30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Мото екипировка за дъжд - какво трябва да знаем?

OT LINSON MOTO

Дори и редовно да следите метеорологичната прогноза преди да се качите на мотоциклета, все някога ще се случи времето внезапно да се развали и да завали дъжд.

Добрата новина е, че не е нужно да се притеснявате излишно, тъй като в мото магазините се предлага екипировка за мотор, предназначена да ви предпази от дъжда.

Мото екипировка за дъжд - какво трябва да знаем?

Източник снимка: unsplash.com

След малко ще ви запознаем по-детайлно с нея, но преди това нека видим защо изобщо се нуждаете от екипировка за мотор.

Защо е важно да карате мотор с подходящата мото екипировка?

Най-общо казано, мото екипировката е необходима, за да ви осигури както добра защита, така и комфорт и удобство по време на езда.

Когато е подбрана правилно, тя предпазва тялото ви абразия и тежки наранявания в случай на инцидент и ви осигурява защита от слънцето, дъжда и вятъра.

Затова вярваме, че като запалени любители на мотоциклетите сте наясно колко е важна качествена мото екипировка и не се качвате на мотора, без да екипирате с каска и мото облекло (панталон, мото ботуши, яке, мотоциклетни ръкавици).

Какво е мото екипировка за дъжд и защо ви е нужна? 

Четейки горните редове може би се питате щом имате качествена екипировка за мотор, каква е тази екипировка за дъжд, съществува ли изобщо и толкова ли е важно да я имате под ръка.

Истината е, че екипировката за дъжд не само съществува, но и между нея и стандартната мотоциклетна екипировка има разлики.

Екипировката за мотор на практика е вашата стандартна защитна екипировка, която включва яке, панталон или мото екипи, ботуши и ръкавици. Тя има елементи на водоустойчивост и може да ви осигури наистина добра защита по време на езда.

Мото екипировката за дъжд е тази, която обличате над стандартната си екипировка, ако някъде по пътя ви завали дъжд.

Този вид екипировка не е устойчива на абразия, няма допълнителни защити или броня, тъй като единственото ѝ предназначение е да запази вас и мото екипировката ви сухи.

От какви елементи се състои мото екипировката за дъжд?



Дъждобран

Дъждобраните са един от основните и най-важни елементи от екипировката за дъжд. Изработват се от найлон, покрит с полиуретан, PVC или PU и предлагат сигурна защита при дъжд.

Този вид мото екипировка се предлага в различни варианти, но сред най-предпочитаните са основно два: дъждобран в две части (яке и панталон) и мото екип (гащеризон за дъжд).

В зависимост от модела, някой дъждобрани са без вътрешна подплата, други модели имат мрежеста подплата, а трети са с по-плътна термо подплата.

Дъждобраните в две части се състоят както споменахме от две части : яке и панталон.

Якетата обикновено са дължина под кръста, оборудвани са с удобни джобове с капаци, с водонепропускливи ципове и разполагат с пристягащи велкро лепенки на талията и китките за персонализирано прилягане.

Повечето модели имат фиксирана качулка, която може да се вади и прибира и са с малко по-висока яка, която предпазва както от вятър, така и от навлизането на дъжд по време на езда.

Долната част на дъждобраните или панталоните за дъжд също разполагат или с ластик, или с велкро на талията и на глезените.

Някой от моделите панталони разполагат с тиранти, а има и модели, закопчаването на които е странично, което позволява по-бързо обличане и сваляне.

Без значение от модела, този вид екипировка за мотор се предлага в удобни, малки и много компактни торбички, които са изключително лесни за съхранение.

А това от своя страна ви позволява винаги да носите комплекта за дъжд с вас и да го използвате, когато се налага.

Мото екипировка за дъжд - какво трябва да знаем?

Източник снимка: unsplash.com

Мотоциклетни ръкавици за дъжд

Ръкавиците за дъжд се произвеждат най-често от найлон или полиестер и както вече се досещате се поставят върху мотоциклетните ръкавици.

Те са 100% водонепропускливи и имат велкро закопчаване за по-добро прилягане.

Има модели от по-висок клас, които са с гумирана подложка на дланта, която осигурява по-добър захват на дръжките по време на езда в дъждовни условия.

Мото обувки за дъжд

Едва ли ще ви изненадаме като кажем, че и този вид екипировка за дъжд също се изработва от полиестер или найлон и се нахлузва върху мото ботушите.

Ботушите за дъжд са 100% водоустойчиви, имат термо запечатани шевове и разполагат с ластик в горната си част за по-добра поддръжка.

Освен това са с допълнителни затягащи велкро лепенки на прасеца, които позволяват по-добро регулиране на ботуша и имат гумени вложки на подметката, които не позволяват плъзгане на крака.

Съвети за безопасна езда в лошо време



Осигурете си мото екипировка за дъжд

Започваме с този съвет не защото това е темата на днешната статия, а защото тази екипировка наистина може да ви спести куп неприятни моменти, особено ако дъжда ви “хване” насред пътя.

За да останете сухи и да се чувствате комфортно просто поставете поне един дъждобран и един чифт ръкавици за дъжд в дисагите или мото куфара си.

Този вид екипировка както споменахме се предлага в удобна, малка торбичка и не заема много място и винаги ще ви е под ръка, ако дъждът ви изненада.

Обръщайте много голямо внимание на пътните условия

Когато завали, мокрият асфалт е много по-хлъзгав, отколкото изглежда.

Доколкото можете избягвайте всичко, което изглежда “лъскаво” на пътя (белите ивици, пешеходните пътеки, капаци на шахти, павета, железопътни релси).

Обърнете специално внимание и на мокрите участъци от пътя с “преливащ” вид.

Това е най-често е бензин или дизел, които са се смесили с водата. Макар да изглеждат просто като петно с преливащи цветове, те правят асфалта изключително хлъзгав и доста опасен, особено за мотористи.

Ако няма как да ги избегнете и се налага да преминете през тях, не карайте бързо, а се опитайте да минете плавно.

Адаптирайте скоростта си спрямо пътната обстановка

Тъй като сте на две колела, в дъждовно време е добре да карате с 10 км до 20 км по-малко отколкото е разрешената допустима скорост.

По-ниската скорост ще ви осигури повече време за реакция, ако се наложи да спрете рязко или да предприемете други действия на пътя.

Останете видими на пътя

Намалената видимост при дъжд е проблем за всички участници в движението, затова е изключително важно да сте достатъчно добре видими за околните.

Когато карате мотора си в дъждовно време, винаги проверявайте светлините на мотора и бъдете много внимателни, когато предприемате някакви действия на пътя.

И най-важното, при избора на мото екипировка за дъжд избирайте модел с рефлекторни елементи или с т. нар. “висока видимост”.

Мото екипировка за дъжд - какво трябва да знаем?

Източник снимка: unsplash.com

Погрижете се за визьора на каската си

Още с първите капки дъжд визьора на каската ви ще се замъгли, а това ще затрудни видимостта ви.

За да не се случва това е добре да използвате спрейове за дъжд, които не позволяват на дъждовните капки да оставят следи по визьора и да затрудняват видимостта ви.


А ако забележите, че освен от дъждовните капки от външната страна на каската, визьора се замъглява и от вътрешната страна, отворете всички вентилационни отвори на предпазителя и брадичката, за да улесните обмена на въздух и да намалите замъгляването.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар