30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Рокерските якета - вечната класика и стил

OT LINSON MOTO

Каква картина рисува съзнанието ви,когато някой заговори за мотори и мотористи? Въпреки многото видове стилове наезда и многото модели мотори, предполагаме, че първото, за което се сещате е сурови на вид група мъже, облечени в класически рокерски кожени якета, яхнали своите мощни Harley Davidson.

rokerskite-qketa-vechnata-klasika-i-stil

Рокерските якета са вечната класика и са основният елементв облеклото на всеки един истински рокер. Те са брутално удобни, стилни и некаси признаем, облечени в тях „лошитемомчета” са неустоимо секси.

Рокерските якета - вечнатакласика и стил

Класическите рокерски якета иматповече от 100 - годишна история ивсички ние дължим огромни благодарности за появата им на братята Ървинг и Джак Скот и на тяхната компания Schott NYC.

Когато братя Скот основаваткомпанията си през 1913 година тяпървоначално произвеждала просто модни облекла. До 1928 г. Schott NYC по нищоне се е отличавала от останалите многобройни компании, произвеждащи облекла вСАЩ, но всичко се променя, когато от ХарлейДейвидсън отправят молба към дизайнерите на Schott NYC да създадатмотоциклетно яке, което да е удобно и стилно. Тогава Ървинг Скот запретваръкави, проектира и произвежда първотокожено мото яке с цип, което нарича Perfecto(на любимите си пури).

Якето било с изключителен дизайн:

     прилепвало плътно по тялото на моториста

     имало два странични джоба

     един малък джоб с тик - так затваряне отпред

     един джоб с цип в горната част

     това, което отличавало най-вече якето от всички произвежданидо този момент мотоциклетни якета бил ципът, който бил позициониранасиметрично, което позволявало на мотористите да се наведат над моторите си,без нещо да им пречи

      якето било с ревер, който можел да се закопчава плътно или да се носи отворен,което било още една иновация на SchottNYC

Мото якето било изработено от козя или конска кожа и до 50 - тегодини основният цвят, в който се предлагало бил кафявият. Първите модели Perfecto се предлагали на цена от 5,50 долара, което за тогавашнитевремена си е било немалка сума.

От яке за мотористи до стилнорокерско яке, превърнато в култ

Символ на бунтарството и свободниядух рокерското яке става благодарение на МарлонБрандо, който се появява през 1953 г. с кожено яке Perfecto на Schott NYC в холивудската продукция The Wild One (където играе лидер на банда).

Веднага след излизането на филма,якето Perfecto се превръща в символ на бунтарствотоза цяло поколение младежи. Само за няколко години след излизането на филмарокерските якета предизвикват истинскареволюция сред младото поколение и се превръщат в неизменна част отбайкърското (рокерското) облекло и „униформа” на рокерските банди.

Няколко години по-късно модата нарокерските якета излиза извън рокерските групи и с подобни якета се обличат военни, полицаи, пилоти, музиканти,както и всички, които обичат свободата, която им дават моторите. На практика,почти всеки мъж в Америка през 50 - те и 60 - те години, който е имал Харлей,задължително е носил на гърба си рокерско яке Perfecto, Sears или Harley Davidson.

Причината точно това яке да сепревърне в световен хит е и още еднонещо. По това време все още е нямало защитна мото екипировка и единственокожените рокерски якета, изработени отздрав и водоустойчив материал са можели да осигурят нужната защита по времена езда.

Мястото си в музикалните средилегендарното яке заема благодарение на невероятния Елвис Пресли. „Кралят на рока” често носел своетолюбимо рокерско яке както на концерти, така и във филмите си и в ежедневиетоси, а милионите му фенове се опитвали да копират страхотния му стил.


rokerskite-qketa-vechnata-klasika-i-stil

     През 70 - те рокът вече е завладял напълно целиясвят и се превръща в любим музикален жанр на цяло едно поколение, което приемарокерското яке като своя униформа. През този период всеки младеж, който е почитател на рокендрола задължителноимал в гардероба си поне едно (вече) черно рокерско яке

     80 - те са времената на пънка и тази субкултура въвежда едни отнай-големи промени в коженото мото яке. Благодарение като дизайнери като Вивиан Уестууд и групи като Sex Pistols мотоциклетното рокерско якевече носи ново послание и става емблема на антиправителствените движения.
През 80 - те, дизайна на класическото рокерско яке се променя и по негозапочват да се пришиват шипове, вериги,ресни, камъни, надписи, пайети и какво ли още не

     През 90 - те славата на рокерските якета малкозалязва, но само за да се възроди в пълния си блясък няколко години по-късно,когато отново едни от най-популярните филмови звезди на Холивуд като Брат Пит, Джони Деп, Леонардо Ди Каприо,Пол Уокър и много други го носят в различни хитови филмови продукции

      Днес рокерските якета се считат за неизменна част от гардеробане само на истинските рокери, но на музикантите,модните икони, актьорите и на всички, които носят в себе си свободния,бунтарски дух и търсят начин за себеизява.

Какво представлява еднокласическо рокерско яке?

Днес на пазара можете да откриетемного голямо разнообразие от модели и цветове на рокерските якета, но класическото яке се отличава със суровия сивид, изчистения си дизайн и най-вече с функционалността си.

Класическото рокерско яке сеизработва от 100% висококачествена,пълнозърнеста телешка кожа. Кожата е малко груба на вид, но много приятна имека на допир и дава усещане за „втора кожа”. Облечени в подобно яке,движенията не са ограничени и тялото сечувства много комфортно.

Силуетът на класическото рокерско яке не се е променил много презгодините. Якето е със средна дължина иприляга плътно по тялото. Като дизайн също не е претърпяло много промени иднес (както и преди години)рокерското яке е обикновено черно нацвят, разполага с два странични джоба, един горен джоб с цип и един малък джобс капаче отпред. Има ципове на ръкавите и един цип, който е разположенасиметрично. Реверите могат да сезакопчават до горе с тик - так копчета или да се носят отворени като на сако. На раменете якето има „пагони”, коитому придават още по-стилен вид. В долната си част може да има катарами иликолан, за да добра и лесна регулация, а нагърба има платки, които осигуряват свобода на движенията.

Популярни марки рокерскиякета

Schott NYC

Като си говорим за рокерски якетаняма как да не започнем със Schott NYC - компанията, която държи патента за класическото рокерско яке.Schott произвеждат и предлагат на пазара кожени мото якета от 1928 година и оттогава до днес са световни лидери впроизводството на рокерски якета от висока класа. Въпреки, че днес мотоякетата, които носят марката Schott се произвеждат в изключително голяморазнообразие, най-популярно е рокерскотояке „Perfecto”.

Якетата на Schott NYC се отличават с невероятно мъжкарскоизлъчване и изключителна изработка. Произведени са от ръчно изрязана тежка,плътна анилинова телешка кожа. Моделите са асиметричен цип и се предлагат вняколко варианта като дължини. Дизайнът е класически, изчистен и функционален.Якетата разполагат с допълнителна 5,5 униция допълнителна подплата, вътрешенджоб за съхранение на документи и надпис на гърба.

Освен мъжки модели, Schottпроизвеждат и предлагат висококачественидамски модели рокерски якета, които отново следват основната дизайнерскалиния, създадена от Ървин Скот предиблизо 100 години.

rokerskite-qketa-vechnata-klasika-i-stil

Harley Davidson

Рокерските якета, които предлагат отHarley Davidson се отличават с висококачество на изработка и иновативен дизайн. За разлика от Perfecto на Скот,които държат да следват класическата линия, Harley залагат на различни стиловена якетата, които да допаднат на вкусовете на повече хора.

Якетата на Харлей се изработват от висококачествена едрозърнеста телешка кожа,обработена и боядисана ръчно. Силуетът на мото якетата е малко по-разчупен,кройката е по свободна и гарантира свобода на движенията. Обикновено моделитеразполагат с два странични джоба с цип, един или два горни джоба отново с цип ис централен цип за закопчаване. Яката обикновено е малка (войнишка) и се закопчава с копче. Ръкавите са леко извити, за дагарантират свобода на движенията.

Vanson Leathers

Американската компания Vanson Leathers се нарежда сред висшата класа,когато стане дума за производство на висококачествени рокерски якета. Компаниятасъществува от 70 - те години на миналия век и е създадена с една-единствена цел - да осигури висококачествено,съобразено със стандартите за безопасност мото облекло. Едни от най-продаванитеи популярни серии модели на Vanson е сериятавинтидж рокерски якета Café Racer.

Моделите, които създават от Vanson Leathers се отличават синдивидуален стил и високо качество на използваните материали и изработката.Интересното е, че Vanson произвеждат попоръчка състезателни якета, които съчетават в себе си безопаснатаконструкция на състезателните костюми за мотоциклети със стила, гъвкавостта икомфорта на рокерските якета от 60 - те години.

Сред брандовете, които произвеждат ипредлагат класически рокерски якета от висока класа можем да споменем още Alpinestars, Adrenaline, A - PRO, DAINESE,BLACK BIKE и други.

Модните дизайнери, които създаватвисша мода също не остават по-назад и предлагат якета в рокерски стил. Разбирасе, тези якета не са много подходящи за истинските мотористи, тъй като неосигуряват защитата, от която ездачите се нуждаят, но пък са много търсени от хора, които обичат рокерскиястил и искат да бъдат забелязани.

 rokerskite-qketa-vechnata-klasika-i-stil

Защо всички обичат рокерските якета?

От както свят светува хората мечтаят… Мечтаят за по-добърживот, за промяна, мечтаят да живеят живот различен от своя. Рокерските якетаносят в себе си духа на свободата,непокорството и бунтарството. Те внасят свеж въздух, възбуждатвъображението и привличат интереса.

Облечено в класическо рокерско якевсяко до вчера скромно и с нищо неизпъкващо момче се превръща в бунтар. Акогато яхне любимия си железен кон и се присъедини към някоя мото група, тойстава част от тази група, от тази нова субкултура.

Рокерските якета, макар, че сасъздадени да осигурят надеждно облекло за мотористите не са предназначени самоза тях. Те са предназначени за всичкихора със собствен стил, които не спират да мечтаят и да защитават каузите,в които вярват.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар