30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Кожени или текстилни мото ръкавици?

OT LINSON MOTO

Вече сте избрали подходящата каска, яке, панталони и ботушии е ред на мото ръкавиците. Тук обаче се натъквате на известнизатруднения, защото се оказва, че това мотооборудване не само се предлага в разнообразни модели, но се изработва и отразлични материали.

Кожени или текстилни мото ръкавици?

Консултирате се с приятели, но всеки един от тях си има своипредпочитания и вие не можете да решите дали да се спрете на кожени илитекстилни мото ръкавици.

Нека видим дали ние ще можем да сме ви от помощ, за данаправите най-добрият избор.

И така… Кожени или текстилни мото ръкавици?

Ако търсите категоричен отговор кой от двата материала епо-добър, няма да го получите. Няма да го получите, не защото не искаме да виулесним в избора, а просто защото идвата материала са добри и всеки един от тях има както своите предимства,така и своите минуси.

Кожени ръкавици

Мото ръкавиците, изработени от кожа безспорно са класика вжанра. Те се изработват от висококачествена, здрава кожа, устойчиви са наабразия и скъсване и прилепват идеално на ръцете. В зависимост от плътността накожата могат да се проектират за различнисезони и моделите често се допълват със защитни вложки на най-уязвимитеместа на ръцете. Недостатъците им са, че не са подходящи за всички стилове ездаи че цената им е малко по-висока от цената на текстилните.

Мото ръкавици от текстил

Текстилните ръкавици се изработват от специален,устойчив текстил и са много подходящи за езда при екстремни условия. Едни отосновните предимства на този вид ръкавици е, че са много леки и удобни,предлагат се с различни нива на защита ивъв всякакви модели, подходящи за всички сезони. Като недостатъци наръкавиците, изработени от текстил можем да посочим, че не прилепват на ръцетекато кожените и ако сгрешите в размера, това може да ви причини известнинеудобства по време на езда.

Кожа + текстил

Кожата си има своите предимства, текстила също. А какво щестане, ако тези два материала се комбинират? Комбинираните мото ръкавици могат да бъдат идеалното решение,ако търсите най-доброто и от двата материала. Обикновено комбинираните мото ръкавици имат кожа в областите, които се нуждаятот най-голяма защита, а останалата част е от текстил, който пък осигурява многодобра вентилация.

Щом нещата са „на кантар” как да направите правилния избор на моторъкавици?

Всъщност, дали ще се спрете на текстилни или кожени ръкавици зависи до много голяма степен отстила ви на езда, от това дали карате мотора само няколко месеца в годината илицелогодишно и от нивото на защита, което ви осигуряват.

Затова е от много голямо значение, преди да се втурнете даизбирате материал, от който да са изработени ръкавиците да сте наясно с …

Предназначението на различните видове мото ръкавици

Мотокрос

Ръкавиците, предназначени за мотокрос обикновено саизработени от текстил иливисококачествен велур. Този тип ръкавици са проектирани така, че да невъзпрепятстват движението, да осигуряват по-лесно управление на дросела и да гарантират стабилен захват. Мотокрос ръкавиците са с къс маншет, зада могат да осигурят на ездача добро движение на ръката. Ако залагате нависокото ниво на защита обаче, при ръкавиците за мотокрос няма да го откриете.

Ендуро

Ендуроръкавиците са ергономични и удобни и осигуряват добра защита на ръцете. Този типръкавици могат да бъдат изработени както от кожа, така и текстил или от комбинация от двата материала. За разлика от мотокросръкавиците, ендуро са оборудвани с пластмасова защита на кокалчетата на ръцетеи осигуряват по-високо ниво на защита. И този вид ръкавици се предлагат с късманшет.

Състезателни

Състезателните (спортните) мото ръкавици са възможнонай-технически конструираните ръкавици. Те трябва да могат да осигурят доброниво на защита при ездата с висока скорост и едновременно с това да садостатъчно удобни и гъвкави, за да гарантират добър захват на ездача. Спортнитемото ръкавици се изработват от по-дебела кожа или висококачествен текстил изадължително са оборудвани спластмасови, метални или въглеродни брони, които защитават уязвимите зонина ръката. Що се отнася до дължината, състезателните ръкавици могат да бъдат с къс, среден или с маншет с максималнадължина, който покрива ръката почти до лакътя. Този тип ръкавици обикновеноса добре вентилирани, водоустойчивии с най-високо ниво на защита.

Круизъри

Това е може би най-разпространения вид мото ръкавици, коитосе предлагат на пазара. Ръкавиците, предназначени за круизъри обикновено се изработват от кожа и имат много малко илинямат никакви защитни вложки. За сметка на това, в зависимост от модела илисезона, през който ще бъдат използвани те могат да бъдат перфорирани за по-добра вентилация през лятото или с допълнителнаподплата, за да осигурят добра защита в студено време.

Целта на този вид мото ръкавици е да могат да осигурятедновременно комфорта и удобството на ездача и неговата добра защита. За даподобрят комфорта, някой модели ръкавициза круизъри са оборудвани с гел подплънки на дланта, които „обират” инамаляват вибрациите.

Дължинатана круизърните ръкавици може да бъде както къса (къс маншет) така и средна.

Кожени или текстилни мото ръкавици?

Туристически

До някъде този вид мото ръкавици приличат на състезателните,но за разлика от тях се изработват основно от висококачествен текстил, специална мембранна тъкан Gore - Tex, Drystal или други и защитните им вложки накокалчетата обикновено са вградени в самата ръкавица. Голяма част от моделите туристически ръкавици саводоустойчиви и са проектирани да се справят с голям спектър от атмосферниусловия. Този вид мото ръкавици се считат за универсални, а дължината им може да бъде до китката (къс маншет),средна или дълъг маншет.

Улични (пътни)

Мото ръкавиците предназначени за улични ездачи се предлагатв голямо разнообразие и могат да бъдат открити както модели, наподобяващи спортните мото ръкавици, така ипо-класически модели. Обикновено пътните ръкавици имат къси маншети и някаква форма на защита на най-уязвимите зони.

Това, което ги отличава от останалите видове мото ръкавицие, че повечето модели имат сензори за тъчскрийн на върховете на пръстите, коетоулеснява боравенето с навигацията илисмарт телефона по време на езда. Този вид мото ръкавици се изработват и оттрите вида материал - кожа, текстил или комбинация от кожа и текстил.

Освен според предназначението си, мото ръкавиците се делят и споредсезона

Летни мото ръкавици

Летните ръкавици се изработват основно от по-тънка кожа.Почти всички модели на този вид ръкавици имат много добра вентилация, която предпазва ръцете от потене игарантира прохлада и комфорт по време на езда. Основните типове летни мото ръкавици, които се предлагат са с пръсти и безпръсти, като втория вариант е по-предпочитан от ездачите. Като недостатък налетните ръкавици може да се посочи, че не са водоустойчиви и че нивото им назащита е ниско.

Зимни ръкавици

Мото ръкавиците, предназначени за езда през зимата сеизработват от висококачествен,водонепропусклив текстил. Освен това разполагат с достатъчно добраизолация, която запазва ръцете топли, без обаче те да се потят. Обикновенозимните ръкавици са с максимална дължина.

Комбинирани ръкавици

Както е видно от името им, този вид ръкавици са преходнаопция между летни и зимни модели. Този вид ръкавици се считат за универсални,тъй като се предлагат както сдопълнителна подплата и защита, така и без подплата и с перфорация.Комбинираните (преходни) ръкавици могат да бъдат както кожени, така итекстилни.

Популярни марки и модели

Стигнахме до най-трудната част, а именно на коя марка моторъкавици да заложите. За съжаление ние не можем да ви кажем коя марка би биланай-добрият избор за вас, тъй като всеки има индивидуален вкус и само от васзависи на какъв модел и марка кожени илитекстилни ръкавици ще се спрете.

Можем обаче да ви запознаем съвсем накратко с ТОП 3 на най-популярните марки мото ръкавициспоред световните класации за 2019 г.

Alpinestars

Стане ли въпрос за висококачественамото екипировка, Alpinestars неизменнозаема лидерските позиции. Компанията произвежда и предлага възможно най-високияклас кожени, текстилни и комбинираниръкавици, подходящи за всички стилове езда. Търсите ли високо качество наизработка, много добър комфорт, високо ниво на защита и дълготрайност, мото ръкавицитеAlpinestarsняма да ви подведат.

Популярни модели за 2019 г. на Alpinestar са Alpinestar SELER (състезателни кожениръкавици), „Stella” SP - 3 (стилнидамски кожени ръкавици с леки подплънки), AlpinestarSledge, Alpinestar GP TECH (високотехнологични, състезателни ръкавици), Alpinestar Storm Rider GTX (зимни,водоустойчиви ръкавици) и други.

Dainese

Компанията е създадена през 1972 г. и първоначално епроизвеждала мото ботуши. Днес, Dainese е един от лидерите в производството напълно мото оборудване, включително и мото ръкавици. Компанията предлага пълната гама ръкавици, коятообхваща всички типове езда.

Ръкавиците, които носят този бранд са издръжливи,висококачествени и с високо ниво на защита. Сред най-популярните моделиръкавици Dainese за 2019 г. са Dainese X- ILE (летни), Dainese „Carbon Cover” (карбонови, подходящи за улична езда),Dainese Druids (улична езда), Dainese „Veleta” Gore - Tex X - Trafit идруги.

AGB

Ако търсите перфектното съчетание между качество и цена,мото ръкавиците AGB биха били единмного добър избор. AGB произвеждат и предлагат висококачествена мотоекипировка, която се отличава с комфорт и високо ниво на защита. Средпопулярните модели за тази година на AGB са Sport Laguna (кожени ръкавици за спортна и улична езда), Sport Voyager, Sport Gallant, Sport Interpidи т. н.

В челните редици на популярните брандове се нареждат ощесветовни марки като Arai, Nitro, Akita,SHAD, Airon, A - PRO, SHOEI,G - MAG и други.

Кожени или текстилни мото ръкавици?

Преди да се разделим, нека видимкакво съветват специалистите…

     За да са ви удобни, мото ръкавиците трябва да отговарят настила ви на езда. От него основно зависи коймодел и кой материал ще е най-подходящ за вас.

     Преди покупка винаги гледайтеразмера и ако имате възможност пробвайте преди покупка. Ръкавиците трябва нитода са много широки, нито прекалено тесни.

      Пазарувайте от специализирани магазини за продажба на мото екипировка,за да сте сигурни, че ръкавиците, които ще закупите са оригинални, с висококачество и ще ви служат няколко години без никакъв проблем.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар