30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Каска за мотор втора употреба - за или против?

OT LINSON MOTO

Изборът на каска за мотор е важен по отношение на нашата безопасност по време на каране. Каската за мотор трябва да предоставя едновременно максимално удобство при носене, както и да ни осигурява необходимото ниво на защита, от което се нуждаем.

Каска за мотор втора употреба - за или против?


Каската за мотор безспорно е важен елемент от мото екипировката, тъй като от нейното качество зависи и нашата безопасност на пътя.

Самият факт, че мото каската може да предотврати до 88% от наранявания на главата, които могат да се причинят при инцидент, говори ясно за важността на каската. Колкото по-високо е качеството на мото каската, толкова по-добре.

Но както знаем с високото качество идва и по-високата цена, което важи с всичка сила при мото каските. Експертите препоръчват да не правим компромис с качеството по отношение на мото каската.

Всеки фен на моторите ще се съгласи, че да караш мотор по безопасен и комфортен начин не е евтино.Като включим всички елементи на мото екипировката:

      мото яке

      екип

      каска

      панталон

      ръкавици

      ботуши

Всички те изискват определена инвестиция, за да се чувстваме удобно и да сме добре защитени при каране.

В сравнение с другите елементи от мото екипировката, мотоциклетната каска не е желателно да бъде пропусната, тъй като има животоспасяваща роля.

Всички страни членки на Европейския съюз изискват по закон носенето на мотоциклетна каска като всички мотоциклетни каски на пазара трябва да отговарят на стандарт за качество и безопасност ECE 22-05.

 Каска за мотор втора употреба - за или против?

Какво да правим обаче, когато се нуждаем от нова мото каска, но не ни достигат средства за чисто нова. Тук очевидното решение са мото каските втора употреба. Но дали наистина си заслужават или по-скоро застрашават безопасността ни, отколкото да ни спестяват от бюджета за мото екипировка.

Без значение дали карате от мотор от години или тепърва навлизате в света на моторите, употребата на надеждна каска при каране не бива да се пропуска.

Тези от вас, които се съобразяват с бюджет, сигурно са обмисляли покупката на каска втора употреба. Но дали наистина си заслужава да инвестираме в употребявана каска, вместо в чисто нова.

 Каска за мотор втора употреба - за или против?

Ако обичате да карате мотор и в момента се двоумите дали да си вземете чисто нова каска или такава втора употреба, то тук ще ви предоставим отговори на вашите въпроси.

В тази статия ще поговорим за предимствата и недостатъците на каските втора употреба спрямо преимуществата на новите каски за мотор.

 Каска за мотор втора употреба - за или против?

Предимства и недостатъци на каските втора употреба

Предимства:

Достъпна цена

Една от главните причини каските втора употреба да се търсят е, че се предлагат на ниски цени.

Недостатъци:

По-ниско качество

Както знаем, каските имат определен експлоатационен живот и не траят вечно.эСлед  всеки удар или изпускане на земята защитната способност на мото каската намалява, което съответно ощетява  личната ни безопасност на пътя.

Дори и на външен вид дадена мото каска да не изглежда повредена, то вътрешната й черупка може да е пропукана, което съответно намалява първоначалното ниво на безопасност на мото каската. Затова и се препоръчва след удар каската да се смени с чисто нова.

Неизвестна възраст

Експлоатационният живот на каската всъщност не зависи от датата на закупуване, а от датата на производство. Поликарбонатните каски имат  експлоатационен период средно от 4 години, а композитните каски-6-7 години.

Когато си взимате употребявана мотоциклетна каска,вие може би не знаете със сигурност на колко години е, което няма как да се случи при новите мото каски.

 Мото каските, чийто експлоатационен срок е изтекъл, осигуряват по-ниско ниво на защита. След първоначален удар една мото каска има вече значително намалена способност да защити главата от повторен удар.

Друга причина за намаляването на защитата на по-старите каски е фактът, че с времето материалът на вътрешната част на черупката се втвърдява.Така при този процес той-губи основната си роля- да абсорбира удара при сблъсък.

Неудобен интериор

При употребяваните каски е нормално да има износване и от вътрешната страна на интериора. Когато си взимате втора употреба каска, трябва да знаете, че е възможно да има деформации по интериора, които са неизменна част от процеса на износване.

Материите на интериора на каската са създадени да се адаптират спрямо формата на главата на собственика. Така че в случая с употребявана каска е възможно тя да не ви приляга така добре в сравнение с чисто нов модел каска.

Предимства и недостатъци на чисто новите каски

Недостатъци:

По-висока цена

Цената на даден модел нова мото каска пряко зависи от материалите, които са вложени в нейната изработка, както и производителя. По-качествените материали за мото каски са и по-скъпи. Но по-високата цена всъщност оправдава по-високото качество на този тип каски.

Предимства:

В зависимост от марката чисто новите мото каски се характеризират с:

      високо качество на изработката

      високо ниво на комфорт

      издръжливост на износване

      дълъг експлоатационен живот.

Термопластичните каски от миналото са изместени от  съвременни модели каски с композитни корпуси. По-скъпите модели каски са изработени от въглерод, на който се дължи и по-малкото тегло на конструкцията им.

При изработката на мото каски от по-висок клас се отделя внимание и на най-малките детайли, за да се избегнат дефектите до минимум.

 Каска за мотор втора употреба - за или против? 

Кои фактори да вземем под внимание при избор на каска?

Точен размер

Важно условие при избор на мото каска е тя да пасва добре на главата. Не трябва да е нито твърде широка, нито твърде тясна.Не трябва да се получава луфт между главата и каската.

За да направите точния избор на каска, необходимо е да измерите обиколката на главата си, ако поръчвате онлайн. Желателно е при възможност винаги да мерите каската.

Аеродинамичност

Аеродинамичната форма е определящ фактор за една каска, особено ако е за ежедневна употреба.

Аеродинамиката на една каска се измерва по това каква стабилност на главата осигурява тя при развиване на скорост от 100 км.ч., както и каква шумоизолация предлага.

 Каска за мотор втора употреба - за или против?

Вентилация

Нивото на вентилация на една каска също е важен фактор за нейното качество. Без значение в какъв климат сте решили да карате, мото каската трябва да предлага отлично проветрение на главата.

Тегло

Теглото на мото каската също е с определяща роля за удобството при носене, особено ако тя ще си ползва всеки ден.

Каските от олекотени материали са за предпочитане, тъй като по-лекото тегло съответно предоставя по-голямо удобство.

Важно е да знаете, че при избор на каска, хубаво е да се заложи на олекотени мото каски от водещи марки. При тях корпусът е изработен от многокомпонентни композитни материали.

Дизайн

Моделите мото каски с по-цветен и сложен дизайн и различни практични функционалности са съответно на по-висока цена.

      Има модели мото каски с повече екстри като подложки, които могат да се свалят и почистват,

      слънцезащитно UV покритие

      разговорни устройства (интерком)

      вграден сенник

      вентилационни отвори и други.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар