30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Защо е важно да почистваме мото каската?

OT LINSON MOTO

Мотоциклетните каски, без значение дали са full face, open face, flip up или каски за скутер са най-важният елемент от мото екипировката на всеки моторист.

Какво представляват каските за мотор?

Това са индивидуални защитни средства, предназначени да защитават главата и лицето ви като ограничават въздействието на различни по сила удари и препятствия по време на мотоциклетната езда.

Освен, че предпазват от травми, мото шлемовете осигуряват и вашия комфорт по време на езда и ви предоставят сигурна защита от вятър, дъжд, слънце и отломки, които могат да затруднят управлението на мотоциклета.

Защо е важно да почистваме мото каската?

Източник на изображение: unsplash.com

Всички каски, които се предлагат на пазара, въпреки различните си размери и форми са с конструкция, която включва:

Черупка или външна обвивка на мото каската

Външната обвивка се произвежда от устойчиви на удар материали, които преразпределят силата на удара по цялата повърхност на каската, така че да се предпази главата и лицето на моториста от тежки травми.

Вътрешна ударопоглъщаща и комфортна подплата

Ударопоглъщаща подплата са произвежда от експандирана EPS пяна, която има свойството да абсорбира силата на удара.

Подплатата, която е предназначена да осигури комфорт представлява тънък, мек слой пяна или плат, които обграждат главата на моториста, осигурявайки му удобство и комфорт дори и при продължителна езда.

Система за задържане/закрепване

Тази система, както е видно и от името ѝ има за задача да държи мотоциклетната каска здраво закрепена на главата на моториста. 

В зависимост от модела мото каска системите за задържане могат да бъдат различни.

Допълнително оборудване

Почти всички съвременни модели мотоциклетни шлемове разполагат с различни допълнителни функции като вградена слънцезащита, вентилационни отвори, вградена комуникационна система и много други.

Защо е важно да почистваме мотоциклетната каска?

Както споменахме по-горе, мото каската е предназначена да се използва винаги, когато решите да яхнете мотора.

Това означава, че тя е винаги върху главата ви без значение дали е студено, вали или е горещо и слънчево. 

Тя е винаги с вас и без значение дали обикаляте по улиците на града или предприемате дълги мото пътешествия.

Колкото повече я използвате обаче, толкова повече по външната ѝ обвивка и визьора полепват мръсотия, кал, прах, екскременти от птици, мушици се размазват.

Всичко това замърсява черупката и визьора на каската, а това намалява не само видимостта ви по време на езда, но и защитните характеристики на самата каска за мотоциклет.

Освен това, при продължителна употреба телесните миризми, маслата и потта, които се отделят от главата и лицето ви проникват в пяната и вътрешната подплата и каската започва да мирише ужасно.

Това пък от своя страна може да ви накара да се почувствате доста некомфортно, когато сложите каската на главата си.

Ето защо е изключително важно не само да почиствате мото шлема си, но да го правите редовно и правилно.

Защо е важно да почистваме мото каската?

Източник на изображение: unsplash.com

Какви инструменти са ви необходими, преди да започнете почистването на вашата мотоциклетна каска?

Добрата новина е, че за почистване на мото каска не се нуждаете от специализирани инструменти, а от неща, които със сигурност имате в дома си.

Микрофибърни кърпи

Тези кърпи са меки и са много подходящи за ефективно почистване на черупката и визьора. Не е задължително кърпите да са нови, но трябва да са изпрани и чисти.

Четка за зъби

Може да звучи странно, но четката за зъби е идеална за почистване на малки пространства като вентилационните отвори, уплътненията и всички други места, които с микрофибърните кърпи няма как да почистите.

Мек шампоан

Обикновено се използва спрей за почистване на мото каски или бебешки шампоан, който е изключително нежен и мек и не е на петролна основна.

Топла вода

В случай, че се питате защо водата трябва да е топла, ние отговаряме веднага.

Тя трябва да е топла, тъй като в нея лесно се разтваря мръсотията, а полепналите мушици и птичи екскременти се отстраняват, без да се увреди нито един от материалите на каската.

Компресор

Не е задължителен, но ако имате под ръка компресор за въздух под налягане, с него можете бързо и лесно да почистите вентилационните отвори на каската.

Как ефективно да почистите мото каската?

След като сте събрали всички необходими инструменти можете да преминете към почистването на каската, което включва няколко основни стъпки:

Отстранете от каската всички електронни устройства и аксесоари

За да не повредите при почистването допълнителните устройства и аксесоари, с които е оборудвана каската, преди да започнете работа трябва да ги откриете и отстраните много внимателно.

За да ви е по-лесно при сглобяването, преди да отстраните комуникационните модули е добре преди премахването на всеки един елемент да го снимате, за да можете после да го върнете на точното му място.

Отстранете вътрешната подплата

Извадете вътрешната подплата и подложките на бузите от каската и ги поставете настрана. Това ще ви позволи да почистите вътрешността на каската по-лесно.

Защо е важно да почистваме мото каската?

Източник на изображение: unsplash.com

Почистете външната обвивка (черупката)

Покрийте цялата черупка на каската първо с хартия, а след това потопете няколко микрофибърни кърпи в топла вода, поставете ги върху каската и ги оставете за 15 - 20 минути.

Това време е достатъчно, за да може топлата вода да омекоти натрупаната мръсотия и остатъците от полепнали насекоми.

Щом водата си свърши работата, използвайте мека кърпа или гъба, за да почистите външната страна на каската.

Не използвайте абразивни почистващи препарати, тъй като те могат да повредят каската. Използвайте специален почистващ препарат за мотоциклетни каски или бебешки шампоан.

Почистете вътрешната част на каската

Използвайте мека кърпа или гъба, за да почистите вътрешността на каската. Избягвайте използването на твърде мокри кърпи или гъби, тъй като това може да увреди вътрешната част на мото каската.

С помощта на четката за зъби почистете внимателно всички труднодостъпни места като сглобки, въздухопроводи и други.

Освежете вътрешната облицовка

Напълнете с топла вода малка мивка или леген, сложете вътре и малко от бебешкия шампоан и разбъркайте с ръка, за да се образува пяна.

След това потапяйте всеки един от елементите от вътрешната подплата и го почистете добре. Щом сте готови изплакнете и оставете парчетата да изсъхнат напълно на слънце.

Почистете визьора на каската

При почистването на визьора трябва да използвате само вода и микрофибърна кърпа.

Даваме ви този съвет, тъй като почти всички визьори, мотокрос очила и козирки са със защитни покрития и ако използвате препарати те могат да премахнат или отслабят защитата на покритието.

Ако не искате да използвате само вода, или ако визьорът е силно замърсен можете да използвате специални почистващи препарати за визьори.

Сглобете отново мотоциклетната каска

След като сте почистили каската я оставете да изсъхне напълно, преди да поставите вътрешната подплата и подложките обратно на мястото им.

Поставете отново и всички електронни устройства и аксесоари.

Допълнителни съвети и препоръки

Ако скоро след като сте почистили каската долавяте неприятна миризма, поставете кърпа, навлажнена с малко оцет за няколко часа вътре в каската.

Оцетът помага да се абсорбира неприятната миризма, а вие ще запазите мотоциклетната си каска за по-дълго време чиста и комфортна за носене.

Ако искате каската ви да заблести като нова, след като я почистите можете да я третирате с висококачествен лак или вакса за каски.

Защо е важно да почистваме мото каската?

Източник на изображение: unsplash.com

Можете да изперете вътрешната подплата и в пералня, но задължително трябва да поставите всички елементи от облицовката в мрежеста торба и да използвате програмата за пране на деликатни тъкани.

В никакъв случай не използвайте сушилня, за да изсушите по-бързо подплатата, защото ще я повредите.

И още нещо. Преди да пуснете меката вътрешна облицовка на каската в пералнята обърнете внимание на описанието и код на продукта, за да сте напълно сигурни, че наистина няма проблем да използвате пералня за освежваването.

Ако въпреки всичко не можете да чакате и нямате търпение да яхнете по-бързо мотора, можете да използвате вентилатор или сешоар, с които да “забързате” изсъхването.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар