30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да се подготвим за колоездене през зимата?

OT LINSON MOTO

Като любители на колоезденето най-вероятно знаете, че карането на колело през зимата изисква както по-специфична подготовка на велосипеда, така и избор на екипировка, подходящата на този сезон.

Ако не сте напълно наясно как да се подготвите за колоездене през зимата, но не ви се иска да се разделяте с любимото си превозно средство дори и през най-студените и снежни дни, просто останете с нас още мъничко.

Как да се подготвим за колоездене през зимата?

Как да подготвим велосипеда за зимата?

Независимо дали карате в планината или по градските пътища, те могат да бъдат изключително коварни през зимата. Поради тази причина е добре да подготвите велосипеда си за различните атмосферни условия, за състоянието на настилката и за намалената видимост, която е обичайна през този сезон.

Ето кои са най-важните неща, които не бива да пренебрегвате при подготовката на велосипеда през зимата.

Смяна на гумите

Точно както при моторните превозни средства, гумите на велосипеда са може би от най-голямо значение. Затова е добре да бъдат сменени със зимни гуми за колело.

Те трябва да бъдат с шипове, с по-мека структура и по-рядък грайфер, а налягането им да е намалено с 10-15 % за по-добро сцепление.

Смазка

Няма универсална смазка за вериги, а на пазара се предлагат изключително много видове - сухи смазки, тефлонови грес подобни и други.

Добре е да смажете всички механизми, като използвате течна смазка за кабелите и веригите на дерайльора, за да подобрите тяхната функционалност в студеното време.

Грижа за вилката

Ако ви се струва, че вилката не работи, това се дължи на минусовите или близки до нулата температури. Тя се втвърдява при падането на градусите, а решението в случая е да смените маслото с по-рядко или да намалите налягането (при въздушна такава).

Калници

Много колоездачи не харесват калниците поради причината, че те тежат, пречат издават звуци и други, но те са неизменна част от велосипеда през зимата, особено при мокро време.

Има изключително разнообразни модели, но се спрете на този, който дава баланс между визия и практичност.

Почистване и грижа

Без значение дали веремето е снежно, дъждовно или сухо, почиствайте колелото си всеки път, след като приключите карането.. Ако пренебрегнете тези действия, това може да причини на велосипеда ви корозия и други щети с течение на времето.

Как да се подготвим за колоездене през зимата?

Каква вело екипировка е необходима за зимно каране на колелото?

С правилният избор на облекло и аксесоари ще може да се наслаждавате на карането на колело спокойно, тъй като те ще ви предпазят от измръзване или прогизване.

При зимното облекло за колоездене е важно да се обличат няколко тънки и добре прилепнали слоя дрехи, които ще гарантират ефективна защита срещу ниските температури и неблагоприятни условия.

Този начин на обличане ще ви позволи да контролирате телесната си температура според нуждите си, предотвратявайки претопляне или измръзване.

Основен слой

Този слой е най-близкия до тялото, което диша и отвежда влагата и гарантира комфорт и топлина. Безшевна тениска с прилепнала кройка и мрежеста структура, а защо пък не термобельо с дълги ръкави са идеални в случая. 

Моделът е добре да бъде от полиестер, найлон или полипропилен с добавен еластан за прилепналост и свобода на движението.

Изолация

Освен добрата циркулация на въздуха, изолацията предотвратява загубата на топлината. Насочете се към колоездачни суитшърти с удължен гръб и изправена яка, полар или комплект термобельо.

Защитен слой

Този горен слой освен че диша, но предпазва и тялото от сняг, дъжд и вятър. При по-ниски температури е добре да заложите на софтшел или хардшел яке, а при температури до 10 градуса е достатъчно тънко яке против вятър.

Панталони

Освен термобельото е добре да заложите на специални зимни панталони за колоездене при по-ниски температури. Допълнително към тях може да изберете и къси панталони и допълнителни подгряващи елементи (крачоли от ликра или полар).

Чорапи и обувки

Термо чорапите и обувките с добра изолация са задължителни, а неопреновите калъфи за обувки предлагат допълнителна защита.

Колоездачни ръкавици

Вело ръкавиците за зимата са задължителни, ако искате да не ви измръзнат ръцете. Поддържането на нормална температура на ръцете е много важна както вашия комфорт, така и за безопасността ви по време на каране.

Каска

Тя е задължителна, като нейната функция е протекция от произшествия, а не толкова от студ.

Шапка и очила

Те също играят важна роля когато става въпрос не само за топлина, но и протекция. Има специални шапки които могат да се носят под каската, а качулките и шаловете за колоездене предлагат допълнителна защита. 

Очилата пък ще предпазват очите ви от сняг, дъжд и вятър. Фотохромните лещи са отличен избор, тъй като се адаптират към различни светлинни условия.

Дъждобран

В случаи на проливен дъжд дъждобранът ще ви е от голяма полза, като ви запази сухи.

Как да се подготвим за колоездене през зимата?

За какво да внимавате?

Както знаете през зимните месеци денят е изключително кратък спрямо нощта, затова е обичайно хората да отиват и да се прибират по тъмно на работа.

За да се избегне инцидент, а и по закон е редно след свечеряване всеки велосипедист да носи светлоотразителна жилетка

Задължително е също така велосипедите да са оборудвани със светлинни елементи - червена светлина отзад и бяла отпред и светлоотразителни елементи от двете страни.

Освен това е добре да се избягват “слепите” зони на останалите участници в движението.

Внезапните резки движения дори при напълно оборудван за сезона велосипед са опасни и не е препоръчително да ги правите. Стоенето върху педалите също не е добра опция по време на шофиране на колелото.

Старайте се да правите завоите с повече гъвкавост и спирайте максимално предварително, особено при хлъзгаво време. Използвайте леко и внимателно предната спирачка.

Полезни съвети

Не мийте колелото и не го пръскайте с вода преди да излезете навън с него, защото това може да заледи определени компоненти и да доведе до инцидент.

Обръщайте особено внимание и се грижете за спирачките и почистването на калниците и гумите след всяко каране. Колоезденето в киша и снега ще изхвърли много солена и мръсна вода върху частите на колелото, а това ще доведе до корозия и повреда.

През зимата разхода на енергия на организма е завишен, затова е добре да си подсигурите достатъчно храна. Течната храна е много важна освен обичайните протеинови барчета. Консумацията на течности трябва да е достатъчна не само през лятото, но и през зимата.

Въпреки че не е лято, да прилагаш слънцезащитен крем върху изложена кожа е задължително. Когато има сняг на земята той може да отразява близо 90 % от UV лъчението и в следствие на това кожата ти може да стане изключително суха.

Винаги бъдете готови за внезапни промени във времето. Зимата е непредвидима и няма нищо учудващо и изненадващо докато слънцето пече и рязко да се заоблачи и да завали дъжд или сняг. Бъдете готови и подсигурени с нужните средства.

По време на колоездене внимавайте за паднали листа, клони и дори лед по пътищата. Те могат да увеличат риска от злополука, затова бъдете нащрек и сканирайте пътя за да ги избегнете.

Цикъла на замръзване и размразяване могат да причинят дупки и пукнатини по пътната настилка. Тези промени могат да бъдат опасни, особено когато са покрити със сняг и не може да ги видите. Бъдете внимателни и готови да коригирате пътя си за да избегнете инцидент.

Как да се подготвим за колоездене през зимата?

Заключение

Много хора прибират колелото още при първите ниски температури и спират да се наслаждават на така приятното колоездене. Това е прекалено крайно и ако наистина има желание - начин също се намира.

При правилната екипировка и оборудване може да се наслаждавате целогодишно на карането на колело.

Освен това когато навън е студено, тялото ви изгаря повече калории, докато се наслаждавате на любимото си занимание. Така успявате да съчетаете полезното с приятното.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар