30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какво трябва да знаем при избор на дамско кожено яке за мотор?

OT LINSON MOTO

Като дами, запалени по свободата, която дава мото ездата сте наясно колко важна е мото екипировката за безопасността ви. Затова сте се погрижили за каската, ботушите, панталоните и ръкавиците. И сега ви остава да закупите един от най-важните елементи - дамското кожено яке за мотор.

Ако за пръв път ви предстои да направите подобна покупка и ви се иска да узнаете малко повече за избора на този вид дамска екипировка за мотоциклет, останете с нас.

Какво трябва да знаем при избор на дамско кожено яке за мотор?

Има ли разлика между мъжките и дамските мото якета?

Дамските якета за мотоциклет се произвеждат от същите материали като мъжките, имат същата защита (на гърба, раменете, лактите) и са предназначени за същите стилове на езда. 

Но тъй като дамската анатомия се различава от мъжката, якетата, предназначени за жени са с различна кройка и дизайн. Те са с по-широка обиколка в областта на гърдите, с по-тесни рамене, с по-изразена талия и са леко разкроени в областта на ханша. 

Основни фактори, които е добре да вземете под внимание при избор на дамско кожено яке за мотоциклет

Дизайн според фигурата

Якето, което искате да закупите на първо място трябва да отговаря на фигурата ви. И тук не става дума за мода, а за вашата безопасност. 

Затова ви съветваме при покупката да дадете приоритет на това как се чувствате, облечени в якето, а не толкова дали е от любимата ви марка или не. Хубавото е, почти всички големи марки предлагат широка гама от дамски кожени якета за мотор и имате достатъчно опции за избор.

Точен размер 

За какъвто и вид мото екипировка да става дума, правилото е винаги да избирате точния размер. Затова се уверете, че дамското яке, на което сте се спрели нито ви притиска някъде, нито ви е прекалено голямо. 

Идеалното дамско яке трябва да обгръща формите ви, но без да притиска гърдите или да пречи на движенията на ръцете ви. Не трябва да е и прекалено късо и да оставя непокрити участъци в областта на кръста, когато седнете върху мотора. 

Ръкавите му също трябва да са достатъчно дълги и не да оставят китките ви открити, когато заемете обичайната си поза на мотора и протегнете ръце, за да хванете кормилото. 

Допълнителна защита

Всички дамски кожени якета за мотор, също като мъжките се предлагат с допълнителна защита в областта на гърба, раменете и лактите. Добре е обаче якето, на което ще се спрете да има допълнителен джоб, в който да можете да поставите протектор за гръб. 

Казваме това, тъй като обикновено защитата на гърба, с която се предлагат голяма част от якетата е просто подложка от пяна, която в случай на инцидент може да омекоти удара, но не може да ви предпази истински от нараняване. 

Затова ви препоръчваме, ако имате възможност едновременно с покупката на якето да закупите и подходящ протектор на гръб.

Шевове, джобове, възможност за сдвояване, еластични части

Обърнете специално внимание на шевовете на дамското кожено яке. Задължително е те да са изпълнени не само изключително прецизно, но и да са двойни или тройни. 

Сигурни сме, че като дама сте свикнали да носите всички важни неща в дамската си чанта, а не по джобовете, но в случая тъкмо джобовете на якето играят роля на дамската ви чанта. 

Затова е добре те да са достатъчно дълбоки, за да поберат най-необходимото. Не е никак зле, даже е препоръчително якето да има и вътрешен, водонепромокаем джоб, в който да пазите парите, телефона, личната си карта и други.

Няма да сгрешите и ако се спрете на модел, който може да се сдвоява с мото панталон. Така можете да носите само якето или да го сдвоите с панталона и да карате мотора с цял мото екип.

Еластичните елементи, които присъстват при голяма част от дамските модели мото якета също са добър избор, тъй като осигуряват по-плътното прилепване на якето по фигурата на ездачката, без това да пречи на комфорта или на безопасността при езда.


Какво трябва да знаем при избор на дамско кожено яке за мотор?

Вентилация, топло и водоустойчивост

Добре е коженото яке, на което ще се спрете да е с перфорирани панели, за да може да ви осигури необходимата вентилация, докато карате мотора през лятото. 

Що се отнася до дъжда и студа, ако смятате да яздите в подобно време не е зле да помислите за покупка на дамско кожено яке за мотор с подвижни водоустойчиви или топлоустойчиви подплати.

Заслужава ли си да инвестирате в дамско кожено яке за мотор?

Мото якето е задължителна и много важна част от всяка една мото екипировка. То ви гарантира, че сте добре защитени, докато яздите мотора. 

Кожените якета от своя страна са много по-устойчиви на абразия и по-дълготрайни от текстилните. Като прибавим и факта, че всяка дама изглежда секси, облечена в кожа, мислим, че отговорът на този въпрос е напълно ясен.

И съвсем накрая

Когато пробвате и избирате каквото и да е яке за мотоциклет, винаги проверявайте следното :

  • Дължината на ръкавите. Те трябва да са достатъчно дълги, за да не оголват китките ви.
  • Допълнителната защита на гърба, лактите и раменете. Вложките трябва да прилепват плътно и да не се разместват, докато карате мотора. Проверете и дали защитните брони, с които се предлага якето имат СЕ маркировка.
  • Закопчаването на врата и на ръкавите. То трябва да прилепва плътно и добре, за да сте сигурни, че ако карате в дъжд, водата няма да проникне и да се намокрите. 

Закопчаването на яката е добре да има допълнителен колан, а що се отнася до ръкавите, не е зле те да се закопчават с водонепропусклив цип или с велкро.

  • Дебелината на кожата. Кожата трябва да е предварително обработена, едрозърнеста и дебела поне 1,2 мм. (По-голяма дебелина не е ви е необходима, тъй като колкото по-дебела е кожата, толкова по-малко еластично ще е якето и може да не ви е толкова удобно).
  • Маркировката на дамското кожено яке за мотор. Задължително якето, което ще закупите трябва да има маркировка СЕ, което доказва, че продуктът е тестван и одобрен за употреба от ЕС. 

Какво трябва да знаем при избор на дамско кожено яке за мотор?

И накрая, но не и на последно място е редно да обърнете внимание на производителят. Добре е той да е добре познат, за да сте спокойни, че купувате мото яке, което отговаря на всички изисквания и стандарти за качество

Избирайте кожени мото якета от популярни марки като:

  •  A - PRO
  •  O’NEAL
  •  ALPINESTARS
  • ADRENALINE
  • AKITO
  • DAINESE и други

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар