30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какво зарядно за акумулатор да си купя?

OT LINSON MOTO

Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Всеки моторист рано или късно се изправя пред проблема със зареждането на акумулатора. Падането на акумулатора на мотоциклета никога не е приятно преживяване, без значение дали караме мотор си често или само от време на време.

 Знаем добре, чеако оставим акумулатора по-продължително време незареден, той ще остане празени евентуално ще се повреди. За да избегнем акумулаторът ни да станенеизползваем, важно е да подходим внимателно към избора си на тип зарядно за мотоциклетен акумулатор


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Има определени характеристики и функции, които са определящи за избора ни на правилно зарядно за акумулатор. На пазара се предлагат различни видове акумулатори, затова и е важно да знаем какво търсим.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?



Целта е да закупим такова с характеристики, от които се нуждаем, вместо такова с характеристики, които няма да ни потрябват. Разликата между двете ще ни спести пари.

Елементите на дадено зарядно, които всъщност няма дани трябват само допълнително добавят към теглото и размера на акумулаторната батерия, което я правинепрактична за пренасяне.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?

Мотоциклетите се нуждаят от акумулатори с компактен размер и неголям набор от функции. Зарядното за мото акумулатор трябва да е изчистено откъм сложни функции, но в същото време да изпълни своята роля през цялото време на зареждане и да поддържа мото акумулатора ни в “добро здраве“.

Ако имате мотоциклет и се нуждаете от ново зарядно заакумулатор, то има няколко фактора, които да вземете под внимание.  Трябва и да се уверим първо, че повредата е точно в акумулатора, коетое важно.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


На кое да обърнем внимание при избор на зарядно за мото акумулатор

Тип на зарядното

Зарядното трябва да е подходящо за нашия акумулатор.Волтажът на зарядното трябва да бъде равен на този на акумулатора. Ако акумулаторът ни е 12V, то и заряднотони трябва да е 12V. Ако изберем зарядно с различен волтаж, това може да повредиакумулатора ни. 


Какво зарядно за акумулатор да си купя?

Някои по-нови 12V смарт зарядни са предназначени за зареждане и на акумулатори от 6V. Те са и с по-сложна електронна схема. Затова при покупка разгледайте първо описанието на продукта и техническите характеристики. Те ще ни дадат отговор за това дали даденото зарядно е подходящо за нашите нужди.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Време за зареждане

Различните зарядни за акумулатори варират по своето време за зареждане на мото акумулатора. На повечето зарядни им отнема средно 2 до 10 часа да осигурят пълно зареждане.


Обикновено колкото по-бързо зареждане осигурява дадено зарядно, толкова по-висока е цената му. Обаче в моментите когато мотоциклетът ни стои неизползван се нуждаем от зарядно, което да поддържа пълен заряд и да не допуска повреда в акумулатора, отколкото такова, което постига пълно зареждане.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Времето за зареждане на мотоциклетния акумулатор съответства на ампеража (Ah) на акумулатора разделен на настоящия заряд на зарядното. Например ако имате акумулатор от 12V 24Ah и зарядно от 12V 6A , акумулаторът ни ще се зареди за  4 часа (24 / 6 = 4).

Затова когато избираме зарядно за мото акумулатор, трябва да знаем, че не бива да се превишава настоящия темп на зареждане, който зарежда акумулатора за под 2 часа.

Ампераж

Ако не използваме мотора ежедневно, хубаво да изключим акумулатора от мотоциклета и да го свържем към зарядно за акумулатор с поддържащ режим(наречено още смарт зарядно). То подава непостоянен заряд към акумулатора, когато акумулатора се нуждае от зареждане и се предлага с различни режими на зареждане.


Опция за автоматично изключване 

Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Най-честата причина за повреда в мотоциклетния акумулатор е когато през продължителен период от време мотоциклетът не се използва и батерията си стои незаредена.

Следователно, когато избираме зарядно за мото акумулатор е добре да изберем такъв с интелигентна опция за поддръжка на батерията, след като тя е напълно заредена.

За да зареждаме и експлоатираме акумулатора намотоциклета си правилно, акумулатора трябва да бъде свързан със зарядноустройство с включване на подзаряд впериода когато не се използва. Такъв вид зареждане се използва за акумулаторнабатерия, която е напълно заредена.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Преносимост

Още един дребен, но важен аспект на доброто зарядно. Зарядното за акумулатор трябва да е олекотено и с неголям размер. Ако пък изберем да закупим такова с автоматично включване на подзаряд, то преносимостта не е от голямо значение, а по-скоро техническите му характеристики като мощност например.

Лесна употреба

Важно е зарядното за мото акумулатор да е лесно за употреба и да е напълно автоматизирано.

Упътване

Зарядното задължително трябва да идва с упътване заупотреба, спецификации и инструкции за безопасност. Също така и заряднототрябва да е снабдено с лесни зауправление бутони, както и дисплей и светлини, който да показват ясностатуса на зареждането.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Дължина на кабела

Всички видове зарядни за акумулатори имат кабели за включване на положителните и отрицателните изводи на акумулатора. Ако изберем по-къси кабели, това ще означава, че трябва да държим зарядното близо до акумулатора или да свалим акумулатора за по-безопасно зареждане.

По-дългите кабели ни дават повече гъвкавост най-вечепо отношение на съхранението назарядното за акумулатор по време на периода когато мотоциклетът не сеизползва. 


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Друго нещо, за което да гледаме при избор на зарядно, е дали има конектори за мотоциклет. Щом ще оставяме мото акумулатора ни да се зарежда на автопилот за дълъг период от време, акумулаторните конектори предназначени за мтоциклет са по-удачен избор от щипките за акумулатор тип крокодил.

Гаранция

Зарядното трябва да върви с гаранция, която средно започва от 90 дни до 5 месеца.

 Накаратко за видовете акумулатори

Акумулаторите се делят основно според две характеристики:  според приложението си (какво е тяхното конкретно предназначение) и според начина си на конструкция. По предназначение акумулаторите биват морски, автомобилни и такива с дълбок цикъл.

Нека разгледаме основните типове акумулатори поконструкция:


AGM (акумулатори с абсорбирана стъклена вата)

 

Този вид акумулатори се наричат още“сухи“ поради факта, че само 95% от вложката от фибростъкло са напоени със сярна киселина и в тях няма остатъчна течност.

Акумулаторите с дълбок цикъл от своя страна имат плочи, които са по-дебели и по-малко на брой за разлика от стартерните батерии. Плочите на стартерните батерии са повече на брой и са по-тънки и тяхното предназначение е за краткотрайно отдаване на висок апмераж.


VRLA запечатани акумулатори

Какво зарядно за акумулатор да си купя?


VRLA са всъщност всички видове акумулатори. Те са запечатани и са регулирани с клапа. Клапата им е миниатюрна и е предназначена за поддържане на слабо, но необходимо налягане.

Почти всички видове AGM акумулатори са запечатани и регулирани чрез клапи. Те са известни най-вече под името „VRLA“ (оловно киселинни акумулатори, регулирани чрез клапи). По-голям процент  от тях биват подложени на известно налягане:  1 до 4 psi (фунта на квадратен инч на морското равнище).

 

Видове зарядни за акумулатор

На пазара ще откриете зарядни за различни видове мотоциклети: скутери, чопъри, пистови, кросови, ATV и други.

 

Ключови характеристики надоброто зарядно за акумулатор


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Оттук следва, че при избор на ново зарядно за акумулатор, хубаво е да потърсим такова с подзаряд, приспособление за бързо включване и опция за автоматично включване.

Повечето брандови зарядни за мотоциклетни акумулаториса снабдени с устройство тип конектор  забързо включване, което може да се закрепи за постоянно към акумулатора намотоциклета. Този тип конектор е по практичен начин скрит под седалката намоториста, когато не се използва.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?

С прикрепянето на приспособлението към акумулатора, зарядното може лесно да се свърже към батерията без да се вдига седалката на моториста  или някакви странични панели, които да служат за закриване на мото акумулатора.

Веднъж след като сме свързали зарядното за акумулаторакъм плуга за бързо включване, той може бързо да се зарежда и да се поддържалесно до момента, когато моторът ще ни по трябва пак. 

Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Друга ключова характеристика на качественото зарядно за мото акумулатор е опцията за автоматично изключване. Тази функция предотвратява евентуално свръх зареждане на акумулатора, което води до неговата повреда и „умирането на акумулатора”. Тя позволява процеса на зареждане да се контролира.

Подобни видове зарядни действат като токоизправители.С вградената опция за автоматично изключване, зарядното на акумулатора преустановява режима на зареждане, следкато засече, че акумулатора е достигналниво на пълно зареждане и така удължава неговия живот.


Какво зарядно за акумулатор да си купя?


След като установи пълно зареждане, зарядното устройство минава в режим поддръжка и осъществява непостоянно  зареждане. Тоест потокът на заряд е непостоянен с цел да поддържа акумулатора в стартово състояние за зареждане.

Какво зарядно за акумулатор да си купя?


Когато избираме подходящо зарядно за мотоциклетен акумулатор, то тази функция за автоматично изключване е за предпочитане. Тя е подходяща за периодите когато мотоциклета не се използва често.

По-добрите системи за зареждане на мото акумулатори имат и автоматична стартираща функция, която е същата като тази на зарядните с опция за подзаряд.

Повечето видове зарядни за акумулатори  просто се изключват след като настъпи някакъвпроблем в зареждането. Това води до необратимаповреда за акумулатора. 


Какво зарядно за акумулатор да си купя?

При зарядното за мото акумулатор с опция за автоматично включване, то засича кога настъпва прекъсване в подаването на заряд и “разбира”, че акумулатора се нуждае от зареждане.  В този момент зарядното превключва на режим на непостоянно зареждане.

Най-известни марки зазарядни за мото акумулатори

      UNIBAT

      BOSCH

      LAMPA

Избор на зарядно споредтипа на батерията


Какво зарядно за акумулатор да си купя?

Без значение дали акумулаторът ни за мотоциклет е необслуживаем, AGM, мокър, гелов (VRLA),  eдно зарядно може да ни свърши работа за всички видове батерии, освен за гел батерията. Всъщност някои видове зарядни за гел батерии вършат работа и за други видове акумулатори.

Определяне на размера на акумулатора

Тук нямаме предвид физически размер на батерията, а колко ампер часа тя може да съхранява. Стандартният авто акумулатор има 50 ампер часа, така че ние трябва да изберем зарядно с 10 ампер часа, на което ще му отнеме около 6 часа да зареди напълно акумулатор, който е паднал напълно.

Избор на зарядно за акумулатор според личните предпочитания и цели

Ако сте от хората, които искат акумулатора им да сезарежда супер бързо, изберете такъв с по-голям ампераж.









Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар