30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Моторите Husqvarna

OT LINSON MOTO

Стане ли дума за популярни марки мотори, Husqvarna задължително се нарежда сред ТОП 5 на най-разпознаваемите и обичани марки спортни мотори в света. И това съвсем не е случайно.

 

 Моторите Husqvarna

 История на Husqvarna преди моторите

Компанията е основана през 1689 година по заповед на шведския крал Карл IV. По това време шведската армия имала нужда от оръжия, затова кралят заповядал близо до град Хускварна да бъде създаден оръжеен завод, в който да бъдат произвеждани пушки и оръжеен обков.

 

След години заводът се трансформира и до края на 1800 година производственият списък на компанията включва производство на печки, домакински уреди и шевни машини.

Началото на производството на мотори с марката Husqvarna

Първата стъпка в посока производство на мотоциклети шведската компания прави през 1903 година. През тази паметна година от Husqvarna пускат на пазара едноцилиндров “моторизиран велосипед”. Мотоциклетът е с 225 едноцилиндров двигател, който произвежда 1,25 конски сили и развива скорост от 25 - 30 мили/час.

 

Този първи модел мотоциклет се произвежда в малки бройки от 1903 до 1906 година, а цената му е около 700 крони или 150 долара.

 Моторите Husqvarna

 

 

През 1909 и 1910 година шведите пускат на пазара два нови модела мотори. Първият модел е с едноцилиндров двигател на швейцарската компания Motosacoche №58 и се отличава с красива и изчистена конструкция. Моделът не става много популярен сред потребителите, но пускайки го на пазара Husqvarna дават ясен сигнал на останалите производители, че са тук и ще останат.

 

Вторият модел излиза през 1910 година и предизвиква сериозен интерес. Model 65 е с V - twin двигател и развива шеметни скорости за времето си.

 

Непрекъснатото усъвършенстване на дизайна и инженеринга постепенно увеличава продажбите на моторите Husqvarna и марката става все по-разпознаваема. Успехите дават увереност на производителите, които насочват погледите си към мотоциклетните шампионати.

 

До 1933 година моторите Husqvarna участват в редица мотоциклетни състезания в страната и чужбина и състезателите им се нареждат на първите места.

 

1957 година е паметна както за мотоциклетните спортове, така и за моторите Husqvarna. Това е годината, в която в Белгия се поставя началото на нов мотоциклетен спорт - мотокрос, а Хускварна е една от компаниите, които първи започват да произвеждат леки мотори специално за този вид състезания.

Така на сцената излиза и един от най-емблематичните мотори на Husqvarna - Silverpilen (“Сребърна стрела”). Новият модел е представен на света като специално създаден мотор за управление извън пътя. Silverpilen е с тегло от едва 75 кг, има хидравлични амортисьори, телескопични вилици и монтиран на рамката двигател.

 

По времето, в което е пуснат, Silverpilen е истинско еволюционно чудо и утвърждава Husqvarna като една от световните сили в областта на мотоциклетните технологии и иновации.

 Моторите Husqvarna

Husqvarna и мотоциклетните състезания

Първото си голямо мотоциклетно състезание по мотокрос Хускварна печелят през 1959 година. Състезателят Ролф Тиблин печели първото място на световния шампионат по мотокрос. Това е първото състезание, в което Тиблин се състезава с мотор на Husqvarna от 250 кубика, но не е последното.

 

През следващите години Тиблин (отново с различни модели на Husqvarna) печели всички важни мотокрос състезания и става един от най-популярните състезатели по мотокрос в света. А моторите Husqvarna - най-популярните мотокрос мотоциклети.

 

През 1960 година към шампионите на Хускварна се присъединява и Бил Нилсен, който печели световната титла в клас до 500 кубика. И това е едва началото.

 

60-те и 70-те години са “златни” за моторите Husqvarna. Цяло едно десетилетие те доминират в световния мотокрос, печелейки 14 световни титли по мотокрос, 24 европейски състезания по ендуро и 11 победи от Банджа 1000.

Години на промени за Husqvarna

1977 - мотоциклетната компания става част от Electrolux

След като се налагат като най-популярната компания за мотокрос мотоциклети в света, от Husqvarna решават да излязат от вече станалата им тясна ниша и да разширят производството си. Първата крачка в тази посока правят през 1977 година, която компанията е продадена на една от най-големите шведски корпорации - Electrolux.

 

Наливането на свежи средства за производство много скоро дава резултати и през 1983 година Husqvarna пускат на пазара нов модел мотор. Моделът е 500 кубика, с 4 - тактов двигател, с въздушно охлаждане, а лекото му тегло и иновативния му дизайн му осигуряват по-плавно и лесно управление.

1987 - Husqvarna става част от семейството на Cagiva

 

Присъединявайки се към семейството на Cagiva - MV Agusta Motor SpA производството на моторите Husqvarna трябва да бъде изместено в италианския град Варезе. Това не допада на основния екип на Хускварна и той отказва да се премести в Италия.

 

Така компанията се разделя на две - едната част се мести в Италия, а другата част остава в Швеция, отделя се от Хускварна и основава нова компания с името “Husaberg”(1988 година).

От 2007 до 2013 година - Husqvarna става собственост на BMW

През 2007 година мотоциклети Хускварна са закупени от немската BMW за 93 000 000 евро и стават част от голямото семейство на БМВ. Идеята на германската корпорация е да разшири гамата от офроуд модели мотори Husqvarna.

2013 - двете половинки на една компания отново се откриват

През 2013 година се случва нещо наистина неочаквано. Собственикът на Husaberg Pierer Industries AG (екипът на моторите Хускварна, останал в Швеция) купува оригиналната компания Husqvarna.

 

Така двете разделени половинки на компанията се събират отново след повече от 20 годишно разделение. Компанията се обединява тъкмо навреме, за да “взриви” пазара с още по-иновативни офроуд и ендуро модели мотоциклети.

 

Само година след обединението Хускварна пускат на пазара ново поколение мотоциклет, който е посрещнат с огромен ентусиазъм по цял свят.

 

През следващите години от мотоциклетната компания отново изненадаха потребителите си, като пуснаха на пазара фамозните:

       701 Supermoto

       Vitpilen 401

       Svartpilen 401

      Vitpilen 701

      Svartpilen 701 и други

Топ модели мотори Husqvarna

701 Supermoto (2020)

701 Supermoto излезе тази година на пазара, но това съвсем не му попречи да се нареди веднага сред ТОП моделите на Husqvarna. Моделът е с:

 

      Едноцилиндров 4 - тактов двигател

      6 - степенна трансмисия

      електрически стартер

      двойно запалване

 

Спортният мотоциклет е с тегло от 145 кг, конските му сили са 74, а усъвършенстваната електроника и елегантното му шаси го превръщат в един от най-търсените и желани модели мотоциклети.

Svartpilen 401 (2018)

Въпреки “мъжкарския” си вид и спортното наследство на Хускварна, Svartpilen 401 не е спортен мотор. Моделът е предназначен за ездачи, които търсят стилен градски мотоциклет. Svartpilen 401 с мощност от 43 коня, тегло от 347 кг и шестстепенна трансмисия, по-меко окачване и с високопрофилни гуми Pirelli Scorpion Rally STR.

 

Svartpilen 401 е напълно функционален градски мотоциклет, който може да задоволи изискванията и на най-капризния моторист.

Vitpilen 401

Името на на модела - Husqvarna Vitpilen 401 означава White Arrow, а дизайнът му изцяло оправдава това име с изцяло белия си панел. Vitpilen 401  има същата рамка като серията на KTM Duke и използва основни елементи като спирачки и двигател също от тази серия. Моделът обаче се различава от Duke и като стил, и като конструкция.

 

Vitpilen 401 е с:

 

      едноцилиндров, 4 - тактов двигател с водно охлаждане

      максимална мощност от 43 к.с.

      максимален въртящ момент от 35 Nm

      управление на двигателя - Bosch EMS

      17 - инчови предни и задни колела

      ABS система и други

 

 Моторите Husqvarna

Vitpilen 701 (2020)

Този модел на Хускварна взема всичко, което обичате от моторите и го комбинира в прекрасен едноцилиндров, голям мотор, с леко шаси, спартанска естетика и спортен стил на езда. Ако трябва да отговорим напълно откровено защо този модел на Хускварна е един от ТОП моделите на компанията, достатъчно е само да се разгледат неговите характеристики.

 

А те включват едноцилиндров двигател с водно охлаждане 692,7 куб. см., максимална мощност от 55 к. с. и максимален въртящ момент от 72 Nm. Като прибавим и:

 

      електронното впръскване

      олекотената рамка от висококачествена хромирана молибденова тръбна стомана

      хидравлични спирачки Brembo.

      ABS система на Bosch и още куп други екстри, става ясно защо Vitpilen предизвиква такъв огромен интерес.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар