30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Кои са най-популярните марки велосипеди?

OT LINSON MOTO

Любителите на колоезденето определено живеят в добри времена, имайки предвид, че през годините забелязваме впечатляващо развитие на най-качествените и популярни марки велосипеди.

В днешно време пазарът е наситен от множество различни модели, които могат да ни свършат работа както за града, така и за следващото голямо приключение по неравен терен в планината.

В продължение на години производството на велосипеди се развиваше с бързи темпове, а резултатът е почти съвършени модели, при които би било трудно да се изтъкнат каквито и да е недостатъци.

За потребителя остава единствено да избере от най-добрите предложения на пазара, в зависимост от собствените си предпочитания и целите, за които ще използва новото си колело.

В този текст ще обърнем внимание на популярни марки велосипеди, които можем да си закупим в днешно време. 

Кои са най-популярните марки велосипеди?

Източник на изображение: Canva

Какво представляват велосипедите?

В дефиницията на велосипед в речника виждаме определението “двуколесно превозно средство”.Но ако оставим речниците настрана, за нас това е по-скоро изключително удоволствие и начин да водим по-здравословен начин на живот.

За разлика от автомобилите, задвижването на велосипедите е плод на собствените ни усилия, което превръща управлението им в своеобразна тренировка. И разбира се, начин да стигнем от “точка А” до “точка Б” по един по-екологичен начин.

От шосейни велосипеди до планински, основната структура на велосипеда остава непроменена.Имаме налице рама, която свързва двете гуми, кормило за управление, седалка и педали, с които задвижваме колелото си.

Разбира се, има и определени допълнителни детайли като верига, спирачки, механизъм за превключване на предавките и т.н.

Видове велосипеди и как да изберем подходящия?

На пазара в днешно време могат да се открият множество различни видове велосипеди, но има няколко типа, които се радват на голяма популярност.

Планински велосипеди

Основното предназначение на планинските велосипеди е да се използват в по-екстремни условия, най-вече в планината, както подсказва името им.

Тези видове разполагат със значително подсилена конструкция, която да издържи на това специфично натоварване.

Градски

Градските велосипеди, обяснено най-просто, са велосипеди за града - колела, които използваме за семпли ежедневни цели или приятни разходки по улиците.

Ако си търсите колело, което просто да покарате в парка в приятен слънчев ден, това е точният избор за вас.

Шосейни

Шосейните велосипеди, които жаргонно наричаме “бегачи”, са малко по-различни. Те се използват от професионалистите за различни състезания или маратони, където целта е да се изминат големи междуградски разстояния.

Разбира се, могат да се ползват и от любители. Тези велосипеди са със специална, по-лека конструкция, за да може да развива максимално най-висока скорост.

Пистови

Пистовите велосипеди не разполагат с предавки, нито със спирачки, като обикновено те се използват за състезания в зала (колодрум). Както можете да се досетите, целта при тези велосипеди е развиването на максимална възможна скорост, което ги прави осезаемо по-различни от останалите.

Кои са най-популярните марки велосипеди?

Източник на изображение: Canva

Какво прави една марка добра?

Всеки един фен на колоезденето, независимо напреднал или начинаещ, иска да си закупи велосипеди, които са надеждни и ще му доставят удоволствие при управлението им.

Когато говорим за производството на велосипеди, днес различните компании са достигнали почти съвършени нива на конструкция. За потребителя остава единствено да избере според личните си предпочитания за марка или дизайн.

Но какво отличава най-добрите марки на пазара и кои са показателите, които ги правят лидери?

Един от най-важните фактори, разбира се, е качеството на материалите, които са използвани за производството на даден модел велосипед. Например, не всички въглеродни влакна, използвани за направата на един велосипед, са с еднакво качество. Някои са по-скъпи и съответно - по-добри и по-надеждни от останалите. 

От друга страна, рамката е в основата на всеки велосипед, като тя трябва да осигурява достатъчна доза безопасност на колоездача. Без значение дали управлявате велосипеда си по наклоните в планината или развивате висока скорост на пътя, задължително е самата конструкция на колелото да гарантира сигурността ви.

И не на последно място, дизайнът също има значение. В производството на съвременни велосипеди неизменно е заложен стремежът към максимална естетика, а целта на всеки следващ модел е да изглежда по-красиво и атрактивно от предшественика си.

4 от най-добрите марки велосипеди


KTM

Австрийската компания KTM е доказан майстор в производството на планински велосипеди от среден и висок клас, като разработките на тази марка отдавна са спечелили доверието на феновете на колоезденето. 

Един от най-популярните модели на бранда е Ultra Fun 29 Black Matt, който се отличава не само с впечатляващ дизайн и геометрия, но и гарантира максимален комфорт при карането по планински трасета. 

Кои са най-популярните марки велосипеди?

Източник на изображение: linsonmoto.bg 

Друг популярен модел на марката, който си струва да споменем е Revelator Lisse Master. Тове е шосеен велосипед с перфектна аеродинамика, допринасяща за свеждане до абсолютен минимум на въздушното съпротивление. 

Специално за разработката на този модел, инженерите на KTM работят със специалисти по спортни мотоциклети, за да анализират въздействието на въздушния поток. Резултатът от усилията им е велосипед, който притежава съвършена аеро рамка, правеща го бърз и гъвкав на пътя.

Кои са най-популярните марки велосипеди?

Източник на изображение: linsonmoto.bg 

Cannondale

Велосипедите на американската компания са символ на качество, бързина и стил. Един от флагманите на бранда е  моделът имCAAD 13 Disc 105. Той е бърз и подвижен, но също така разполага с надеждна и удобна рамка. 

Самите Cannondale споделят, че с всеки следващ модел на CAAD, който проектират, те произвеждат не само по-бърз велосипед, но и такъв със значително по-добро управление.

Giant Propel

Когато говорим велосипеди, които можем да определим като достатъчно качествени, но все пак по-достъпни като ценови диапазон, Giant Propel е един от очевидните победители.

С всеки следващ модел на Giant Propel се намалява теглото на велосипеда и се увеличава комфорта от карането му, като експертите отбелязват и подобрение по отношение на аеродинамиката.

Ibis

Създадена през 1981 година в САЩ като малка компания, днес Ibis е сред водещите производители на велосипеди в света.

Последният им модел Ibis Ripmo V2 XT е сред най-добрите планински модели на пазара в настоящия момент. Геометрията му е обновена и подобрена от производителя, докато ефективната платформа за окачване DW - Link спомага за невероятните способности за катерене на модела.

Можем да заключим, че изборът на подходящ велосипед зависи от множество фактори. Най-важният е да имате ясна идея къде и как искате да го използвате - дали ще карате в планината, дали ще прекосявате града с него или дори повече - ще се “разходите” до съседния такъв. 

В днешно време онлайн могат да се открият подробни ревюта за различните модели, а в гамата на LINSONMOTO също могат да се открият някои от най-добрите варианти на пазара днес.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар