30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Мото ботуши втора употреба - за или против?

OT LINSON MOTO

Ездата на мотоциклет е страст, на която всеки, влюбил се в свободата, която дават железните коне остава подвластен за цял живот. 

Вие го знаете, тъй като и във вашите вени тече бензин и нямате търпение да поемете по пътя, яхнал любимия си мотор. Но знаете също така, че за да се насладите напълно на ездата трябва да се екипирате с подходящото мото облекло, което да ви осигури спокойствие и най-вече по-голяма безопасност.

Затова сте избрали много внимателно каската, якето, ръкавиците и панталона. За ботушите обаче се колебаете. И се питате дали ще се чувствате удобно, ако вместо чисто нови мото ботуши изберете мото ботуши втора употреба.


Мото ботуши втора употреба - за или против?

За или против ботуши за мотор, които са втора ръка

Ако знаете точно какво търсите и на какво да обърнете внимание, покупката на ботуши, боти или мото обувки втора употреба може да се окаже много добра и изгодна сделка. 

За да сте сигурни, че купувате наистина качествени употребявани ботуши за мотор е добре да обърнете внимание на следните няколко фактора.

Състоянието им

Без значение дали купувате от частен продавач или от магазин за second hand мотоциклетна екипировка, първото, на което е препоръчително да обърнете внимание е общото състояние на ботушите. 

Имате ли възможност ги вземете в ръка и ги огледайте за ожулвания, нацепвания или други дефекти по външната им структура.

Подметката

Подметката на мото ботушите е изработена от специални материали така, че да осигурява стабилност и да не позволява да се пързаляте, дори и да стъпите в локва с бензин. Затова е добре преди покупката да обърнете ботушите и да огледате добре подметката за износване. 

Шевовете и закопчаването

Това са две от нещата, които в никакъв случай не бива да пропускате при огледа. Защото от здравината на шевовете и от стабилността на закопчаването до много голяма степен зависи дали ботушите ще са в състояние да предпазят и защитят краката ви в случай на инцидент с мотора. 

Проверете внимателно дали шевовете са напълно здрави, пробвайте и закопчаването, за да сте сигурни, че всичко е наред.

Подплатата

Погледнете ботушите отвътре, за да се уверите, че подплатата им е здрава и без обезцветяване. Добре е също така подплатата да е водоустойчива и дишаща, тъй като мото ботушите ще ви осигурят по-добър комфорт при каране.

Защитата

Всички ботуши  преминават през редица тестове и одобрените получават CE рейтинг (EN 13634: 2017).  А що се отнася до нивото на защита, което предлагат те се делят  на ниво 1 (с по-ниска защита) и ниво 2 (с висока защита).  

В този ред на мисли, преди покупката на мото ботушите втора ръка е добре да се уверите както дали артикулът притежава СЕ рейтинг, така и с какво ниво на защита е.

Разбира се, далеч сме от мисълта, че покупката second hand артикули има само предимства, напротив. Както всичко останало и те имат както  плюсове, така и своите недостатъци.


Мото ботуши втора употреба - за или против?

Мото ботуши втора употреба - предимства и недостатъци



Добрата цена

И сами се досещате, че щом артикулите се предлагат като second hand те или са използвани за малък период от време, били са мострени модели, останали са като единични бройки или са малко по-стари модели. 

Това в никакъв случай не означава, че качеството им е по-лошо. Но пък означава, че не могат да се предлагат на реалната си цена, а на доста по-ниска от нея. Така на практика можете да се оборудвате с мото ботуши от популярна марка на много, много достъпна цена.

Високо качество

Хубавото на артикулите втора ръка, които се предлагат в специализираните мото магазини е, че можете да сте напълно спокойни, че купувате ботуши, които са предварително проверени и са с много високо качество

Това в прав текст означава, че можете да закупите ботуши от любимата си марка, на достъпна цена със същото качество като чисто нов модел.

Няма голямо разнообразие от размери

Тъй като са втора ръка, бройките обикновено са един или най-много няколко чифта, което ограничава доста наличните размери на ботушите. Така, ако носите размер, който е различен от масовия можете да срещнете затруднения при намирането на подходящия размер мото ботуши.

Скрити дефекти

Това е може би най-големият минус на покупката на артикули втора употреба, особено ако купувате от частен продавач. Затова отново напомняме - ако купувате от частно лице, бъдете много внимателни и огледайте ботушите много, много добре, преди да платите.

Къде да потърсите своите ботуши, за да сте сигурни  в качеството им?

Истината е, че възможностите ви са изключително много. Но ако наистина държите на качеството на мото артикулите нашето мнение е да се доверявате единствено на специализираните магазини за продажба на мото екипировка.

И преди да ни зададете въпроса “Защо” веднага ви отговаряме.

Едно от най-големите предимства на специализираните магазини като Линсон Мото е, че внимателно подбират артикулите, които предлагат като second hand. 

Това означава, че преди да ги предложат за продажба извършват стриктна проверка на състоянието и качеството на ботушите, за да можете вие и вашите колеги мотористи да сте спокойни, че купувате продукт без скрити дефекти. 

А ако случайно ботушите имат някакви дефекти, то те се посочват в описанието така, че вие да сте наясно какви са и сами да прецените дали да закупите модела, или да търсите друг.

Следващото немалко предимство е, че подобни магазини разполагат с по-голям продуктов каталог и вероятността да откриете мото ботушите с вашия размер и от любимата ви марка са много по-големи. 

За разлика от покупката от частно лице, при покупка от специализирани мото магазини имате право, след като ботушите ви бъдат доставени да ги прегледате и тествате и ако не са ви удобни или не ви допадат да ги върнете през проблем.

Мото ботуши втора употреба - за или против?

В магазини за продажба на мото екипировка като Линсон Мото се предлагат ботуши втора ръка единствено от популярни брандове. Това ще ви допадне изключително много, особено, ако отдавна мечтаете да се оборудвате с екипировка от любимата си марка, но не можете да си позволите цената, на която се предлага.

И накрая, никак не е за подценяване и факта, че в подобни магазини цените, на които се предлагат мото боти, аксесоари и екипировка втора ръка са повече от достъпни. 

Пазарувайки от тях, можете да се оборудвате напълно със средствата, които иначе биха ви стигнали за покупка на само един чисто нов мото артикул.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар