30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да се спасите при падане от мотоциклета?

OT LINSON MOTO

Как да се спасите при падане от мотоциклета?

Източник снимка:unsplash.com


Колкото и внимателно да карате мотора си, вие сте участници в пътното движение. И като такива не сте застраховани от падане и пътно - транспортни инциденти. 

Съжаляваме, че го казваме, но това е чистата истина. Дори и на най-опитните ездачи им се случва поне веднъж да изгубят контрол над машината си или да претърпят някакъв инцидент на пътя. 

Затова трябва да сте добре подготвени и да знаете как да реагирате, за да се спасите при падане от мотоциклета.

Кои са най-честите причини за падане от мотора?



Неправилно сменяне на лентата

Това е може би най-честата причина за инциденти между автомобил и мотоциклет. Обикновено в подобни случаи шофьорът на колата предприема действия по смяна на лентата, без да види мотоциклетиста, тъй като той е в сляпата му точка.

За да се предпазите от подобни инциденти, винаги карайте на безопасно разстояние и в полезрението на автомобилистите.

Превишена скорост

Това е водещата причина за катастрофите както при мотористите, така и при автомобилистите. Но докато шофьорите на автомобили имат по-големи шансове да се разминат с тежки наранявания, мотористите не са толкова големи късметлии, тъй като при удар няма какво да ги предпази, освен мото екипировката им.

Ето заради това, дори да сте напълно уверени в способностите си, никога не превишавайте скоростта и бъдете винаги готови да реагирате и натиснете спирачките, ако усетите, че има вероятност да изпуснете контрола над двуколесното си возило.

“Разделяне на лентата”

Карането между две ленти се нарича “разделяне на лентата” и е много опасно, особено ако за неопитните мотористи.

Нашият съвет е да не го практикувате, дори и да смятате, че имате голям опит и притежавате отлични реакции.

Опасни пътни условия

Ездата по мокър, хлъзгав и заледен асфалт, както и карането по разбити пътища, липсата на знаци по пътя и други също увеличават опасността от ПТП или падане от мотора.


Как да се спасите при падане от мотоциклета?

Източник снимка:unsplash.com

Как да се подготвите за по-безопасно падане, ако изгубите контрол?

Така, както има техники за каране, така съществуват и техники за падане от мотор. Знанието как да се предпазите по време на инцидент, без значение дали сте изпуснали мотора или сте участник в ПТП с друго превозно средство може да ви помогне да избегнете тежки наранявания. 

Техники за падане, които могат да спасят живота ви



Пуснете мотора и се претърколете от него

Като човек, който обожава мотора си (а всички мотористи са емоционално свързани с двуколесните си возила) сме сигурни, че това ще е най-трудното нещо, което трябва да направите. Но се налага, ако искате да се спасите и да имате по-малко наранявания. 

Затова, ако усетите, че падането или сблъсъкът са неизбежни, не стискайте кормилото, а се пуснете от мотора и го оставете го да поеме накъдето си иска, без да мислите за щетите, които може да понесе. 

Защото, ако не го пуснете и паднете с него,  има голяма вероятност при падането няколко тонната машина да ви затисне и да ви потроши жестоко, ако не и нещо още по-лошо.

Плъзнете се колкото се може по-далеч

Използвайте техниката “сгъване и преобръщане”. Тази техника е най-ефективна, когато се използва в ситуация, в която усетите, че моторът се изплъзва изпод вас или когато сблъсъкът настъпи, а вие все още сте на мотора. 

В тези случаи трябва да свиете тялото си, да приберете ръцете и краката, да наведете главата, колкото може повече към торса и да се претърколите и плъзнете с контролирано движение от мотора.

По време на плъзгането се опитайте да отпуснете тялото си. Да, знаем, че в подобни моменти е трудно да се направи, но вие все пак опитайте да се отпуснете, тъй като това ще помогне на тялото ви да абсорбира и разпределени по-равномерно силата на удара и пораженията ще са по-малки.

Ако е възможно, изберете мястото на падане

Инцидентите се случват за части от секундата и е много трудно да се предвидят. Но понякога има прозорец от няколко секунди, в който осъзнавате, че ще паднете преди това да се е случило. 

Отдаде ли ви се подобен шанс не го пропускайте, а се огледайте за място, към което да насочите мотора и да се претърколите от него. Ако край пътя има трева, насочете се натам. 

Ако нямате този късмет и сте на магистрала, ако има как преминете в крайното платно и се претърколете вляво (лявата страна на пътя е по-малко рискована, отколкото дясната).

Не ставайте веднага след падането

Дори и да ви се струва, че всичко  е наред и нямате травми при падането, не се опитвайте да ставате веднага. Дайте си време, за да се успокоите малко и да прецените по-вярно ситуацията. 

Защото е възможно да мислите, че сте спрели да се плъзгате, а в действителност това да не е така. Възможно е също така да имате наранявания, които не усещате, тъй като адреналина ви в момента е много висок.


Как да се спасите при падане от мотоциклета?

Източник снимка:unsplash.com


Просто останете да лежите 5 - 10 минути и едва след това внимателно направете опит да се изправите. Първо седнете на асфалта, след това се огледайте внимателно и ако наистина нямате видими травми се изправете леко и внимателно. 

Дори и всичко според вас да е наред е възможно да имате вътрешни травми, затова се обадете на 112 и стигнете до най-близката болница, където да ви прегледат обстойно.


Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар