30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Нуждаем ли се от мото ръкавици?

OT LINSON MOTO

Ако попитате опитен моторист кои са най-важните елементи от мото екипировката, сигурни сме, че отговорът, който ще ви даде е: „Каската и мото ръкавиците”.

За каската и вие наясно, но ръкавиците… защо да са чак толкова важни?


Нуждаем ли се от мото ръкавици

Защо се нуждаем от мото ръкавици?

Я кажете, как ускорявате? Използвате дросела, нали? Ами как палите мотора? Завъртате ключа. А как завивате? Използвате кормилото, нали така? И с коя част от тялото си извършвате всички тези операции? С ръцете си!

А знаете ли, че във всяка ръка имате 29 различни кости, 29 стави и най-малко 123 връзки и ако докато карате мотора и се случи инцидент, а вие нямате защита на ръцете си,съприкосновението с твърдата пътна настилка и инерцията на тялото ви, което се плъзга по нея ще им причини доста големи щети?

Дали вече ви се струва, че мото ръкавиците са важни за вашата безопасност?

Ако все още не сте напълно убедени в това, нека видим някой от основните причини, които сигурни сме, ще ви накарат помислите дали другия път, когато решите да седнете на мотора да не сложите мото ръкавици.

Предпазват от наранявания

Инциденти се случват. Дори да карате много внимателно, дори да използвате мотора единствено из града или за да отидете до кварталното кафене или до супера, във всеки един момент може да се случи инцидент и да не можете нито да го предвидите, нито да го предотвратите. А когато това се случи и паднете от движещия се мотор,инстинктивно ще сложите ръце напред, за да се опитате да предпазите жизненоважните органи на тялото си. Ще го направите, тъй като е напълно рефлекторно действие! Ако докато падате и се плъзгате по асфалта на ръцете си нямате ръкавици, вероятността кожата на дланите ви да се разкъса и костите на пръстите ви да се счупят е много голяма.

Ако носите мото ръкавици обаче това няма да се случи, тъй като мотоциклетните ръкавици се изработват от кожа или от висококачествен текстил и имат допълнителни защитни вложки на най-уязвимите места на ръцете, което ви гарантира, че дланите,кокалчетата и пръстите ви ще бъдат опазени от тежки травми. Да, ръкавиците могат да се скъсат при удара, но вие ще се отървете с няколко малки драскотини или ожулвания, а това никак не е малко.

Предотвратяват изтръпването на ръцете

Ако често ви се случва да карате дълго, тогава сте изпитвали неприятното усещане на изтръпване на ръцете. Това е не само неприятно, но и опасно! Ако носите мото ръкавици обаче, нямате този проблем, тъй като ръкавиците са проектирани така, че да могат да обират вибрациите и да не натоварват допълнително ръцете.

Осигуряват добър и сигурен захват

Ако карате мотора си без ръкавици, най-вероятно знаете как в летните жеги ръцете ви се изпотяват и усещате как кормилото лека - полека ви се изплъзва и ви е трудно удържате мотора. Това никак не е приятно. Повечето модели мото ръкавици обаче имат не само добра вентилация, но и силиконово покритите в областта на дланите, което гарантира, че колкото и дълго да яздите и колкото и горещо да стане, ръцете ви няма да се изпотят и ще можете да държите кормилото, без да се притеснявате, че то се изплъзва изпод потните ви длани.

Защитават от студ

Да караш мотор в студено време без ръкавици си е чиста проба недобре обмислена постъпка. Но ако все пак ви се е случвало да карате така,знаете колко бързо ръцете изстиват и започвате да не ги усещате. Като прибавим и вибрациите от мотора, едва ли можете да издържите да карате в студено време без защита на ръцете си повече от няколко минути. Зимните мото ръкавици могат да ви спестят всички тези неволи, тъй като са достатъчно добре подплатени и ще запазят ръцете ви топли и сухи, дори и след няколко часова езда.

Осигуряват комфорт по време на езда

Когато карате мотора, малки камъчета, чакъл, кал или други„отскачат” и могат да наранят ръцете ви. Ако карате с по-висока скорост, силата,с която отскачат тези малки елементи от пътната настилка е доста голяма и когато ударят незащитените ви ръце могат не само да ги ожулят и наранят, но могат и така да ви разконцентрират, чеда изгубите управление над мотора.Е, ако носите мото ръкавици това няма как да се случи, тъй като те ще предпазят ръцете ви от подобни неприятни съприкосновения.

И така, нуждаете ли се от мото ръкавици? Категорично „да”!

Но по какви критерии ги да изберете така, че наистина да могат да ви осигурят защитата и комфорта, от който имате нужда по време на езда?


Нуждаем ли се от мото ръкавици

Нека видим!

Разнообразието от размери, модели и марки на мото ръкавиците безспорно е огромно, но все пак, ако сте достатъчно добре информирани и знаете какво търсите можете да се справите с избора им сравнително бързо.

Според стила езда

В зависимост от това дали сте фенове на мото кроса и ендуро или карате чопър, скутер или туристически мотор трябва да изберете подходящия модел, който да съответства на стила ви на езда. Ако не сте сигурни кой вид ръкавици са подходящи за вашия стил езда, попитайте в магазина и помолете да ви разяснят разликите на различните видове ръкавици.

Според сезона

Не подценявайте сезона, през който най-много ще карате мотора. Ако това е лятото, изберете летен модел ръкавици с добра вентилация, а ако ще карате основно през зимата,тогава изборът ви трябва да попадне върху зимните мото ръкавици. Ако пък ще карате целогодишно, тогава можете да се спрете на комбинирани модели мото ръкавици.

Според размера

Внимавайте с размера. Ако не можете да отидете на място в магазина и да пробвате различни размери, преди да направите онлайн поръчка измерете ръцете си. Как да го направите? Вземете един обикновен шивашки метър и измерете обиколката на ръцете си, като започнете измерването от кокалчето на малкия пръст до кокалчето на показалеца (без в измерването да включвате палеца). Щом направите измерването просто сравнете мерките с таблицата, която ще откриете на сайта.

Ако имате възможност да пробвате ръкавиците, тогава ги сложете и ги „почувствайте”. Свийте ръце, все едно сте хванали кормилото (но без да стискате ръката в юмрук). Уверете се, че пръстите ви нито докосват края ръкавиците, нито има прекалено много свободно място в ръкавицата. Подходящата като размер ръкавица е тази, която нито ви стяга някъде, нито ви е прекалено свободна.

Според броя шевове

Обърнете внимание на шевовете. Качествените мото ръкавици задължително имат здрави, тройни шевове, които гарантират, че в случай на инцидент ръкавицата няма да се спука по шевовете и да изложи ръцете ви на абразия и други наранявания.

В зависимост от допълнителната защита (вложки)

Добър избор биха били мото ръкавиците, които имат допълнителна защита в областта на дланите и кокалчетата. Защитните вложки на тези места ще ви гарантират, че в случайна падане от мотора тези части от ръката ви ще бъдат добре защитени. В зависимост от стила на езда можете да се спрете на пластмасови, метални или друг вид защитни вложки.

Ако пък карате круизър или уличен мотор и не се нуждаете от кой знае колко голяма допълнителна защита, поне гледайте ръкавиците да са изработени от висококачествена кожа и да имат допълнително пришити парчета, които да предпазят ръцете ви от абразия.

Според марката

Дори и да ви се струва невероятно или пък мислите, че популярния бранд повишава само цената, но не и качеството, повярвайте, ако се случи да паднете от мотора ще сте много благодарни, че сте дали малко повече пари, но сте закупили мото ръкавици от популярен бранд.

Разликата между ръкавиците, които се предлагат на ниски цени и са от неизвестен производител крият големи рискове, тъй като няма никаква гаранция, че ръкавиците са тествани и отговарят на всички стандарти за безопасност. Единственият начин да сте сигурни, че мото ръкавиците са изработени от висококачествена кожа или текстил и имат високо ниво на защита е да заложите на популярен бранд мото ръкавици.

Ако не можете да си позволите да отделите много средства за покупка на мото ръкавици от популярен бранд, по-добре потърсете ръкавици втора ръка, отколкото да купувате нещо, което не знаете нито къде, нито как, нито от кой е произведено.

Сертификат за безопасност

Преди да финализирате покупката задължително обърнете внимание на етикетирането на ръкавиците. Ако на етикета не виждате: Сертификат СЕ, който показва, че ръкавиците са тествани и са одобрени за продажба в ЕС; маркировка EN 13594:2005, която показва нивото на защита, което осигуряват мото ръкавиците; името и адрес на производителя и името и адреса на вносителя (ако има такъв), по-добре не купувайте ръкавиците, тъй като те явно не отговарят на изискванията за качество и безопасност.

Дали ще карате с мото ръкавици или не наистина е решение,което вие сами трябва да вземете, но ние все пак се надяваме, че следващият път, в който се качите на мотора, преди да потеглите на път ще сложите ръкавиците.

Защото един истински моторист никога не подценява безопасността си и е наясно, че ръкавиците са онази важна част от мото екипировката, която може да предпази ръцете му от счупвания, абразия и не на последно място от различните климатични условия.


Нуждаем ли се от мото ръкавици

И преди да се разделим…

Знаете ли, че историята на мото ръкавиците не започва с появата на мотоциклетите, а много по-рано и е свързана с една фабрика в Гловърсвил (САЩ) и с… преселението на поляците в Щатите?

От края на XVIII, та чак до началото на XX век много поляци,недоволни от социалното положение в страната си се преселили в САЩ, търсейки по-добър живот.

Сред емигрантите имало няколко добри кожари от Варшава, които се установили в Гловърсвил, където открили една от първите фабрики за производство на мъжки и дамски кожени ръкавици. Фабриката бързо станала популярна и когато се появили първите мотоциклети по пътищата било съвсем логично фабриката в Гловърсвил да започне да произвежда и предлага мотоциклетни ръкавици.

Първоначално ръкавиците не предоставяли никаква специална защита за ръцете на мотористите и приличали повече на ръкавиците, които използвали автомобилистите. С други думи били просто стилни и модерни.

С увеличаване броя на мотористите обаче инцидентите с мотор започнали да се случват все по-често и се наложило да бъдат направени редица промени както в начина на шиене, така и в качеството на използвания материал за мото ръкавици.

Така било поставено началото на производството на мотоциклетните ръкавици. От тези първи дни до днес производството на ръкавици за мотоциклетисти се е променило многократно, а разработките и иновациите продължават.

Днес производителите на този елемент от мото екипировката са много, което прави конкуренцията много по-силна, а това за нас като потребители означава само едно - все по-високо качество и ниво на защита на мото ръкавиците, от които наистина се нуждаем.

 

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар