30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем качествени мотокрос очила?

OT LINSON MOTO

Мотокросът е един от най-екстремните и високо адреналинови спортове. Практикуващите го не само сесъстезават при доста тежки офроудусловия, но са изложени и на множество външни фактори като кал, дъжд, слънце, вредни UV лъчи и т.н.

За да се справят в неблагоприятните условия, в които сесъстезават и за да се погрижат за безопасността си, мотокрос състезателитевнимателно подбират мото екипировката си. А един от най-важните елементиот нея са мотокрос очилата.

 Как да изберем качествени мотокрос очила

 

Ако и вие практикувате или сте решили да започнете да сезанимавате с мотокрос, то едно от първите неща, за които трябва да се погрижитеса качествените крос очила.

За какво служат мотокрос очилата?

Стандартнотооборудване за мотокрос включва специална крос каска, която се различава отостаналите видове предпазни шлемове, които се предлагат. Обикновено този видкаски имат удължена брадичка, много модели имат козирки, но нито един модел крос каска няма визьор.

Такъв липсва, тъй като мотокроссъстезанията са високоскоростни и често пъти силови и ако състезател падне,визьорът може да се пръсне и да нарани очите му. Затова вместо визьор,състезателите използват специалнимотокрос очила, които закрепват с широки ленти върху каската.

Казано по друг начин, очилата, предназначени за мотокроспредпазват очите на състезателите от кал,прах, мръсотия и от други външни влияния, осигурявайки им отлична видимостна състезателното трасе.

Фактори при избор на очила за мотокрос

Въпреки, че очилата за този спорт на пръв поглед изглеждатдоста сходни като дизайн и визия, напрактика има огромна разлика в качеството на различните модели.  Ако държите не просто да закупите някаквиочила, а мотокрос очила с висококачество, трябва да вземете под внимание следните няколко критични фактора:

 

Удобство

Дали ще са ви удобни очилата, които ще закупите зависи кактоот формата им, така и от това колко слоя е пяната, която се намира отвътрешната им страна. Мотокрос очилата от високите класове разполагат с 3или 4 слоя пяна с различна плътност. Слоеветепяна попиват потта от лицето и по този начин намаляват значително шанса тяда попадне в очите на мотоциклетиста и да намали видимостта му.

Качество на видимостта

Доколко добре ще виждате пътя пред себе си зависи както от качеството и материала, от който е изработена плаката, така и от нейнатаформа. За да имате отлична видимост, нашият съвет е да търсите очила с двойна плака, изработена отвисокотехнологични материали като полиуретан,акрил или поликарбонат. Добре е също така рамките на очилата да саудължени, тъй като този тип не блокират или препятстват видимостта и не пречатна периферното зрение.

Оцветяване на плаката (лещата)

Различните нюанси на тониране на лещата осигуряват добравидимост на мотокрос състезателя в зависимост от светлинните условия, в коитосе състезава. Очилата, тонирани в жълтиили кехлибарени цветове например осигуряват много добра видимост при умерена или слаба светлина, докато плакитев по-тъмни цветове подобряват контраста и комфорта при ярка слънчева светлина.

Разнообразието от оцветяване на плаката наистина е огромно иако за пръв път избирате мотокрос очила,може да изпитате затруднения при избора. Затова нашият съвет е, имате ливъзможност да се спрете на модел със сменяемиплаки, който ви позволява лесно и бързо да сменяте лещите в зависимост отусловията, в които карате. Друго добро решение е да потърсите модел с фотохромни или светлореактивниплаки, които променят тонирането си автоматично.

 

 Как да изберем качествени мотокрос очила

UV защита

Почти всички модели мотокрос очилаосигуряват UV лъчи,но разбира се, в зависимост от класа и качеството на моделите защитатаразлична. Ако държите да имате високазащита, тогава е добре да потърсите очила, които могат да ви осигурятзащита не само от пълния спектър UV лъчи(UVA, UVB, UVC), но и от други вреднилъчения като HEV или “синя светлина”.

Вентилация

Един от големите проблеми по време на мотокрос ездата езамъгляването на очилата. За да не се случва това, крос очилата от висок клас имат отвори за вентилация, коитоотвеждат потта и влагата от изпотяването на плаките навън. Ако търсите нашиясъвет, едни от най-качествените моделимотокрос очила, които предпазват от замъгляване са моделите с двойна плакасъс система за анти мъгла и свентилационни отвори отдолу.

Плътно прилягане

За да не се местят по време на състезание и за да не влизатпрах и мръсотия в очите ви, мотокрос очилата трябва да прилягат плътно. Адоколко добре ще прилягат зависи отмодела каска и от каишките на очилата. Що се отнася до каската,задължителното условие тук е да закупите първо нея, преди да търсите и купуватеочила.

Тази последователност е много важна и не бива да япропускате, тъй като не всички каски сасъвместими с различните модели очила. Относно каишките (лентите), обикновеноочилата с високо качество и от висок клас са снабдени с по-широки ленти в сравнение с моделите от по-ниския клас. Широкителенти предоставят много по-добър захватза каската, което гарантира, че очилата ще останат на мястото си по времена цялото състезание.

Система за премахване на кал имръсотия

Тъй като мотокросът еспорт, който се практикува в офроуд условия, един от големи проблеми насъстезателите е зацапването на очилата с кали мръсотия, което ги затруднява да виждат добре трасето пред себе си. За дасе намали до минимум полепването на калпо очилата по време на езда, производителите предлагат два аксесоара илиразлични системи  за почистване - Tearoff  и Roll off.

Tear off представляваттънки, прозрачни предпазители, които се поставят на външната страна наочилата. Ако по време на състезанието мотокрос очилата се зацапат с кал, състезателят просто отлепя предпазителя иочилата му са отново чисти. Тези предпазители могат да бъдат поставяни поняколко броя, така че след като се замърси единия, състезателя да го отлепи ида продължи да се състезава с чисти очила.

Макар и доста удобни, този видаксесоари замърсяват околната среда, тъй като състезателят ги отлепя и изхвърляв движение. Затова през последните години Tear off системите се използват всепо-малко от професионалните крос състезатели.

 Как да изберем качествени мотокрос очила

 

Roll off системата е разработена наподобен принцип като Tear off, като разликата е, че вместо да се залепват предпазителивърху очилата, предпазният филм се поставя в ролка. Преди състезанието ездачът с помощта на лостче освобождавафилма и той полепва по очилата. Когато филмът се замърси, отново снатискане на лостчето замърсения филм се мести и освобождава място на чистия филм.

Анти отблясък

Някой модели мотокрос очила, които се предлагат на пазара саполяризирани, което помага за филтриранена интензивната светлина и отблясъците по повърхността, които се получават,ако по трасето има сняг или е валяло. Дали да се спрете на очила със система за анти отблясък обаче е въпросна личен избор, тъй като някой от поляризираните очила филтрират прекалено много светлината и влияят върху качеството навидимостта.

Безопасност

Основната функция на мотокрос очилата е да ви осигурятнужната защита и безопасност. Затова задължително при избора им трябва да обърнетевнимание дали избрания модел отговаря навсички стандарти и дали има сертификат за качество. (За ЕС крос очилататрябва да притежават сертификат СЕ и да са сертифицирани за качество ибезопасност EN 1938).

Производител

Дори и да не ви се вярва, производителят е от много голямозначение. Колкото по-популярен е той, толкова по-спокойни можете да бъдете, чемотокрос очилата, които ще закупите ще са изработениот висококачествени материали и според всички изисквания за качество ибезопасност. Да, цените на които се предлагат мото продуктите от водещи брандове са малко по-високи, но всякададена стотинка си струва.

От къде да закупите мотокрос очила?

Вариантите ви са два - физически или онлайн магазин. И дватаварианта имат своите предимства и точно затова няма как да ви дадем еднозначен отговор къде е по-добре да пазарувате.

Ако се спрете на реален (физически) магазин можете не самода разгледате всички модели, но и да ги пробвате още в магазина и да преценитедали крос очилата, на които сте се спрели да ви удобни и дали се комбиниратдобре с каската. Освен това можете да получите и допълнителна информация за материалите, технологията и иновациите(ако има такива), които са използвани в конкретния модел очила.  Единственият мъничък недостатък нафизическите магазини е, че цената намото продуктите е малко по-висока в сравнение с цената на продуктитепредлагани в онлайн магазините.

 Как да изберем качествени мотокрос очила

Ако изберете да направите покупката си онлайн пък щеспестите от времето и парите си. Можете спокойно да разгледате всеки един моделочила, да се запознаете с неговите характеристики и да прецените дали еподходящ за вас или не.

Спрете ли се на марка, размер и модел, можете да направите покупката с един клик от телефона или лаптопа,а очилата ще са при вас още на другия ден след покупката. Ако се окаже, че товане са вашите крос очила, онлайн магазинитепредлагат срок, в който имате право да върнете продукта и да го смените с другмодел или да си получите парите обратно.

Нашето мнение

Според дългогодишния опит, който имаме, и двата начина напазаруване са добри и само от вас зависи на кой от двата варианта ще се спрете. По-важно е не дали пазарувате от физическиили от онлайн магазин, а каква е неговата репутация. Затова, преди да сенасочите към магазин за продажба на мотоекипировка, части и аксесоари е добре да потърсите информация за него.

Спирайте се на магазини, които се славят като коректни ипредлагащи крос очила и друга мотокрос екипировка и оборудване от водещипроизводители и с високо качество. Избирайки да пазарувате в подобни магазиниможете да сте спокойни, че мотокрос очилата, които ще закупите са качествени, изработени са отвисокотехнологични материали и притежават всички необходими сертификати забезопасност.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар