30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Най-добрите добавки за мотоциклетно масло

OT LINSON MOTO

Мотоциклетното масло е един от най-важните компоненти в двигателя за вашия мотор.

То поддържа металните му елементи добре смазани, отнема и извежда топлината, която се генерира при работата му и го предпазва от окисление, износване и образуване на отлагания.

Най-добрите добавки за мотоциклетно масло

Източник снимка: unsplash.com

Основни видове мотоциклетни масла, които се предлагат на пазара

Подобно на автомобилните, и маслата за мотоциклети се делят на три основни вида: минерални, синтетични и полусинтетични.

Минерални

Този вид масла са познати като конвенционални или “естествени” лубриканти.

Произвеждат се от суров петрол, който се добива от недрата на земята.

Петролът се преработва в рафинерии, където от него се отстраняват различни примеси и се добавят химикали, за да стане подходящ за използване като двигателно масло.

Минералните масла се препоръчват за мотори с малки двигатели, които не създават голямо механично налягане по време на работа.

Този вид масла са най-евтините, но и с най-кратък експлоатационен живот.

Най-добрите добавки за мотоциклетно масло

Източник снимка: unsplash.com

Синтетични

Синтетичните мотоциклетни масла се произвеждат от редица химикали, които се “смесват” в химически лаборатории. Те се разработват и произвеждат, за да имат дълъг живот.

Казано иначе, синтетичните двигателни масла не се разграждат толкова бързо като минералните и полусинтетичните и осигуряват отлично смазване на компонентите на двигателя.

Обикновено употребата им се препоръчва за мотори с висока производителност като супер байкове и състезателни мотори, двигателите на които работят на високи обороти, имат по-голяма мощност и натоварват двигателя повече.

Полусинтетични

Най-общо казано, това са масла, които в основата си представляват смес от конвенционално и синтетично масло. 

Може да се каже, че този вид е универсален, тъй като предлага добро смазване на почти всички мотоциклетни двигатели, без най-ефективните.

Препоръчват се за мотоциклети с обем на двигателя 250 сс или повече.

Най-добрите добавки за мотоциклетно масло

Източник снимка: unsplash.com

Какво представляват и за какво служат добавките за масло?

Без да навлизаме в детайли, добавките за мотоциклетно масло са продукти, които се добавят, за да се подобри работата на двигателя на мотоциклета.

Добавките съдържат различни видове съставки, които действат като подобряват функциите на горивото, което използвате в мотоциклета си. 

Плюс това го стабилизират, като забавят процеса на окисление и не на последно място, в състава на добавките за моторно масло могат да се съдържат дисперсанти, детегенти и други почистващи вещества, които могат да повишат октановото число на горивото.

Основни видове добавки за мотоциклетно масло

Подобрители на характеристиките на бензина

Те се добавят към горивото и повишават октановото число или иначе казано, подобрителите на бензиновите характеристики са полезни, когато моторът работи.

Чрез повишаване на октановото число в горивото добавките за двигател от този вид елиминират въглеродните отлагания, понижават нивото на горивните емисии и повишават чистотата на горивото.

Освен, това подобрителите почистват отлаганията в двигателя, включително горивните инжектори, горивната камера и всмукателните клапани.

Стабилизиращи добавки

Както и сами знаете, с течение на времето качеството на горивото се влошава, особено когато не карате мотора редовно. 

Тогава горивото, което е останало в резервоара на мотора започва да влошава качеството си и започва процес на разграждане (окисляване) и натрупване на отлагания.

Стабилизиращите добавки за гориво гарантират, че качеството на бензина за двутактов или четиритактов двигател на мотоциклет ще остане непроменено.

Тези добавки забавят процеса на окисляване на горивото и “поглъщат” част от съдържащата се в него вода.

Това ви гарантира, че бензинът в резервоара на мотоциклета ви ще остане в добро състояние поне още 12 месеца.

Добавки за промиване/почистване на двигателя

Добавките за почистване на бензинов двигател са продукти на маслена основа, които се използват за пълно почистване на двигателя на мотоциклета.

Обикновено съдържат комбинация от детергенти и дисперсанти, които се свързват с нежеланите остатъчни от масло, утайки, ръжда и други отлагания и замърсители, които се натрупват във вътрешността на двигателя и ги разграждат.

Най-добрите добавки за мотоциклетно масло

Източник снимка: unsplash.com

Добавки за защита на двигателя

Основната задача на този вид добавки е да подобрят свойствата на маслото, за да удължат живота на мотоциклетния двигател.

Подобно на добавките за повишаване на производителността, добавките за защита подобряват свойствата на моторното масло, което от своя страна намалява триенето на движещите се метални компоненти на двигателя.

Разликата между двата вида добавки е, че подобрителите съдържат безпепелен борен продукт, докато добавите за защита на двигателя съдържат молибденов дисулфид.

Добавки за почистване на бензинови инжектори

Обикновено този вид добавки съдържат детергенти и дисперсанти, които премахват натрупаните сажди или други продукти, вследствие на окисление в бензиновите инжектори.

В зависимост от предназначението, някой от добавките почистват само горивния инжектор, докато други почистват цялата система на всмукване (инжектори, клапани, горивна помпа и други).

Добавки подобряващи производителността

Тези добавки помагат за намаляване на износването на двигателя, причинено от триене. Освен това подобряват свойствата на мотоциклетното масло, като забавят както неговото стареене, така и сгъстяването му.

Най-добрите добавки за мотоциклетно масло

Източник снимка: unsplash.com

Има ли полза от добавките и безопасни ли са?

Ако се използват по правилния начин, добавките носят редица ползи за двигателя на мотоциклета ви.

Така например, подобрителите на бензина и добавките за почистване на двигател са препоръчителни за използване като превантивна грижа. 

Първият вид поддържа двигателя и цялата му система чисти, докато вторият вид прочиства и промива мотоциклетния двигател и удължава неговия живот.

От стабилизиращите добавки и тези за защита на двигателя също има голяма полза.

Първите запазват свойствата на горивото непроменени, като го предпазват от окисляване, докато добавките за защита на двигателя забавят стареенето на маслото, намаляват триенето и забавят износването на двигателя. 

Как да изберете подходящата добавка за двигателя на вашия мотоциклет?

Въпреки, че току-що казахме, че използването на добавки е полезно за мотоциклетните двигатели е добре да знаете, че не всички добавки са еднакви и не всички са съвместими с всички видове двигатели.

В този ред на мисли, при избора на добавка е добре първо да сте наясно от какъв вид добавка за бензинов двигател имате нужда.

Казваме това, тъй като някой добавки са предназначени за 2 - тактови двигатели, докато други са разработени за четиритактови мотоциклетни двигатели.

Дали добавката е съвместима с вашия модел и обем двигател можете да разберете и ако погледнете етикета върху опаковката на продукта.

Там трябва да е описано как се използва добавката и за кои двигатели е препоръчително да се използва.

Добре е също така при избора на добавка да залагате на продукти от водещи производители, за да сте сигурни, че качеството на добавките за мотоциклетно масло са от висок клас и високо качество.

Към момента с най-висок рейтинг сред мотоциклетисти са добавките на следните производители:

  • LIQUI MOLY
  • Bardahl
  • Motul
  • ZDDP
  • VP Racing и други
Най-добрите добавки за мотоциклетно масло

Източник снимка: unsplash.com

Как се използват добавките?

Просто трябва да прочетете упътването на гърба на продукта, който сте закупили.

В повечето случаи производителите препоръчват да се добави около 200ml добавка на всеки около 30 литра гориво, като за стабилизиращите добавки се допуска горивото да е по-малко от 30 литра.

И няколко думи от нас, преди да се разделим

Лесната употреба, както и характеристиките, с които ви запознахме малко по-горе в материала правят използването добавките за мотоциклетно масло полезни в почти всички случаи.

Разбира се, ако моторът ви е чисто нов, използването на добавки вероятно няма да окаже кой знае какво значение за подобряване работата на двигателя, но със сигурност ще го поддържа по-чист и повиши октановото число на бензина.

Стабилизиращите добавки пък ще са ви от огромна полза, за да запазят качеството на бензина през зимния сезон, когато не карате или много рядко карате мотора.

Затова и нашите препоръки са да не подценявате добавките и да ги използвате, ако искате да се погрижите както за живота на двигателя, така и за перфектната работа на мотоциклета.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар