30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какво представляват мотокрос бричовете?

OT LINSON MOTO

Мотокросът е високоадреналинов, високоскоростен и изискващ максимална концентрация спорт. Това го прави доста опасно спортно занимание, при което паданията и нараняванията не са никак редки. 

Затова и всички любители на мотокроса държат изключително много на подходящата екипировка и обръщат специално внимание на избора на мотокрос бричовете.


Източник:unsplash.com

Какво представляват мотокрос панталоните? 

Бричовете за мотокрос са разработени, проектирани и създадени специално за практикуващите този спорт. Техният високотехнологичен дизайн ги предразполага към това да предоставят първокласна защита на потребителя. 

За разлика от стандартния мото панталон, бричовете са предварително извити в областта на коляното, леко стеснени в крачола и разполагат с разтегливи панели в областта на коленете и кръста за по-голям комфорт по време на езда.


Какво трябва да търсите при избора на мотокрос бричове?



Вид материя

Материята, от която са изработени бричовете за мотокрос е от голямо значение за безопасността и комфорта  по време на езда. Затова е добре при покупка да се запознаете не само основните видове материи, но и с плюсовете и недостатъците им.


Кожа

Ако търсите панталони, които да са устойчиви на абразия, кожата е добър избор. Трябва да знаете обаче, че тази материя не е дишаща и ако карате с кожени бричове през лятото ще ви е топло.


Перфорирана кожа

Мотокрос панталоните от перфорирана кожа могат да ви осигурят по-добра вентилация, но пък през зимата ще ви е студено. Освен това перфорираната кожа е по-малко издръжлива като цяло.


Condura

Този материал е много здрав и устойчив и осигурява добра вентилация, но е малко по-твърд. А това прави панталоните не толкова удобни, колкото би трябвало.


Кевлар

Панталоните от кевлар са много издръжливи, предпазват от наранявания и абразия. Ако по-високата цена не ви притеснява, бричовете за мотокрос от кевлар са добър избор.


Найлон

Моделите от компресирани найлонови тъкани са издръжливи, предлагат добра износоустойчивост, прилепват добре и съхнат бързо. Това прави тази материя една от най-предпочитаните от мотокросърите.

Здравина на шевовете

Шевовете на бричовете задължително трябва да са тройни, тъй като осигуряват много по-голяма издръжливост и можете да сте спокойни, че няма да се разкъсат, ако паднете. 

Обърнете специално внимание на областта на коленете и седалищните части, тъй като точно тези области са подложени на търкане и натоварване и точно там шевовете са най-податливи на разкъсване.

Регулация на талията

Удобното и сигурно прилягане на мотокрос панталоните е от решаващо значение по време на езда. Затова няма да сгрешите, ако обърнете внимание дали моделът, на който сте се спрели разполага с опция за регулиране на талията. Имате ли възможност, спирайте се на по-висок клас бричове, които разполагат многоточкова регулация.


Източник: unsplash.com


Издръжливост

Когато яхнете мотора панталоните ви ще имат най-голям контакт с него, а докато карате ще се плъзгат напред - назад по седалката. Освен това, при енергичното ви каране често от пътя ще изхвърчат камъчета, ударите на които ще поемат бричовете ви. 

Ако не искате да купувате нов чифт само след няколко състезания е добре мотокрос панталоните, на които се спрете да имат допълнителни платки от здрав материал в областите, които са подложени на най-голямо търкане и натоварване (колената, вътрешната част на бедрата, областта на седалищните части). 

Гъвкавост

Докато карате, колената ви ще са постоянно сгънати, а бедрата ви ще “стискат” мотора. За да се чувствате не само удобно и комфортно, но и защитени е препоръчително панталоните да са изработени от гъвкав, еластичен материал и да имат разтегателни панели в областта на коленете.

Комбинация от комфорт и вентилация

Правилната вентилация осигурява необходимия комфорт и ви предпазва от прегряване, особено когато карате през лятото. Качествените модели мотокрос бричове разполагат с много добра вентилация, която осигурява достатъчен въздушен поток, без панталона да се издува.

Тегло

Имате ли възможност, избирайте крос панталони от по-леки материали, тъй като те прилепват по-добре и няма да ви пречат да се движите върху мотора свободно. 

Имайте предвид, че мотокросът е доста активен спорт, при който ще ви се налага да се движите и изправяте върху седалката,да правите скокове, да лягате върху мотора. Затова трябва бричовете ви да са леки и изключително удобни, без значение какви движения извършвате по време на езда.

За да стане малко по-ясно, нека  обобщим

Идеалните бричове за мотокрос трябва да отговарят на следните характеристики:

  • Да са изработени от по-лека, здрава и гъвкава материя, която също е износоустойчива и да имат допълнителни платки в критичните точки на триене. 

Добре е платките да са от кевлар, тъй като този материал е много устойчив и предпазва краката доста успешно както от топлината от ауспуха, така и от отломките и камъните, които отскачат от пътя.

  • Задължително трябва да са гъвкави и много еластични, особено в областта на слабините и колената, за да можете да се движите свободно върху седалката на мотора.

  • Препоръчително е да имат перфорирани зони, които да ви гарантират правилен въздушен обмен по време на бързата езда. 

  • Трябва и да са вашия размер, да ви прилягат добре по крака, да са леко стеснени при глезените и да разполагат с многоточково регулиране в областта на кръста.

  • Без значение от модела на крос бричовете, които купувате, обърнете внимание дали има сертификат. Това е изключително важно, тъй като наличието на сертификат показва, че панталоните са минали тестовете и отговарят на стандартите за безопасност и качество. 


Източник: unsplash.com


И последно - винаги се спирайте на крос панталони и аксесоари от популярни марки като : 

  • WULFSPORT 

  • ALPINESTARS

  • O’NEAL 

  • EKSELSIOR и други 

Казваме го, защото популярните брандове са се доказали през годините и можете да сте спокойни, че не правят компромиси с качеството на своите продукти.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар