедънки.

 Текстилни или кожени мото панталони?

 

Популярни марки и модели мото панталони

Alpinestars

Компанията е основана през 1963 година в Италия от Санте Мацароло. Тъй като случайно или не, създаването на Alpinestars съвпада спопуляризацията на мотокроса, като кожар по професия Санте Мацароло ориентира производството си към производство на мотоекипировка за мотоциклетните спортове.

 

Десетилетия по-късно, италианската компания продължава даразработва и предлага на всички любители на моторите висококачествена мото екипировка. Компанията предлага много голямо разнообразие от текстилни, кожени имото панталони от деним, които осигуряват необходимия комфорт и защита намотористите.

 

Популярни модели мотоциклетнипанталони с марката Alpinestars за 2020:

     Кожен мото панталон AlpinestarsTrack Black/White

     Кожена панталон AlpinestarsGP Plus

     Кожен панталон SP - XAirflow Alpinestars Track Black/White

     Текстилен панталон AlpinestarsSonoran Air Drystar Gray

     Alpinestars Stella Courtney DenimDark Blue(дамски модел от деним)

Akito

Akito е една от най-популярните и обичани марки за мотоекипировка. Компанията произвежда ипредлага висококачествени мото якета, ботуши, ръкавици, мото панталони и серадва на обичта на милиони мотористи по света.

 

Популярни модели мото панталони смарката Akito за 2020:

     Текстилен панталон AkitoDesert Evo Black

     Текстилен панталон AkitoTerra

     Мотоциклетни панталони от деним Akito Kevlar Blue Long

     Akito Tornado (дамски мото панталон от текстил)

BLACK BIKE

Пакистанската компания BLACK BIKE предлага много голяморазнообразие от висококачествена мотоекипировка. Брандът е познат по целия свят, а моделите панталони BLACK BIKE са едни от най-търсените исред състезателите, и сред любителите на моторните спортове.

 

Популярни модели панталони за моторс марката BLACK BIKE за 2020:

     Текстилен мото панталон BLACKBIKE ADVENTURE

     Текстилен панталон BLACKBIKE ARAGON WHITE

     Текстилен панталон BLACKBIKE ALLROUND

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар