30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Нуждаем ли се от ръкавици за велосипед?

OT LINSON MOTO

Хората, които имат навика да се придвижват с колело, вероятно често си задават въпроса - нуждаем ли се от ръкавици за велосипед? С или без пръсти да си вземем? Предпазват ли наистина ръцете или всичко е просто маркетинг?

Въпросите не са малко, но същото може да се каже и за ползите от подобен продукт.

Днес на пазара се предлагат различни модели ръкавици за велосипед, които действително помагат на водачите - както при минусови температури навън, така и при евентуално падане от колелото. А както знаем, колкото и да обичаме да управляваме своя велосипед, подобен риск винаги съществува. 

В следващите редове ще поговорим за все по-популярните на пазара ръкавици за колоездене и каква полза бихме могли да имаме от тях. Ще обсъдим и как да направим правилен избор на ръкавици, за да не се налага да ги връщаме в магазина след това.

Нуждаем ли се от ръкавици за велосипед

Защо ръкавиците за велосипед са важни?

При каране на колело винаги има риск от евентуален сблъсък или падане, при което водачът неминуемо се озовава на земята. Когато падаме, много често подсъзнателно посягаме с ръцете си, за да намерим опора, което от своя страна винаги води до нараняване. 

Казано по друг начин, ръкавиците са част от цялостната защита на велосипедиста, допринасяйки за по-малки щети при инцидент.

Нуждаем ли се от ръкавици за велосипед

Има и друг тип ръкавици, които служат за студено време и могат да се използват при минусови температури навън. Както знаем, немалко велосипедисти не могат да бъдат отказани от лошото време - те продължават да управляват своите велосипеди.

Имайки предвид, че ръцете обикновено са на “първа линия” при управлението на колелото, те са силно застрашени от измръзване. Поради това ръкавиците не бива да се изключват от цялостната екипировка при зимно каране.

Защита на ръцете при падане или сблъсък

Ръкавиците, които са създадени за велосипедисти, са изработени с подсилена материя, която цели да предпази ръцете при падане на асфалта. Вероятно на всички ни се е случвало да нараним ръцете си при каране на колело и чувството определено не е приятно.

Без значение дали закупените от вас ръкавици са с пръсти или без, те ще ви предпазят при евентуално падане, тъй като ще поемат по-голяма част от удара. Знаем, че вероятно всеки мисли, че на него няма как да му се случи, но истината е, допълнителната защита може да бъде единствено от полза.

Нуждаем ли се от ръкавици за велосипед

Защита от травми и наранявания

Както мотористите управляват мотоциклетите си със специална предпазна екипировка, такава би следвало да се носи и от любителите на велосипеди.

Независимо как се придвижваме, нашата безопасност следва да бъде абсолютен приоритет. Поради това ръкавиците за колоездене не бива да се подценяват. Без значение какъв велосипед управляваме - шосеен, трекинг или планински, по време на каране е добре да бъдем защитени.

Подобряват сцеплението и комфорта

Много велосипедисти ще потвърдят, че носенето на подходящи ръкави подобрява сцеплението с кормилото, а и носят по-голям комфорт като цяло.

Не забравяйте, че добрият захват на кормилото е от съществена важност при управлението на велосипед, включително и за собствената ни безопасност. 

Предпазват от слънце, влага и вятър

Нуждаем ли се от ръкавици за велосипед

Както отбелязахме, ръкавиците за велосипед не са създадени единствено за защита при падане, но и за да помогнат при неблагоприятни атмосферни условия. 

На пазара вече има различни модели ръкавици, някои от които предвидени за “битка” със слънце, влага или вятър. Всеки вид има своите предимства и недостатъци, но със сигурност е по-добре от алтернативата изобщо да не сме защитени.

Как да изберете вело ръкавици?

Основно ръкавиците за велосипед се делят на два основни типа - с пръсти и без. Тези, които са без пръсти, спомагат за по-добро усещане на спирачките и скоростите, поради което са предпочитани от немалко водачи. Когато температурите са по-високи, те допринасят и за по-малко потене в областта на ръцете.

От друга страна, тези с пръсти често се предпочитат от собствениците на планински велосипеди, тъй като им осигуряват по-добро сцепление, а и защита.

Избирайки своите нови вело ръкавици, добре е да имаме предвид следните характеристики.

Размер

Разбира се, добре е да изберем размер, който пасва на ръцете ни. Ако ръкавицата е твърде малка или твърде голяма, това определено е проблем и няма да се чувстваме комфортно.

Възможно е дори да бъде засегната самата ефективност на ръкавиците при падане или срещу студено време. Разгледайте различните размери и изберете точния за себе си.

Материал

Материята на ръкавиците е от съществена важност, за да се чувстваме достатъчно комфортно с тях. Когато ги използваме през зимните месеци, например, задължително следва да разчитаме на комплект с ветро и водонепромокаема материя. Освен това, добрите материи задържат топлината в ръкавиците и ни помагат да се предпазим от студа по-ефективно. 

Тук трябва да напомним, че при различните хора се забелязва различна топлина на ръцете. Има мъже и жени, при които измръзването на крайниците се случва осезаемо по-бързо и интензивно, сравнено с други. 

Ако и при вас случаят е такъв, можете да потърсите ръкавици с по-силен изолиращ слой, за да се чувствате по-добре. И обратното, ако ръцете ви поддържат добра топлина по естествен начин, тогава можете да закупите модел с по-лека материя.

Цвят

Цветът на ръкавиците със сигурност е най-малко важният фактор при техния избор, но все пак има значение от естетическа гледна точка.

Оставяйки настрана стандартното разделение между мъжки и дамски ръкавици, добра идея е екипировката на велосипедиста да бъде в унисон с цветовете на самия велосипед.

Разбира се, това е изцяло от естетическа гледна точкаи по никакъв начин не може да повлияе на самия процес на управление на велосипеда.

Съществуват обаче ръкавици, които разполагат със светлоотразителни елементи, които могат да бъдат ефективна част от екипировката за вечерно каране. Ако редовно управлявате велосипеда си след залез слънце и обмисляте да носите ръкавици, добре е да изберете именно подобен модел. Така водачите на автомобили ще могат да ви забелязват още по-лесно, което е от критична важност в случая.

Допълнителни съвети

Носенето на ръкавици за велосипед допринася не само за затопляне на ръцете при студено време, но и за по-добър контрол над управлението, вследствие на подобрено сцепление.

Това важи особено за планинските велосипеди, при които този тип допълнителен комфорт е препоръчителен, имайки предвид обичайните им маршрути.

Не на последно място, ръкавиците за велосипеди предпазват ръцете и при удар, което е сценарий, който никога не бива да изключваме при карането на колело.

Когато избирате ръкавици за велосипед, съобразете избора си с типа колело, което карате, както и с времето навън. Ако са ви нужни ръкавици за зимно време, например, тогава ще ви трябва определена материя, която да поддържа така нужната топлина. 

Все повече хора откриват предимствата на ръкавиците за велосипед, а такива определено не липсват - както за лятно, така и за зимно време. 

Сред тях са по-добра защита при падане, по-добър контрол над управлението и поддържане на нормална температура на крайниците. Ако все още не сте използвали подобни атрибути, може би е време да преосмислите своето решение.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар