30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем детски велосипед?

OT LINSON MOTO

Да подариш велосипед на детето си еспециален момент за всеки един родител. Няма да сбъркаме, ако кажем, че колелото е един от онези подаръци, които предизвикват най-силен блясък в детските очи. 

Но тук идва и въпросът - как да изберем детски велосипед, за да сме напълно сигурни, че сме направили добър избор?

Как да изберем детски велосипед?

Източник на изображение: Canva

В тази статия ще ви представим най-важното, което трябва да знаете за детските велосипеди, когато дойде моментът да закупите такъв.

Какво трябва да бъде теглото на колелото? Как да го съобразим с височината на детето? Какви характеристики трябва да има колелото за деца? Нужна ли ни е специална екипировка?

За тайните на детските велосипеди ще си поговорим в следващите редове, като сигурни сме, че ще получите ценна информация по въпроса. Е, готови ли сте? Нека започваме!

Видове детски велосипеди

Когато дойде моментът да изберем детски велосипед, все пак трябва да знаем какви видове се предлагат на пазара към конкретния момент. 

Истината е, че разнообразието от детски велосипеди е впечатляващо. Ще срещнете различни вариации.

Сред които:

  • BMX;
  • Маунтинбайк;
  • Круйзер;
  • Велосипеди с една скорост;
  • Хибриди и т.н. 

Изборът в случая е наистина голям. Разбира се, тук е важно на каква възраст е детето, за което е предназначен подаръкът. 

Логично е, че ако малкият юнак или принцеса е на само две или три години, то маунтинбайк няма да е най-подходящият избор. 

Тук по-скоро следва да прибегнем до специалните детски колела без педали, които помагат на детето да развие чувство на баланс. Карането на подобен тип велосипед ще му помогне да направи по-плавно прехода към класически такъв.

Вероятно всички познават добре и детските велосипеди с помощни колела. Те са естествена следваща стъпка след споменатите такива за баланс. На тях можем да гледаме като на “проходилка” за детето. 

Тоест, нужно е малчо да ги използва известно време, преди да направи следващата стъпка и да управлява велосипеда си самостоятелно. Тук детето ще има нужда и от съдействието на родителя, който трябва да му помогне да се научи да го прави.

Основни критерии при избора

Когато се чудим как да изберем детски велосипед, следва да вземем предвид някои основни критерии.

Сред които:

  • размер;
  • тегло;
  • сигурност и други.

Не забравяйте, че велосипедът, подобно на автомобила, е средство за придвижване, поради което то трябва да бъде възможно най-надеждно.

Компромисите тук далеч не са добра идея. Ключово е детето да бъде в безопасност, управлявайки новия си подарък. 

Имайки предвид последното, не забравяйте и екипировката, която върви към велосипеда. Носенето на каска е задължително, а артикули като налакътници и наколенки могат да помогнат значително при евентуално падане. Дори и детето ви да не е във възторг от тях, опитайте се да го убедите, че е по-добре да ги носи.

Размер

При избор на детския велосипед, един от най-важните фактори е да се съобразим с височината на детето. В крайна сметка, преди всичко останало, на нашия наследник трябва да му е удобно да управлява колелото си. 

А това няма как да се случи, ако размерите на велосипеда не са съобразени с тези на детето.

Производителите на велосипеди са наясно колко важен етап е това при покупката, поради което те разделят колелата на различни размери - на гумите, на рамката и т.н. 

Когато говорим за детски модели, тук най-вече се гледа размерът на гумите. Онлайн можете да откриете таблици, според които да се ориентирате кой е най-подходящият размер на велосипеда за вашето дете и да сте сигурни, че ще му бъде удобно да го кара.

Как да изберем детски велосипед?

Източник на изображение: Canva

Важен фактор, например, е дали детето може лесно и свободно да достигне кормилото на велосипеда. Ако забележите, че то изпъва напълно ръцете си, за да го направи, значи размерът не е докрай подходящ. В идеалния случай ще има леко сгъване в областта на лактите. 

Ако вашето дете тепърва се учи да кара велосипед, по-добре е седалката да е достатъчно ниска, за да може детето да докосне земята с двата крака, за да спре и да се опре на пода, ако е нужно. 

Тук добрата новина е, че седалките могат да се регулират, съответно да се повдигнат, когато детето “задобрее” и вече няма нужда от толкова ниска седалка. 

Тегло

Когато сме на мисия “Как да изберем детски велосипед”, трябва да знаем, че теглото на колелото е важен фактор при избора. Не купувайте велосипеди, които са твърде тежки - това може да представлява проблем за малчугана. 

Много експерти биха ви посъветвали да търсите възможно най-лек модел. Една простичка формула казва, че теглото на велосипеда не бива да бъде повече от 25-30% от теглото на детето. 

В днешно време повечето детски велосипеди се изработват от стомана или алуминий, като в случая алуминият е по-лек откъм тегло и по-търсен от страна на родителите, които са си направили добро проучване. 

Форма на рамката

Когато говорим за велосипеди за деца, по-добре е да се придържате към стандартни по вид рамки.

В днешно време на пазара има какви ли не видове рамки, често и малко странни, но нашият съвет е да заложите на класиката - добре познатите стандартни рамки ще ви свършат отлична работа и няма нужда да експериментирате в това направление.

Спирачки

Когато става дума за карането на детски велосипед, много често видовете спирачки се разделят основно на два вида. При едните детето спира с краката си, натискайки педалите в обратна посока, а при вторите това се случва посредством ръчни спирачки.

Може да се каже, че крачните спирачки са популярни в държави като САЩ, докато в България ръчните са далеч по-разпространени.

Доста експерти препоръчват ръчните спирачки, които обаче могат да представляват проблем за детето. Например, спирачните лостове могат да бъдат по-големи от нужното, което прави използването им по-трудно. 

Добра идея е да направите тест, докато все още сте в магазина, проверявайки дали на детето ви му е удобно да използва спирачката. Не забравяйте, че спирането е от съществена важност за неговата безопасност.

Сигурност

Когато детето управлява своя велосипед, неговата безопасност трябва да бъде основен ваш приоритет. Поради това не пестете средства, за да го екипирате с всичко нужно за неговата сигурност.

Как да изберем детски велосипед?

Източник на изображение: Canva

Тук идва моментът за избор на екипировка. Каските за велосипедса задължителен атрибут при каране, а на пазара вече има множество различни защитни артикули като ръкавици, наколенки, налакътници и т.н. 

Подобни предпазни материали могат бъдат изключително полезни при случай на инцидент и определено не бива да ги подценявате. 

Може да се каже, че не всички деца се радват на подобен вид предпазна екипировка, дори напротив, но е важно още от малки да развием в тях правилна култура на колоездене - те трябва да знаят, че безопасността винаги е с приоритет. 

Популярни марки и модели

Днес можем да се насладим на наистина богат избор, що се отнася до велосипедите, които са подходящи за деца. 

Сред водещите марки на пазара са брандове като:

  • Guardian Bikes;
  • Woom;
  • Prevelo;
  • Polygon Bikes;
  • Pello;
  • Frog Bikes;
  • Cleary и други.

Това са компании, които действително специализират в изработката на детски велосипеди и можете да бъдете сигурни, че предлагат напълно надежден продукт.

Как да изберем детски велосипед?

Източник на изображение: freepik.com

Заключение

Без значение дали вашето дете има нужда от баланс колело или по-голям велосипед, винаги бъдете внимателни в избора си - не забравяйте, че неговата безопасност зависи от надеждността на закупения модел. 

Велосипедът винаги е бил и ще бъде специален подарък за всяко дете, но тук компромис с качеството му не бива да се прави.

Тук е моментът да ви напомним, че да карате велосипеди заедно с детето си представлява една страхотна семейна активност. 


Ако искате да сплотите семейството си и да осигурите на детето си прекрасни спомени, планирайте каране на колело с мъничето си, дори и да говорим за най-стандартно излизане в парка. Уверяваме ви, че вашият наследник няма да забрави тези моменти.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар