30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Мотори Suzuki

OT LINSON MOTO

Сузуки може и да не е най-добрият избор, когато става дума за автомобили, но марката със сигурност заема едно от първите места, когато въпросът се отнася до избор на двуколесни возила.

Моторите Suzuki

Моторите Suzuki са харесвани, обичани,надеждни и сме сигурни, че и вие (дори да не си падате много по марката) сте симечтали да притежавате поне един модел от мотоциклетите, излезли от заводите на този бранд.

Но как е започнало всичко?

Историята на Сузуки започва в едно малко, японско село, наречено Хамамацу. Там, през 1909 г. амбициозният младеж Мичио Сузуки решава да основе собствена компания за производство на машини за текстил(тъкачни станове). Първоначално компанията си Мичио наричаSuzuki LoomCompany, но през 1920 г. я реорганизира и променя името ѝ наSuzukiLoom Manufacturing Co.

Фабриката се развива толкова успешно, че Мичио Сузукие награден от японското правителство затова, че създава тъкачни станове, които по технически характеристики надминават значително британските и холандските машини, които до тогава са се смятали занай-добрите в света.

Въпрекиуспехите, които компанията има като производител на станове, Сузуки решава, четя трябва да се развива и в други области, ако иска да разширява своите пазари.

Затова взима решение Suzuki Loom Manufacturing Co да започне разработка и производство на автомобили. През 1939 г. са създадени първите няколко прототипа на компактни автомобили, които са оборудвани с иновативни за времето си 4 - цилиндрови,4 - тактови двигатели с водно охлаждане, 13 к. с. и обем, по-малък от 800 с с.

За съжаление,точно по това време започва ВСВ и японското правителство спуска директива,според която автомобилите по време на война са „излишен лукс”, с което на практика забранява производството на автомобили. Тази забрана не позволява наСузуки да пусне прототиповете в производство и съответно в продажба.

По време на Втората Световна Война фабриката на Сузуки както всички заводи и фабрики вЯпония преориентира производството си произвежда продукти за японската армия.

След края на войната Мичио възобновява производството на станове. Това е много прозорливо (ипечелившо) решение, тъй като окупационните власти разрешават вноса на памук в Япония и поръчките за станове, които японските производители на текстил правяткъм компанията на Сузуки нарастват неимоверно много. Така, само за няколко години бизнесът на Мичио се разраства доста и компанията му се нарежда среднай-успешните и печеливши фирми, производителки на машини за текстил.

И тъкмо когатоSuzuki Loom Manufacturing Co в разцвета си, пазарът на памук се срива и Сузукитрябва да търси друга алтернатива за компанията си.

Решението за промяна, което предприемчивия японец взима през 1951 г. е изключително знаково,тъй като с него се поставя началото на производството на моторите Suzuki.

Веднъж взел решение, на Мичио му трябва само една година, за да създаде и пусне на пазара PowerFree - първия модел мотоциклети с марката Сузуки.

Като повечето следвоенни двуколесни превозни средства и моторът на Сузукине представлявал нещо особено… Бил обикновен велосипед, на който бил монтиран 36 -кубиков двутактов двигател. Това,което отличавало мотоциклета на японската компания от всички останали обаче било, че имал и педали. Така ездачът можел да използва превозното средство като мотор, като велосипед или да използва педалите, за да подпомага работата на двигателя.

Машината билатолкова успешна, че японското правителство предоставило на Suzuki финансова субсидия, зада продължи развитието на мотоциклети.

Японците нечакат покана, а се захващат сериозно за работа и още през 1953 г. освобождаватоще един модел мотоциклети - DiamondFreeс 60 с с двутактов двигател, който печели състезанието за Фуджи Хил. Така, със спечелването натитлата от това състезание започват и многобройните победи на моторите Suzuki в моторните спортове.

Моторите Suzuki

На следващата(1954 г.), компанията на Мичио вече произвежда по 6000 мотора на месец и дава сериозни заявки, че ще се нареди сред водещите производители на мотоциклети.

През същата тази година Сузуки се преименува на SuzukiMotorCorporation, а от заводите ѝ излиза първия „истински” мотор с марката Сузуки.

Colleda CO е оборудван с90 -кубиковедноцилиндров четиритактов двигател и веднага допада напотребителите. Този успех стимулира Сузуки и неговия екип и през 1955 г. тепредставят нова версия на Colleda CO -125 - кубиковияColleda COХ, амалко след него и двутактовия Colleda ST.

Въпреки, чемоделите на Сузуки са много успешни, продуктите им не могат да се преборят навътрешния пазар, тъй като там трайно са се наредили HONDA, TOYOTA иNISAN. Затова, от компаниятавзимат още едно много важно и правилно решение, а именно - да разширят външнитеси пазари.

Така, през 1965 г. на пазара излизанов модел на моторите Сузуки - T20.

 

Моделът еразработен като „най-бързият 250 с смотоциклет в света” и е насочен основно към американския пазар. T20 е с двукорпусна рамка от цилиндричнастомана и сдвутактов Twin двигател.Двуколесното возило е и първият модел мотоциклети с 6-степенна скоростна кутия.

До края на 60-теяпонците изкарват на пазара още един много успешен модел мотори - Т500. Мотоциклетът е с двигател с въздушно охлажданес паралелно сдвояване от 500 куб.см. смощност от 47 psпри 6,500 оборота/мин., а максималната скорост,която може да достигне Т500 е 180 км./ч.

Още с излизанетоси на пазара Т500 се превръща в един от най-успешните мотори Сузуки, които дотогава компанията е създавала.

През 70-тепопулярността на Сузуки продължава да нараства и компанията вече е един отнай-успешните и предпочитани производители на мотоциклети в света.

От началото на1970 г. до 1980 г. Suzuki MotorCorporation въвеждат няколко от най-знаковите симодели като:

·       GT750 (Воден бизон)

·       ТМ400 (разработен катомотокросър)

·       Hustler 400 (пътенмотор)

·       RE-5 (първият японскимотоциклет с ротационен двигател)

·       RM125

·       GS750

·       GS1000E

·       GS1000S.

През следващото десетилетие Сузуки продължават да набират скорост и да се разгръщат,представяйки още по-мощни, иновативни и изпреварили времето си модели.

Още съвсем в началото на 80-те на пазара излиза станалия култов GSX750E.

Моделът е оборудван сTwinTwinSwirlCombustionChamber(TSCC) структура и с DOHC двигател с четири клапана. Динамичното представяне наGSX750E е 65 ps при 8,500 оборота/мин.,което е напълно достатъчно модела да остави далеч зад себе си конкуренцията.Въз основа на обратната връзка, получена от състезателните машини от Гран При моторът е оборудван с допълнителна системаANDF на предните вилки,с което се повишава стабилността на спиране при висока скорост.

През 1981 г. от Сузуки освобождават един от най-успешните си мотори - GSX1100SKatana.

Моделът е разработен от немския дизайнер Ханс Мути привлича вниманието на ездачите още с излизането си на пазара. Katana съчетава острите линиина японския меч Катанас плавните,елегантни извивки на японската коприна. Дизайнът на модела е толкова пленяващ,че и днес трудно можете да откриете такова съвършенство и елегантност, каквито Катана излъчва.

Моторите Suzuki

Иновациите следват една след друга и няма как да отделим време, за да ви запознаем с всички модели, излезли от заводите на Сузукипрез 80-те, но все пак, не можем да не споменем някой от най-успешните модели като GSX-R750, GSX-R1100 и XN85.

GSX - R750

GSX-R750 излиза на пазара през 1985 г. и буквално омагьосва любителите на моторните спортове.Моделът е изключително лек (тежи само 179 кг.) Монтиран е върху алуминиева рамка с двойна люлка, наречена MR-ALBOX,разполага с 4-цилиндров DOHCдвигател и използва усъвършенствана система за охлажданеSACS (разработка на Сузуки). С тези технически характеристики и с тунинг от Yoshimura, GSX-R750 е един отнай-успешните модели Suzuki,продавани и на вътрешния, и на външния пазар.

GSX - R1100

GSX-R1100 е въведен през 1986 г. и още с излизането си на пазара е наречен „Чудовищна машина”. Моделът може да развива невижданата до тогава скорост от 265 км./ч. Оборудван е със система за охлажданеSuzuki AdvancedCoolingSystem(SACS), а двигателят генерира поразително висока мощност от 130 ps. Със съотношение мощност - тегло GSX - R1100 може дапокрие ¼ мили за 10,3 сек. Това е първият модел спортен мотоциклети в света,който е можел да се движи и по обществените пътища.

XN85 - Двигателят на XN85 е базиран наGS650G и моделът е оборудван с турбокомпресор. Обозначението „85” показва изходната мощност от 85 ps и подчертава факта, четова е повече от турбо. XN85 е иновативен и много успешен модел на Сузуки иразполага освен с турбо и с електронен инжектор за гориво, дистанционен механизъм за регулиране на натоварването на задното окачване и система за охлаждане с масло.

90 - те години идват с въвеждането на още един знаменателен модел на Сузуки - DR - Big.

Със своя работенобем от 779 куб.см, с въздушно охлаждане SACS, с 4 - тактови, 4 -клапановSOHC двигател, DR - Big е един от най-мощните офроуд мотори на своето време. Моделът притежава много иновативни технологии като двойнибалансиращи валове, а големия му резервоар и нестандартния му преден калник санеговите отличителни черти.

1997 е годината,в която излиза първият спортен мотор на Сузукис V - Twin двигател. Моделът се наричаTL1000S и е един от най-красивите модели мотоциклети на Сузуки.

TL1000S еоборудван с 2 - цилиндровDOHC двигател с водно охлаждане с 4 цилиндъра.Интегрираният дизайн е плод на работата на опитен екип от специалисти по двигателите, шасита, окачване и електроника. Техните съвместни усилия превръщатTL1000S в изключителен инженерен шедьовър, който впечатлява с функционалност, елегантни линии и мощност.

През 1999 г.отзаводите на Сузуки излизат още два от модела, които спокойно могат да се наредят сред топ мотоциклетите на компанията.

SV650/S печелимного голяма популярност в Европа, тъй като съчетава в себе си мощност, сила иизключително стилен дизайн. Моделът се отличава с иновативна здрава конструкцияот алуминиеви сплави и е оборудван с най-съвременния 2-цилиндров, 4-вентилен, 4-клапанен DOHC двигател с въздушно охлаждане.Благодарение на твърдото си и леко шаси SV650/Sпредлага превъзходно управление.

Hayabusa 1300 е модел на Сузуки,който е освободен през 1999 г. и е най-аеродинамичният модел мотори Suzuki, които компанията епроизвеждала до този момент. Най-забележителните характеристики на Hayabusa 1300 са аеродинамичният му дизайн ипревъзходния баланс на производителността на двигателя и управлението.

Моторите Suzuki

От 2000 до 2010г. Сузуки продължава с иновациите и изкарва на пазара редица модели, един тодруг по-успешни.

През 2002 г. е представенизключително иновативния скутер Burgman650, който се отличава от всички останали скутери по това време снеобичайно голямата си денивелация. Моделът на Сузуки е мощен и е оборудван селектронно контролирано непрекъснато променливо предаванеSECVT. С помощта на контролирания превключвател, монтиран накормилото, водачът може да избере подходящия режим на работа - ръчен илиавтоматичен.

2006 е годината,в което е въведенлегендарния крайцер Сузуки - BoulevardSuzuki Intruder M109 1800. Моделът е предназначен основно заамериканския пазар и е проектиран така, че да допадне на американскитепотребители.

Boulevard еоборудван със солиден двигател 1,462 куб. см., който заема системата за впръскване от семейството наGSX-R и произвежда впечатляващите 67 к.с. Моделътразполага също така с обърнати 46 мм. предни вилки и задна спирачка с двойно бутало.

През 2008 г. отСузуки представят флагмана на мощните си мотори, който носи и доста внушително име -B-King. Моделът наистинавпечатлява не само с визуалното си присъствие, но и с големия брой иновативни технологии, с които е оборудван.

Двигателят на този модел мотори Suzukie 1340 ccи може да генерира най-високо ниво на мощност в своята категория.S-DMS (Suzuki Drive Mode Selector) позволявана ездача да избира между две различни настройки на двигателя в зависимост от условията на езда, а радиалното окачване на предните спирачки и напълно регулируемото предно и задно окачване осигуряват превъзходно спиране.

BurgmanFuel - CellScooter

 

Концепцията на този модел на Сузуки е обявена на изложението в Токио през 2009 г. Моделът еоборудван с лека, компактна горивна клетка с въздушно охлаждане и резервоар за водород,разположен вътре в рамката. Електричеството, произвеждано от горивната клетка,захранва двигателя. През 2011 г.BurgmanFuel - CellScooter стана първият мотор в света, задвижван от подобни горивни клетки спечели признание отWVTA.

През 2011 г. от японската компания представиха нова версия наGSX-R600.

Новият модел има напълно нова рамка,Big PistonFront-forkи Brembo предни спирачни челюсти. Освен това двигателят му има по-ниски механични загуби благодарение на модерните техники за проектиране на компоненти, които първоначално се използват в машинитеMotoGP.

Изходът е по-висок при високи обороти на двигателя, а въртящият момент е в диапазона отсредни до ниски обороти. Подобренията на двигателя се допълват от ревизирани предавки, което води до още по-добро ускорение.

През 2016 г. излизат още нови 9 модела на мотори Suzuki,включително флагманскиямодел:

·       GSX - R1000/R

·       V - Strom 1000/XT

·       V - Strom 650/XT

·       GSX - S750

·       BURGMAN 400 и други.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар