30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Съвети за поддържане на мото веригата

OT LINSON MOTO

Освен смяната на маслото , смазването и почистването на на мотоциклетната верига е още един важен процес в експлоaтацията на един мотоциклет. Правилната поддръжка на мото веригата е важна част от цялостната експлоатация на мотоциклета.


Съвети за поддържане на мото веригата 


Въпреки че представлява дребен елемент от системата на един мотоциклет, мото веригата също има важна роля.Поддръжката на мото веригата е сравнително лесна, като целият процес може да се извърши за 15 минути.
Съвети за поддържане на мото веригата
Редовното почистване и поддръжка на мото веригата удължава живота й и спомага за правилната функция на веригата и зъбните колела на мотоциклета.Самият процес по почистване на веригата ни позволява да проверим състоянието й и дали има следи от износване.

Какво трябва да направим, за да почистим мотоциклетната верига?

Основни стъпки:

 Съвети за поддържане на мото веригата

1.Разберете какъв е типът верига на вашия мотоциклет

От типа на веригата зависи и процеса по почистване на веригата.Структурата на стандартните вериги се състои от връзки, между които няма междинно уплътнение. Поради тази причина те могат да бъдат почистени по по-агресивен начин от запечатаните, които са с:

      O-пръстен

      X-пръстен

      Z-пръстен.

Разликата между стандартните и запечатаните вериги се основава главно на наличието или липсата на пространство между металните връзки. 

При запечатаните вериги за мотоциклети има гумено уплътнение между вътрешните и външните връзки, което спомага за съхраняването на грес във вдлъбнатината на втулката и вътрешността на щифта.

Благодарение на този дизайн мотоциклетната верига трае по-дълго, както и не изисква агресивен метод на почистване както обикновените вериги без междинно уплътнение.

Съвети за поддържане на мото веригата

2. Закрепете мотоциклета в правилна позиция

За да почистите и смажете лесно мото веригата, поставете мотора на централна стойка или пък на задна стойка. И в двата случая веригата и задното колело могат да се въртят свободно, което съответно ще ви улесни при поставянето на смазочно масло и почистващо средство. 

Ако пък нямате подобна стойка за закрепване, друг вариант е да ползвате степенката на мотоциклета в подходяща позиция. Най-лесно е да почиствате един участък от мото веригата, след което да преместите мотоциклета, за да преминете към почистването на следващ участък.

Друг начин за почистване на мото веригата е да я премахнете изцяло от мотора и да я почистите отделно.Но този метод изисква повече усилие.

Съвети за поддържане на мото веригата

3.Проверете веригата и зъбните колела на мотоциклета

За да се предотвратят дори минималните отклонения в движението на веригата, необходимо е да поддържате мото веригата в добро състояние.

При почистването на веригата лесно можете да проверите нивото й на износване.Проверете дали свързващите звена на веригата се местят лесно. Пробвайте да движите веригата напред и назад.

Добра идея е да проверите препоръките на оригиналния производител относно каква трябва да е максималната дължина на определен брой звена на мотоциклетната верига. Инструкциите ще ви бъдат ориентир за това доколко е износена вашата мото верига.

Например ако броят звена има по-голяма дължина от препоръчителната,  то това е знак, че веригата е износена.

Съвети за поддържане на мото веригата 

Един начин да проверите дали веригата ви е износена е като дръпнете най-задната част на зъбното колело в областта на задната гума. Ако структурата на мото веригата е износена, то тя лесно ще се отдръпва от зъбното колело и няма да стои плътно прикрепена.

Друг нещо, по което можете да се ориентирате за наличие на износване е главната връзка на веригата, която се свързва посредством нитове или клип . Тя изглежда по-различно от останалите звена на мото веригата.

Също така трябва да обърнете внимание и на зъбните колела. Те се износват с различна степен в зависимост от това какъв е вашият стил на каране. Водещите ръбове на ръбовете на зъбното колело имат определен стил на износване,които наподобява перки на акула или зъби. Вместо да бъдат плоски, както е нормално, те са заострени.

Това се получава в резултат от често и интензивно спиране, смяна на ниска предавка.

Това значи, че водещият ръб се износва най-много от задната страна.Този тип износване се проявява най-често при мотоциклети, които обикновено имат по-бавно ускорение и забавяне в скоростта, както и при мотоциклети със стари вериги.

Заключението е, че не се препоръчва да поставяте нова мото верига на износено зъбно колело.При смяната на веригата е хубаво да се подмени и зъбното колело с ново.

4. Използвайте почистващ препарат за вериги

Ако все още нямате, вземете си специален препарат за почистване на вериги и напръскайте мото веригата с него.

5.Използвайте четка за мотоциклетна верига

Предлаганите на пазара тристранни четки за мото вериги ви позволяват да почистите мото верига от три страни едновременно.Колкото по-чиста е мото веригата, толкова по-добре, тъй като по този начин смазочната течност на веригата прилепва по-добре по нея.

6.Напръскайте повторно мото веригата

За постигане на максимално почистване е необходимо отново да напръскате веригата с почистващия препарат за вериги, който сте избрали, и също така да я накиснете в него. Изчакайте докато не се премахнат добре всички замърсявания от веригата.

 Съвети за поддържане на мото веригата

7.Изсушете мото веригата

Поставете почистената мото верига на суха повърхност и изчакайте да изсъхне добре.За целта може да си помогнете със сух парцал. Знаем добре, че смазочната течност прилепва по-добре по суха повърхност.

8.Поставете смазочна течност на веригата                        

След като сте готови с изсушаването на веригата, поставете смазка от всичките й страни равномерно.Заложете на смазочна течност, която не е твърде течна, за да не се изцапат другите части на мотора, когато веригата започне да се върти.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар