30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Антифог за каска - същност и предназначение

OT LINSON MOTO

Едно от най-неприятните неща, които могат да ви се случат, докато карате мотора си е визьора на каската ви да се замъгли и да не виждате добре пътя. Това е не само неприятно, но може да застраши безопасността ви. 

За щастие това е проблем, който лесно може да бъде разрешен с помощта на един малък, но много важен мото аксесоар - антифог за каска.


Антифог за каска - същност и предназначение

Но защо визьора на каската се замъглява?

Без да се впускаме в излишни подробности можем да кажем, че замъгляването най-често се получава заради разликата в температурата, която се получава между вътрешната страна на каската и температурата навън. 

Когато температурата навън е по-ниска, от дишането ви в каската се образуват малки капчици конденз, които постепенно се увеличават и зрителното ви поле се замъглява. 

За да се намали замъгляването, производителите на мото каски обработват визьорите на продуктите си със специални вещества, оборудват ги с добра вентилацията, но въпреки това проблемът не може да бъде отстранен напълно. И тук идва ролята на аксесоара, наречен антифог за каски.


Какво е антифог за каски?

Това най-общо казано са малки, прозрачни мото аксесоари, които имат абсорбиращи конденза свойства. По краищата си имат силиконов ръб и се закрепват от вътрешната страна на каската с помощта на специални щифтове.

Откровено казано най-доброто, което можете да откриете на пазара е антифог плака Pinlock.

Технологията е разработена през 1978 година от нидерландеца Дерек Арнолд и е най-ефективното средство за предпазване от замъгляване на визьора на каската, което се използва и днес.


Как този аксесоар елиминира замъгляването?

След като инсталирате мото аксесоара против замъгляване, силиконът, който се намира по ръбовете му запечатва малки количества въздух между визьора на каската и плаката. 

Образува се малка, херметизирана въздушна камера, която действа на принципа на двойния стъклопакет и помага да се поддържа еднаква температура между външната и вътрешната страна на каската.

Как се монтира антифог за каска?

Първо трябва да се уверите, че визьора на каската ви има щифтове за монтаж на антифог Pinlock. След това трябва да потърсите информация дали моделът аксесоар, на който сте се спрели е съвместим с вашия модел каска. 


Ако всичко е наред, стъпките по монтажа на се трудни, ако ги следвате стриктно:

  • Свалете визьора от каската. Повечето производители имат бърза система за сваляне, така че няма да ви отнеме много време.

  • Извадете плаката от кутията и проверете от коя страна се намира силиконовия ръб. Не докосвайте с ръка ръба и не оставяйте плаката против замъгляване с ръба към масата, защото е много чувствителен и може да го нараните, без да искате.

  • Вземете визьора на каската и вижте къде точно се намират щифтовете. Няма да ги пропуснете, тъй като се намират отстрани и точно до тях обикновено е изписано Pinlock.

  • Хванете визьора и без да използвате сила се опитайте да го изправите мъничко. За да ви е по-лесно можете да го притиснете до тялото си или на масата.

  • Отворете пакета с антифог и го поставете от вътрешната страна на визьора. Силиконовият ръб трябва да е към страната на визьора, за да може да залепне за него. 

  • Уверете се, че плаката е закрепена на щифтовете, а силиконовия ръб е “застанал” добре.

  • Поставете визьора на мястото му и вече няма да се притеснявате от замъгляването и конденза в каската, тъй като лещата (плаката, вложката) ще се погрижи такива да не се появяват, без значение в какво време карате.

Антифог за каска - същност и предназначение

Ако каската ви не разполага с щифтове и не е съвместима с плаката Pinlock, можете да използвате вложка срещу замъгляване без щифтове. Като технология и функции, този вид антифог за каски не се различават съществено от Pinlock. 

И те са произведени от тънък, прозрачен материал, който има абсорбиращи свойства. Единствената разлика между двата вида аксесоари против замъгляване е, че моделът без щифтове е съвместим с всички видове и модели каски.

Алтернативни варианти за справяне със замъгляването

Спрейове против замъгляване

На пазара се предлага широка гама спрейове, в състава на които има различни повърхностно активни химически вещества, имащи за цел да намалят конденза и замъгляването. 

Ако решите да използвате спрей вместо антифог е добре да знаете, че резултатът ще е само временен, тъй като защитата на спрейовете трае само между 24 и 72 часа. Това означава, че всеки път, преди да тръгнете на път ще трябва да пръскате визьора със спрея. 


Кърпички против замъгляване

Кърпичките също са временно решение, тъй като не могат да ви осигурят дълго време необходимата защита. Все пак, могат да ви послужат, известно време, докато си поставите истинска антифог защита.

Покритие против замъгляване от производителя

Голяма част от съвременните мото каски се предлагат с хидрофилно покритие на визьора, което има за цел да отблъсне водните капчици, образувани от конденза и да го предпази от замъгляване. 

Фабричното покритие върши по-добра работа от кърпичките и спрейовете, но не е достатъчно, тъй като трае максимум до 1 - 2 години, след което действието му спира и трябва да помислите за поставянето на антифог плака.


Неопренова маска

Маските за лице, които по принцип са препоръчителни при езда могат донякъде да намалят замъгляването, тъй като покриват носа и устата и донякъде пречат дъха ви да достига до визьора и да ги изпотява. 

Но както и останалите алтернативни методи, и носенето на маска не може напълно да ви избави от замъгляването и конденза.


Антифог за каска - същност и предназначение

От къде да закупите антифог за каска?

Всички търговски обекти, които предлагат мото екипировка предлагат и различни модели антифог, така че няма да имате проблеми да откриете модела, който ви трябва. 

Все пак, добре е да бъдете внимателни и да не пазарувате от магазини, които не са специализирани, които не познавате или които ви предлагат антифог за каски от непознати производители на много ниски цени.

Ако държите на качеството на продукта против замъгляване, който избирате, можете да разгледате предложенията на Линсон Мото. В нашия магазин ще откриете широка гама от модели антифог за каски, с подробни описания и на цени, които със сигурност ще ви допаднат.

Ако не сте сигурни дали определен модел е съвместим с вашия модел мото шлем, ние сме на разположение да ви помогнем да направите правилния избор. Всички наши продукти са от водещи производители и с високо качество.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар