30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

4 предимства на туристическите велосипеди

OT LINSON MOTO

Карането на туристически велосипед е начин на живот за изключително голям брой хора. С този вид колело те отиват до работното си място, спортуват, превозват стоки, разхождат и предприемат дълги пътешествия.

4 предимства на туристическите велосипеди

Източник на изображението: Freepik.com

Какво представляват туристическите велосипеди?

Туристическия велосипед е механично превозно средство, което е предназначено за колоездене на дълги разстояния по равни пътища и през лек офроуд терен с пренасяне на значителен товар. 

Той няма проходимост, каквито имат планинските велосипеди, но за сметка на това предлага максимален комфорт при предприемане на дълъг път.

4 предимства на туристическите велосипеди, които ще ви харесат

Има доста основателни причини и да предпочетете пътуването с туристически велосипед, вместо да ползвате личен автомобил или друг вид транспорт. 

Универсалност

Туристическите байкове са подходящи за всякакъв вид пътувания и терени. Те умело се справят с асфалтови пътища и не много стръмни неравни терени.С тях можете да обиколите света или да ги използвате за дълго разходи в планината или близкия парк.

Те са и идеалното превозно средство, ако искате да избегнете натоварения градски трафик и да се приберете у дома бързо и без инциденти.

Освен това, карайки туристическо колело вие се грижите и за здравето си. Медицински доказано е, че каране на колело 40 минути на ден подобрява кръвообращението ви, тонуса и стимулира сърцето. Най-хубавото е, че вече навсякъде има изградени специални велоалеи и лесното придвижването е гарантирано и безопасно.

Имате и възможността да пазарувате с този тип колело, тъй като то е пригодено за големи товари, а освен това спестявате пари, тъй като не се нуждаете от зареждане на гориво, плащане на данъци и такси, винетка и много други.

Но това не е всичко. Ако желаете да пътувате, изследвайки заобикалящата ви среда, а не да сте затворени в кола, туристическите велосипеди са перфектния начин да го постигнете, тъй като те са идеални за изминаване на дълги разстояния.

Удобна позиция за каране

Тъй като туристическия байк е проектиран да изминава дълги разстяния, той трябва да бъде удобен на велосипедиста. По-спокойната му позиция за каране и стабилната му геометрия дава зелена светлина за преминаване на почти всякакъв терен. 

4 предимства на туристическите велосипеди

Източник на изображението: Freepik.com

Кормилото на този вид коллео обикновено е по-широко и това осигурява велосипедиста по-стабилна позиция на ръцете и добър контрол над велосипеда по време на каране.

 Освен това много туристически велосипеди имат опция за регулиране на височината на кормилото, което позволява да се настрои позицията му според личните предпочитания и комфорт.

Безопасната и комфортната позиция за каране изисква и правилно настроена височина на седалката. Повечето туринг колела предлагат възможност за регулиране на височината на седлото, което е още един плюс за удобство.

Товароносимост

Туринг велосипеда е създаден за дълги пътувания, при които да може да носите всичко необходимо със себе си. 

В зависимост от предприетото пътуване, това може да включва:

  • Палатка;
  • Храна;
  • Оборудване за готвене;
  • Дрехи и други.

Повечето велосипедисти използват кошове за багаж, тъй като може да се постави повече багаж в тях.

Обикновено рамката на тези велосипеди има място за поставяне на багаж върху предната вилка или удобрен багажник в задната част.

Издръжливи материали

Преди години рамката на туринг байковете се е изработвала от твърда и тежка стомана, но днес тя е направена от трайни и доста по-леки материали като алуминий, титан или въглерод.

Изработена така, че да гарантира комфортна позиция за каране и стабилност и гъвкавост по време на път.

4 предимства на туристическите велосипеди

Източник на изображението: Freepik.com

Задължителни аксесоари за туринг велосипеди

Всеки велосипедист трябва да притежава някои задължителни аксесоари, с които не трябва да се прави компромис.

Светлини

Светлините ще ви предпазят пасивно от другите участници на пътя. Освен, че е важно да виждате, още по-важно е останалите да ви виждат. Има изключително разнообразни и модерни светлини, които предоставят няколко различни режима на светене. Стопът също е задължителен. 

Калници

Калниците също са задължителни, ако искате да останете чисти и сухи, независимо от метеорологичните условия. Те са “щит” предпазващ ви от прах и мръсотия. Могат да бъдат пластмасови или метални.

Помпа

Тук компромиси не се правят, тъй като е една от най-важните части на екипировката за колоездене. Тя се закрепя най-често за долната част на рамката на велосипеда.

Обикновено помпите са изработени от дуралуминий или пластмаса и разполагат с редукции за всички видове вентили.

Освен това е добре да носите и вътрешна гума с правилния размер и комплект за поправка.

Инструменти

Когато си на пътя няма гаранция какво може да те сполети. Това прави инструментите жизненоважни и необходимо да сте подготвени дари и за най-лошото.

Катинар

Когато спирате, за да пазарувате от магазин, да хапнете в някое заведение или за да разгледате интересни забележителности ще трябва да оставите велосипеда си без надзор. В такива ситуации единственият вариант да го откриете на същото място и непокътнат е катинара за велосипеди.

4 предимства на туристическите велосипеди

Източник на изображението: Freepik.com

Велокомпютър

Няма нищо по-хубаво да си водите статистика колко километра сте изминали за деня и годината и с каква скорост сте ги изминали. Може да избирате от най-различни модели с кабел или без кабел като зависи какви функции търсите и се нуждаете.

Поддръжка на туристическия велосипед

Ако искате туристическия ви велосипед да издържи достатъчно дълго време и да ви служи добре, е необходимо да се грижите добре за него.

Почистване

След колоездене особено в дъждовно време е добре да почиствате велосипеда. Ако е прогизнал от дъжда най-добре е да го подсушите и забършите с кърпа, като обръщате най-голямо внимание на веригата. Тя е първата част, която започва да ръждясва, ако не се поддържа.

Ако колелото е изцапано с кал, най-добрите методи за почистване са използването на топла вода със сапун и четка. Естествено няма да има пълна успеваемост на почистването, тъй като четката не може да достигне до всички места, но основното почистване не е малко.

Не използвайте пароструйка, защото може да засегне места в които не бива да навлиза вода, освен това винаги подсушавайте максимално велосипеда.

Смазка

Смазването на веригата е задължително. За тази цел може да използвате смазки под формата на спрей, които се нанасят върху сухата и почистена верига. Излишното количество може да премахнете старателно с кърпа.

Скорости и спирачки

За да функционират правилно жилата на механичните спирачките е добре веднъж годишно да ги сменяте. Това важи и за калодките и накладките, защото в противен случай може да повредят останалите части. 

Ако забелязвате, че спирачките губят сила и лостчетата на спиране са меки при стискане е добре да ги обезвъздушите.

Добре е да заложите на дискови спирачки през зимата, макар че те имат един недостатък - не винаги може да се мотират на багажника. Обикновено в такъв случай се монтират само на предното колело. А хидравличните спирачки се нуждаят от поддръжка в сервиз.

4 предимства на туристическите велосипеди

Източник на изображението: Freepik.com

Заключение

Колоезденето с правилният велосипед за туризъм има уникален ефект върху общото състояние на човек. Освен че подобрява физическата ви форма, то ви дава възможност да се докоснете до природата, да обиколите света на две колела и да се насладите на различни преживявания.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар