30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Кожени или текстилни мото якета?

OT LINSON MOTO

Едни от най-разгорещените дебати,които водят буквално всички мотористи е: „Кожено или текстилно яке е по-добрият избор?”

Ако и вие в момента си задавате същия въпрос и не сте сигурни на кожено или текстилно мото яке да заложите,дошли сте на точно мястото, защото в следващите минути ще се опитаме да ви запознаем с плюсовете и минусите на двата вида якета и да ви дадем няколко съвета, които надяваме се ще ви бъдат от полза при избора на мото яке.

 Кожени или текстилни мото якета

Кожени или текстилни мото якета?

Изборът на мото яке е наистина доста сложен и труден, тъй като той зависи до много голяма степен от вашия собствен стил, от комфорта и защитата, които якето ви предоставя, от стила ви на езда и не на последно място от бюджета, с който разполагате.За да ви помогнем, ще направим едно бързо сравнение между двата типа мото якета на база:

Защита

И двата типа якета могат да ви осигурят ефективна защита, но ако трябва да бъдем напълно обективни, тогава ще кажем, че кожата ще ви осигури по-добра защита в сравнение с текстила. Висококачествените кожени якета се изработват от естествена телешка кожа или кожа от кенгуру. Дебелината на кожата, от която се изработват е най-малко 1,2 мм., а това означава,че могат да предложат много по-висока защита при удар и доста по-добра устойчивост на износване в сравнение с текстилните якета.

Комфорт при различни метеорологични условия

Тук с „едни гърди напред” излизат текстилните якета.

Кожените мото якета са добър избор,ако ще яздите в студено време, тъй като задържат топлината и са вятъро устойчиви, но не са никак подходящи за езда в дъждовно време и когато температурите са високи. Когато вали, коженото яке попива от влагата, по-трудно съхне и кожата, като естествен материал има свойството да се свива. Кожените якета не се препоръчват и за езда в летните жеги, тъй като са тежки и не предлагат добра вентилация.

За разлика от тях, текстилните мото якета:

     предлагат се в голямо разнообразие от модели

     водоустойчиви са

     разполагат с допълнителна топла подплата за студеното време

      имат много добра вентилация за летните жеги

Издръжливост и поддръжка

От гледна точка на по-лесната и добра поддръжка, текстилните якета са по-добрият избор, тъй като текстилът лесно се пере в обикновена,домашна пералня и ако се изцапа просто можете да го пъхнете в нея и якето отново да е чисто и приятно на вид.

За да почистите кожено яке ще трябва да потърсите химическо чистене, за да отстраните петната и мръсотията, полепнала по него.

Ако обаче говорим за издръжливост, на предната линия излизат кожените якета. При добра поддръжка,едно кожено яке може да ви служи с години и освен това, при евентуален инцидент якето може да „отнесе” няколко надрасквания, но ще си остане цяло и здраво.Текстилните якета обаче не могат да устоят толкова добре на паданията и ако се случи инцидент, вероятността да се наложи да си търсите ново яке е доста голяма.

 Кожени или текстилни мото якета

Бюджет

Каквото и да си говорим, бюджетът е много важен при избора на мото яке. Разбира се, би било страхотно, ако всеки можеше да си позволи да си закупи няколко якета и да си ги сменя според сезона, вида езда или дори според настроението си, но истината е, че качествените мото якета, без значение дали са от кожа или текстил са скъпи и повечето мотористи се спират на едно яке,което да отговаря на техните специфични нужди.

Относно бюджета специалистите съветват следното: Без значение дали ще се спрете на кожено или текстилно яке,винаги избирайте висококачествената мото екипировка. Колкото и малък да е бюджетът ви, винаги можете да откриете мото яке от високо качество, което да отговори на специфичните ви нужди. Ако въпреки желанието си не откривате якето, което искате да закупите на цена,която ще ви удовлетвори, по-доброто решение е да потърсите модела втора ръка, но от високо качество,отколкото да купувате нов, ниско качествен продукт.

Ако трябва да бъдем малко по-конкретни, тогава ще кажем, че кожените якета са доста по-скъпи като цена и ако сте се насочили към покупката на мото яке от този материал ще трябва да изразходвате повече средства.  За разлика от кожата, текстилните якета се предлагат в много по-голямо разнообразие и на доста по-прилични цени, така че можете по-лесно да откриете мото екипировката, която ще ви допадне.

Комфорт

Ако якето, с което яздите не ви е удобно, това ще убие цялото удоволствие от пътуването на две колела. В този редна мисли, за да ви е комфортно якето, то трябва да е не само добре прилепнало към тялото ви, но да ви осигурява достатъчна гъвкавост при движенията и да не ви затруднява по никакъв начин.

     Кожените якета са доста по-прилепнали от текстилните, по-меки са и при инцидент пришитата към тях защитна броня не се измества

      Предимството на мото якетата от текстил пък са, че са доста по-леки от кожените и предоставят на ездача по-голямо удобство при движенията

 Кожени или текстилни мото якета

Стил

Стигнахме до нещо много важно, което трябва да вземете под внимание при избор на мото яке, а именно - стила ви на езда. Видове мото якета според стила на езда са доста, но ние ще се спрем на някой от най-основните:

Спортни (мотокрос, ендуро ит. н.)

Ако яздите спортен мотоциклет и обичате състезанията на пистата и извън нея, подходящото яке за вас е спортното мото яке. Този тип якета са разработени специално за мотористи, които обичат високите скорости. Спортните мото якета са изработени най-често от плътна кожа и са оборудвани с много добра защита. Ако сте любители на спортната езда, добър избор биха били кожените мото якета, с възможност да бъдат прикрепени към панталоните.

Градски (за езда в града)

Якето за езда в града може да бъде както кожено, така и текстилно. Поради факта, че ездата в града се осъществява в разумни (и позволени от закона) скорости,градските мото якета нямат толкова висока защита, но за сметка на това са много по-стилни от останалите видове якета. С едно такова текстилно или кожено яке спокойно можете да отидете на работа в офиса, на бизнес среща или на парти.

Туристически

Ако обичате да пътешествате и обикновено яздите на дълги разстояния, тогава подходящото яке за вас е от текстил. Текстилните мото якета са подходящи за всякакви метеорологични условия, разполагат с много джобове, имат светлоотразяващи ленти и са малко по-удължени в долната си част, за да предпазват кръста и гърба от вятъра.

Популярни марки и модели

Dainese

Италианската компания Dainese е международно признат лидер в производството на висококачествена защитна мото екипировка. От 1972 г. насам компанията произвежда цялостна защитна екипировка, която включва:

     каски

     кожени и текстилни якета

     панталони

     ръкавици

     ботуши

     гащеризони

     защитни брони

      каски и т. н., и т. н.

Мото якетата, които предлагат отDainese са с изключително качество и предлагат висок клас защита. Преди да бъдат предложени на крайния потребител, якетата с марката Dainese преминават през редица температурни и механични изпитвания.

Едни от най-популярните модели мото якета на Dainese за 2019 г. са моделите от кожа:

     Dainese Assen Black

      Dainese Hyper Flux D - Dry (страхотен летен кожен модел) и други

От текстилните модели на италианската компания най-популярни за 2019г. са:

     Dainese Laguna SECA D1 - DRY Black

     Dainese Stream Line D - Dry

      Dainese Veloster и други

A - PRO

A - PRO е още един световноизвестен италиански производителна висококачествена мото екипировка. През всички години, в които предлага мото екипировка A - PRO е заслужила мястото си сред водещите брандове в бранша. Днес компанията предлага богат асортимент от термобельо, каски,ръкавици, панталони, гащеризони, а един доста голям дял от производството ѝ се пада на кожените и текстилните мото якета.

Якетата, които предлагат от A - PROса изработени от висококачествени материали, тествани са многократно и представят висока степен на защита на ездача.

Сред популярните модели мото якета за 2019 г. можем да споменем

Моделите от текстил като:

     A - PRO BUTTERFLY

     ALEXA, A - PRO ACE BLACK

     летните текстилни модели като A - PRO EOLO

      туристическия модел A - PRO TESLA и други.

От кожените модели якета на A - PRO едни от най-предпочитаните от мотористите модели за 2019 г. са:

     класическите кожени якета A - PRO MAJESTIC

     A - PRO ARROW

     A - PRO SBK

      A - PRO ROAD STAR и други

Adrenaline

Adrenaline е сравнително млада компания производител на мото екипировка. Създадена преди 11 години (през 2008 година), Адреналин е успяла да се нареди сред водещите брандове. Компанията предлага:

     кожени и текстилни якета

     мото панталони (кожа и текстил)

     обувки

     дънки с протектори

     ръкавици

     протектори

      термобельо и други

Мото якетата, които носят марката Adrenaline се отличават с изключително високо качество, с иновативен дизайн и с много високо ниво на защита.

Популярни модели кожени и текстилни якета за 2019 г. с марката Adrenaline са:

     дамските кожени якета ADRENALINE SHADOW, SIENA 2.0

      мъжките кожени якета ADRENALINESYMETRIC, ADRENALINE BLAIDE и други

От моделите от текстил можем да споменем:

     Misano 2.0, PYRAMID 2.0

     SHIRO 2.0

     SOLA 2.0 (текстилни якета за улична езда)

     CHICAGO 2,0

      RAM PRO 2.0 (туристически мото якета) и т. н., и т. н.

Освен тези много добри марки, можем да споменем още доказали се в света брандове като Akito, Alpinestar, SPIDI, NITRO, O’NEAL, BLACK BAKE, JOE ROCKET и други.

Какво съветват специалистите?

Експертите в продажбата на мото екипировка не дават категоричен отговор на въпроса якета от кожа или от текстил са по-добрият избор. И това е напълно логично предвид факта, че всеки моторист си има както своите предпочитания и специфични нужди, така и собствен стил на езда.

Затова, вместо да изказват мнение дали на кожени или текстилни мото якета да се спрете споделят няколко много важни неща, които могат да ви помогнат да откриете най-подходящото мото яке.

 Кожени или текстилни мото якета

Какво трябва да търсите в якето, което ще закупите?

Безопасност

Без значение дали ще се спрете на кожено или на текстилно яке, много важно е моделът да има много добра защита.Добре би било якето да има висококачествени протектори за лактите, гърдите, раменете и гърба, за да може да ви предпази в случай на инцидент в мотора.

Удобство и комфорт

Когато избирате яке, уверете се, че то е точно вашия размер и нито ви е голямо, нито малко. Ако имате възможност, преди покупка облечете якето, за да усетите дали облечени в него ще можете да се движите свободно. Ако ще яздите не само през лятото, спрете се на модел, който може да ви осигури както добра топлоизолация и водоустойчивост,но и добра вентилация през лятото.

Изработка

Задължително преди покупка огледайте якето добре. Проверете дали шевовете са двойни и дали са зашити качествено.

Марката

Дори и да сте чували, че марката не е толкова важна… не е истина. Марката на мото екипировката е много важна, тъй като единствено доказалите се брандове могат да ви предложат мото екипировката, която ще ви безопасността и комфорта,които търсите у едно мото яке.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар