30 ДНИ право на връщане

30 ДНИ право на връщане

изпращане до 24 часа

изпращане до 24 часа

Широка гама от продукти

Широка гама от продукти

Безплатна доставка

Безплатна доставка

Покупки на изплащане

Покупки на изплащане

Х
30 ДНИ право на връщане
30 ДНИ право на връщане

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Х
изпращане до 24 часа
изпращане до 24 часа

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Х
Широка гама от продукти
Широка гама от продукти

Искате магазин, който предлага както мото екипировка на световни марки, така и мото части и аксесоари. Тогава ние, от LINSON MOTO, сме вашият магазин.
Младият ни и амбициозен екип се старае непрекъснато да обогатява продуктовата гама, за да можем да задоволим всяко едно желание на нашите клиенти.

Х
Безплатна доставка
Безплатна доставка

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Х
Покупки на изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Мотори Suzuki

OT LINSON MOTO

Сузуки може и дане е най-добрият избор, когато става дума за автомобили, но марката съссигурност заема едно от първите места, когато въпросът се отнася до избор на двуколесни возила.


Моторите Suzuki са харесвани, обичани,надеждни и сме сигурни, че и вие (дори да не си падате много по марката) сте симечтали да притежавате поне един модел от мотоциклетите, излезли от заводите натози бранд.

Но как е започнало всичко?

Историята наСузуки започва в едно малко, японско село, наречено Хамамацу. Там, през 1909 г.амбициозният младеж МичиоСузукирешава да основе собствена компания за производство на машини за текстил(тъкачни станове). Първоначално компанията си Мичио наричаSuzuki LoomCompany, но през 1920 г. яреорганизира и променя името ѝ наSuzukiLoom Manufacturing Co.

Фабриката серазвива толкова успешно, че МичиоСузукие награден от японското правителство затова, че създава тъкачни станове, които по технически характеристики надминаватзначително британските и холандските машини, които до тогава са се смятали занай-добрите в света.

Въпрекиуспехите, които компанията има като производител на станове, Сузуки решава, четя трябва да се развива и в други области, ако иска да разширява своите пазари.

Затова взимарешение Suzuki Loom Manufacturing Co да започне разработка и производство на автомобили. През 1939 г. са създаденипървите няколко прототипа на компактни автомобили, които са оборудвани синовативни за времето си 4 - цилиндрови,4 - тактови двигатели с водно охлаждане, 13 к. с. и обем, по-малък от 800 с с.

За съжаление,точно по това време започва ВСВ и японското правителство спуска директива,според която автомобилите по време на война са „излишен лукс”, с което напрактика забранява производството на автомобили. Тази забрана не позволява наСузуки да пусне прототиповете в производство и съответно в продажба.

По време наВтората Световна Война фабриката на Сузуки както всички заводи и фабрики вЯпония преориентира производството си произвежда продукти за японската армия.

След края на войнатаМичиовъзобновява производството на станове. Това е много прозорливо (ипечелившо) решение, тъй като окупационните власти разрешават вноса на памук вЯпония и поръчките за станове, които японските производители на текстил правяткъм компанията на Сузуки нарастват неимоверно много. Така, само за няколкогодини бизнесът на Мичио се разраства доста и компанията му се нарежда среднай-успешните и печеливши фирми, производителки на машини за текстил.

И тъкмо когатоSuzuki Loom Manufacturing Co в разцвета си, пазарът на памук се срива и Сузукитрябва да търси друга алтернатива за компанията си.

Решението запромяна, което предприемчивия японец взима през 1951 г. е изключително знаково,тъй като с него се поставя началото на производствотона моторите Suzuki.

Веднъж взелрешение, на Мичио му трябва само една година, за да създаде и пусне на пазара PowerFree - първия модел мотоциклети смарката Сузуки.

Като повечетоследвоенни двуколесни превозни средства и моторът на Сузукине представлявалнещо особено… Бил обикновен велосипед, на който бил монтиран36 -кубиков двутактов двигател. Това,което отличавало мотоциклета на японската компания от всички останали обачебило, че имал и педали. Така ездачът можел да използва превозното средство катомотор, като велосипед или да използва педалите, за да подпомага работата надвигателя.

Машината билатолкова успешна, че японското правителство предоставило на Suzuki финансова субсидия, зада продължи развитието на мотоциклети.

Японците нечакат покана, а се захващат сериозно за работа и още през 1953 г. освобождаватоще един модел мотоциклети - DiamondFreeс 60 с с двутактов двигател, който печели състезанието за Фуджи Хил. Така, със спечелването натитлата от това състезание започват и многобройните победи на моторите Suzuki в моторните спортове.


На следващата(1954 г.), компанията на Мичио вече произвежда по 6000 мотора на месец и давасериозни заявки, че ще се нареди сред водещитепроизводители на мотоциклети.

През същата тазигодина Сузуки се преименува на SuzukiMotorCorporation, а от заводите ѝ излиза първия „истински” мотор с марката Сузуки.

Colleda CO е оборудван с90 -кубиковедноцилиндров четиритактов двигател и веднага допада напотребителите. Този успех стимулира Сузуки и неговия екип и през 1955 г. тепредставят нова версия на Colleda CO -125 - кубиковияColleda COХ, амалко след него и двутактовия Colleda ST.

Въпреки, чемоделите на Сузуки са много успешни, продуктите им не могат да се преборят навътрешния пазар, тъй като там трайно са се наредили HONDA, TOYOTA иNISAN. Затова, от компаниятавзимат още едно много важно и правилно решение, а именно - да разширят външнитеси пазари.

Така, през 1965 г. на пазара излизанов модел на моторите Сузуки - T20.

 

Моделът еразработен като „най-бързият 250 с смотоциклет в света” и е насочен основно към американския пазар. T20 е с двукорпусна рамка от цилиндричнастомана и сдвутактов Twin двигател.Двуколесното возило е и първият модел мотоциклети с 6-степенна скоростна кутия.

До края на 60-теяпонците изкарват на пазара още един много успешен модел мотори - Т500. Мотоциклетът е с двигател с въздушно охлажданес паралелно сдвояване от 500 куб.см. смощност от 47 psпри 6,500 оборота/мин., а максималната скорост,която може да достигне Т500 е 180 км./ч.

Още с излизанетоси на пазара Т500 се превръща в един от най-успешните мотори Сузуки, които дотогава компанията е създавала.

През 70-тепопулярността на Сузуки продължава да нараства и компанията вече е един отнай-успешните и предпочитани производители на мотоциклети в света.

От началото на1970 г. до 1980 г. Suzuki MotorCorporation въвеждат няколко от най-знаковите симодели като:

·       GT750 (Воден бизон)

·       ТМ400 (разработен катомотокросър)

·       Hustler 400 (пътенмотор)

·       RE-5 (първият японскимотоциклет с ротационен двигател)

·       RM125

·       GS750

·       GS1000E

·       GS1000S.

През следващотодесетилетие Сузуки продължават да набират скорост и да се разгръщат,представяйки още по-мощни, иновативни и изпреварили времето си модели.

Още съвсем вначалото на 80-те на пазара излиза станалия култов GSX750E.

Моделът еоборудван сTwinTwinSwirlCombustionChamber(TSCC) структура и с DOHC двигател с четири клапана. Динамичното представяне наGSX750E е 65 ps при 8,500 оборота/мин.,което е напълно достатъчно модела да остави далеч зад себе си конкуренцията.Въз основа на обратната връзка, получена от състезателните машини от Гран При моторът е оборудван с допълнителна системаANDF на предните вилки,с което се повишава стабилността на спиране при висока скорост.

През 1981 г. отСузуки освобождават един от най-успешните си мотори - GSX1100SKatana.

Моделът еразработен от немския дизайнер Ханс Мути привлича вниманието на ездачите още с излизането си на пазара. Katana съчетава острите линиина японския меч Катанас плавните,елегантни извивки на японската коприна. Дизайнът на модела е толкова пленяващ,че и днес трудно можете да откриете такова съвършенство и елегантност, каквитоКатана излъчва.


Иновациитеследват една след друга и няма как да отделим време, за да ви запознаем свсички модели, излезли от заводите на Сузукипрез 80-те, но все пак, не можем да не споменем някой от най-успешните моделикато GSX-R750, GSX-R1100 и XN85.

GSX - R750

GSX-R750 излиза напазара през 1985 г. и буквално омагьосва любителите на моторните спортове.Моделът е изключително лек (тежи само 179 кг.) Монтиран е върху алуминиеварамка с двойна люлка, наречена MR-ALBOX,разполага с 4-цилиндров DOHCдвигател и използва усъвършенствана система за охлажданеSACS (разработка на Сузуки). С тези технически характеристики и с тунинг от Yoshimura, GSX-R750 е един отнай-успешните модели Suzuki,продавани и на вътрешния, и на външния пазар.

GSX - R1100

GSX-R1100 евъведен през 1986 г. и още с излизането си на пазара е наречен „Чудовищна машина”. Моделът може даразвива невижданата до тогава скорост от 265 км./ч. Оборудван е със система заохлажданеSuzuki AdvancedCoolingSystem(SACS), а двигателят генерира поразително висока мощност от 130 ps. Със съотношениемощност - тегло GSX - R1100 може дапокрие ¼ мили за 10,3 сек. Това е първият модел спортен мотоциклети в света,който е можел да се движи и по обществените пътища.

XN85 - Двигателят на XN85 ебазиран наGS650G и моделът еоборудван с турбокомпресор. Обозначението „85” показва изходната мощност от 85 ps и подчертава факта, четова е повече от турбо. XN85 е иновативен и много успешен модел на Сузуки иразполага освен с турбо и с електронен инжектор за гориво, дистанционенмеханизъм за регулиране на натоварването на задното окачване и система заохлаждане с масло.

90 - те годиниидват с въвеждането на още един знаменателен модел на Сузуки - DR - Big.

Със своя работенобем от 779 куб.см, с въздушноохлаждане SACS, с 4 - тактови, 4 -клапановSOHC двигател, DR - Big е един от най-мощните офроуд мотори насвоето време. Моделът притежава много иновативни технологии като двойнибалансиращи валове, а големия му резервоар и нестандартния му преден калник санеговите отличителни черти.

1997 е годината,в която излиза първият спортен мотор на Сузукис V - Twin двигател. Моделът се наричаTL1000S и е един от най-красивитемодели мотоциклети на Сузуки.

TL1000S еоборудван с 2 - цилиндровDOHC двигател с водно охлаждане с 4 цилиндъра.Интегрираният дизайн е плод на работата на опитен екип от специалисти подвигателите, шасита, окачване и електроника. Техните съвместни усилия превръщатTL1000S в изключителен инженереншедьовър, който впечатлява с функционалност, елегантни линии и мощност.

През 1999 г.отзаводите на Сузуки излизат още два от модела, които спокойно могат да сенаредят сред топ мотоциклетите на компанията.

SV650/S печелимного голяма популярност в Европа, тъй като съчетава в себе си мощност, сила иизключително стилен дизайн. Моделът се отличава с иновативна здрава конструкцияот алуминиеви сплави и е оборудван с най-съвременния 2-цилиндров, 4-вентилен, 4-клапанен DOHC двигател с въздушно охлаждане.Благодарение на твърдото си и леко шаси SV650/Sпредлага превъзходно управление.

Hayabusa 1300 е модел на Сузуки,който е освободен през 1999 г. и е най-аеродинамичният модел мотори Suzuki, които компанията епроизвеждала до този момент. Най-забележителните характеристики на Hayabusa 1300 са аеродинамичният му дизайн ипревъзходния баланс на производителността на двигателя и управлението.


От 2000 до 2010г. Сузуки продължава с иновациите и изкарва на пазара редица модели, един тодруг по-успешни.

През 2002 г. е представенизключително иновативния скутер Burgman650, който се отличава от всички останали скутери по това време снеобичайно голямата си денивелация. Моделът на Сузуки е мощен и е оборудван селектронно контролирано непрекъснато променливо предаванеSECVT. С помощта на контролирания превключвател, монтиран накормилото, водачът може да избере подходящия режим на работа - ръчен илиавтоматичен.

2006 е годината,в което е въведенлегендарния крайцер Сузуки - BoulevardSuzuki Intruder M109 1800. Моделът е предназначен основно заамериканския пазар и е проектиран така, че да допадне на американскитепотребители.

Boulevard еоборудван със солиден двигател 1,462 куб. см., който заема системата завпръскване от семейството наGSX-R и произвежда впечатляващите 67 к.с. Моделътразполага също така с обърнати 46 мм. предни вилки и задна спирачка с двойнобутало.

През 2008 г. отСузуки представят флагмана на мощните си мотори, който носи и доста внушителноиме -B-King. Моделът наистинавпечатлява не само с визуалното си присъствие, но и с големия брой иновативнитехнологии, с които е оборудван.

Двигателят на този модел мотори Suzukie 1340 ccи може да генерира най-високо ниво на мощност в своята категория.S-DMS (Suzuki Drive Mode Selector) позволявана ездача да избира между две различни настройки на двигателя в зависимост отусловията на езда, а радиалното окачване на предните спирачки и напълнорегулируемото предно и задно окачване осигуряват превъзходно спиране.

BurgmanFuel - CellScooter

 

Концепцията натози модел на Сузуки е обявена на изложението в Токио през 2009 г. Моделът еоборудван с лека, компактна горивна клетка с въздушно охлаждане и резервоар за водород,разположен вътре в рамката. Електричеството, произвеждано от горивната клетка,захранва двигателя. През 2011 г.BurgmanFuel - CellScooter стана първият мотор в света, задвижван от подобнигоривни клетки спечели признание отWVTA.

През 2011 г. отяпонската компания представиха нова версия наGSX-R600.

Новият модел иманапълно нова рамка,Big PistonFront-forkи Brembo предни спирачни челюсти. Освен това двигателят му има по-нискимеханични загуби благодарение на модерните техники за проектиране накомпоненти, които първоначално се използват в машинитеMotoGP.

Изходът епо-висок при високи обороти на двигателя, а въртящият момент е в диапазона отсредни до ниски обороти. Подобренията на двигателя се допълват от ревизирани предавки, което води до ощепо-добро ускорение.

През 2016 г. излизатоще нови 9 модела на мотори Suzuki,включително флагманскиямодел:

·       GSX - R1000/R

·       V - Strom 1000/XT

·       V - Strom 650/XT

·       GSX - S750

·       BURGMAN 400 и други.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар