30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Предимства на електрическите велосипеди

OT LINSON MOTO

Електрическият велосипед е изобретение, което си печели все по-голяма популярност в последните години. Изключително удобен за придвижване в градски условия, това средство за транспорт е също така щадящо за околната среда, тъй като не изпуска каквито и да е вредни емисии в атмосферата.

Предимства на електрическите велосипеди

Източник на изображение: Canva

Може да се каже, че електрическият велосипед е практически моторизиран велосипед с вграден електрически мотор, който се използва за подпомагане на задвижването. 

Днес на пазара могат да се открият множество различни модели електрически велосипеди, наричани още e-bikes, но обикновено те попадат в две основни категории: такива, които подпомагат силата на педалите и такива, които добавят газ, интегрирайки функционалност в стил мотопед.

Но какви са основните предимства на електрическия велосипед, колко разстояние можем да изминем с едно зареждане на батерията и необходима ли е шофьорска книжка, за да го управляваме? Струва си да отговорим на някои от най-важните въпроси.

Каране на дълги разстояния

Обмисляйки закупуването на електрически велосипед, обикновено хората се интересуват дали могат да изминават дълги разстояния с него. Отговорът е положителен - да, разполагайки с електрически велосипед, вие можете да го използвате за много повече, отколкото просто да стигате до работното си място всяка сутрин.

Стига батерията на вашия e-bike да е напълно заредена, няма никакъв проблем да изминете разстояние между 100 и 250 километра, движейки се на равнинен терен. Това е едно от големите предимства на електрическите велосипеди - те не са пригодени единствено за кратки разстояния, ами дори напротив.

Лесно придвижване в града

Животът в големия град има множество предимства, но в същото време и недостатъци. Един от тях е трафикът, който ни принуждава да стоим с часове в задръствания, ако се придвижваме с автомобил.

С електрическия велосипед е значително по-различно, защото чрез него можем да се движим не само по-бързо, заради наличието на електромотор, но и по-лесно. 

Без никакви проблеми можем да се “промушим” между колите, докато те чакат в задръстването, оставяйки ги зад гърба ни. А ако налице са и велоалеи, тогава задачата ни става още по-лесна.

Евтин транспорт

Да поддържаш автомобил може да е скъпо удоволствие, а в контраст притежанието на електрически велосипед е изключително евтин начин да се придвижиш от точка А до точка Б. 

Пълното зареждане на батерията струва нищожна сума, сравнено със зареждането на бензиностанция, а както вече посочихме, с пълна батерия могат да бъдат изминати повече от 200 километра.

Предимства на електрическите велосипеди

Източник на изображение: Canva

От друга страна, поддръжката на вашия e-bike също не е никак скъпо удоволствие, което като цяло го прави подходяща придобивка за хората, които не желаят да инвестират големи суми от бюджета си за транспорт. С други думи, вашият велосипед е верен помощник, който няма да ви остави на пътя и ще ви служи вярно.

Лесно зареждане на батерията

Когато говорим за предимства и недостатъци на електрическите велосипеди, със сигурност лесното зареждане на батерията е един от плюсовете. В крайна сметка, всички искаме да инвестираме възможно най-малко усилия в това, нали?

Това се случва посредством специални зарядни устройства, които следва да съответстват на вашия модел велосипед. Повечето от тях просто се включват в контакта, а благодарение на порт и конектор, вашият байк може да се зареди лесно и бързо. Налице е индикатор, който показва доколко е зареден байкът и колко му остава до винаги търсените сто процента. 

Нашият съвет е да следвате инструкциите на производителя, за да сте сигурни, че няма да нанесете вреди на своя електрически велосипед. Когато батерията е заредена докрай, ще можете лесно да изминете големи разстояния и да се наслаждавате на карането. 

Поддържане на добра форма

Управлението на електрически велосипеди може да ни помогне да се погрижим за себе си и за нашата физическа форма. И съответно - за здравето ни.

Според някои проучвания, собствениците на подобен тип велосипеди ги използват дори двойно повече, сравнено със стандартните. До голяма степен причина за това е удоволствието по време на каране, например - по стръмни местности.

Макар и управлението на електрически велосипед да изисква по-малко усилия, заради наличието на електрически мотор, използването му все пак е свързано с определено движение. А всяко движение допринася за по-доброто ни здраве и благосъстояние.

Добрата новина е, че за разлика от управлението на стандартен велосипед, при електрическите можете да стигнете до работа без да се изпотите. А както знаем, това не е никак приятно, особено когато нямаме възможността да си вземем душ при пристигането си. 

Ако навън е горещо, например, можете да използвате изцяло помощта на своя електромотор, за да можете да се насладите на каране с възможно най-малки усилия.

Не е необходима книжка за каране на електрически велосипед

За управлението на подобен вид електрическо колело не се изисква притежанието на шофьорска книжка, но нека все пак погледнем какво казва законът по този въпрос.

През 2013 година в България бе въведена категорията “М”, която се отнася за водачите на скутери и мотопеди. Според буквата на закона, в случая книжка се изисква, ако въпросното превозно средство с двигател с обем над 50 кубика или с електромотор, чиято мощност е над 250 W. 

С други думи, ако вашият електрически велосипед не достига тази мощност, указана в закона, вие не се нуждаете от свидетелство за управление, за да можете да му се наслаждавате.

Предимства на електрическите велосипеди

Източник на изображение: Canva

Освен това, не е нужно да регистрирате своя e-bike, ако той е с мощност на електромотора под 250 W. Тъй като обаче по велосипеда няма маркировка, която да подсказва за мощността на мотора, добра идея е да носите със себе си документ, който да го посочва.

Верен помощник и в планината

Има немалко хора, които обожават да карат колело в планината, като обикновено за това се използват добре познатите маунтинбайкове. С електрическия велосипед обаче тази задача е още по-лесна и приятна. 

Ако ви предстои каране по хълмист терен, например, електрическият велосипед ще направи цялото изживяване още по-лесно, благодарение на помощта, която ще ви окаже моторът. 

Така всеки път, когато се изправите пред стръмен склон, ще знаете, че вашият e-bike ще се погрижи за вас и няма от какво да се притеснявате.

Можете лесно да пренасяте багаж или да возите хора

Ако често ви се налага да пренасяте багаж или дори да возите хора на своя велосипед, това би било осезаемо по-лесно и приятно, ако разполагате с електрически такъв. 

На пазара се продават дори специални товарни електрически велосипеди, които са пригодени именно за тази цел. Върху тях можете да натоварите всичко, което пожелаете, стига да не е пиано, разбира се.

Недостатъци

Както вече стана ясно, има множество различни предимства на електрическите велосипеди, заради които си струва да притежавате подобно средство за транспорт. Но кои са недостатъците, за които си струва да бъде поговорено?

Да започнем оттам, че цената на електрическите велосипеди е висока, а ремонтите, когато се наложат такива, също не са от най-евтините. Както споменахме по-рано, зареждането на велосипеда се случва лесно, но за сметка на това може да отнеме малко повече време. 

Не на последно място, електрическите велосипеди са значително по-тежки от стандартните, като също така животът на батерията не е толкова дълъг, колкото ни се иска.

Заключение

Сигурни сме, че вече сте се уверили в многото предимства на електрическите велосипеди. Освен че са щадящи природата, те действително са едно наистина удобно средство за транспорт, включително и на по-дълги разстояния. Зареждането на батерията им се случва лесно, а поддръжката е лесна и приятна, стига да няма нужда от по-сериозни ремонти. 

Имаме всички основания да вярваме, че популярността на електрическите велосипеди ще продължи да нараства, включително и в България. Стандартните велосипеди продължават да бъдат уникални сами по себе си и никога няма да излязат от мода, но и електрическите им “братовчеди” заслужават внимание.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар