30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Почистване на въздушен филтър

OT LINSON MOTO

Въздушниятфилтър играе съществена роля за правилната работа на двигателя на мотоциклета.Благодарение на него до двигателя достига не само максималното количество въздух, необходимо за перфектната муработа, но и въздухът, който навлиза е пречистен до степен, в която да незадръства двигателя.

С течение навремето обаче, ефективността на въздушнияфилтър намалява и се налага той да бъде смененили почистен.

филтър

Почистване на въздушен филтър

Ако забележите,че мотора ви започва да гори повече бензин от обикновено, ако усетите, че губи мощността сиили забавя реакциите си, това е ясна индикация, че е време да погледнете в какво състояние е въздушният филтър и да гопочистите.

Можете ли да почистите филтъра вдомашни условия?

За разлика отподдръжката и подмяната на други компоненти, процедурата по почистване на въздушнияфилтър е изключително лесна и можете да се справите напълно сами.

Почистване на хартиен филтър -етапи

Ако моторът ви ес хартиен въздушен филтър, вариантите ви са два - или да го почистите илинаправо да го подмените с нов. Казваме това, тъй като цената на хартиенитефилтри и изключително достъпна и по-голямата част от мотористите предпочитатнаправо да извършат смяна.

Иначе, почистванетона въздушния филтър от хартия е изключително лесно и се извършва буквално вняколко основни стъпки.

Просто трябва да откриете къде е разположенфилтъра на вашия модел мотоциклет, да отвиете капака и да го извадите. Следтова, с помощта на компресор (или прахосмукачка) го почиствате добре и гопоставяте отново.

Инструментите,които са ви необходими, за да почистите хартиения филтър са: отвертка за развиване на болтовете на капака икомпресор или прахосмукачка.

Почистване на филтър от пяна (полиуретан)

Почистването на тозивид филтър изисква малко повече време, тъй като се налага да се мие и да сеизсушава.

филтър

Първото, коетотрябва да направите е да си осигурите лесен достъп до филтъра. За целта трябвада погледнете в спецификациите на мотора къде се намира той. (Ако е подседалката трябва първо да отстраните нея, за да достигнете до капака на филтърната кутия.).

Щом го откриете,трябва да го отстраните внимателно, като първо развиете болтовете на капака накутията и извадите филтъра от клетката.

След катоотстраните филтъра е добре да почистите внимателно с чиста кърпа филтърнияботуш, а за да сте спокойни, че нищо няма да попадне в двигателя, докатопочиствате филтъра, можете да поставите на отвора чиста кърпа.

Етапи по почистване на въздушенфилтър от пяна  

Поставете филтъра в препарат и гооставете за няколко минути да се накисне добре, за да се отстрани натупанатамръсотия

Препаратите,които ще ви свършат работа са доста, като започнем от специалните почистващи препарати, които производителите на филтрипредлагат, до автомобилни разтворители,керосин или дори бензин. (Що се отнася до бензина, ние изобщо не ви гопрепоръчваме, тъй като това може да бъде доста опасно и вместо да почиститефилтъра можете да го повредите безвъзвратно).

Извадете филтъра от препарата и гоизплакнете

След като сте гонакиснали достатъчно и мръсотията се е отстранила напълно от филтъра, просто гоизвадете от препарата (без да го увивате и изстисквате прекалено силно)и гоизплакнете добре в топла вода и сапун. Ако се налага повторете изплакванетоняколко пъти, за да сте сигурни, че сте отстранили всички следи от почистващияпрепарат.

Огледайте филтъра внимателно заразкъсвания, драскотини или шупли и ако всичко е наред го оставете да изсъхне поестествен начин

Нанесете филтърно масло

Има няколконачина да нанесете филтърното масло по филтъра. Можете да използвате аерозолен спрей, да го потопите изцялов кофа с масло или да използвате обикновена торбичка, в която да поставитемаслото и филтъра и просто да втриетевнимателно маслото във филтъра.

След като енапълно напоен, изстискайте остатъка, огледайте дали не сте пропуснали някоемясто и ако всичко е наред го оставете за около половин час да изсъхне.

Почистете клетката на филтъра и япоставете на мястото ѝ

Докато чакатефилтъра да изсъхне, напръскайте пластмасоватаклетка на филтъра с малко почистващо вещество и я избършете с чист парцал.После я поставете във филтъра и притиснете леко, за да застане стабилно.

Нанесете малко грес върху ръба нафилтъра

Въпреки, чевъздушният филтър при съвременните мотори се запечатва добре, за да степо-спокойни нашият съвет е да поставите малко грес по ръба на филтъра. Няма значение дали ще използватеуниверсална или лагерна грес, важното е, че тя ще ви гарантира, че филтъра щесе запечата добре върху филтърния ботуш.

Поставете почистения въздушенфилтър, сложете капака и завийте болтовете

Инструментите иконсумативите, които ще са ви необходими за почистването на този вид навъздушен филтър са: отвертка заболтовете, съд, в който да накиснете филтъра, чифт ръкавици, почистващпрепарат, филтърно масло, грес.

Почистване на въздушен филтър K&N

Тук отновотрябва да започнете като откриете и извадите филтъра от филтърния ботуш.Направите ли го, преди да пристъпите към почистването първо почистете ботуша с чист парцал, за да отстраните праха инечистотиите, които са се натрупали в него.

Етапите, които включват почистването на този видфилтър са следните:

Нанесете почистващ препарат върхувъздушния филтър

Добрата новинатук е, че производителите на въздушни филтри K&Nса разработили и предлагат голямо разнообразие от почистващи продукти ифилтърни масла, които са предназначени за почистване на този вид филтри.А ощепо-добрата новина е, че обикновено K&N филтритесе предлагат в комплект с почистващите препарати и маслата.

Да се върнем къмпочистването.

В зависимост оттова дали сте се спрели на аерозолен тип почистващ препарат или на препарат втубичка или бутилка, трябва да напръскате или полеете маслото върху памучните плисета на въздушния филтър. Бъдетевнимателни и огледайте добре филтъра след като приключите дали сте сложилинавсякъде достатъчно почистващ препарат. Ако не виждате сухи места, оставетефилтъра да поседи с препарата около 10 минути.

филтър

Изплакнете филтъра

След като 10-теминути изминат, просто вземете филтъра и го изплакнете много добре под течащавода.

Важно! Облейте го с вода и го изплакнете много добрене само отвън, но и отвътре. Изплаквайте и от двете страни до тогава, докатовсички нечистотии се отмият и потече съвсем чиста вода от филтъра.

Оставете въздушния филтър даизсъхне

Чистият филтъроставете да изсъхне напълно на някое проветриво и слънчево място и непредприемайте нищо, преди да е напълно сух.

Проверете за дупки, драскотини илиразкъсвания по плисетата

Този етап не езадължителен, но е силно препоръчителен, просто за да сте спокойни, че филтърът е абсолютно здрав и можете даго ползвате отново без никакви проблеми.

Нанесете филтърно масло

Когато филтърътизсъхне напълно и сте се уверили, че е напълно здрав и годен за повторнаупотреба, трябва да нанесете филтърнотомасло.

Ако използватемасло от бутилка, нанесете го внимателно по всяко плисе на филтъра. Акоизползвате аерозол (спрей), процедурата е същата, само времето, което ще виотнеме да напръскате ще е значително по-малко. Всъщност, няма никакво значениедали ще използвате масло от бутилка или спрей- важното е да поставите навсякъдепо филтъра масло.

Сторите ли това,оставете филтъра за около 20 минути настрана, за да дадете време на маслото дапроникне добре във влакната на филтъра.

Проверете дали маслото е проникналонавсякъде

Знаем, че сеповтаряме, но нищо не ви пречи, след като минат 20 - те минути и преди да гопоставите отново на мястото му в мотора да погледнете дали наистина филтъра имапълно покритие с масло. Ако не откривате по-светли петна, значи всичко е нареди можете да го поставите на мястото му.

Забележка! Ако често яздите по много прашни пътищаили по песъчливи терени, можете да сложите предфилтър.Предфилтрите удължават живота на филтъра и поддържат нивата на въздушен поток внормалните граници. Ако решите да използватеPre-Filter просто сложете филтъра в него и монтирайте въздушнияфилтър на мястото му.

Поставете обратно почистения филтър

Щом почистванетоприключи напълно и филтъра е чист, сух и добре намазан с филтърно масло, простого поставете на мястото му, затворете капака и завийте болтовете.

За да извършитепочистване на въздушен филтър K&N, ще са ви необходими:инструменти за отвиване болтовете накапака, чифт тънки гумени ръкавици, чиста кърпа, почистващ преперат и филтърномасло, подходящи за почистване на въздушни филтри K&N.

Защо е толкова важно въздушнияфилтър на мотора да е винаги чист?

На практика,въздушния филтър изпълнява ролята, която изпълняват власинките, които сенамират в собствените ни носове. Ние дишаме през носа, а не през устата, защотопреминавайки през носа, въздуха, който вдишваме се пречиства от прах,замърсители и други вредни вещества.

Ако обаче опитамецял ден да дишаме през устата, тогава няма да има никакви прегради предвредните частици и много скоро не само ще започнем да кашляме, но е и напълновъзможно да се разболеем.

Същото е и сдвигателя на мотора. Ако по време на работа въздуха, който му е необходим, зада работи ефективно е недостатъчен или е замърсен, двигателя просто няма даработи ефективно. Мощността на мотораще падне драстично, трудно ще ви е да го стартирате, ще се увеличи разхода нагориво и т. н.

филтър

За щастие,въздушния филтър не позволява това да се случи, тъй като преди въздуха дапопадне в двигателя той преминава през него и той го пречиства и отстранява всички частици и замърсители,които биха попречили на двигателя да си върши ефективноработата. Ако не бъде поддържан чист обаче, филтъра след време се замърсявасилно и се задръства, а това води отново до проблем с мощността и разхода на гориво на мотора.

Затова, акоискате се радвате на мощността на мотора си е добре да обръщате специалновнимание на въздушния филтър и когато се налага да го почиствате добре.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар