30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем ботуши за мотокрос?

OT LINSON MOTO

За да практикувате мотокрос се нуждаете от мото екипировка различна от тази, с която обикновено карате мотора си по пътищата. Това се налага, тъй като при мотокроса натоварванията са много по-големи, скоростта, която се развива е шеметна, а за препятствията, през които преминават състезателите изобщо няма да говорим.

Това е много вълнуващ, но и опасен спорт и ако наистина искате да го практикувате безопасно, трябва да се оборудвате със специална екипировка. А един от най-важните елементи на този тип защитно оборудване (след каската) са ботушите за мотокрос. 


Как да изберем ботуши за мотокрос?

Източник: unsplash.com

Какво представляват и защо са ви толкова необходими мотокрос ботушите?

По време на състезанията или тренировките по мотокрос краката ви са изложени не само на много голямо натоварване, но и на опасност от изгаряне, удари и дори на счупване. 


Прибавяме към всичко това и постоянните вибрации, на които са подложени краката ви по време на шеметната надпревара и става ясно защо са ви необходими специални ботуши.

Що се отнася до това какво представляват ботушите за мотокрос можем да обобщим като кажем, че това са ботуши, специално проектирани и разработени да осигуряват комфорт и защитават краката на МХ и ендуро състезателите. 

Ботушите, предназначени за мотокрос са високи, разполагат със система катарами, по-твърди са от останалите видове мото ботуши и имат допълнителни вътрешни протектори за защита. 

Как да изберете ботуши за мотокрос?



Открийте вашия размер

За да са ви удобни, ботушите трябва да са вашия размер - нито по-малки, нито прекалено големи. Затова първото, което трябва да сторите е да откриете кой размер отговаря на размера на краката ви. 

Най-добре можете да се ориентирате, ако посетите магазина за мото екипировка лично и пробвате модели на няколко марки ботуши за мотокрос. 

Ако подобна опция липсва или нямате време и търсите ботуши онлайн, тогава трябва да измерите внимателно краката си и да сравните размерите с таблицата с размери, която ще откриете във всеки един сайт за мотокрос продукти. 

Добре е да знаете, че марките ботуши за мотокрос имат разлики в размерите. Например, ботуши Alpinestars tech 7 отговарят точно на размерите, но ботушите на други марки като Gaerne идват мъничко по-широки от стандарта. 

Помислете за комфорта и правилното прилагане 

Този вид ботуши за мотор не са удобни за ходене, тъй като имат твърда структура, за да могат да предпазят краката на МХ състезателя от наранявания. Това не пречи обаче да са ви комфортни. 

Затова, имате ли възможност, обуйте и тествайте ботушите, за да се уверите, че моделът позволява мобилност на стъпалата, глезените и краката. Проверете дали, когато седнете на мотора, ботушите са гъвкави в областта на глезените

Това е много важно, тъй като ако са прекалено твърди ще ви е трудно да използвате спирачката и да превключвате предавките.

Материалът е много важен

Ботушите за мотокрос се изработват от различни материали. Обикновено това са естествена телешка кожа или полиуретан. Без значение на кой материал ще се спрете, той трябва да е от много високо качество и много добре обработен. 

Не забравяйте, че благодарение на качествата на външния материал на ботушите краката ви ще са предпазени както от наранявания и удари, но и от различни атмосферни влияния. И още нещо. Добрите мотокрос ботуши отблъскват водата, дишащи са и не позволяват на краката ви да се изпотяват.

Как да изберем ботуши за мотокрос?

Източник: unsplash.com

Подметките също са от значение

Едни от най-важните елементи на  ботушите мотокрос са подметките, но тъкмо те се износват най-бързо. Затова е добре при избора на ботуши да обърнете специално внимание на подметките им и да се уверите, че имат подсилена вътрешна рамка или могат да се сменят.

Казваме ви да обърнете специално внимание на подметките, тъй като от тях до много голяма степен зависи дали ще имате сцеплението, от което се нуждаете, когато яхнете мотора и се впуснете в състезанието или тренировката по мотокрос.

Уверете се, че имат предпазители на пищяла

Пищялите са много чувствителни и ако паднете или вероятността да нараните или чупите пищял е доста голяма. За да се подсигурите, когато избирате модел мотокрос ботуши се уверете, че предлагат сигурна защита на тези зони от крака. 

Качествените ботуши разполагат с много добра защита на пищялите, която от външната страна е много здрава, а от вътрешната е добре подплатена, за да не причинява дискомфорт.


И предпазителите на пръстите, петите и глезените са важни

Тези части от краката ви също трябва да бъдат много добре защитени от удари. В този ред на мисли, моделът ботуши, на който ще се спрете трябва да е с подсилени зони в областта на пръстите, петите и глезените. 

Така, в случай на падане или удар, протекторите (предпазителите) ще абсорбират силата на удара и пръстите, петите и глезените ви ще останат невредими.

Не забравяйте закопчаването

За разлика от мотоциклетните ботуши, артикулите предназначени за мотокрос разполагат със система от катарами, с които се закопчават. Катарамите гарантират, че ботушите няма да паднат от краката ви, ако случайно паднете.  В същото време ви осигуряват бързо и безпроблемно сваляне на ботушите след края на състезанието или тренировката.

Обикновено ботушите за мотокрос имат две, три или повече катарами, а закопчалките им могат да бъдат или от алуминий, или от пластмаса. И двата материала имат и предимства, и минуси, затова няма да ви съветваме кой да предпочетете. 

Можем обаче да ви посъветваме да се спрете на ботуши със сменяеми катарами. Така, ако заключващата система се счупи можете просто да я замените, а не да купувате нови чифт ботуши.

Как да изберем ботуши за мотокрос?

Източник: unsplash.com

Как да поддържате ботушите за мотокрос?

Следвайте следните няколко стъпки :

  • Почиствайте ги старателно след всяко каране. Измийте ги добре и след това ги подсушете с мека кърпа. Ако не го правите и ги оставяте кални до следващата езда, много скоро ще започнат да се напукват и ще се разделите с тях по-бързо от очакваното.

  • Когато не използвате ботушите не оставяйте катарамите отворени, а ги закопчавайте. Така ще предотвратите евентуално счупване на някоя катарама, ако случайно изпуснете ботушите на земята.

  • Не оставяйте ботушите за дълго на слънце, тъй като кожата ще се втвърди и напука. А това знаете какво означава - покупка на нов чифт мотокрос ботуши.

  • Не позволявайте на някой друг да ги пробва или още по-лошо - да ползва ботушите ви. Краката на всеки един от нас са различни и е напълно възможно човекът, който ги носи да ги разшири и деформира.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар