30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какво да гледаме при покупка на мотор?

OT LINSON MOTO

kakvo da gledame pri pokupak na motor


Купуването на мотор не е все пак катокупуването на кола, но също е важно решение ипредставлява значителнаинвестиция. Без значение дали купуваме първия си мотор или четвъртия, изборът на мотор винаги пораждавъпроси. Когато избираме мотор е добре да вземем няколко фактора под вниманиепреди крайното решение. 

При покупка на мотор е многоважно да решим за какво точно ни трябва, тоест къде ще го караме, какъв естилът на нашето каране и какъв е бюджетът ни. След като си отговорим на тезивъпроси можем вече да се спрем на определен модел, подходящ за нашите нужди.Инвестицията в мотор, подходящ за дълги преходи е безсмислена, ако ще гоползваме главно за градско каране.

Бюджет за мотор (и не само)

Без значение какъв е размерът на вашия боджет и дали сте решили да сивземете скъп мотор или такъв на ниска цена, задължително трябва да отделите сумаза прилична мото екипировка. Тъй като безопасносттани на пътя е също важна, освен в хубава марка мотор, то е добре да инвестирамепоне в базова екипировка отпърво. Да не забравяме и застраховката, сервизнотообслужване и честата смяна на гуми разбира се, особено ако сте опитен шофьор.

За новия мотор са ни необходими са ни каска, ботуши, ръкавици, панталони и яке. Последните две може даотпаднат, тъй като тяхната роля е по-скоро е да дават удобство, но каската иботушите са два важни елемента. Карането без каска е абсолютно опасно, така чеинвестирайте поне в добра каска.

След като покарате и прецените от какво имате нужда, можете да добавитенеща като яке за мотор или водоустойчив екип,мотоджинси, термобельо, светлоотразителна жилетка, колан и други аксесоари.

Крайната сума за мотор и екипировка при всички положения  ще е четирицифрена дори и да избирате отнай-евтините модели, но все пак да не забравяме, че става въпрос за собственатани защита от наранявания. Колкотопо-висока скорост смятате да развивате на пътя, толкова по-здрава и надежднатрябва да е екипировката Ви.

 

kakvo da gledame pri pokupak na motor

Теглото

Теглото на мотоциклета също е от решаващо значение. За интензивен градски трафике по-добре да изберем по-лек мотоциклет, тъй като условията в града налагатрежим на постоянно тръгване и спиране.

Двигателя

Когато избираме двигател, повечето от нас вероятно биха предпочели мотор спо-голям двигател. Не забравяйте обаче, че не винаги двигателят с повече кубици означава по-бързмотоциклет.  Ако правим предимноизвънградско каране, то мощният двигател е задължителен. Но ако обичайният нимаршрут е в града, то лек и лесен за маневриране мотор със среден по мощност двигател е разумно решение.

Опция втора ръка: за какво да внимаваме?

Ако се съобразявате с ограничен бюджет и опцията за нов мотоциклет простоне е за вас, има няколко неща, за които да внимавате, в случай че сте сеориентирали към покупка втора ръка.Мотоциклетите втора ръка се препоръчат занеопитни мотористи, които се нуждаят от мотор, чийто ремонт не е скъп, с койтода шлифоват уменията си.

Закупувайки мотор втора ръка добре e да поискаме пълна сервизна историяна мотора. Трябва да се уверим, че моторът е с оригиналните си части инаистина няма сериозни повреди по него. Препоръчва се да направим щателнаинспекция на състоянието на мотора ида го тестваме преди да го закупим. Не всички търговци обаче предлагат такаваопция, тъй като се опасяват от кражби, така че трябва да търсим по-добре за такъв с тест драйв възможност.

Дизайнът

Няма съмнение, че високоскоростнитемотори са привлекателни за окото и ни правят по-готини за околните. Но аконе сме готови да караме подобен мотор, където трябва прекараме доста времесилно наклонени напред към вилката, защо да инвестираме в подобен моделмотоциклет?

Всеки модел мотоциклет дава различно усещане, затова трябва да решим каквомото пътешествие целим. За забързан градски трафик обемистият мотор не е добървариант, по-добре да си вземем тесен и лесе за управление мотоциклет.

Нека да разгледаме накраткоосновните видове мотори и техните общи характеристики:

Спортен

kakvo da gledame pri pokupak na motor

Спортните мотори, наречени още “пистарки„ имат мощни двигатели и развиватвисока скорост, което ги прави неподходяща опция за начинаещи мотористиилитакива, които са позабравили уменията си.

Популярни марки: BMW, Honda, Suzuki,Kawasaki

Турър

kakvo da gledame pri pokupak na motor


Подходящи са за дълги и чести пътувания и са оборудвани с повече техническиудобства като например GPS и комуникационниустройства.

Популярни марки: Harley-DavidsonRoad, Honda Goldwing, BMW K1600GTL, Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide.

Спорт-турист

kakvo da gledame pri pokupak na motor

Еднакво подходящ както за дълги преходи, така и за по-спортно пистово каране. Представлява компромис между спортниямотор и туръра.

Популярни марки: Honda ST1300 Pan European, Yamaha FJR1300, Kawasaki Concours 14

Круизър/чопър

kakvo da gledame pri pokupak na motor

Американските круизър мотори предлагат удобство както при къси, така и придълги пътувания. Те развиват ниска исредна скорост, с тежко тегло са и не са лесни за маневриране.Популярни марки:Yamaha,Harley Davidson,Triumph Rocket


Дуъл спорт

kakvo da gledame pri pokupak na motor

Този модел мотор е подходящ за офроудкаране, но може да се ползва еднакво добре и по градските улици.

Популярни марки:Suzuki DR-Z400S, Honda CRF250L,  Yamaha WR250R

Скутер

kakvo da gledame pri pokupak na motor

Ако не държите наефектния вид, а просто ви е необходимоудобно превозно средство за из града, то скутерът не е лош вариант.

Популярни марки: Peugeot, Honda, Suzuki,SYM symphony,Keeway

Стандартен или гол мотоциклет

kakvo da gledame pri pokupak na motor

Подходящ за тези, които търсят практичен, максимално изчистен от детайли,лесен за поддръжка и сравнително евтин мотор. Двигателят на този мотор нямадобавени защити или спойлери и оттам идва и името му “naked„.

Той е със средна мощност и има добри характеристки. Кормилото му еразположено малко по-високо за улеснение на моториста и има удобни степенки,давайки гъвкавост при управление. Някои модели имат ветрозащитно стъкло.

Популярни марки:Kawasaki z750, Ducati"Monster", Yamaha FZ1, Honda "Hornet"

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар