30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем мото ръкавици?

OT LINSON MOTO

Как да изберем мото ръкавици?

Източник снимка:unsplash.com

След каската, ръкавиците са най-важният елемент от мото екипировката. Не вярвате? А кое е първото, което инстинктивно правите, за да се предпазите, ако усетите, че падате от мотора? Поставяте ръце пред тялото си, опитвайки се да го предпазите от контакта с пътната настилка.

Ето затова се нуждаете от качествени мото ръкавици и трябва да ги носите винаги, когато излизате със своя мотоциклет.

За да направим избора ви малко по-бърз и лесен, от Линсън Мото създадохме кратко ръководство, което надяваме се ще ви бъде полезно в търсенето на вашите moto ръкавици.

Всичко, което трябва да знаете за избора на мотоциклетни ръкавици

Материали - кожа, текстил, хибридна конструкция

Ръкавиците, предназначени за мотор се изработват основно от един от тези три вида материал: кожа, текстил или в комбинация от кожа и текстил.

Кожата напълно логично е най-предпочитания материал, тъй като е издържлива, мека и ръкавиците прилепват удобно, следвайки формата на ръката. Ако се спрете мото ръкавици от кожа обаче е добре да знаете, че този материал доста запарва в горещо време и пропуска влагата, когато вали. 

Затова е добре преди покупката да си дадете сметка дали ще карате повече през лятото или повече през есента и зимата и да потърсите модели, които са или перфорирани, или с подплата.

Текстилните мото ръкавици са подходящи за всякакви условя на каране. Те имат добра вентилация, водоустойчиви са и благодарение на термичните подложки, с каквито разполагат някой модели ръцете ви ще са предпазени от студа през зимата. 

Минусите на мотоциклетните ръкавици от текстил са, че не са толкова издръжливи като кожените и не могат да прилепнат толкова добре по ръцете.

Кожено - текстилните или хибридните ръкавици взимат най-доброто от двата материала. При тях обикновено кожата се поставя там, където е необходима защита на ръката от абразия, а текстилът се добавя за по-голям комфорт. Така този вид ръкавици могат да предложат добра защита и издръжливост, комфорт, хидроизолация и добър въздушен поток.

Как да изберем мото ръкавици?

Източник снимка:unsplash.com

Видове ръкавици за мотор според стила на езда

За да са ви наистина удобни и за да могат ефективно да ви предпазват, moto ръкавиците, на които ще се спрете трябва да съответстват на стила ви на езда.

Видовете или стиловете ръкавици за мотоциклет се делят на пет основни категории: 

  • за градско каране (Urban gloves) 
  • Адвенчър/ADV (приключенски) 
  • Touring gloves (туристически) 
  • състезателни (спортни) 
  • мотокрос

Градски, улични мото ръкавици

Подходящи са за вас, ако обикновено карате в града и рядко излизате извън него. За разлика от останалите, моделите, предназначени за града освен практични и удобна са и малко по-стилни и естетически добре издържани.

Urban gloves обикновено са с къси маншети, за да могат да се слагат и свалят бързо и лесно и позволяват работа с тъчскрийн, което е много полезно в днешно време.

Що се отнася до защитата, която осигуряват, повечето модели се предлагат с допълнителни защитни вложки на маншетите, защита на кокалчетата на и с подсилена длан.

Можете да ги откриете изработени както от кожа, така и от текстил или от комбинация кожа + текстил.

Как да изберем мото ръкавици?

Източник снимка:unsplash.com

Адвенчър/ADV 

Този вид мотоциклетни ръкавици са предназначени за каране както извън пътя, така и по пътните артерии. Ако сте от типа мотористи, които обичат еднакво силно както офроуда, така и дългата езда по магистралата, тогава това е вашият вид мото ръкавици.

Адвенчър/ADV моделите се изработват най-често от кожа + текстил и могат да бъдат както с къси, така и с по-дълги маншети.

Тъй като се налага да осигурят висока защита на ръцете както на пътя, така и извън него, обикновено са с подсилена длан, твърда броня на кокалчетата и с еластични панели, които осигуряват по-здрав захват и комфорт при езда.

Touring gloves 

Предназначени са за каране на дълги разстояния и при всякакви атмосферни условия. При този тип moto ръкавици естетиката не е основен приоритет, затова не очаквайте да изглеждат супер елегантно.

За сметка на това, туристическите ръкавици ще защитят ръцете ви както от всякакви атмосферни влияния, така и от абразия, ожулване и наранявания в случай на падане от мотора.

Този вид ръкавици са проектирани да осигурят колкото се може по-голям комфорт на ръцете по време на ездата на дълги разстояния. Изработват се или от кожа, или от хибридни материали, а маншетите им обикновено са по-дълги и осигуряват прилична защита както на дланите, така и кокалчетата.

За да могат да осигурят нужния комфорт, без значение дали ще ги използвате през лятото или през зимата, голяма част от моделите са интегрирани водоустойчиви решения като Gore - Tex.

Много от моделите туристически ръкавици разполагат и със светлоотразителни панели, сензори на пръстите за работа с тъчскрийн панели, сензорни устройства или вградени GPS системи, които можете да използвате, без да сваляте ръкавиците си.

Мотокрос ръкавици 

Този вид мотоциклетни ръкавици са предназначени единствено за мотокрос. Това означава, че не са подходящи, ако обикновено карате в града или на дълги разстояния.

За разлика от останалите видове, моделите предназначени за мотокрос са доста леки и не предлагат високо ниво на защита, тъй като мотокрос състезателите дават приоритет на контрола и мобилността за сметка на защитната броня от нараняване и абразия.

Състезателни (спортни) ръкавици

Ако имате агресивен стил на каране или обичате състезанията на писта, тогава този вид мото ръкавици са много подходящи за вас.

Спортните модели обикновено се изработват от кожа и са с пълна дължина. Освен това разполагат с допълнителни защитни функции като защита на кокалчетата, подсилена защита на дланта и китката и други.

Как да изберем мото ръкавици?

Източник снимка:unsplash.com

Размер и марки

Наясно ли сте към кой от видовете и материалите да се ориентирате според стила ви езда, следващото, което трябва да направите е да измерите ръцете си, за да разберете и от какъв размер ръкавици се нуждаете.

Измерването не е сложно. Просто трябва да вземете мек шивашки метър и да измерите обиколката на ръката си в най-широката ѝ част. След това трябва да сравните получените цифри с цифрите, посочени в таблиците с размери и ще откриете кой е вашият размер мотоциклетни ръкавици.

А ако имате възможност да посетите магазина на място, изборът на точен размер е още по-лесен, тъй като просто трябва да пробвате няколко различни размера, за да откриете този, в който ръцете ви се чувстват най-удобно и комфортно.

Относно марките, в търговската мрежа ще откриете разнообразие от марки, стилове и модели на този вид мото екипировка, сред които да избирате.

Ние няма как да изброим всички, но ако трябва да посочим най-харесваните от мотористите, то това са:

  • DAINESE
  • A - PRO
  • ALPINESTARS
  • AKITO
  • O’NEAL
  • PRO - BIKER
  • 100%
  • SECA
  • NITRO
  • FXR RACING и много други

Вече сте наясно кои са основните критерии при избор на мото ръкавици и сега ви остава само да се спрете на точния магазин, от който да ги закупите.

В този ред на мисли, предлагаме ви да разгледате продуктите и аксесоарите, които ние ви предлагаме.

Как да изберем мото ръкавици?

Източник снимка:unsplash.com

Защо Линсън Мото е вашият магазин за мото екипировка?

Като един от водещите магазини за продажба на мото части, екипировка и аксесоари за мотори ние можем да ви предложим разнообразие от мъжки, детски, унисекс и дамски ръкавици за мотор.

Всички модели ръкавици, които предлагаме са с много високо качество, сертифицирани са в съответствие със стандарта СЕ EN13594: 2020 и отговарят на всички условия за качество и безопасност.

При нас ще откриете мотоциклетни ръкавици във всякакви размери, стилове и материали от всички популярни марки, изброени малко по-горе в материала.

И това не е всичко. Ние сме един от малкото магазини, в които можете да откриете не само чисто нови мото ръкавици, но и модели втора употребасмного високо качество и на супер достъпни цени.

Как да изберем мото ръкавици?

Източник снимка:unsplash.com

Често задавани въпроси


Как да поръчам мото ръкавици?

Всичко, което е необходимо да направите, за да поръчате вашите ръкавици е да влезете на страниците на нашия магазин, да откриете категорията и да разгледате артикулите, които се предлагат. 

Можете да стесните търсенето си като селектирате от лявата част на панела цената, размера, стила, цвета, срокът на доставка и марката на мотоциклетните ръкавици, които искате да закупите.

В какъв ценови диапазон са ръкавиците, които предлагате?

В зависимост от марката и стила на ръкавиците, при нас ще откриете както модели на цена от 20 лв, така и ръкавици на цена до 699 лв.

Как мога да заплатя закупена стока от Линсън Мото?

Закупени продукти от нашия магазин могат да бъдат платени както с наложен платеж, така и с банков превод, дебитна или кредитна карта. При покупка на лизинг плащането се осъществява чрез БНП ПАРИБА.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар