30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

6 неща, които трябва да знаете при спортно каране на мотор

OT LINSON MOTO

6 неща, които трябва да знаете при спортно каране на мотор

Източник снимка:unsplash.com


Искате да карате спортен мотор, но сте чували, че са доста неудобни и трудно се управляват. 

Познатите ви, които имат спортни мотори се оплакват от болки в гърба и кръста и вие се страхувате, че същото може да се случи и с вас.

Истината е, че при спортното каране всичко зависи от стойката, която заемате, щом се качите на мотора. Ако знаете как да заемете правилна позиция, не само ще се чувствате удобно върху мотора, но и ще карате и спирате много по-безопасно.

6 неща, които трябва да знаете при спортно каране на мотоциклет



Изберете мотоциклета, който ви подхожда 

За да ви е удобно да карате, моторът трябва да е отговаря на физическите ви дадености. Казано по друг начин, ако спортния мотоциклет е прекалено малък за вас, каквото и да правите, седнете ли на него ще се свивате прекалено много и просто няма да ви е удобно. 

И обратното. Ако е прекалено голям, трудно ще достигате до кормилото и ще натоварвате прекалено много тялото и най-вече ръцете си. Затова първото, за което трябва да помислите е дали моторът, който имате или смятате да купите е подходящ за физическите ви данни (ръст, тегло и т. н.).

Не стойте неподвижно на седалката, а се движете

Ако нямате почти никакъв опит със спортни мотори, едно от нещата, които първо трябва да направите е да откриете най-удобното място или т. нар. ”сладка точка на комфорт” върху седалката. 

За да я откриете, просто трябва да раздвижите задните си чати. Опитайте да седнете малко по-назад или малко по-напред и се доверете на усещането си.

Много важно е също така, когато карате спортен мотор да се научите да не сте неподвижни върху седалката, а да се движите. 

Това е малко трудно за овладяване, особено ако досега сте карали друг тип мотор, но с малко повече практика ще свикнете да се накланяте при завоите, да се повдигате леко от седалката и да правите други движения. Движенията върху мотора ще помогнат да го управлявате по-уверено и безопасно.

“Дръжте” резервоара с бедрата си

За да се научите да “държите” резервоара с вътрешната част на бедрата си изисква време, но след като го усвоите ще ви е от огромна полза.

Как така това умение ще ви помогне?

Повечето мотористи, които карат спортни мотори се оплакват от болки в гърба, китките и раменете. Това се дължи на факта, че когато карат се навеждат напред и насочват тежестта на тялото си върху ръцете и китките.

Хващането на резервоара с вътрешната част на бедрата помага да се намали натоварването от китките и ръцете. Освен това, ако свикнете да държите резервоара (разбира се, без да стискате силно) с бедрата си, ще спирате и ще поддържате стабилността на двуколесното си возило много по-лесно.

6 неща, които трябва да знаете при спортно каране на мотор

Източник снимка:unsplash.com


Поставяйте правилно краката си върху степенките

Свикнете ли да придържате резервоара с бедрата и колената си, тежестта на теглото ви ще премине към краката и по-точно към стъпалата. Затова е важно да се научите правилно да държите стъпалата си върху степенките. 

Казано иначе, трябва да свикнете да държите вътрешната част стъпалата си достатъчно свободни, за да можете лесно да завъртате краката си. Така можете да контролирате мотора по-лесно и да коригирате движението му, когато това се налага.

Важно е и да придържате степенките не с петата, както е при каране на круизъри, а с предната част на стъпалата (областта около пръстите на краката). Съветваме ви това, тъй като при каране на спортен мотор ще ви се налага непрекъснато да се движите и накланяте при завои. 

Поддържането на степенките с предната част на стъпалата ще ви позволи да бъдете по-синхронизирани с останалата част на тялото си и да влизате и излизате от завоите много по-плавно и безопасно. 

Заемете ергономична позиция

От ергономичната стойка, която заемате при спортното каране на мотоциклета зависят както комфорта ви върху седлото, така и управлението и контрола на возилото. Затова е важно да заемате възможно най-ергономичната позицията, като карате мотоциклета си.


 В този ред на мисли, експертите съветват следното:

  • Не “заключвайте” лактите си. Това означава, че не трябва да държите ръцете си абсолютно изправени, а леко свити. По този начин ръцете ви ще действат като естествени амортисьори за горната част на тялото и няма да го натоварвате толкова много. 

Освен това, ако държите лактите си леко сгънати е, ще имате повече контрол върху спортния мотор и можете да се предпазите от нараняване в случай на инцидент.

  • Дръжте раменете назад. Когато не сте със свити напред рамена,  давате по-голяма свобода на движенията на ръцете си и поддържате гърба си изправен, което е много важно както за комфорта ви, така и за управлението на спортния мотор. 

  • Омекотете захвата си. Опитайте се да не стискате прекалено силно и здраво кормилото, докато карате спортния мотор. По-лекият захват ще ви помогне да не натоварвате прекалено китките си и ще ги предпази от изтръпване.


6 неща, които трябва да знаете при спортно каране на мотор

Източник снимка:unsplash.com

Научете се да премествате тежестта на тялото си и да запазвате контрол върху мотора

Това не е много лесно, защото в началото е наистина малко плашещо, но просто трябва да действате малко по-смело и да се доверите на интуицията си.

В началото ще са ви необходими малко упражнения, затова и нашият съвет е да отидете на някой празен паркинг и да упражнявате наклон и преместване на центъра на тежестта на тялото и мотора. 

Можете да го направите като, докато карате наклоните тялото си на една страна и наблюдавате как се “държи” машината под вас. Ще забележите, че в момента, в който се наклоните, моторът ще промени динамиката си и ще се обляга срещу вас. 

Така колкото повече се накланяте, толкова повече машината ще компенсира изместването на тежестта на торса ви и ще се обтяга в противоположната посока. 

А гумите ще осигурят сцеплението, от което се нуждаете, за да не изпуснете мотора при наклона. Повярвайте, гумите на спортния мотор могат да ви осигурят много по-голямо сцепление, отколкото предполагате. 


6 неща, които трябва да знаете при спортно каране на мотор

Източник снимка:unsplash.com

Седми, допълнителен бонус съвет: Носете подходящо облекло

Този съвет не е свързан с позицията на тялото при спортно каране, но облеклото никак не е за подценяване, особено ако карате спорна машина.

При спортната езда се развиват по-високи скорости, затова е задължително да се оборудвате с подходящата мото екипировка, която ще ви осигури по-голяма ергономичност, стабилност и ще ви предпази от наранявания в случай на инцидент.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар