30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Моторите Ducati

OT LINSON MOTO

Когато вначалото на миналия век Дукати основават своята компания, едва ли сапредставяли, че днес името им ще се свързва с едни от най-желаните и луксознимарки… мотори Ducati.

dicati

Историята на Ducatiзапочва на 4.07.1926г., когато Антонио Кавалиери Дукати,заедно със синовете си - Адриано, Брунои Марчело основават в Болоня компания за производство на различнирадиотехнически компоненти, включително кондензатори, лампи и радиоприемници.

Изборът напредмет на дейност на компанията се оказва изключително удачен, тъй като потова време (в годините малко преди началото на ВСВ) италианското правителствосе нуждае от канал за разпространение на пропагандни материали.Радиоприемниците, които произвеждат Дукати са идеалният начин пропагандата дадостигне до домовете на хората в цяла Италия.

Нуждата отрадиоприемници води до бърз растеж и само за няколко години от малка, семейнафирма Dicatiсе превръща в голямакомпания, в магазините и завода на която работят повече от 7000 души.

По време наВтората Световна Война заводите Ducatiпреориентират производството си за нуждитена италианската армия и започват да произвеждат оптични мерници.

След края навойната, за да запази работните места на хората, италианското правителствонационализира компанията с идеята да търси подходящи варианти за производствона продукти, които са необходими на хората в опустошената от войната страна.

Възможността сепоявява в лицето АлдоФаринели инженерисобственик на Siata- малка компания базирана в Торино.

Фаринелиразработва малък мотор за велосипеди, който нарича иронично Cucciolo (кученце).Първоначално моторите се продавали в кутии и се прикрепяли към велосипедите отсамите собственици. Захранващото устройство от 50 см3 било допълнено сдвустепенна скоростна кутия, която се включвала с педалите. Това странно напръв поглед превозно средство можело с един литър гориво да измине 100 км.

Изобретението наФаринели се оказало много успешно и търсенетона Cucciolo станало толкова голямо, че било невъзможно една малка компания катоSiata да се справи самостоятелно.

Затова, през1946 г. „Институтът за индустриална реконструкция”, който отговарял заразпределението на поръчките на национализираните предприятия в Италияпренасочва производството на Cuccioloкъм компанията на Дукати.

Първоначално от Dicati просто копират вечесъществуващия модел, но скоро след това представят първия си оригинален дизайн навелосипед с двигател Т2, който можел да развие скорост до 60 км./ч.

Сътрудничествотомежду Дукати и Siata продължава до 1950 г., като за това време са продадениповече от 200 000 Cucciolo.

През същатагодина Дукати пускат на пазара първия си собствен мотоциклет на базата наCucciolo. Този първи мотоциклет бил с мощностот 48 куб. см, тежал 44 кг. и развивал максимална мощност от 40 км./ч.Скоро след като изкарват първия си собствен модел на пазара Ducati свалят името Cuccioloот своите продукти и го заменят с означенията„55M” и „65TL”.

Така започва историята на моторите Ducati

През 1952 годинана изложението в Милано от италианската компания представят първата версия на DucatiCruiser 175. Моделът ес мощност от 175 см3 и капацитет от 8 литра и е оборудван с електрически стартер и автоматичнатрансмисия.

dicati

Въпреки, че на изложениетов Милано наричатDucatiCruiser„интересна машина” моделът не печели благоразположението на потребителите,което налага само две години след пускането му на пазара да бъде спрян отпроизводство.

След този мекоказано провал, от компанията осъзнават, че ако искат да възстановят позициитеси трябва да направят радикални промени. Затова действат със замах и през 1953г. разделят компанията на две различни организации - DucatiMeccanicaSpA и DucatiElettronica.

DucatiElettronicaе ориентирана към производството на електроника, а DucatiMeccanicaSpAпродължава с разработките и производството на двуколесни превозни средства.

DucatiMeccanicaSpA

От 1953 до 1954г. от Дукати модернизират обичания от всичкиDUCATI Cucciolo като увеличаватразмера на двигателя му до 55 см3 и го оборудват с трета степен на предавките.Правят промени и поDucatiCruiser 175 и моторът губи откубиците си, но печели други иновации като телескопична вилка и ново елегантнотяло. Всички тези промени по двата модела дават резултат и продажбите намоторите Ducati се увеличават.

През 1954 г. напоста главен дизайнер на Дукати застава ФабиоТалиони, който поставя основите запечелившото развитие на марката дълги години занапред.

Епохата наФабиоТалиони в Дукати започва с разработването на Модел 100 GranSport. Моделът е с обем на двигателя от 98 куб. см., с маса от80 кг. и развива скорост от 130 км./ч. Още с първата си поява насъстезателната писта, Дукати печели победата в класа до 100 кубика.

dicati

През 1956 г.мощността на двигателя на GranSportе увеличена до 125 см3, а малко по-късно и до 175 см3.

Всичко вървидобре до началото на 60-те години на миналия век, когатона пазара се появяватмалките, евтини и с ниски разходи на гориво марки автомобили като Фиат, коитопривличат интереса на потребителите.

Продажбите намотори Дукати намаляват, а кризата се увеличава още повече, когато държаватаоттегля подкрепата и финансирането на разработките на двуколесните превознисредства на компанията.

За да се справис кризата, ръководството на Дукати насочва своето внимание към външния пазар ипо-точно към пазара отвъд Океана.

DUCATIScrambler

Така на сценатасе появява DUCATIScrambler,който има изключително голям успех и в Европа и в САЩ.

Причините затърговския успех на серията Scramblerса доста разнообразни, но на първо място е неговиятизключително добър двигател. Като се прибави и страхотната рамка, с която еоборудван и елегантните му заоблени форми, ярките му, контрастиращи цветове иизключителната му стабилност на пътя и на състезателните писти, не е никакчудно, че въпреки, че Scramblerне е най-бързият мотор е много харесван и търсен от любителите на двуколеснитевозила и в Европа, и отвъд Океана.

dicati

DUCATI Mach 1 - най-бързият моторна своето време

В средата на60-те години на миналия век под ръководството на ФабиоТалиони италианскатакомпания прави най-големия си пробив и заема напълно заслужено мястото си среднай-добрите компании, производителки на двуколесни превозни средства.

Екипът на Талониразработва и пуска на пазара напълно нов моделDUCATI 250 с четиритактов двигател с капацитет от 18 литра. а. и сгорен разпределителен вал. DUCATI Mach 1енай-бързият мотор на своето време и изстрелва Дукати на върха.

dicati

По-къснатаразработка на DUCATI Mach 1 (пуснат в производство през 1964 г.) е оборудвансъс същия агрегат, а последната -Mach 3D може да развива скорост до 170 км./ч.

Mach 3 D и епървият производствен модел с десмодромногазоразпределение.

В края на 60 -те години Талиони разработва още един модел, наречен DUCATI Apollo, който не постигажелания успех просто, защото е изпреварил своето време. DUCATIApollo бил оборудван счетирицилиндровдвигател с мощност от 100к .с. (нещо невиждано по това време). За съжаление този модел се оказванеуспешен, тъй като нямало гуми, които да са способни да издържат на целия мутовар.

70 - те години са години на успех ивъзход на моторите Dicati.

През 1970 г. отиталианската компания пускат на пазараDUCATI 450 GT - реплика на DUCATIApollo с по-ниска мощност.След него се появява DUCATI Super Sport750, който властва на състезателните писти, а накрая се появява и 750 GT, който и до днес си остава класикав жанра.

DUCATI 750 GT еоборудван с двигателL-Twin с обем от750 см3 и капацитет от 60 литра. Мотоциклетът тежи 185 кг. и може да развиескорост до 195 км./ч.

След десетилетиена възход, през 80-те започва още един кризисен период за компанията.

Производството ипродажбата на мотори Ducatiстават нерентабилни, а компанията се задържа на повърхността само защотопроизвежда двигатели за промишлени нужди. Кризата е толкова голяма, че през1983 г. италианското правителство решава да се отърве от проблемния си актив итака Дукати е придобита от братята Клаудиои ДжанфранкоКастильони, собственици на концерна Cagiva.

Първоначално от Cagiva планират да произвеждат мотори симето Cagiva, но по-късно променят решението си и запазват името Дукати.

Братята Кастильониуспяват не само да извадят Дукати от кризата, но и да разширят пазарния дял намоторите Ducati,предлагайки на пазара редица успешни модели като DUCATI 350 F3, 750 F1, 350/750 Paso и Sporttourisers.

През този периодзапочва и сътрудничеството на компанията с италианския производител на изпускателни системиTermignoni.

750 Paso

Първият модел,роден от сътрудничеството на Дукати и Cagiva е Ducati 750 Paso.Моделът е кръстен на италианския мотоциклетен състезател РенцоПазолини, който загива на пистата в Монца през 1973 година.

Прототипът на 750Paso е представен през 1985г., а серийното му производство започва на следващата година. 750 Paso притежава всичкиотличителни характеристики на моторитеDucati-четиритактов, двуцилиндров двигател с въздушноохлаждане, електронен стартер, маслени охладители и карбуратор на Weber.

През 1990 годиначлен на екипа на Дукати печели Световното първенство за Супербайк, с което сепоставя началото невероятната история на моторите Дукати в света на спорта. Впродължение на няколко години екипът на Ducatiучаства в най-престижните състезания по мотоциклетни спортове и печели огроменброй отличия, а имената на състезателите на италианската компания като КарлФогарти, ДажнкарлоФалапапа, Дъг Полен и други стават легенди в историята наСБК.

Що се отнася допроизводството на пътни мотоциклети, 90-те са времето, в което Дукати пишатнай-удивителната си история. През 1993 г. от Дукати представят DucatiMonster,който и до днес е най-успешният мотор, който компанията е пуснала впроизводство.

dicati

На следващатагодина дебютира още един нов модел -Ducati916, който не само пренаписа история напроизводството на мотоциклети, но и остана в историята като един отнай-красивите мотори за всички времена.

По същото времена пазара излиза и още едно произведение на Дукати -Supermono. Моделът е дело на най-новото попълнение инженери накомпанията -КлаудиоДоменикали.

За съжаление, успехитеи световното признание, което получават моторите с марката Дукати не успяват дапомогнат на Cagiva Group, която заради неразумната си политика трябва да сераздели с Ducati.

Така през 1996г. Дукати става собственост на американската Texas Pacific InvestmentFund.

Новоторъководство на компанията извършва много промени, които утвърждават моторите Ducati като едни от най-добрите, стилни и луксозни мотори всвета.

Дукати есобственост на Texas Pacific от 1996 г. до 2005 г., като за този период напазара излизат много успешните DUCATIMH900e (най-продаваният мотор през интернет), Multistrada и модел 999, който британското списание MotorCycle News обяви за „най-добърмотоциклет” на 2002 г.

През 2005 г.контролният пакет акции на Дукати преминават от Texas PacificкъмInvestindustrial Holdings (инвестиционен фонд, управляван от Карло и АндреяБономи).

Въпреки, чесобствениците на италианската компания се сменят, от Дукати не престават даизненадват много приятно почитателите на моторите и през годините изкарват напазара още редица много успешни модели като Superbike1098 (наследник на 999), който печели приза за „Най-добър дизайн” за 2006 г.,както и моделите 1098, Hypermotard и Desmosedici RR, които постигатневероятен успех сред потребителите.

През 2010 г.Дукати активно разширява моделната си гама и въвежда редица иновации в своитепродукти. Така на световната сцена се появява моделът DucatiMultistrada1200, който съчетава четири режима на работа: градски, спортенмотоциклет, ендуро и туризмо.

Интелигентнатасистема на Дукати за контрол на сцеплението осигурява превключването наразличните режими на работа, променяйкискоростта на въртене на колелата, мощността на двигателя, чувствителността на ABS системата, работата наокачването и други.

dicati
Моделът Diavel, който излиза на пазара през2011 година пък е един от най-успешните опити на Дукати да навлезе в новиясегмент на крузърите. През 2016 г. Diavel се превърна в иновативенXdiavel, с нов двигател, няколко режима на шофиране,различни функции на сцепление и круиз контрол.

През 2012 г.Дукати отново сменя собственика си. Сегашният собственик на италианската компанияе AutomobiliLamborghiniSpA на AUDI AG.

Въпреки честатасмяна на собствениците си, Ducatiпродължавада разработва и предлага на пазара едни от най-успешните, красиви и луксознимодели мотори.

Знаете ли, че…

*Големият пробивна моторите Ducati на световната сцена идва с разработката на системата законтролирано движение или т. нар. дестрономичнасистема.Разработката на тази система е на Талиони и представлява уникален газоразпределителен механизъм, койтоуправлява процеса на спускане и вдигане на клапаните, като по този начин сеосигурява своевременното им отваряне и затваряне при всички обороти наколяновия вал на двигателя.

Контролиранотозадвижване решава няколко задачи наведнъж: елиминира възможността за удар иразрушаване на буталото и вентила, намалява драстично прегряването на двигателяи свежда до минимум възможността от преждевременно запалване на горивната смес.Гениалната разработка повишава надеждността, издръжливостта и ефективността на двигателя и се превръща въввизитна картичка на моторите Дукати.

Компанията презгодините произвежда различни видове двигатели с различен брой цилиндри,клапании доставка на гориво, но става популярна по цял свят със своя L-twin двигател (V-twin двигател).

Състезатели на Ducati са печелили Световнотопървенство по Супербайк 14 пъти.

Моторите Ducati в Япония са по-тихи.Това се налага, тъй като автомобилите и моторите, които се произвеждат заяпонския пазар трябва да отговарят на японските разпоредби и правила, споредкоито допустимите нива на шум са доста по-ниски от допустимите нива на шум востаналата част на света.

Една отнай-популярните атракции в Болоня са фабриката и музеят на Дукати. Мястото,където се произвеждат световноизвестните мотори било толкова много посещаваноот туристите, че в крайна сметка се е взело решение на същото място да бъдепостроен и музей.

Днес в музеямогат да се видят много артефакти, свързани с производствения процес, коиторазказват историята на компанията от създаването ѝ до днес.

dicati

Дукати имафабрики в Италия, Бразилия и Тайланд. Фабриките в Бразилия и Тайланд сеизползват само за сглобяване на моторите. Фабриката в Италия е с много странноустройство по отношение на монтажните линии. В завода „вървят” едновременно две отделни монтажни линии- една запроизводство на мотори предназначени единствено за САЩ, а другата - заостаналия свят.

Моторите Дукати се правят на ръка.Повечето компании в днешно време използват широк спектър от технологии припроизводството и сглобяването на моторните превозни средства, но случаят сДукати не е такъв. Техните мотоциклети се правят все още ръчно и с голямовнимание към детайла. Това е и една от причините, поради които тези мотори садоста по-скъпи от повечето популярни марки двуколесни превозни средства.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар