30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Видове протектори за мотор

OT LINSON MOTO

Без значение дали сте начинаещили опитен моторист, вие сте наясно, че мото екипировката е изключително важна на безопасността ви по време на езда.Сигурни сме, че сте се погрижили да се снабдите с всичко необходимо и непропускате да сложите каската, якето, ръкавиците и мото панталоните преди да яхнете мотора. Понякогаобаче стандартното мотоциклетно оборудване не е достатъчно, за да ви осигури пълна защита. Затова епрепоръчително да обмислите покупката на допълнителна защита като протектори за мотор.

 Видове протектори за мотор

 

Каква допълнителна защита можете да си осигурите?

Протекторни гърбове

Гръбните протектори са предназначени да предпазват тъканите на гърба, лопатките, ребрата и гръбнака отнаранявания в случай на инцидент.

Първоначално този вид мото защита е била проектирана засъстезателните мото спортове, за да намали нараняваниятаот абразия при падане от мотора по време на състезания. Постепенно обаче дизайнът ѝ е еволюирал и днес сепредлага като сигурна и ефективна защита за гръб за всички мотористи на пътя.

Какво представляват “гърбовете”?

Този вид протектори се състоят от твърда външна част (черупка) изработена от синтетични материали ивътрешна облицовка от високотехнологична пяна. Добавянето на вътрешната облицовка от пяна към устойчивата наизносване и абразия външна черупка предотвратява нараняванията чрез намаляване на силите, предавани придиректни удари по гърба и гръбначния стълб.

Видове протекторни гърбове

Към момента се предлагат както “гърбове”, които се привързват към горната част на тялото намоториста, така и модели, които са вградени в мото якето. А има и модели, коитоосигуряват защита както на гърба,така и на гърдите на ездача.

На какво да обърнете внимание припокупка на гръбен протектор?

 СертификатСЕ и номер на стандарт

Одобрените за продажба протектори задължително иматпостоянен етикет с маркировка СЕ и номерна стандарта EN 1621 - 2: 2014. СертификатСЕ означава, че продуктът е тестван и съответства на европейския стандарт. Номерът (кода) показва, че продуктът епредназначен за защита на гърба на моториста.

Вид напротектора

Тъй като протекторните гърбове могат да защитават различнизони, върху етикета се посочва точната зона на защита. Към момента се предлагаттри основни вида протектори:

     FB (Full Back) - протектор за цял гръб,включително и лопатките

     CB - централен гръб протектор

     LB - лумбален (за долната част нагърба) протектор


Ниво назащита

Нивото на защита показва степента на безопасност, коятопротекторът може да осигури. Одобрените СЕ нива на защита са две - СЕ Ниво 1 и СЕ Ниво 2.

     Ниво 1: Максималната предавана сила трябвада е под 18 Kn и нито една стойност не трябва да надвишава 24 Kn.

     Ниво 2: Максималната предавана сила трябвада е под 9Kn и нито една единична стойност не трябва да надвишава 12 Kn.

(4 Kn е силата, при която гръбначниястълб се чупи)

 Видове протектори за мотор

 

Протекторни наколенки

Наколенките предпазват коляннатастава и горната част на пищяла на моториста от наранявания,усуквания, абразия и фрактури. Затова и този защитен мото елемент е отрешаващо значение за цялостната ви безопасност по време на езда.

Какво представляват наколенките?

Тозивид защитни елементи се поставят в областта на коляното на ездача и могат да бъдат от високоеластична пяна илида се състоят от твърди пластмасови панели, подплатени с мека вложка. Същокакто протекторите за гърбове, и наколенките могат да се поставят допълнително(чрез закрепване с велкро, шарнири идруги) или да бъдат вградени в мото облеклото.

Видове наколенки

Споредмодела, протекторните наколенки за мотор са:

      Класически

      Крос

      Скоби

На какво да обърнете внимание припокупка на протекторни наколенки?

Сертификат СЕ и номер на стандарт

За да могат да бъдат продавани като защитни средства,наколенките трябва да имат сертификат СЕи стандарт EN:1621 - 1 (Това е единенстандарт за одобрение и валидиране на размера на защитата от удари изадължително трябва да се посочен на наколенките).

Референтнатабуква за съответния продукт

Тази буква посочва за каква зона накрака е предназначен протектора:

     K - колене

     K + L - колене и пищял

     L - протектор за предната част накрака под протектор K

 

Нивотона защита, която осигурява артикула

     Ниво 1 (Level 1) - Средната стойност на освободенатаостатъчна сила трябва да бъде максимум 35Kn.

     Ниво 2 (Level 2) - Средната стойност на освободенатаостатъчна сила трябва да бъде максимум 20Kn.

Възможно е върху наколенките да бъде отпечатана и буквата Т, след която да има (+ или -). Ако видитеподобно означение, това означава, че наколенкитеса тествани в екстремни температурни условия. Тези два теста не са задължителни, затова ако не ги откриватеотбелязани на продукта, това не е повод за паника.

 Видове протектори за мотор

 

Протекторни налакътници

Това са изключително полезнизащитни средства, които е добре да са ви винаги под ръка. Дали ще закупитеяке с вградени налакътници или ще ги закупите допълнително няма никаквозначение. По-важното в случая е, че те могатда ви предпазят и спестят куп неприятни и болезнени моменти в случай наинцидент.

Какво представляват налакътниците?

Обяснено с няколко думи, протекторните налакътници, иматедна основна задача - да предпазватлакътните стави от ожулвания, натъртвания, изкълчване и други травми вслучай на инцидент. Висококачественитеналакътници се изработват от специална абсорбираща удари пластмаса и саподплатени с меки вложки от пяна, която пък имат висока удароустойчивост.

Също като останалите видове защитни брони и протекторнитеналакътници могат да бъдат вградени в мото екипировката или да се поставят самостоятелно налактите с помощта на велкро или гумени ленти за фиксиране.

Видове налакътници

Можемда разделим тези мото защитни продукти на два основни вида:

      Опростени

      Защитни продукти със сложнаструктура

На какво да обърнете внимание припокупка на налакътници за мотор?

СертификатСЕ, придружен от номер на стандарт EN: 1621 - 1

Както вече знаете, за да могат да бъдат продавани катозащитни средства на територията на ЕС продуктите трябва да имат подобен сертификат. А номера на стандарта показва, че продуктът е предназначен замотоциклетисти и каква зона защитава.

Референтнабуква

Буквата показва за каква част от тялото е предназначен тозипродукт. За налакътниците тази буква е “Е”.

Нивона защита, която осигуряват

Нивата на защита се припокриват с нивата на защита наналакътниците.

 Видове протектори за мотор

 

Протекторни ризници

Този вид протектори за мотористи са идеалният вариант, акоискате с един - единствен елемент да защитите цялата горна част на тялото си (гръб, рамене, ключица, лакти и т. н.) “Костенурките”, както се наричат ощепротекторните ризници се изработват от висококачествени материали с високаабсорбция на удара и се предлагат в два варианта: за улична езда и за мотокрос.

Стандартно се предлагат на две половини, които зависимост отмодела и предназначението си могат да се свързват посредством удобни велкро колани или с мрежестаматерия.

На какво да обърнете внимание припокупка на протекторни ризници?

Изискванията, на които трябва да отговарят протекторнитеризници са идентични с изискванията,посочени за протекторните гърбове. (СертификатСЕ, стандарт EN:1621 - 2: 2004 и т. н.). Единственото по-различно нещо, накоето трябва да обърнете внимание е да се спрете на модел, който отговаря на стила ви на езда. Не забравяйте, черизниците са мотокрос са по-леки и не са предназначениза улична езда и обратното.

 Видове протектори за мотор


Протектори за гърди

Основната задача на този вид протектори е не да предпазиребрата и гърдите от натъртване или счупване (каквато е задачата на гръдните или вратни протектори), а да поеме силата на удара, да я разпределиравномерно и да я абсорбира.

Висококачествените протектори за гърди са изработени или от плътна, гъвкава пяна, която имасвойството да абсорбира силата на удара или от твърда външна обвивка заразпределение на силата и мека подложка, която да я абсорбира.

На какво да обърнете внимание припокупка на протектор за гърди?

Продуктът, който смятате да закупите трябва да има етикет,на който да е посочено, че притежавасертификат СЕ. Освен него, на етикета трябва да е отбелязано, чепротекторът има стандарт EN: 1621 - 3(Този стандарт показва, че протекторът еодобрен за защита на гърдите и ребрата).

На етикета трябва да е посочено и коя част на тялотозащитава и какво е нивото за защита.

 

При протекторите за гърди нивата назащита също като при останалите защитни елементи са две: 

     Ниво 1 - При това ниво разпределената силатрябва да бъде не по-малка от 15%

     Ниво 2 - При това ниво  разпределената сила трябва да бъде непо-малка от 30%.

 

 Видове протектори за мотор

Добре е да знаете:

     ЕС (Европейски съюз) разполага сдоказан, широко приет набор от стандарти за ЛПС (лични предпазни средства). Това включва и стандарта за протекториза мотори EN:1621, като за различните видове протектори се прилагат различнистандарти, обикновено с две нива на защита.

     Стандартите СЕ не определятматериалите,които да бъдат вложени в протекторите, а само как тези материали се представятна тестовете. Затова на пазара можете да откриете протектори както от пяна с отворена и затворена клетка,така и от мемори пяна, силикон, твърдаили високоеластична пластмаса, композитни материали и много други.

     Можете да сте сигурни, че протекторите, които ще закупите(без значение дали са самостоятелни или вградени в облеклото) ще ви осигурятнужната защита единствено, ако имат маркировка на сертификат СЕ и код на референтния стандарт за вида протектор. Бъдетемного внимателни при избора на този вид продукти, тъй като от тях зависи вашатабезопасност.

 

Видове протектори за мотор 

В заключение:

Протекторите за мотор могат да предпазят важните зони натялото ви, затова не бива да подценявате покупката им. Без значение дали щепредпочетете вградени или самостоятелнипротектори, те трябва да присъстват във вашата екипировка.

Купувайте протектори единствено от доказали семагазини и от популярни марки, за да сте спокойни, че продуктите сапреминали през всички възможни тестовеза качество и безопасност и притежават всички задължителни сертификати. Аконе сте напълно сигурни в правилния избор, потърсетепомощ със служител в магазин за продажба на мо

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар