30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем мото панталони?

OT LINSON MOTO


Източник снимка:unsplash.com


Комфортната и осигуряваща добра защита мото екипировка е от съществено значение, за да се насладите напълно на всички предимства от ездата на любимия си мотор. А мото панталоните, наред с каските, якетата и ботушите са ключова част от нея.

Но докато изборът на каски или ботуши е малко по-лесен, то изборът на панталони затруднява голяма част от мотористите, които все още нямат голям опит в карането на мотор.

За да помогнем на тези от вас, които не са напълно сигурни как да направят правилния избор на мотоциклетни панталони подготвихме този кратък, но надяваме се полезен информативен материал.

Панталони за мотор - критериите, важни за правилния избор

Няколко са основните критерия, които трябва да вземете под внимание при избора на панталони за мотор: стил на каране, материал, размер и марка на продукта.

Стил на каране

От начина на езда и от типа мотор, който карате до голяма степен зависи модела и типа мото панталон, който може да ви осигури не само комфорт, но и добра защита.


Cruiser

Ако карате Cruiser, тогава сме сигурни, че обичате дългата и спокойна езда. Мотоциклетните панталони, които най-добре пасват на вашия стил езда са сред най-разпространените и предпочитани видове.

Можете да ги срещнете както под името панталони Cruiser, така и като турър панталони. Те се отличават с по-опростена и свободна кройка, тъй като трябва да осигуряват отличен комфорт на моториста.

Материалите, от които са изработват са най-често текстилни, но се предлагат и кожени модели. Обикновено този вид мото артикули е, че се регулират в талията и нямат разтегателни панели. Рядко се срещат и модели с вградени защитни вложки, просто защото за този стил езда допълнителната защита не е наложителна.


Как да изберем мото панталони?

Източник снимка:unsplash.com


Спортен

Ако обичате високите скорости и често се състезавате, мото екипировката, която е подходяща за вас е тази, която да може да ви осигури адекватна защита при плъзгане и падане по време на състезанията.

Този тип състезателните/спортни панталони се характеризират с това, че прилепват плътно по краката, за да осигурят добра аеродинамика. Обикновено се изработват от кожа, тъй като този материал предпазва от много успешно от абразия.

Моделите разполагат с разтегателни панели в областта на коленете и имат защитни брони на коленете и бедрата. Тъй като са плътно прилепнали, нямат джобове.


Как да изберем мото панталони?

Източник снимка:unsplash.com


Adventure Tourer

Ако сте приключенец, панталоните трябва да могат да ви осигурят както прилична защита, така и добър комфорт по време на дългите преходи с мотора. Освен това трябва да разполагат с отлична вентилация и да са водоустойчиви, за да не се притеснявате, ако докато карате по пътищата на страната времето се промени.

В този ред на мисли, подходящите мото панталони за вашия стил на каране са с по-свободна кройка, с много джобове и обикновено са изработени от висококачествен текстил.


Уличен (градски)

Ако яздите основно с града, сигурни сме, че държите панталоните за мотор, които ще закупите да са малко по-стилни и удобни, за да можете да ги носите не само докато яздите мотора, но и в ежедневието.

За вас подходящите панталони са от деним. Продуктите, предназначени за каране в градска среда се отличават с дизайн, който се доближава до модните трендове.

Разликата е, че материалите, от които се изработват са подсилени и могат да осигурят добра защита срещу абразия. Обикновено мото панталоните, предназначени за градска езда нямат допълнителни брони за защита.

Материал

Мотоциклетните панталони се изработват основно от два вида материал: кожа или текстил.


Кожа

Панталоните от естествена кожа се предлагат в различни стилове, за да могат да отговорят на различните нужди на мотористите. Да си го кажем направо, това е предпочитаният материал от голяма част от ездачите и за това си има причина.

Кожата е издръжлива и осигурява изключително добра защита от ожулвания и абразия. В случай на инцидент мото панталоните от кожа могат да бъдат поправени, така че да не се налага да купувате нови. Освен това естествената кожа предпазва от вятър, което е още един плюс.


Този вид панталони обаче имат и някой недостатъци, сред които:

  • Водопропускливост - Макар, че предпазва много добре от вятър, кожата не е водонепропусклива. 
Затова, ако сте спрете на панталон от този материал е добре да изберете модел от специално обработена кожа или такъв, който е подплатен с водоустойчив материал като Gore - Tex. Другият ви вариант е да носите панталони срещу дъжд над кожените си мото панталони.
  • Не е дишаща - Материалът не е дишащ, което на практика означава, че ако панталона няма мрежести панели за вентилация, през лятото ще ви е доста горещо и неудобно по време на езда.
  • Не се пере - За разлика от текстилните мотоциклетни панталони, кожените не могат да се перат в обикновена пералня и трябва да ги носите на химическо чистене.


Как да изберем мото панталони?

Източник снимка:unsplash.com



Синтетичен текстил

Панталоните от синтетичен текстил през последните години набират сериозна популярност сред любителите на моторите, тъй като могат да се закупят на доста прилични цени и предлагат доста голямо удобство и комфорт по време на езда.

Обикновено базовите материали, от които се изработват са найлон, кевлар, Gore - Tex, Cordura.

Текстилните панталони са по-гъвкави и по-удобни в сравнение с кожените и разполагат с добра вентилация, което е в техен плюс за летните месеци.


Като недостатъци можем да посочим:

  • Не предпазват от дъжд и студ - Представят се доста добре през летните месеци, но също като кожените модели не могат да ви предпазят от дъжд и студ. Ако се спрете на текстилен модел трябва да носите панталон срещу дъжд над него или да търсите модел, който е подплатен с водоустойчив материал.
  • Не осигуряват добра защита от ожулвания - Не могат да ви осигурят толкова добра защита от абразия, колкото кожените.
  • Не могат да се поправят - В случай на инцидент вероятността да се скъсат при пързалянето и плъзгането по асфалта е по-голяма. А случи ли се това ще ви трябват нови мото панталони, за да попълните екипировката си.

Как да изберем мото панталони?

Източник снимка:unsplash.com


Деним

Денимът попада в категорията на текстилните панталони, но му отделяме специално внимание, тъй като този материал се използва основно за изработката на мото дънки за градска езда.

Панталоните от деним са с дизайна на обикновени дънки, усещат се като дънки, но са подсилени с допълнителна броня на коленете и в самия текстил е вградена устойчива на абразия материя (обикновено кевлар).


Размери

Наясно ли сте със стила мото панталон и с материала, от който да е изработен, идва ред да откриете модел, който е подходящ като размер. За да откриете кой е вашият размер трябва да извършите някой измервания.

С помощта на мек шивашки метър измерете обиколката на кръста, бедрата и дължината на крака (от вътрешната част на крака). Запишете мерките и ги съпоставете с таблицата с размери. Такива таблици ще откриете във всички онлайн магазини за продажба на мото екипировка.


Как да изберем мото панталони?

Източник снимка:unsplash.com


Марки и серии

На пазара ще откриете изключително голямо разнообразие от марки мото панталони, сред които да избирате. Ние не можем да ви кажем коя марка или серия панталони е най-добра, тъй като всеки има свой вкус.

Но можем да ви кажем кои марки са популярни сред мотористите, тъй като предлагат висококачествена и безопасна екипировка. 


Това са марките:

  • A-PRO
  • ALPINESTARS
  • ADRENALINE
  • AKITO
  • SPIDI
  • SECA
  • RICHA
  • O’NEAL
  • BLACK BIKE и други


Вече сте наясно какви са основните критерии, на които трябва да обърнете внимание при избор на панталони за мотор. Остава ви само да открие точния магазин за мото екипировка и да изберете модел, размер и марка.

Ако не сте сигурни от къде да закупите екипировката си, няма да сгрешите, ако разгледате продуктите, които от Линсън Мото предлагаме.


Защо да изберете Линсън Мото?

В нашия онлайн магазин ще откриете широка гама от мото панталони (текстил и кожа) за всички стилове езда от популярни марки. Качеството на продуктите, които предлагаме е изключително високо, а цените са повече от достъпни.

Как да изберем мото панталони?

Източник снимка:unsplash.com

Често задавани въпроси



Какви мотоциклетни панталони предлагате?

Продуктовият каталог на магазин Линсън Мото е много разнообразен и включва както мъжки и дамски, така и детски мото панталони от кожа, деним, текстил или в комбинация от кожа и текстил.


Какви са цените на мото панталоните?

Според модела, марката и материала, от който са изработени панталоните за мотор се предлагат на цени, вариращи от 22 до 989 лв.


В какъв срок се доставят продуктите и могат ли да се върнат?

Сроковете за доставка са в зависимост от статуса на поръчката. Всеки продукт, закупен от онлайн магазин Линсън Мото може да бъде върнат или заменен до 30 дни след доставката.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар