30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Кои са най-добрите мотокрос писти в Европа?

OT LINSON MOTO

Мотокрос е един от моторните спортове в световен мащаб, които непрекъснато се развиват и търпят подобрение. 

Това в пълна степен важи и за трасетата, на които различните състезатели демонстрират уменията си - всички онези мотокрос писти, включително и в България, които с годините са били усъвършенствани до краен предел, за да представляват рядко срещаната атракция, която са в момента.

Кои са най-добрите мотокрос писти в Европа?

Източник на изображение: Canva

Трасето за мотокрос е всъщност един от ключовите компоненти в този атрактивен спорт - именно там се случва “магията”, като водачите поставят себе си на ръба на възможностите си, справяйки се с всяко следващо препятствие. 

В следващите редове ще ви разкажем за някои от най-добрите мотокрос писти на територията на Европа. А ние можем да бъдем горди, че сред тях има и българско присъствие.

Писта “Горна Росица” (България)

Намиращ се в близост до гр. Севлиево, мотополигонът “Горна Росица” е символ на развитието на мотокроса у нас в последните години. Тази писта няколко пъти е била избирана за най-добро трасе в категориите MX1 и MX2. Често ще видите да бъде споменавана и в статиите на различни мотокрос журналисти, в случаите когато да се обсъждат най-добрите трасета на континента.

Местоположение

Мотокрос писта “Горна Росица” е разположена на 7 километра от гр. Севлиево. 

История

През 2000 година стартира основната реконструкция на “Горна Росица”, която постепенно се превърна в една от най-модерните мотокрос писти на територията на Стария континент. 

На следващата година трасето получава лиценз да приеме кръг от Европейското първенство за младежи в клас от 125 кубика, както и за кръговете от Световното първенство в класовете от 125, 250 и 500 кубика.

Технически характеристики

Съвременен пресцентър за над 100 журналисти, трибуни с 10 000 седящи места, прилежащи хотел и ресторант, заведения за бързо хранене, обширен паркинг за автомобили - мотополигонът разполага с всички нужни удобства, за да предложи изживяване от най-висок клас по време на състезания.

Кои са най-добрите мотокрос писти в Европа?

Източник на изображение: Google

Състезания, които се провеждат на тях

Пистата “Горна Росица” приема не само стартове от Световния шампионат по мотокрос, но и от редица други престижни надпревари, като например - Европейската купа на нациите.

Писта “Роял Хилс Експириънс” (Франция)

Мотокрос пистата “Роял Хилс Експириънс” в Южна Франция също намира място сред най-добрите трасета на Стария континент, като това е една от най-предпочитаните писти от страна на феновете, що се отнася до атракцията. 

Допълнителен плюс при нея е фактът, че е разположена на брега на езеро, което я прави едно по-различно изживяване.

Местоположение

Трасето е разположено на повече от 50 хектара площ, като се намира на 80 километра от Тулуза, в близост до град Алби. Имайки предвид, че се намира на бреговете на езеро, “Роял Хилс Експириънс” е една наистина уникална писта за мотокрос.

История

Пистата е открита през 2011 година, като бързо след това набира популярност заради отличните си условия.

Технически характеристики

Целият комплекс разполага с писти за дисциплини като MX, Super Cross, Enduro и Freeride. Трасето е подходящо за водене на подготовка от страна на най-добрите състезатели, които могат да се подготвят за изпитанията, които им предстоят.

Състезания, които се провеждат на тях

Трасето Royal Hills Experience приема както любители на мотокроса, които могат да използват пистата за собствени цели, така и професионални състезания от различен калибър.

Писта “Матърли Бейсин” (Великобритания)

Преминаваме и към Великобритания, където ни очаква популярната писта “Матърли Бейсин”, позната не само с прекрасните си условия за мотокрос състезания, но и с уникалната си атмосфера. Именно там са се провели някои от най-запомнящите се битки в новата история на мотокроса.

Местоположение

Пистата “Матърли Бейсин” се намира в Уинчестър, Хампшър. Дължината на трасето достига 2120 метра.

Кои са най-добрите мотокрос писти в Европа?

Източник на изображение: Google

История

“Матърли Бейсин” започва да приема активно мотокрос състезания през 2006 година, когато Стефан Евертс и Дейвид Филипертс печелят своите класове на първото в историята Гран при на Великобритания, проведено на тази писта. 

Няколко месеца по-късно, най-класните състезатели в мотокроса се завръщат на британското трасе, където се провежда и надпреварата Motocross of Nations.

Технически характеристики

От самосебе си се разбира, че Matterley Basin е едно от най-добрите трасета за мотокрос в Европа, с 95% видимост на цялата писта. Разположена в южна Англия и намирайки се в огромна пропаст, трасето получава името си от това, че изглежда като басейн. 

Пистата е предизвикателство дори за най-добрите мотокрос състезатели, като причина за това са множеството завои, пропадания и хълмове.

Състезания, които се провеждат на тях

Пистата Matterley Basin приема най-престижните състезания от календара, включително тези от Световния шампионат по мотокрос. 

Писта “Риола Сардо” (Италия)

Трасето “Риола Сардо” в Италия е типична пясъчна писта, макар и специфична такава, тъй като дори при дъжд или вода, земята изсъхва много бързо. В сравнение с други пясъчни писти в календара, “Риола Сардо” не е толкова дълбока, но все пак си остава голямо предизвикателство за състезателите.

Местоположение

Пистата “Риола Сардо” се намира в Италия и по-конкретно - в област Сардиния.

История

От самото си отваряне, “Риола Сардо” се сдобива с репутацията на едно от най-предизвикателните трасета в историята на мотокроса

Технически характеристики

Пясъкът на трасето не прощава нито една грешка от страна на състезателите, които трябва да бъдат на сто процента от възможностите си, за да постигнат успех. 

Писта “Афион” (Турция)

Построена върху площ от 250 хиляди квадратни метра и с дължина от 750 метра, пистата “Афион” се намира в Западна Турция и вече е постоянна част от календара на Световния шампионат по мотокрос, както и редица други престижни състезания. 

Намирайки се непосредствено до планински хълм, пистата е изключително красива и предлага истинска атракция за публиката.

Местоположение

Пистата “Афион” е разположена недалеч от град Афионкарахисар в Западна Турция.

История

Пистата “Афион” е една от визитните картички на турския мотокрос и на амбициите на тази държава да се превърне във фактор в този спорт.

Технически характеристики

Предизвикателното трасе предлага разнообразие от технически области, включително: 9 рампи, 9 спирачки с една скорост и 2 спирачки с двойна скорост, идеални за тестване на способностите на всеки водач.

Писта “Кросдромо Интернасионал де Агеда” (Португалия)

Разположена в централната част на Португалия, “Кросдромо Интернасионал де Агеда” се смята за една от най-добрите писти за мотокрос в света. Характеризира се с това, че е невероятно технична писта със здрав тип почва. 

Нейното странно оформление означава, че е идеалното място за провеждане на състезания и за страхотно шоу както за състезателите, така и за зрителите.

Местоположение

Известната португалска писта се намира в централната част на иберийската държава в близост до гражданската енория Агеда е Борая

Кои са най-добрите мотокрос писти в Европа?

Източник на изображение: Google

История

От създаването си до днес, пистата “Кросдромо Интернасионал де Агеда” се превръща в център на португалския мотокрос и една от най-популярните мотокрос дестинации на територията на Иберийския полуостров. 

Технически характеристики

Със своята необичайна червена писта, обхващаща 1500 м, трасето на “Кросдромо Интернасионал де Агуеда” предлага предизвикателство за всяко ниво на мотокрос състезателите.

Заключение

Това са само част от най-добрите писти за мотокрос на територията на Европа, като в България също можем да се гордеем с условията, които през годините бяха създадени в близост до град Севлиево. 

Можем единствено да се надяваме, че мотокрос културата у нас ще продължи да се развива, като и в бъдеще ще продължим да приемаме стартове от Световния шампионат, а и други престижни състезания. 

Сред пистите, които можехме да споменем, но не попаднаха в нашата класация, са:

  • “Локет” (Чехия) 
  • “Ерне” (Франция) 
  • “Ломбок” (Полша) 
  • “Ломел” (Белгия) и други 

В същото време, ако сте фенове на мотокроса, не пропускайте всяка възможност да посетите някои от тези страхотни трасета в Европа. Сигурни сме, че ще си подарите мигове, които скоро няма да забравите.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар